Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,976
    Ore trima!Nuk më sqaroni diçka?Ndoqa një pjesë të "ETHEVE",them një pjesë se m'u neveritën pastaj.Ethet jan një konkurim, (pamvarsisht nga emri),dhe më bëri përshtypje shumë.
    Kini parë a dëgjuar ndonjë konkurim në Itali,Amerikë,Angli,etj. ku të këndojnë shqip?
    Përse ne duhet të këndojmë anglisht,gjermanisht,italisht,turqisht,arabisht???
    Shëndet

I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    Shqiperia nuk u çlirua me 29 nentor te vitit 1944. Me kete date ajo u pushtua nga sllavo-ruset.
    Dita e çlirimit te Shqiperise duhet te jete dita kur ushtria e Millosheviçit u terhoq nga Kosova ne vitin 1999, ndersa dita e flamurit eshte patjeter 28 Nentori.
    Eshte per tu habitur per qendresen e forte qe bejne pro-sllavet ne Shqiperi. Shume shqiptare dhane jeten per Shqiperine pa e ditur qe ata u manipuluan nga Partia Komuniste e krijuar nga jugosllavet.
    Shqiperia do kishte qene federate e Yugosllavise, por fati i mire e deshi Shqiperine qe Stalini u ngaterrua me Titon duke ndihmuar Shqiperine te ngelej e pavarur por e izoluar.

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Dale pak ..... Qenka ngaterruar tema fare. Vallahi kur nuk e kuptoni ju ket postim imagjino ata qe kendojne kenge italiane per diten e pamvaresise.... Nuk po diskutohet as muzika bastarde turbofolk as vjedhja e kengeve e as teksti apo muzika e dobet.

Une isha i acaruar ashtu sic do acarohej nje qytetar normal ne cdo vend te botes ku per diten e pamvaresise kendohet ne nje gjuhe tjeter aq me teper ne gjuhen e nje vendi qe na ka pushtuar dy here. Te degjosh kengen Vincero (kenge patriotike italiane baraz me Per Memedhene tone) ne diten e pamvaresise tone une si Kryeminister dhe si kryetar Partie do te kisha reaguar. Une si shoqeri intelktuale dhe qytetare duhet te kisha reaguar.... Po kujt ti thuash?????
    Ore forumista diskutohet per nje perdhosje qe po i behet kombit tone ne diten e shenjte te Flamurit.

P.s. Sas keta njerezit tane nuk po respektojne diten e flamurit jo me diten e 29 nentorit....
    FLANGO MA NON FLECTO

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Te degjosh kengen Vincero (kenge patriotike italiane baraz me Per Memedhene tone)
    Ç'kange patriotike italiane o Hero i Popullit?!
    Asht pjese prej operas "Turandot" e Puccini-t ngjarjet e se ciles zhvillohen ne Kine!!!

Lavdi Deshmoreve! Maska e Hero i Popullit
    Anëtarësuar
    21-05-2007
    Vendndodhja
    Ke Varrezat e Deshmoreve: Between Nowhere and Good-Bye!
    Postime
    385
    Citim Postuar më parë nga shkodra13 Lexo Postimin
    Ç'kange patriotike italiane o Hero i Popullit?!
    Asht pjese prej operas "Turandot" e Puccini-t ngjarjet e se ciles zhvillohen ne Kine!!!
    Or Shkodra 13 kjo pjese e Pucini dhe disa pjese te tjera nga Rosini, Verdi etj. u perdor si pjese e propagandes kombetare italiane per te ngjallur paksa nacionalizem. Po ty dhe ca te tjereve nuk u ka ngjall asnje neveri ky akt por jeni marr me budallalleqe jo e tha Heroi I Popullit keshtu - bravo ma kape jo filan kengetare.
    Pastaj per diten e pamvaresise c'lidhje ka Turandoti???? Apo lidhet me shijet artistike te Sal ED Berishe Hoxhe Rames????

Ty Shkodra 13, po te pyes hapur a te shqeteson ajo qe ndodhi per 28 Nentor?????
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hero i Popullit : 30-11-2007 më 11:04
    FLANGO MA NON FLECTO

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    per 28 nentor duhen Ilir Shaqira e Arif Vlada jo lloj lloj pederasti e putane qe kan mor ka ni mikrofon ne dor, aq ma pak kange te huja
    Ndryshuar për herë të fundit nga derjansi : 30-11-2007 më 13:24
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga Hero i Popullit Lexo Postimin
    Ty Shkodra 13, po te pyes hapur a te shqeteson ajo qe ndodhi per 28 Nentor?????
    Nuk pres asgja prej atyne qe Shqipnine me 28 a 29 nandora e kane per 365 dite ne vjete veç per me e mjele.

Don me e dite çka me shqeteson? Mire.
    Me shqeteson fakti se pak minuta prej Tiranes prehet njeni prej firmuesve te aktit te 28 nandorit, te cilit i masakruen familjen dhe e bane me vdeke ne mergim mbas nji jetet te dhurueme per Shqipnine. Me shqeteson fakti se edhe sot vazhdojne me quejt "kuisling" e armik.
    Po te pyes une ty hapur tash: Si i mbushun me ndjenje patriotizmit, a vune ndonji tufe me lule te vorri i Mustafa Krujes per 28 nandor o Hero i Popullit?

Persa i perket muzikes (kjo s'ka lidhje me 28 nandorin), me te thane te drejten ma mire ndiej nji opera se sa kanget alla gabel.

...

Persa i perket muzikes (kjo s'ka lidhje me 28 nandorin), me te thane te drejten ma mire ndiej nji opera se sa kanget alla gabel.
    Habitem shume me ty qe emerton kenget popullore tonat “alla gabel”, kenget tona polifonike i vleresojne ne te gjithe boten, dhe sidomos ata qe njihen si kokat e operas, siç ishte i madhi Pavaroti.
    Nga veriu ne jug, nuk do te kishim kenge per te mbajtur gjalle 2 ore koncert?
    Meqenese ishte feste kombetare, çna duhej traviata?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-04-2002
    Postime
    876
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Habitem shume me ty qe emerton kenget popullore tonat “alla gabel”, kenget tona polifonike i vleresojne ne te gjithe boten, dhe sidomos ata qe njihen si kokat e operas, siç ishte i madhi Pavaroti.
    Nga veriu ne jug, nuk do te kishim kenge per te mbajtur gjalle 2 ore koncert?
    Meqenese ishte feste kombetare, çna duhej traviata?
    Nuk i quejta kanget popullore kange gabelesh.
    Ban nji xhiro neper Shqipni e ndiej se çfare kangesh kendohen. S'ke me ndie kange polifonike, jo.

Nuk i quejta kanget popullore kange gabelesh.
    Ban nji xhiro neper Shqipni e ndiej se çfare kangesh kendohen. S'ke me ndie kange polifonike, jo.
    Edhe ketu ne Itali, nuk degjohen gjithmone Kastadiva, Traviata, Rigoleto o Hotello..., pak a shume rinia eshte shushatur pas ketyre rrymave te modave te fundit, qe tjeter s'di si ti emertoj por jo natyrisht muzike e lehte.
    Pershendetje.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 07-10-2018, 06:00
  2. Përgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 06:42
  3. Radio Maria ne gjuhen shqipe
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 09-08-2006, 03:47
  4. Arratisja e madhe
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 06:49
  5. Udhetimi i panjohur i flamurit
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-02-2004, 06:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •