Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 91
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Tradhtia eshte pjese e jetes sone qofte ajo dashurore apo shoqerore.
    Mirė masi s'e ka hapė ai shoqi yt njė temė e tė shkruajė se "Vrasja pėr nder ėshtė pjesė e jetės, nga e cila nuk mund tė ikim"

Ndodh nė jetė!

Citim Postuar mė parė nga ardita79 Lexo Postimin
    Jam martuar ne moshe te vogel me nje burre qe mendoj se eshte i mrekullueshem dhe sot e kesaj dite akoma mendoj se eshte i tille. Ka disa kohe qe jam njohur me nje djale qe po me shkaterron nga dashuria qe kam per te. Kam nje familje te mrekullueshme qe gjithkush do ta kishte zili por kam rene ne dashuri aq shume me kete djale sa jam gati te sakrifikoj gjithcka. E di qe shume prej jusha do me paragjykojne , disa prej jush do me quajne bushter sepse dhe une dikur paragjykoja per tradhtine. Nuk mendoj te gjej zgjidhje prej mendimeve tuaja por eshte vetem nje menyre per tu shfryre gje te cilen nuk mund ta gjej askund qofte edhe tek shoqet e mia me te ngushta.
    Pėrshėndetje Ardita.

Nganjėherė jeta i pėrball njerėzit me situata, historira dhe ndodhira nga mė tė ndryshmet…

Nė ndodhinė tėnde duket tė kesh rėnė pre e asaj diēkaje tė ēuditshme qė tė zapton mendimet, dėshirat si dhe pėrparėsitė e jetės. Gjithēka rrotullohet rreth ndjesive dhe ushqyesve tė ndjesive, ndėrdhėniet. Duke menduar se njeriun duhet ta komandojė mendja, anashakalohet fakti qė nganjėherė mendja mund tė komandohet nga pėrjetime tė thellė emocionale qė pėrfshijnė dėshirėn seksuale, lumturimin,shqetėsimin,harenė dhe delikatesėn. Eksitimi fiziologjik ėshtė i lartė dhe ndjenjat e ndryshme emocionale shkaktojnė shpesh hutim. Kjo quhet sipas Walster (1978) dashuria pasionante ose dashuria romantike. Po sipas kėtij autori qė ka observuar shumė raste historish tė tilla pėr tė dhėnė mendim, kjo lloj dashurie rrallė shumė rrallė zgjat mė shumė se 6 deri 30 muaj. Mund tė ndodh qė kjo dashuri tė ēojė dhe drejt njė dashurie tė qėndrueshme dhe tė pėrmbajtur, por… me pikėpyetje ?!

Ndoshta dhe ti ke rėnė pa dashur nė njė fazė tė tillė jete… Gjithēka mund tė ndodhė nė lidhje mė kėtė « alkimi » tė pakontrulluar, por diēka qė nuk duhet tė ndodhė si mirėsi njerėzore ėshtė: Lėndimi i tė pafajshmėve! Nė rastin tėnd lėndimi i bashkėshortit tėnd dhe fėmijėve tė tu nėse ke fėmijė.

Pasojat qė tė mund tė sjellė tradhėtia mund tė jenė traumatike pėr bashkėshortin tėnd si mashkull nė virilitetin e tij dhe si njeri nė tė qenit e tij. Pra luhet me besimin dhe kjo lojė mund ti shkaktojė mungesė vetbesimi pėr tė ardhmen kėtij njeriu. Kjo rėndon edhe mė shumė se vetė tradhėtia sepse shpesh i shpie njerėzit nė humnera depresionesh. Nė fund tė fundit ai s’i ka asnjė faj « alkimisė » sė trupit tėnd, ndjesive tė tua.

(Flas pėr « alkimi » se nga mendimi dukesh e kthjellėt nga kjo qė ke postuar kėtu d.m.th. edhe pse situata ėshtė e komplikuar ti e ke tė qartė ēfarė po ndodh.)

Pėr mendimin tim, ajo qė duhet bėrė ėshtė tė ndash shapin nga sheqeri, ti japėsh drejtim kėsaj ēėshtjeje: Ja me njėrin, ja me tjetrin, ja me asnjėrin njė farė kohe sa pėr tė vėnė idetė nė vend dhe realizuar ēpo ndodh.

Personalisht tė pėrgėzoj qė ke marrė guximin tė postosh historinė tėnde kėtu. Kjo pėr faktin se ke marrė vetėdije tė plotė pėr situatėn e komplikuar dhe je duke kėrkuar rrugėzgjidhje. Nė kėtė rrugėzgjidhje dėgjo sė pari vetveten tėnde dhe pėrkujdesu pėr mirėqėnien e bashkėshortit tėnd (mė pak dhemb njė e vėrtetė e hidhur se njė gėnjeshtėr e pėrjetė) ndaj pėrkujdesu pėr tė vetmin njeri tė pafajshėm nė kėtė konfuzion, e mė pas hidhe mendimin ca mė larg se momenti i tanishėm. Pėrllogarit pluset dhe minuset e cilėsisė sė jetės sė ardhshme me njėrin, apo tjetrin apo vetėm. Sepse dhe kot nuk e ka thėnė populli: Jeta ėshtė llogari… Ndoshta jo dhe aq nė aspektin financiar sa nė aspektin afektiv (ndjesor) dhe sigurinė e tė ekzistuarit. Lexo dhe ndonjė libėr ose dėgjo dėshmi jete tė kėtij lloji pėr tė mundur tė gjesh argumentime ndaj vetvetes.

Personalisht nė mė kishte ndodhur mua, kisha ikur diku larg pa njėrin as tjetrin dhe pa dhėnė gjurmė njėfarė kohe pėr tė mundėsuar tė qėnit vetėm me vetveten dhe domodoshmėritė e saj.

Mendimi im ky.

Elna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 06-12-2007 mė 21:30

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Vetem tani qe jam dashuruar me kete djalin po e kuptoj se ceshte dashuria. Me pare mendoja se e doja burrin jashtezakonisht shume. E di qe shume prej jush nukmund te arrijne te me kuptojne.
    Te kuptoj zemer,
    ndonese kurre nuk kam qene i martuar, te pakten e di c'eshte dashuria e vertete.

Te kuptoj plotesisht dhe te marr shume lakmi.

Fat.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

ÆÆÆÆÆÆÆÆ
    Anėtarėsuar
    18-11-2005
    Postime
    749
    Jam martuar ne moshe te vogel me nje burre qe mendoj se eshte i mrekullueshem dhe sot e kesaj dite akoma mendoj se eshte i tille. Ka disa kohe qe jam njohur me nje djale qe po me shkaterron nga dashuria qe kam per te. Kam nje familje te mrekullueshme qe gjithkush do ta kishte zili por kam rene ne dashuri aq shume me kete djale sa jam gati te sakrifikoj gjithcka. E di qe shume prej jusha do me paragjykojne , disa prej jush do me quajne bushter sepse dhe une dikur paragjykoja per tradhtine. Nuk mendoj te gjej zgjidhje prej mendimeve tuaja por eshte vetem nje menyre per tu shfryre gje te cilen nuk mund ta gjej askund qofte edhe tek shoqet e mia me te ngushta.
    Sa ajer te gjithe ketu qe te jane pergjigjur. Une nuk lexoj ne ndonje vend qe po tradhton burrin, po thjesht se ke filluar te ndjesh per nje cun (jo bashkeshortin). Nuk lexoj ndonje veprim qe deshmon tradhti. E para kjo. E dyta, e vrate gocen mo, direkt kallashin ne krah. Nese keni keshille thojeni, nese jo mos beni humorista ne kurriz te tjetres se gjynaf. Ndjenja jane te mjerat.
    Ardite, nese ai cuni te do sa e do ti, dhe nese ke femije, per mua me mire ndahu nga yt shoq, nese je e sigurt qe duheni. Tradhtia nuk i sherben askujt.
    Fat e mendje te qarte te uroj.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar mė parė nga Elna Durrėsi Lexo Postimin

Personalisht nė mė kishte ndodhur mua, kisha ikur diku larg pa njėrin as tjetrin dhe pa dhėnė gjurmė njėfarė kohe pėr tė mundėsuar tė qėnit vetėm me vetveten dhe domodoshmėritė e saj.

Mendimi im ky.

Elna.
    At qe ke shkruar me lart nuk i pergjigjem po kesaj qe te kam cituar dua ti pergjigjem???

Sdi vall ku jetoni ju edhe cfar njerez jeni edhe si i ndjeni gjerat.
    Un po te jem i martuar edhe te me ik nusja nga shtepija pa nam pa nishan ajo femer nuk do te haj buke ne sofren time prej aty momenti qe do te largohet pa mare parasyshe se ka ikur me karajfilin apo per rehatin e saj personale.
    Sdi po kto jan adetet e nje Shqiptari edhe se ka filluar koha te ndrishohet jan moderuar gjerat po prap jam Shqiptar edhe kam fytire te pastert Shqipetari edhe moral te fort.

Ok e zem se do te ikesh nga te dy.
    Automatikisht e humb burrin pergjithmon,kurse karajfili kur ta kuptoj se ti je ndare edhe ti do te kerkosh qe te jesh me ate.Jam i sigurte se ky i fundit do te ike larg nga ty edhe do te largoj.
    Keshtu qe ti jet as tek njeri e as tek tjetri bile edhe as te askush(Edhe ne goj te gjith atyre qe te rethojn)

Po ok nuk e di ndoshta telenovelat spanjolle-meksikane ju kan pruar deri ne ket pik
    Zoti ju ndihmoft.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RaPSouL : 07-12-2007 mė 00:58
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e adibela
    Anėtarėsuar
    06-01-2006
    Vendndodhja
    larg dhe afer
    Postime
    46
    Nje pyetje kisha une per kete zonjen/vajzen?

A ke ndonje mendim persa te kane ndihmuar me siper?!!!
    Merr mundimin te hedhesh ndonje rresht apo?
    Si nje sipershkrues edhe une mendoj se vetem ta pershtysh problemin tend ketu nuk mjafton per te lare ndergjegjen.
    Me thene te drejten hall te madh paske, ose me sakte ne hall te madh e paske fut veten.
    Megjithate une nuk kuptova nje gje nga gjithe postimet, ne c'shkalle ka arritur "dashuria jote e cmendur per kete djalosh"? se nese eshte ne nivel platonik, skuqje kur e sheh jaranin, marrje fryme, dridhje duarsh etj si keto, ok puna jote. Nese jo atehere nuk ka kthim pas , te pakten per mendimin tim. Marredhenien me bashkeshortin tend te mrekullueshem e ke shkaterruar tashme, buka e thyer nuk ngjitet.

Qofsh e lumtur
    koha eshte armiku i vetem qe kam

i/e regjistruar Maska e laguna blu
    Anėtarėsuar
    12-12-2004
    Postime
    579
    Citim Postuar mė parė nga Elna Durrėsi Lexo Postimin

Nganjėherė jeta i pėrball njerėzit me situata, historira dhe ndodhira nga mė tė ndryshmet…

Ndoshta dhe ti ke rėnė pa dashur nė njė fazė tė tillė jete… Gjithēka mund tė ndodhė nė lidhje mė kėtė « alkimi » tė pakontrulluar, por diēka qė nuk duhet tė ndodhė si mirėsi njerėzore ėshtė: Lėndimi i tė pafajshmėve! Nė rastin tėnd lėndimi i bashkėshortit tėnd dhe fėmijėve tė tu nėse ke fėmijė.

Pėrllogarit pluset dhe minuset e cilėsisė sė jetės sė ardhshme me njėrin, apo tjetrin apo vetėm. Sepse dhe kot nuk e ka thėnė populli: Jeta ėshtė llogari… Ndoshta jo dhe aq nė aspektin financiar sa nė aspektin afektiv (ndjesor) dhe sigurinė e tė ekzistuarit...

Mendimi im ky.

Elna.
    Keni dhėnė mendime interesante nė njė temė relativisht intriguese pėr tė gjithė nga pak. Do mė interesonte medimi Juaj, Zonja Elna, se si do e kishit kėshilluar Arditėn, pasi ajo tė ksihte bėrė llogaritė jetėsore tė saj dhe po tė kishte fėmijė: "tė ikte diku larg pa dhėnė gjurmė njėfarė kohe" me fėmijėn/t apo pa tė?
    Reflektim tė kėndshėm!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga laguna blu : 07-12-2007 mė 15:33 Arsyeja: pėrmirėsim ortografie

Vajze, sinqerisht nuk di si te ta ve emrin. Paragjykimi eshte e pakta gje qe do maresh nga te tjeret.
    Te paragjykoj per faktin qe ke lene nje mashkull tjeter te hyj ne jeten tende nderkohe qe ti je e martuar. Absurditeti tjeter eshte se thua kam nje burre te mrekullueshem qe te gjithe mund ta ken zili. Kur e di se cfare burri ke nuk mendove fare per ate kur shkove u mplekse me dike tjeter? Ncncnc... Po ai djale qe ke je e bindur qe mund te te ofroje lumturine qe te ka afruar yt shoq?
    Ne fund te fundit e ke menduar qe ai djale qe ti dashuron mund te te paragjykoj per veprimin qe ti po ben? Te jem ne vendin e atij une ty nuk do ta kisha besen. Po le tet shoq pas sa viteve qe keni kaluar ne krah te njeri tjetrit, ne te mire e ne te keqe. Kush e jep ate siguri qe ti nuk do e besh prap kete gje? Me fal qe po tregohem kaq e "ashper" por po them ate qe mendoj.
    Keshilla ime eshte qe te mbledhesh trute e kokes e te mos prishesh nje familje. Mgjt edhe kjo eshte e kote se ti tashme me tradhetine tende e ke prishur.
    Atehere do te thoja qe ndahu nga yt shoq dhe shiko jeten tende, sic duhet te shikoj edhe ai jeten e vet. Sinqerisht me vjen keq per tet shoq.
    Plus jam e mendimit qe ne vuajtjen qe mund ti shkaktosh atij, nuk besoj se do arrish te jesh ndonjehere e lumtur. Asnjehere nese ke nje ndergjegje.
    "The key to happiness is having dreams... The key to success is making dreams come true."

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Ne radhe te pare,te falenderoj per lirine e mendimit qe na ke dhene ketu ne forum!Fakti qe je martuar ne moshe te re,ndikon ne gjendjen tende aktuale shpirterore!Pasioni qe te afron prania e ketij personi,eshte shkaterues por kalimtar!Arsyeja,ku qendron arsyeja?Behet fjale per ate person ne radhe te pare,dhe per ty!Ju po kaloni nje krize ne kte maredhenie!Te te them qe ti japesh kohe gjerave eshte shkaterruese!Perpiqu te mesosh aresyen e ketij personi dhe te jesh e bindur qe do ta kesh me te lehte te vendosesh!
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Po tradhėtoj!
    1.
    2.
    Vetem tani qe jam dashuruar me kete djalin po e kuptoj se ceshte dashuria. Me pare mendoja se e doja burrin jashtezakonisht shume. E di qe shume prej jush nukmund te arrijne te me kuptojne.
    3.
    Eshte interesante te lexosh postimet e anetareve te cilet ti i njeh prej kohesh se si te paragjykojne apo te keshillojne . Une jam anetare e ketij forumi prej vitesh ,normalisht e regjistruar me nje emer tjeter. Te gjithe kemi deshire te bejme nje jete normale po strese apo probleme qe mund te na hapin telashe , por problemi qendron se ato behen pjese e jetes sone. Tradhtia eshte pjese e jetes sone qofte ajo dashurore apo shoqerore. Askush nuk e deshiron mendoj qofte tradhtuesi apo i tradhtuari te jete ne keto role por si duket jeta i perzgjedhe vete aktoret ne menyre "RANDOM". Une nuk jam fare pishman per kete perzgjedhje qe me beri jeta sepse nese do kthehesha prape ne jeten qe beja duke e ditur qe egziston personi me te cilin une kam rene ne dashuri sdo ta pranoja. Eshte shume e thjeshte te besh analizat e jetes se tjetrit, edhe une jam eksperte ne te, por jeten time e administroj ashtu si me vjen. Gjithsesi ju pershendes te gjithve per mundimin qe merrni te hidhni mendimet tuaja per nje problem kaq egzistent ne jetet tona.
    Me siper kam permbledhur gjithcka ke shkruar ardita79.
    Po ti hedhesh nje sy shkrimit tend nga fillimi deri ne fund, pra nga postimi i 1-re e deri tek i 3-ti, une do te thoja se ti ke marre nje vendim.
    Postimi i pare, beshtyve te keqen nga vetja ose sic je shprehur edhe ti vete (shfryerje).
    Postimi i dyte, konfirmon se dashurija e vetme per ty eshte (x djale). Bashkshorti nuk ben pjese me ne mendimet dhe ndjesite e tua.
    Postimi i trete eshte i parashikueshem. "Une luajta me zjarrin edhe pse e dija qe ai te djeg". "Tani jam djegur, por tek e fundit te gjithe digjemi prej zjarrit".
    Perfundimi yt eshte: Zjarri(tradhetia) eshte pjese e jetes sone - sipas asaj qe je shprehur.

Une arrita te nxjerr kete rezyme, kuptohet mbi bazen e atyre pak gjerave qe ke shkruajtur. Mendoj se hapin e ri qe ke vendosur te ndermaresh nuk e ke vleresuar dhe aq sa duhet, gjithsesi eshte e drejte e jotja. Bashkshortit ben mire t'ia thuash pasi te kesh bere gati valixhet. Menyren se si, e di ti.
    Te uroj per aq kohe sa te zgjase me djalin e ri, t'ia kaloni kendshem.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dua dy vajza, cilėn po tradhetoj?
    Nga StormAngel nė forumin Pyetni psikologun
    Pėrgjigje: 87
    Postimi i Fundit: 26-07-2004, 04:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •