Po Amatore nuk eshte fjale e keqe mor Eduard !
Te jesh amator do te thote pikerisht ashtu si ti e ke shprehur, pra i apasionuar por qe ke ende shume nevoje per permiresim, dhe ke premisa te mira qe neser te jesh nje poet i mirefillte !
Po Amatore nuk eshte fjale e keqe mor Eduard !
Te jesh amator do te thote pikerisht ashtu si ti e ke shprehur, pra i apasionuar por qe ke ende shume nevoje per permiresim, dhe ke premisa te mira qe neser te jesh nje poet i mirefillte !
Pratolini une e kuptoj por arsyen qe ta shkrova ktu eshte qe ta lexojne te tjeret dhe te mos e marin per ofendim ose per dicka te rende
Me kupton pse e kam then qe ta heqesh kte fjale jo per ate qe e ka bere poezine por per personat qe do e lexojne dhe ta kuptojne qe fjala amatore ka nje thenie..
Flm Pratolini
Edi...
Takohemi në Ditën e Gjykimit
SEÇ M' U TREMBËN TË BUKURAT FJALË
Poezi e bukur, por unë kujtoj se ka ndikime në formë, përmbajtje dhe figuracion.
Nuk është fjala për plagiat, por hetohen ndikime...
Suksese!
Sidoqoftë, mirmëngjes Jetë!
Te pranosh mungese dijesh s'eshte dobesi. As trembem se mos me quani kaq te paditur, por i lutem z. trysil ta vazhdoje dhe ta plotesoje me nje pike ne fund mendimin e tij, kur thote "por hetohen ndikime..."
Kemi nevoje per kritika te plota, pasi dhe krijuesja poezi te plote paraqiti ketu.
Nuk di gjithashtu se ku mund te gjej ne kete bote nje poezi pa ndikime. Kritike pa ndikime mundet, po poezi???
--------------------------------------------------------------------------
SHIKOJ DHE NUK BESOJ ATE QE SHIKOJ
BESOJ DHE NUK SHIKOJ ATE QE BESOJ(E.SH)
Mondi,te falenderoj per cdo koment.
Falenderoj gjithashtu, BlackEagle, e panjohura, heathcliff, macia_blu, Shiu dhe yjori,qe besuan ne poezine time,e cila ja u them me modesti qe,nuk eshte nje nga poezite e mija me te mira.Mgjt ju falenderoj thellesisht.
trysil,te falenderoj dhe ty qe te pelqeu krijimi im,por mqs kerkon te hetosh ndikimet,ok,po ta vertetoj qe une jam e ndikuar,nga poetet e shumte qe me pelqejne e i kam studiuar vargun.Kushdo e ka nje ndikim ne fillimet e veta.
Pratolini,po amatore jam dhe amatore do jem gjithmone.Jam aq kokeulur para poezise dhe e pakenaqur nga vetja sa here shkruaj,sa mund te them qe, gjithmone do mbetem nje amatore e saj dhe nje pasionante e zjarrte.....por,dhe ti nuk je prapa.Ke shume pune per te bere.Miqesisht,e jo kritike.
Gezuar festat
Po padyshim Ardita, pa dyshim.
Une jam po ashtu nje amator ( per te mos thene me i mire se sa ju ne kete fushe :P ) dhe nuk kam pretenduar asnjehere te kunderten.
Kjo nuk do te thote te mos kritikojme njeri-tjetrin apo jo ? Pikerisht fakti qe ti me etiketon gjithashtu si nje amator, do te thote qe ke pikasur probleme ne poezine time ( ose ne krijimtarine time ne pergjithesi ) dhe une do isha i nderuar nese do mi shpjegonit ashtu si ju i mendoni keto difekte.
Te pershendes !
Sec mu tremben te bukurat fjale,
Dhe si zogj te trembur ne qiell c`u shperndane ane embane.
Por me kot u mundova ti mbledh, nje nga nje.
Mendimi mu shkeput, pa pritur dhe kujtuar,
Dhe qepallat mu renduan, dhe mu ulen ngadale,
Si neper mjergull,duke dremitur u mundova te kujtoj ndonje fjale.
Me zuri gjume i rende, dhe papritur dicka degjoj,
U mundova ta ruaj me c`do kusht gjithe naten e gjate,
Dhe ne mengjes, nuk munda ta kujtoj asgje nga te bukurat fjale.
Kerkoj dhe zgjedh, i perhumbur nder te bukura fjale,
Mundohem ti lidh me kujdes, dhe dashuri,
Te beje nje buqete te bukur si lule, qe ti pelqeje c`donjeri.
Sigurisht nuk jam poet por dua te shpreh dicka, me vargje.Kete qe po shkruaj me ka ndodhur me te vertete, ne gjume kam degjuar nje kenge te cilen nuk e kisha degjuar kurre e cila me pelqeu shume, dhe me c`du kusht mundohesha ta kujtoja por ishte e pa mundur.
Ndryshuar për herë të fundit nga niktironci : 26-12-2007 më 18:59
Kush merret me vargje dhe e konsideron vehten amator/re: Perderisa kritika i con perpara disa, disa pergezimi dhe inkurajimi por te gjithe ne shkrime i con perpara i te dyjave gershetimi ..ngjenja eshte e bukur ,vetjake edhe sikur te hiqen paralele ngjajshmerishe ; perjetimi, casti qe ndjen poetja eshte cast i saj intim edhe mund te perkryhet shprehja e asaj ngjenje ne vargje sigurisht...perkryerja s'ka kufij....
me nderime,
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 26-12-2007 më 19:14
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
[QUOTE=Fiori;1765772]Seç m’u trembën të bukurat fjalë
Disa vite me pare,kur jepja mesim ne shkolle te mesme dhe natyrisht copetoja kryq e terthor poezite me komentin tim te detyruar(isha mesuese letersie),me thote nje nxenes i shkelqyer:"Profesore,kesaj poezie(ishte nje poezi e Lasgushit) dhe ne pergjithesi poezive nuk u behet koment."
Dhe me te vertete te gjykosh nje poezi(kur ajo eshte poezi), ben nje lajthitje.Poezia ndihet,ajo futet brenda teje nga fjala ne fjale dhe shkrihet me shpirtin ,duke te dhene nje cast perjetesie.
Une nuk e lejoj veten te gjykoj poezine tuaj.Ate e ndieva dhe me pelqeu.Ky eshte vleresimi im.suksese
Nuk po me bje nder mend se kush e ka thene, por, diku kam lexuar se :
Arti i vertete, fillon aty, ku fillon moskënaqësia per ate qe ke krijuar.
Ne te vertete, poezia duhet te jete METAFORE.
Nuk mund te them se kjo poezi juaja ishte e goditur ne Metafore, por, gjithsesi, ajo ishte dhe nga ato, qe, po ti hiqje nje presje, rrëzohej, si do te bente nje mur, po ti prishnim themelin.
Suksese dhe nje here tjeter.
Krijoni Kontakt