Treshja ndërkombëtare në konferencën e përbashkët pas përfundimit të procesit negociator ka konfirmuar me keqardhje se gjatë këtyre katër muajve të negociatave nuk është arritur asnjë rezultat i dëshirueshëm. Treshja ka theksuar njëzëri se çështja e Kosovës duhet të zgjidhet sa më shpejt që është e mundur.
Ndërmjetësi evropian në këtë negociata, Woflgang Iscchinger, ka thënë se përpjekjet e treshes kanë qenë të mëdha për t’i afruar qëndrimet e palëve, por ato nuk janë pajtuar për asnjë zgjidhje. Ai ka thënë se treshja do të hartojë një raport faktik dhe nuk do të konkludojë asgjë, por do t’ i mbetet Këshillit të Sigurimit dhe qeverive të shteteve të vendosin se çfarë do të ndodhë ditët në vazhdim. Nga ana tjetër, ndërmjetësi amerikan në këtë proces, Frank Wisner, ka thënë se është me rëndësi që rekomandimet e Grupit të Kontaktit dhe Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki Moon, ta vërtetojnë se status-quoja është e paqëndrueshme dhe duhet një zgjidhje sa më e shpejtë që është e mundur. Ambasadori amerikan përpos që ka lavdëruar punën e treshes, ka paralajmëruar lidershipin shqiptar dhe serb të mos nxisin asnjë dhunë të re. Përfaqësuesi rus, Alexander Kharchenko, ka theksuar nevojën e vazhdimit të negociatave, duke thënë se marrëveshja më e qëndrueshme do të ishte ajo që arrihet në mes të palëve ndërmjet vete.
Krijoni Kontakt