Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 35
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-02-2006
    Postime
    22

Dokumenta ne UK.

Mire se ju gjeta te gjitheve.Une jam nje i ri qe jetoj prej disa vjetesh ne Angli.
    Desha te pyes si i behet per te bere dokumentat ne Angli se jam ilegal.
    N.q.s. dini ndonje menyre ose ndonje te re rreth ligjeve ne UK me thoni.
    F.L.M
    Gjithe te mirat

i/e regjistruar Maska e lojaxhiu
    Anėtarėsuar
    27-01-2004
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    409
    Nuk behen ne qofte se je ilegal...

Menyra me e mire eshte te gjesh nje vajze dhe te martohesh. Kthehesh ne shqiperi e pastaj vjen prap mbasi te marresh vize nga ambasada.

Tjetra eshte nqs ke 14 vjete qe qendron ketu ilegalisht, eshte nje amnesti. Por sidoqofte do te duhet ndonje fare prove qe te verifikosh kete gje.

Kjo amnesti eshte 10 vjete nqs ke qendruar ketu keto 10 vjete ne menyre legale. P.sh. duke pritur pergjigje per azil.

HI EVERYBODY Maska e CUFO
    Anėtarėsuar
    21-08-2003
    Postime
    78
    me mire rri aty dhe mos leviz fare se je mire
    IT IS NICE TO BE IMPORTANT BUT IS MORE IMPORTANT TO BE NICE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-10-2007
    Postime
    99
    Citim Postuar mė parė nga klnd Lexo Postimin
    Mire se ju gjeta te gjitheve.Une jam nje i ri qe jetoj prej disa vjetesh ne Angli.
    Desha te pyes si i behet per te bere dokumentat ne Angli se jam ilegal.
    N.q.s. dini ndonje menyre ose ndonje te re rreth ligjeve ne UK me thoni.
    F.L.M
    Gjithe te mirat
    un kam jetuar ne angli dhe jam kthyer kam qene me vize por kam njerez atje dhe me thane qe ka dal nje amnisti dhe do e provoje njeri nga njerzit e mij do e hedh hapin i pari qe eshte ilegal sikur ti do te shkoj vete e do kerkoj dokumentat dhe per cdo gje un do te informoj,nqs eshte me rrezik ske pse e hedh hapin ti i pari.por gjithsesi do tju lajmeroj.

Anėtarėsuar
    27-01-2004
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    409
    Nuk ka dal gje amnesti per ata qe jane ne te zeze ketu. Po te kishte dal do te ishte neper lajme kudo ketu dhe do e kishin marr vesh te gjithe.

E vetmja amnesti qe ekziston per ilegalet eshte ajo qe ka qene ketu prej shume vitesh perpara. Duhet te kesh 14 vjet qe jeton vazhdimisht ne UK. Kjo eshte disi e veshtire per tu provuar me fakte.

HI EVERYBODY Maska e CUFO
    Anėtarėsuar
    21-08-2003
    Postime
    78
    e drejte dhe nuk besoj qe anglezet do nxjerrin nje amnisti te tille per refugjatet
    IT IS NICE TO BE IMPORTANT BUT IS MORE IMPORTANT TO BE NICE

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Nese ke mare letren qe tu kthyer mbrasht ne Shqiperi ose Kosove per kete nuk di gje...

Nje shoku im ka 5 vjet qe punon me "National Insurance" e tij por ka 6 vjet qe eshte ne te zez. Shteti i preu ndihmat ne ato vite dhe ky nuk mori me pergjigje se cfare do ndodhi.
    Kapi nje avokat i dha "payslipet" e punes dhe fitoi dokumentat...
    Jam JETUS jo TREGUS!.

Anėtarėsuar
    27-01-2004
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    409
    Citim Postuar mė parė nga Pyes_Lotin Lexo Postimin
    Nese ke mare letren qe tu kthyer mbrasht ne Shqiperi ose Kosove per kete nuk di gje...

Nje shoku im ka 5 vjet qe punon me "National Insurance" e tij por ka 6 vjet qe eshte ne te zez. Shteti i preu ndihmat ne ato vite dhe ky nuk mori me pergjigje se cfare do ndodhi.
    Kapi nje avokat i dha "payslipet" e punes dhe fitoi dokumentat...
    Ma ha mendja ai po pyet nese nuk je rregjistruar fare mbasi ke ardhur ketu. Nuk figuron ne asnje vend dhe shteti nuk di gje fare. Domethene nuk i ka ardhur gje leter per tu kthyer ne Shqiperi.

Per ate punen e shokut tend duket sikur shteti ja paska harruar ceshtjen fare (mbase ja ka humbur dosjen). Kur u kujtuan s'kishin cfare te benin dhe i dhane leje per te qendruar.

Mund te jete edhe Discretionary Leave to Remain, gje qe eshte pak ndryshe se eshte me afat dhe nuk ke ku shkon nese e merr. Veshtire per te marr travel dokumenta dhe ngel ne angli deri sa te marresh pasaporten.

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    keshtu sic qenke ti mor djal nuk e di cfare ndihme te jap,,,,po deshe me u martu me mu ok jok

nese ke vite ketu dhe ke punuar edhe mund ta vertetosh me payslips e te gjitha, plus edhe nje leter nga bosi ose kompania qe je nje punetor shembullor dhe i duhesh,,,,,mbase mund te kapesh pak,por eshte prap me rrezik.

e vetmja zgjidhje eshte qe te martohesh me dikend .
    nese ke ndoj shoqe,mund ti thuash te paguaj dhe shpjegoja situaten, angleze e kom llafin.se me qene shqiptare te vret
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-11-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    166
    Eh e te lumt goja , per kete pergjigje .
    Ma shume se kaq e tepron o yll, mjafton cuni me kaq dhe ska per tu martu kurr, dhe as dokumenta ska per te ba., megjithate i urojme fat.
    Bashke Angel degjohemi te Sofra e madhe e Malsise.

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pyetje mbi paisjen me dokumenta tė emigrantėve nė U.S.
    Nga King_Arthur nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-02-2007, 22:51
  2. Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 16-07-2006, 00:50
  3. Dokumenta te hershme historik per Jesu Krishtin
    Nga Seminarist nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 23-08-2002, 03:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •