Postuar më parë nga
wittstar
Po je njeri qe gjithmone i thua lepe peqe qeverise edhe kur te shkel te drejtat,apo nuk te bejne pershtypje fyerjet sistematike te popullates per shak se je shqiptar,merr rrugen dhe hajde ne Gjermani.
Gjeja pozitive ketu eshte se po je emigrant me qendrim legal,po te thane se do te paguajne 1000 euro ne muaj(psh),ne krye te muajit i ke 1000 eurot ne konton tende.
Po je njeri me respekt per veten tende,po i merr seriozisht te drejtat e tua konstitucionale, dhe kombin nga vjen mos shkel kurre ne Gjermani.Gjermania eshte demokraci per vendasit,dhe arbitrare ndaj te huajve.Sot ta jep te drejten neser ta shkel,e keshtu arbitrarisht nder vite.
Per me teper po qe se demokracine dhe te drejten e fjales e merr seriozisht,dhe madje po ke bere dhe mekatin te jesh aktiv ne ndonje organizate si "Mjaft",mos beje gafe te vish ne Gjermani.Ketu vertet nuk te fut njeri ne burg per propagande por po guxove te kritikosh Gjermanine qofte edhe ne rrethe te ngushta shoqerore,
te thone ktheu ne vendin tend,nese per arsye juridike kontratash nderkombetare etj,nuk te zbojne dot ta nxijne mishin dalengadale pa te prekur.(polici e rafinume ketu).Te bejne presione e provokime psikollogjike rruges,te leshojne qene kufiri mu ne mes te qytetit ,te provokojne ne menyre sistematike qe te shkelesh ligjin,te sabotojne kontaktin tend email me bashkeatdhetaret e tu
te interceptojne email(pergjimin e telefonit nuk po e permend se eshte bere i modes ne gjithe boten tashti),ta nxijne jeten dalengadale,aq rafinato sa edhe familja tende po ta kesh me vete nuk te kupton e nuk te mbron dot.Madje jam kurioz te di ne te arthmen,se sa aktivisteve te te drejtave te njeriut do t'u jepet viza per pune ne Gjermani!!!Po pate pastaj plus identitetit shqiptar edhe shume pigmente ne lekure,floket e zinje,sy te zinje,dhe lekure pak brune,mjaftojne per te nxitur te cmendurit ksenofobik ne cdo cep te Gjermanise,dhe ti nuk do te kthehesh i rrahur e sakat tek e dashura apo gruaja ne mbremje.
Po je talent ne ndonje fushe nje arsye me teper qe mos shkelesh ne Gjermani,si edhe shqiptar edhe i talentuar,mekat i forte te cilin po ta fali punedhenesi jot pragmatik gjerman nuk ta falin kurre gjermanet e thjeshte,ne pune dhe jashte saj.
Kuptohet po ishe gjeni ne nje apo disa fusha,mos bej gafe te shkelesh ketu.Te jesh shqiptar dhe njekohesishte gjeni,te mbysin.Kujto Beethovenin,e shkelen me kembe si lecke deri sa vdiq i braktisur,kujto Mozartin,e ngordhen pa lulezuar mire,dhe keta ishin europiane.Ty te shtypin qe ne koncertin tend te pare o i mjere.
Une jam burre 50 vjec,17 vjet ne Gjermani.Degjoe keshillen time dhe mos harro:Po je talent apo gjeni artistik,letrar,muzikor,pikture,shko ne France ose Itali,po je talent apo gjeni ne shkence,te gjitha rruget te cojne ne Amerike!!!
Wittstar
(Beethoven,Mozart,List,Chopin,Brahms,Panties,Schum an,Schubert,Mendelson,Bach,Friedensgedanken,Eisenb ahnwagen,Guten abend human rights bitte,Schönen Danke,Constitutional,human rights of Ulm)-humor from Monty Python
Krijoni Kontakt