Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438

Thashetheme nga pasiguria ne vetvete!

Gjithmone jemi te rrethuar nga njerez te ndryshem ne ambiente te ndryshme e jo rralle here degjojme kritika mes kolegesh per dike tjeter qe nuk eshte i/e pranishem ne ate moment.

Ndoshta keto njerez ne nje sy te pare te japin idene e llafazaneve e te thashethemexhinjve, njerez te keqinj qe flasin keq per kedo e ne cdo vend... Por valle, keto kritika qe dallohen nga ne tek te tjeret mos jane thjeshte frike qe kemi ne per veten tone, frike qe mbase ato mangesi mund t'i kemi ne e i vejme gishtin tek tjetri duke u munduar te fshehim veten tone.

Si mendoni: Ne bejme thashetheme e shajme fshehtas gabimet e te tjereve nga pasiguria qe kemi ne veten tone? Ndoshta shikojme ne objektivin e sharjes nje kopje te vetes sone? Diskutojme se bashku kete aspekt!
    La vita č bella...

♣AbSoLuT♣ Maska e [LoTi]
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    837
    era, ke shum te drejt sepse ketu ka shum llafazan qe vetem bla bla.. rrin e bejn gjith kohes. Nuk ja vlen te merresh me keto lloj tipash, sepse hargjoj frymezim kot !
    |- Mė Pikņj NPik Loti, Nė Fņrm Realiteti -|

Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    LoL e paske kuptu temen: Eh ne fakt e kam bere cik lemsh

KIss
    La vita č bella...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une kam mendim paksa ndryshe nga ti [era].

Per mendimin tim shikon shume difektet e te tjereve dhe i merr neper goje ai qe nuk arrin te shohe realisht difektet e veta, sepse ai qe e njeh te keqet e veta do i vinte zor nga vetja te kritikonte rendshem dike tjeter duke qene i ndergjegjshem se dhe ai nuk eshte me i mire.

Zakonisht me sa kam vene re tipa te tille qe tallen apo nenēmojne difektet e te tjerve, qofte keto difekte fizike apo difekte qe nuk jane ne kontrollin e atij qe i ka, thjesht jane verbuar dhe i duket vetja sikur te ishin me te mire.

Pra thashetheme nga njohja siperfaqesore dhe jo e sinqerte e vetvetes, dhe nga pasiguria ne vetvete qe shtyn te tallim te tjeret per te rritur vetevleresimin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    thashethemet jane te nevojshme per kolektivin...

thashethemet jane per njerezit...

life is a flower Maska e maryp
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    une do te ndaja thashethemet nga kritika
    merremi me thashetheme sepse natyra jone eshte e tille ,na pelqen te diskutojme e te flasim per gjera te ndryshme, dhe ndaj eshte e pa evitueshme qe te flasim per te tjeret. thashethemet jane fjale qe ne pergjithesi nuk te vrasin,nuk te bejne dem se thuhen thjeshte per te kaluar kohen.
    ndersa kritika qe i behet nje njeriu kur nuk eshte prezent ajo eshte negative shume negative.
    fjalet e thena pas shpine te lendojne shume
    por kush e ben kete gje???
    e bejne ata njerez qe nuk kan besim tek vetvetja, qe kane frike nga te tjeret.ndaj kur flasin keq dhe kritikojne pas shpine per ata eshte nje menyre per te mbrojtur ate pasiguri qe kane
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Kritika behet gjithmone ne prezencen e personit ,ose personi vihet ne dijeni, kritika nuk eshte gjithmone negative ,shum here ajo e ndihmon personin,persa i perket thashathemeve ajo eshte gjithmone negative, gjithomone perdoret per te sulmuar tjetrin,ose shprehja e pakenaqesise , xhelozis apo inatit ndaj tjetrit.
    Njerezit qe e kane ves jane me se shumti ato qe kane nje mantalitet te dobet ,njerez dashakeq,ato qe e kan me te pranishem injorancen,ne nje ane ndikon edhe niveli edukativ apo tipi i shoqeris qe je rritur.
    Shkurt eshte nje fjal e rendomt qe perfaqeson nje veprim po te rendomt.
    Asnjeri se pranon qe ti thuash qe merresh me thashatheme apo je i till do tu ofendonte.

po jane ne nje far menyre mekanizma mbrojtes, por s'besoj qe ka te bej ketu pasiguria, por nje tendence per autoritet...etj
    And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!

Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Une kam mendim paksa ndryshe nga ti [era].

Per mendimin tim shikon shume difektet e te tjereve dhe i merr neper goje ai qe nuk arrin te shohe realisht difektet e veta, sepse ai qe e njeh te keqet e veta do i vinte zor nga vetja te kritikonte rendshem dike tjeter duke qene i ndergjegjshem se dhe ai nuk eshte me i mire.

Zakonisht me sa kam vene re tipa te tille qe tallen apo nenēmojne difektet e te tjerve, qofte keto difekte fizike apo difekte qe nuk jane ne kontrollin e atij qe i ka, thjesht jane verbuar dhe i duket vetja sikur te ishin me te mire.

Pra thashetheme nga njohja siperfaqesore dhe jo e sinqerte e vetvetes, dhe nga pasiguria ne vetvete qe shtyn te tallim te tjeret per te rritur vetevleresimin.
    Nuk besoj se i duket vetja me te mire, thjeshte duan te nxjerrin ne pah dicka sepse ndoshta ndihen te menjanuar e keshtu sic e the edhe ti ulin nje tjeter me te dobet per t'u mbi-vete-vleresuar.
    Te gjitha keto hyjne perseri tek frika e tek pasiguria qe e trasformojne njeriun ne shume siperfaqesor menderisht, panvaresisht se ai/ajo mund te kete problemet e veta shqetesuese qe ne nuk arrijme t'i veme re...
    La vita č bella...

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Ne bejme thashetheme e shajme fshehtas gabimet e te tjereve nga pasiguria qe kemi ne veten tone? Ndoshta shikojme ne objektivin e sharjes nje kopje te vetes sone? Diskutojme se bashku kete aspekt !
    Pershendetje erushe, te te jam dhe une nje mendim

Ne fakt nuk jam dakort me teorine tende , sepse njerezit sidomos thashethemaxhinjte kur behet fjale per veten dhe dobesite e tyre te siguroj se u rrine larg komenttit me te vogel. Nqs do e permendnin atehere edhe bashke-thashexhemaxhiu jeter do ja perplaste surratit ,,, shif se ky eshte edhe difekti yt.

Ne fakt mendoj se eshte nje "semundje" qe vjen nga mbivleresimi i vetes dhe jo nga frika e te metave te veta. Perderisa u dalin si nervat dhe koha per te bere komente per gjera qe nuk duhet tu interesojne aspak kjo do te thote qe s'jane aspak "te dobet" ne syte e botes, ndoshta edhe vete e harrojne qe edhe vete jane njeres dhe kane te meta dhe ashtu sic ata/ato mbushin boten larte e poshte me llafe, shume mire te tjeret mund ta bejne per ta . Per te qene 1 me 1 ...
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Besimi nė vetvete
    Nga korcaprincess nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 08-02-2010, 10:00
  2. Mbyllja nė vetvete
    Nga shkodrane82 nė forumin Pyetni psikologun
    Pėrgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 23-10-2007, 12:43
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-10-2005, 08:43
  4. Immanuel Kant
    Nga fisnik nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 04:21
  5. Kujdesi ndaj femijeve
    Nga london_girl_02 nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 31-07-2003, 08:13

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •