Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 37 prej 37
    ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Postuar mė parė nga Fiori
    Kam nje pyetje personale per nismetarin e temes....

Duke qene se ti shikon gjithe keto probleme ne amerike dhe sic duket je duke i hequr keto probleme ne kurriz, perse vazhdon te rrish ne Amerike???
    Fiori me fal po pyetje me pa kuptim nuk mund te kishe bere.
    Kjo s'ka lidhje fare me cfare po flasim.
    S'e une i ve ne dukje Amerikes te keqijat do te thote se nuk duhet te jetoj ketu?! Vetem nje driteshkruter mund te beje pyetje te tilla retorike.
    Ceshtja eshte me e madhe se duhe te te rri apo te iki une nga Amerika.

"dhe as mos e krahaso me Shqiperine sepse vete fakti qe jemi ketu e tregon me se miri se krahasimin e kemi bere me kohe e me vakt."

"(po marr si shembull Shqiperine)"

Shikoji pak dy fjalite e melartme. E para eshte e imja e dyta eshte e jotja. E sheh kontradikten midis tyre dhe sa pa lidhje je me biseden. Mos i fut hundet kot kur nuk je e pergatitur sa duhet per te bashkebiseduar dhe mos thuaj gjerat thjesht per hir se duhet te thuash dicka.
    timeo Danaos et dona ferentes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-10-2002
    Vendndodhja
    Planeti "TOKE"
    Postime
    71
    E para: Pse e kerkoni parajsen ne toke?
    E dyta: Pas Amerikes nuk keni ku shkoni, pra do ta pranoni me te gjitha te mirat (qe i ka te shumta) dhe te keqiat.
    E treta: Njeriu mund te ndjehet i kenaqur edhe ne lluce, varet nga njeriu...Ka njerez qe jane te kenaqur ne Tirane e nuk luajne prej saj. Ka njerez te kenaqur ne vendet nordike. Ka dhe njerez shume te kenaqur me Ameriken, ka dhe nga ata qe nuk kenaqen kurre...

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Z. faleminderit qe me dedikove nje pergjigje personale dhe ti Ne lidhje me temen, ta drejtova ate pyetje pasi njerez te cilet e kuptojne vertet raportin e te mires dhe te liges ne amerike ose nuk e diskutojne (pra fjale pak e pune shume) ose ikin fare nga kane erdhur se nuk ambjentohen dot kurre. "Paradoxi" ne ato qe thua qe ne fillim te temes dhe ne menyren si pergjigjesh me beri te te pyes. Perderisa ato qe ke shkruar si kunderpergjigje ngaj dikujt tjeter nuk qendrojne si "fakte" pra nuk e bejne ameriken te keqe atehere vete pergjigja jote ska lidhje fare, kjo eshte arsyeja perse te gjithe moren tjeter drejtim.

Gjithsesi faleminderit per sqarimin...

p.s. flerfler pak dhe sakte

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Nuk e di se nga keni dale me perfundimin se "Amerikanet i paska pllakosur frika", bile po te me pyesnit mua, do tu thosha qe jane populli me trim e patriot ne bote. Asnje komb ne bote nuk eshte perbere nga 51 shtete te bashkuar qe jo vetem gjen gjuhen e mirekuptimit por ka vendosur edhe hegjemoninen e vet ne 5 kontinente. (Kjo sigurisht ne planin fizik te frikes).

Nese me pyesni mua, ju po e kapni konceptin e "frikes" ne kendveshtrimin e gabuar. Asnje nga burimet e renditur te frikes me siper nuk perben shqetesim per amerikanet pasi asnje shtet tjeter ne bote nuk ka shtet me te forte se shteti amerikan. Ajo qe ju duhet te arrini te kuptoni eshte ajo qe e kam degjuar ne nje filem (Sopranos me duket):

"...Ne (amerikanet) jemi i vetmi popull ne bote qe jo vetem enderrojme por kerkojme te jemi te lumtur pasi i kemi te gjitha mundesite. Frika me e madhe qe na torturon eshte se nuk jemi te lumtur edhe pse gjithe bota e shikon lumturine tek ne..."
    Cdo fjale ne vazhdim, e shikoj te tepert.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    U kerkoj ndjese te gjithe pjesmarresve te temes pasi mesazhi qe u perpoqa te percjell tek ju eshte krejt ndryshe nga ai qe eshte kapur prej jush.
    Besoj se ka dy shpjegime per kete keqkuptim, ose jeni juve te trashe ose jam une dhe po me mbushet mendja gjithnje e me shume qe eshte ajo e dyta (s'ka sarkazem fare ketu dhe fjala i/e trashe e di qe s'eshte e goditur po s'gjeta tjeter).
    Ne nje perpjekje te fundit (duke u perpelitur) kerkoj vetem dicka te vogel prej jush. Nqs shihni lajmet lokale sot ne darke shikoni me vemendje se si do perpiqen the news anchors tu terheqin vemendjen juve dhe sa perqind e lajmeve kane te bejne me krimet qe kane ndodhur perreth jush. Dhe ne qofte se ka ndonje lajm nga bota mos u habisni se 1% e lajmeve tuaja lokale jane edhe nga bota
    Me perulje largohem nga tema dhe flm gjithsesi per pergjigjet.
    Fiorit ne vecanti i kerkoj ndjese nqs e kam fyer sadopak.

Z

Mbeten duke u ankuar shqiptaret. Dhe ne parajse po ti cosh, perseri do te ankohen.

NUk ka shtet perfekt dhe sistem perfekt, por gjithmone duhet bere raporti i te mirave dhe te keqijave dhe pastaj te dilet ne nje konkluzion.

Puna eshte qe duhet pyetur vetvetja.;"Cfare kerkoj UNE?" dhe "Cili jam UNE", per ta vazhduar.
    Sa per te thene dicka, sidomos hapesit te temes, (megjithese mund ti di ai vete me mire se une), qe ka nje numer te madh personash ne Bote, qe mund te kene gjithcka qe ai deshiron te kete dhe qe i duket se nuk kane asgje.

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Me fal Redi po je komplet jashte teme pasi ceshtja nuk qendron fare se c'kerkoj une apo tjetri.
    Per me teper do t'ju keshilloja te shikoni filmin "Bowling for Columbine". Ajo ckam dashur te shpreh une besoj se paraqitet shume here me mire ne ate film.
    Mua keto pyetje nga filmi me linden ndaj dhe desha ta ndaja eksperiencen time me bashkeforumasit.
    Tani e kuptova qe u gabova rende.
    Ajo cka me befasoi ishte pergjigja e moderatoreve Redi, Fiori dhe Albo, prej te cileve prisja me shume, mqs jane dhe moderatore i guess

Z

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Rusija thot se Amerika do te shkatrrohet deri ne vitin 2014
    Nga angert nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 58
    Postimi i Fundit: 28-03-2009, 06:41
  2. Amerika, kjo shoqėri qė sheh nga e ardhmja
    Nga Brari nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 06:09
  3. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  4. Plani pėr riorganizimin e trupave amerikane nė botė
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 05-10-2004, 15:47
  5. Bisede me Suzan Sontag: Amerika, orgjia e pushtetit
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-07-2003, 10:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •