Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385

Të festosh 95 vjetorin e pavarësisë me muzikë italiane

Tirane, data 28 Nentor! 95 vjetori i Pamvaresise. 95 vjet qe nga dita e krijimit te shtetit te cunguar Shqiptar. Instancat shteterore njoftuan festime ceremoniale te organizuar per nder te kesaj dite. Madje u krijua nga qeveria nje sllogan i ri: C'do dritare nje flamur! U morren masa qe kjo dite te festohej ne Vloren e Flamurit dhe per here te pare politika shqiptare u bashkua dhe iu perul patriotizmit. Por nuk mund te mbyllesh syte kur shikon dhe te pegera e mbeturina qe prishin kete feste te shenjte per popullin tone.
    Perballe Hotel Dajtit nga krahu i Parkut Rinia, ate mbasdite festive qe duhej te kerciste daullja e Shqiperise se Mesme, Ciftelia e Veriut apo Gerneta e jugut, ne nje platforme kendoheshin kenge italiane.... Per cudi me mijera tiranasa hidheshin dhe perdridheshin nen ritmet e muzikes italiane. U tha qe kete koncert e organizonte koncensionari FIAT, me rastin e Panairit. Po dhe keta italianet e FIAT ate dite e gjeten! Pra ne mes te sheshit ne 28 Nentor diten e Pamvaresise kendohet dhe festohet me kenge italiane. Keta te fundit dy here e kane pushtuar shqiperine, 1920 dhe 1939. Keto data nuk duhen harruar, jo per te shprehur armiqesi ndaj vendit fqinj por per te mos harruar se ata shqiptare qe rane ne lufte ndaj pushtuesit e bene qe ne te festojme kete dite. Ku eshte pare dhe degjuar qe ne diten e pavarsise Italiane te kendohet anglisht? Ku eshte pare qe ne diten e pamvaresise Ruse te kendohet gjermanisht? Vetem ketu ndodh. Mire Fiati qe paska koinciduar kete feste me diten tone te shenjte. Po keta njerez inferiore qe kendonin dhe kercenin me kenge italiane. Po kjo shoqeri bastarde e krimbur deri ne zemer nuk u ngop se degjuari muzike turbofolk tere vitin... Edhe diten e shenjte duhet ta menderosnin? Hjade popull hajde..... O njerez inferiore, sahanlepires dhe servila.. Kur do te vije dita ta ngrini ate koke te shtremberuar prej ligesise, cmires dhe armiqesise ndaj njeri-tjetrit.

Por kjo e pegere dhe mender bajge, ra ere me shume ne Vlore. Pas fjalimeve te Top, Xhepane, TT, Kallashnikove te politikes shqiptare, na ngjitet ne podium tenori i papam shqiptar Agim Hushi per te kenduar. Na kendoi kengen italiane VINCERO! Me kete kenge Italianet na erdhen si pushtues... Me kete kenge italiane shprehin dashurine per diten e tyre te pamvaresise... Po mire mor gomar organizator i ceremonive ka dite te tjera qe mund te kendohet kjo kenge. Po mire mor Sal Berisha dhe Ed Rama si nuk gerthitet apo nuk u beri pershtypje kjo kenge (se ju jeni dhe te ditur e karakterizoheni nga poliedrizmi juaj), ashtu sic u ben pershtypje Sollaku dhe Aldo Bare.

E pra ja ku ka arrit inferioriteti i shoqerise sone.... Ruajna o zot nga kjo shoqeri e shitur dhe tradhtare e idealeve te paraardhesve tane. Ruajna o zot nga kjo politike levantine tradhtare e baballareve te vertete te kombit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 30-11-2007 më 13:51
    FLANGO MA NON FLECTO

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Hero i popullit

pergjigje do te ishte refreni i kenges se bashkiakut te tiranes

gjicka mund te ndodhe
    jetojme ne shqiperi
    /tirone

ne akoma nuk i kemi kapercyer komplekset e inferioritetit ndaj te huajve edhe pse jemi nder popujt me te vjeter te ballkanit...

hero i popullit, provo te lexosh nje liber te yljet alickes" rrefenja me nderkombetare" ka te verteta shume te hidhura atje...

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Kryebashkiaku pra.....
    Jeta ime, mban emrin e saj..

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Ore ti mire e ke qe acarohesh.. po me thuaj pak, sa kengtare kemi ne e mund te bejm nje feste me kenget tona??
    Po aman o burre i dheut a behet koncert me Molin edhe me Bleona qerretin apo ndonje tjeter??
    Normale qe do degjojme kenget e te tjereve se ne skemi kengtare tanet qe te bejm nje koncert te hajrit sic na e ka lezet si popull.
    Do degjojm kta tjeret, edhe eshte e kote te acarohesh duke ndejt ne shesh, me mire ik ne kombinat anej nga 111 ose Jammes ja kalon me bukur anej
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    e ke gabim apollon

vertet muzika jone ka degraduar shume, po ne kemi ende kengetare/kompozitore te mire

cte thote ardit gjebrea, rovena dilo, pirro cako?
    apo ajo vajza e re elvana gjata me ate zerin shperthyes qe premton shume...

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga engjellorja Lexo Postimin
    e ke gabim apollon

vertet muzika jone ka degraduar shume, po ne kemi ende kengetare/kompozitore te mire

cte thote ardit gjebrea, rovena dilo, pirro cako?
    apo ajo vajza e re elvana gjata me ate zerin shperthyes qe premton shume...
    obobobooooo engjellore ca me permende aman..

Degjo per kta te 4-tet as qe e marr mundimin me vajt te shoh koncert sinqerisht.. sikurrrr sikurrr them te vinte Elita-5 Po edhe do shkoja se kta me pelqejn.. po te tjere sa Elita ska.. kta te pakten jan te paster edhe i jan permbajt gjithmone kengeve te veta.. ky Ardit Gjebrea thjesht si kallup se shoh dot e urrej, lere ta degjoj te kendoje.. kam frike se do vras veten ne mes te sheshit.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    ehhhh

po arditi si kompozitor eshte identifikimi i paster i muzikes sone te lehte mor apollon, muzika jone e lehte po njolloset panevojshmerisht,nga tendencat orientale...
    nejse mendimi yt, une nuk po flsja per arditin si njeri

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga engjellorja Lexo Postimin
    ne akoma nuk i kemi kapercyer komplekset e inferioritetit ndaj te huajve edhe pse jemi nder popujt me te vjeter te ballkanit...
    Jemi populli me i vjeter i Europes dhe komplekset e inferioritetit i kane ata ,qe o se njohin historine e vendit o jane te shitur tek te huajt...

Mua te huajt me ngjajne me bubuzhela...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    apollyon kur te kendoje ciljeta dhe zajmina te marr une me vehte e shkojme bashke
    ok vlla
    se aty vijne dhe kengetaret e tjera si rozana inis dhe ingrid gjoni etj
    te kenaqemi me muzike dhe me.....
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-08-2007
    Postime
    1,281
    „Tekst“ i këngës që e këndon
    Mariza Ikonomi

Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Une jam afer teje
    Ti je afer meje
    E e e e e e e e e e
    Une jam afër teje
    Ti je afer meje
    E e e e e e e e e e
    Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Une jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e e
    Unë jam afër teje
    Ti je afër meje
    E e e e e e e e e

Ndoshta ka edhe pak vargje të tilla,
    nuk jam i sigurtë.

"Tekst" i këngës që e këndon
    Nora Istrefi

E di e di
    E di e di
    E di loçkë
    Unë e di

E di e di
    E di e di
    E di loçkë
    Unë e di

E di e di
    E di e di
    E di loçkë
    Unë e di

E di e di
    E di e di
    E di loçkë
    Unë e di

E di e di
    E di e di
    E di loçkë
    Unë e di

E di e di
    E di e di
    E di loçkë
    Unë e di

E di e di
    E di e di
    E di loçkë
    Unë e di

Ndoshta e ka edhe ndonjë strofë të tillë nuk jam i sigurtë.

Si thoni ju, këngë t`iu themi këtyre?

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 07-10-2018, 06:00
  2. Përgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 06:42
  3. Radio Maria ne gjuhen shqipe
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 09-08-2006, 03:47
  4. Arratisja e madhe
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 06:49
  5. Udhetimi i panjohur i flamurit
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-02-2004, 06:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •