Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

EURO-SKLLEVER: Një mekanizëm diabolik i varfëron njerëzit

Interviste me Antonio Miclavez, bashkeautor i librit Euroskllevërit me Marco Della Luna.

Pyetje: Si ka filluar pasioni juaj për studimin e problematikave të tilla?

Përgjigje: Gjithmonë kam pasur përshtypjen se egzistonte një mekanizëm diabolik që varfëronte njerëzit pavarësisht nga sforcot e tyre për të jetuar denjësisht, i cili e bënte debinë publike si pus pa fund. Ne të gjithë besojmë se pagojmë taksat për të pasur në këmbim një shërbim publik, ndërsa në realitet pagojmë koston e mekanizmit diabolik BOT- Monedhë prej asgjëje. Jam apasionuar e mbrenda tetë muajve kam shkruar një libër që frymëzohet nga personazhet e “World Disney”, e pra nga plaku i dashur rosak që me monedhën e tij lufton me Rockerducklerin – bankierin Rockfeller. Pra, Walter Disney kishte kuptuar çdo gjë. Më pas diapozitivet e mia kanë marrë pjesë në projektin e Euroskllevërit, sëbashku me avokatin Marco della Luna.

Pyetje: Sipas jush, në çfarë pike është i përhapur në publik problemi i Seigniorage?

Përgjigje: Nuk mund t`jua them nivelin e sensibilizimit të publikut në masë, por sigurisht njerëzit e kuptojnë direkt mekanizmin baze, pasi është aq i thjeshtë e aq budalla, e mund të kuptohet menjëherë, mjafton të thuash se ka një mashtrim, i cili na varfëron e na detyron të paguajmë taksat e një debie që kemi me vetveten. Njerëzit të dëgjojnë e të ndjekin në çast. Çfarë më zbavit më shumë është t`i thumboj politikanët tanë, burrat e politikës apo ekonomistët, duke vërejtur sesi ngelin pa fjalë duke pyetur: çfarë është monedha, e çfarë është në fakt debia publike. Një drejtor banke mu përgjigj një herë se “publikja e privatja” në njëfarë niveli duhen me çdo kusht të përzihen bashkë, në një mënyrë a tjetër. Masa duhet vetëm edukuar, ndërsa për politikanët çështja është pak më e komplikuar.

Pyetje: Ju jeni duke ndjekur ndonjë lëvizje politike?
    Përgjigje: Jo, nuk e ndjek politikën, e në këtë pikëpamje sugjeroj të qenurit apolitik, as me të majtën e as me të djathtën, pasi në fund të fundit janë e njëjta gjë. Të them të vërtetën nuk kam marrë pjesë në asnjë propozim që është ngritur këto kohët e fundit.

Pyetje: Megjithatë keni ndjekur teoritë e ndryshme që janë ndjekur mes ekonomistëve e juristëve?
    Përgjigje: Sigurisht, i vlerësoj shumë teoritë e De Simone dhe të Gallonit, si dhe eksperiencën e “Simec”, pavarësisht nga limitet e dukshme e difektet që më pas çuan në falimentimin e tij, besoj se është historike: e para monedhe komplementare në Itali e pranuar nga qytetarët. Është i koheve te fundit propozimi i ligjit nga këshilli komunal i Friuli Venezia Giulia, që dëshiron të vendos të ardhurat e nacionalitetit, po duket se nuk u pëlqen tregtarëve pasi tremben se më pas askush nuk do dojë të punojë më. Unë personalisht propozoj një monedhë komplementare elektronike, e shpërndashme sipas “të ardhurës së nacionalitetit” virtuale sipas kategorisë së punëtorëve në zanatin e dobishëm shoqëror që ato zhvillojnë, që janë në rrezik zhdukje apo të lidhura me traditën e një populli. E pra, shtëpiakët, artizanatët, blegtorët që përdorin metodat tradicionale, kultivimet biologjike. Një e ardhur e tillë mund të shpenzohet më pas në pikat e shitjeve të paisura me software e me paisjet e nevojshme, e që promovojnë monedhën virtuale në këmbim të një zbritje të çmimit për klientin. Në momentin kur kjo lloj paraje do fillojë të lëvizë më shpejt, mund t`u bëhet një zbritje gjithnjë e më e lartë, aq sa euro do vihet mënjanë gjithnjë e më shumë.

Pyetje: Pra ju do i sugjeronit tregtarëve përdorimin e një valute komplementare elektronike?
    Përgjigje: Idenë time, të cilën e kam bekuar Anti-Bazeli 2, do ishte ajo e krijimit të një qëndre operuese e cila do drejtojë një database, për t`u vënë në dispozicionin e tregtarëve një sasi monedhe virtuale në proporcion me vlerën e pasurisë së ndërmarrjeve. ORUE im, apo euro i kthyer mbrapsht, do qarkullonte vetëm nëpërmjet kompiuterave, që çdo ndërmarrje do ketë në përdorim. Pastaj kostoja e drejtimit të strukturës qëndrore, shumë - shumë do jetë e njëvlershme me koston e tipografisë së Bankitalia, që do mbulohej nga krijimi i një quote shtesë e parasë, nuk e di, 1%. Një sistem shumë të ngjashëm ka ai i teorizuar nga Hitleri, i cili kishte kuptuar mirë trukun e mekanizmit, ashtu si dhe Mussolini.

http://www.youtube.com/watch?v=M53JRiAGsqM

It is a purely economic problem because it relates to the issuing of money. The money-issuing is decided, controlled and managed by Private Entities and not by the democratically elected Governments. After centuries of counterfeiting, illegalities and Machiavellismes, these Private Entities have now gone so far as to control and rule whole Nations, no more sovereign but slave to an economic and financial mechanism known as "seignorage" (with the addition of the even worse "fractional reserve").

Very often, too often, the politicians of every Nation, called to defend and protect the People that have democratically elected them, are corrupt and collaborate with these ruthless "money creators". In this field, the laws themselves are created at the advantage of the International Bankers. Other laws that could help the People free themselves from this slavery are changed, distorted or simply ignored.

The current Banking System is based on a Disgraceful and Inhuman Fraud. This Fraud is called "Seignorage" [or "seigniorage" - N.d.A.] & "Fractional reserve".

The information channels are manipulated and controlled by the Economic Power of Private International Bankers and no newspaper, TV or radio station will ever talk about "seignorage" and/or "fractional reserve". There have been Presidents and men known worldwide who died under the powerful and inexorable blows of these Supranational Entities.

Lincoln and Kennedy for example, died after having issued money in the name of the People and for the People, trying to release Americans from the slavery of Central Banks, disguised as "public institutions". To spread information on this worldwide taboo and contribute to unmask these stranglers of individual and collective freedoms is EVERYBODY's duty, a duty for EACH OF US. Search the Internet for keywords like "seignorage" [or "seigniorage" - N.d.A.], "fractional reserve" and "public debt".

Read alternative information; do NOT blindly trust mainstream information. Support the cause by spreading this leaflet (witch is also available on eMule and written in 6 languages with the title: "The World has a Problem") and letting real information reach other people by means of the Internet, look for information free of any political ideology enslaved to the Power of the International Bankers.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 04-12-2007 më 19:39

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  3. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47
  4. A eshte feja Islame e perkryer?!
    Nga Gjoni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-03-2003, 20:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •