Fqinjët: Nuk kishin probleme. Ndoshta ishte i dehur
Një ngjarje e rëndë ka ndodhur dje në qytetin e Burrelit. Një grua 55-vjeçare është gjetur e vrarë në shtëpinë e saj dhe policia ka akuzuar për këtë vrasje bashkëshortin 64 vjeç të viktimës. Ngjarja mësohet se ka ndodhur në orët e mesditës, kur Fitnete Lika dhe burri i saj, Ibrahimi, ishin vetëm në shtëpinë e tyre, që ndodhet pranë Burgut të Burrelit, në lagjen "Pjetër Budi" të qytetit. Nga fqinjët e çiftit mësohet se fillimisht nga shtëpia janë dëgjuar debate me zë të lartë, ndërsa pas pak minutash është dëgjuar edhe një breshëri e vetme automatiku. Askush nuk ka guxuar t‘i afrohet shtëpisë menjëherë pas krismave, por një nga fqinjët ka telefonuar policinë dhe pasi ka pritur disa minuta i është drejtuar banesës, ku ka gjetur të shtrirë pa shenja jete gruan 55 vjeçe, Fitnete Lika. Policia, që ka mbërritur pak minuta më vonë, ka gjetur në vendngjarje disa gëzhoja, që sipas ekspertëve mund të jenë nga një automatik kallashnikov. Policia ka dërguar në morgun e spitalit të Burrelit trupin e pajetë të 55-vjeçares, ndërsa një grup ekspertësh kanë këqyrur vendin e ngjarjes dhe kanë mbledhur gjurmët e lëna aty nga autori i krimit. Burime nga spitali i Burrelit thanë se 55-vjeçarja kishte gjetur vdekjen e menjëhershme nga një plumb që i kishte shpuar tejpërtej zemrën. Nga hetimet paraprake është arritur në përfundimin se autor i këtij krimi është bashkëshorti i Fitnete Likës, Ibrahim Lika, i cili është shpallur në kërkim. Një oficer i policisë së Burrelit tha dje për gazetën se Ibrahimi është larguar me shpejtësi nga shtëpia, bashkë me armën e krimit. Ndërkohë, një nga banorët e lagjes ku ndodhi ngjarja i ka thënë policisë se e ka parë 64-vjeçarin Ibrahim Lika të largohej me një automjet tip "Audi". Një tjetër dëshmitar ka thënë se e ka parë më këmbë. Policia lokale ka ngritur postblloqe dhe ka nisur kërkimet në terren, në rrethinat e qytetit, ndërkohë që fotoja e të kërkuarit dhe informacionet për të u janë dërguar edhe komisariateve të tjera të policisë. Burime të rezervuara nga grupi i hetimit bënë të ditur se vrasja ka ardhur pas një grindjeje të çastit, çka dëshmohet edhe nga fqinjët e çiftit Lika. Sipas të njëjtit burim, dyshohet se shkak i grindjes, që më pas ka përfunduar në vrasje, ka qenë xhelozia. Nga ana tjetër, fqinjët e Fitnete dhe Ibrahim Likës, thanë dje se si viktima, ashtu edhe bashkëshorti i saj, njiheshin si persona të qetë e pa probleme, megjithatë mendohet se dje 64-vjeçari ka shkuar në shtëpi i dehur. Ibrahim Lika, 64 vjeç, kishte dalë në pension, pasi kishte punuar për një periudhë të gjatë kohe si shofer i ambulancës së spitalit të Bulqizës. Gruaja e tij, Fitnetja, nuk punonte prej disa vitesh. Çifti kishte shtatë fëmijë, të cilët janë të gjithë të martuar dhe jetojnë larg prindërve. Për banorët e Burrelit, vrasja e djeshme mbetet enigmatike, pasi askush nuk e beson se pas më shumë se 30 vjet martese, mes çiftit mund të ketë pasur probleme xhelozie.
Krijoni Kontakt