Pershendetje .
Kam shkarkuar linux ubuntu ne cd ( me iso) dhe tani qe dua ta provoj nuk funksionon ...fillon autorun thote prit pak ... dhe pastaj ndalon sbehet asgje.
Mos di dikush se si i behet per te rregulluar kete problem.
Pershendetje .
Kam shkarkuar linux ubuntu ne cd ( me iso) dhe tani qe dua ta provoj nuk funksionon ...fillon autorun thote prit pak ... dhe pastaj ndalon sbehet asgje.
Mos di dikush se si i behet per te rregulluar kete problem.
Mind is like a parachute it works best when it is open
Dalai Lama
Peshendetje.
Autorun??? Besoj e rinis kompjuterin kur do te provosh Ubuntu, apo jo? :-p
E ke djegur ne rregull imazhin .iso?
Cfare sheh ne momentin kur ndalon e s'ecen me? Me teper te dhena te lutem...
Nese kernel ngarkohet, ndoshta duhet ēaktivizuar suporti per acpi. (ne boot shkruan linux acpi=off, per me teper shtyp tastat F1 deri ne F8)
U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
Usually he takes the clip out
Shkarkova programin iso.
Pastaj shakrova Ubuntu direkt ne cd dhe provova te punoj me ubuntu
Ne cd ka file si .disk bin casper .....
dhe diku eshte start.EXE .
Pra bej klik aty dhe thote: launching browser pleaste wait...pres une pres ..dhe lesh sbehet asgje lol
Ps : po e rinis kompjuterin loooooool une sdi shume gjera aman ta rinis kompjuterin di ta bej lol![]()
Dalai Lama
Nuk punon ashtu "Ububuja" Tepelenas! Ajo .EXE qė pe ti ėshtė pėr tė instaluar ca programe (Firefox, AbiWord, Gaim, etj )nė Windows.
Merret kompjuteri, i fut diskun qė sapo i "shkarkove" Ubuntunė, i bėn njė tė nisur me CD-ROM (duhet ta caktosh tė fillojė i pari qė nga BIOS nėse nuk e ka gati), pret tė bėjė gjithēka sistemi i ri PROVĖ...edhe kaq pėr tė tė hequr ty kuriozitetin.
Pastaj po deshe ta instalosh, bėj gati CD e Windows-it![]()
Dhe mund te me thuash se si behet e gjithe kjo menyra ...me nje fjale kur te filloje te niset pc une duhet te shkel F2 dhe te rregulloj ne menyren e duhur qe te filloj ubuntu...Me pak fjal me ke menyre ta bej kete qe the me lartPostuar mė parė nga helios
Flm per ndihmen.
Dalai Lama
Harrita te bej boot nga Cd ...
Por kam nje tjeter problem sepse smund te perdor ubuntu pasi me nxjerr kete error: Disk error 20, AX=4200 drive EF
I/O Error
Error reading booy Cd
Reebot.
..di njeri si zgjidhet kyj problem?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tepelenas_nr_1 : 24-03-2007 mė 11:56
Dalai Lama
http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=192689
Mos ke gjė DVD-RW Philips?
Provo tė djegėsh dhe njėherė imazhin .iso, por kėsaj here me shpejtėsi mė tė vogėl (ose minimale)
Nga ku e shkarkove Ubuntu dhe cilin version po provon? Tė kėshilloj tė marrėsh versionin e fundit Feisty 7.04 pasi ėshtė i qėndrueshėm mjaftueshėm (e gjen kėtu: http://cdimage.ubuntu.com/releases/7.04/herd-5/, zgjidh versionin i386 nėse ke proēesor Intel Pentium ose Amd ). Po ashtu, mundohu tė pėrdorėsh njė CD-RW (tė rishkruajtshėm) :-)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga helios : 24-03-2007 mė 13:03
Une si kisha bere fare burn kesaj image iso .Postuar mė parė nga helios
Thjesht shkarkova ubuntu dhe pastaj bera klik te djatht dhe shkela copy image to cd .Kaq i bera une as burn asgje tjeter.PROVOVA TE PUNOJ ME TE DHE ME NXORRIN problemin e me lart ...kontaktova me dike qe merr vesh nga ubuntu i shpjegova si ehste puna dhe me tha ( me dha dhe ai te njejten link qe dhe ti me lart) ndodhta eshte kopja qe mora une e prishur ose dicka e tille...tani do e provoj prap ..te shohim.Por tani do provoj kete desktop qe me the ti se me perpara provova ubuntu 6.10..te shohim cfare do bejem .Gjithesesi faleminderit per ndihmen.
Dalai Lama
Kjo kėtu ėshtė mė aktuale:
http://releases.ubuntu.com/feisty/
E shkarkon: PC (Intel x86) desktop CD. E bėnė djegjen (burn) tė kėsaj ubuntu-7.04-beta-desktop-i386.iso dhe e instalon si kėtu!Une si kisha bere fare burn kesaj image iso .
_______
AlbtuX
Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e ēėshtjes shqiptare
Pyetja e pare nuk ka pergjigje te thjesht. Krejt mvaret se per cfar nevojashPostuar mė parė nga Tepelenas_nr_1
do ta perdorosh kompjuterin si dhe cfar specifikash ka kompjuteri (CPU, RAM, etj)
Si me te perdoruna jane: Suse, RedHat dhe Debian (me derivatet e tyre)
Pyetja e dyte eshte me e lehte. Ne linux kryesisht programet shkruhen ne c, me pak ne C++, e pastaj ne gjuhnat tjera. Gjat kompajllimit dhe linkimit behet lidhja me librarite te cilat i ke permendur (perdorur ne program). Kjo lidhje do te thot se per tu ekzekutuar programi ato librari duhet te jene prezente ne sistemin operativ. Ky spjegim eshte pakza i thjeshtezuar por do te jap idene se cka do te caktoj portabilitetin e programit:
Neqoftese ne program i perdor vetem librarite e kernellit (berthames) atehere cdo variante e linuxit me version te njejte te berthames do ta ekzekutoj programin pa problem
Neqoftese ne program i perdor librarite specifike psh te Gnome atehere variantat e linuxit te cilet kan te instaluar vetem KDE nuk do te jene ne gjendje ta ekzekutojne programin pa e instaluar edhe Gnome
Pra shkurt e shqip portabilitetin e caktojne librarite te cilat i perdor ne program
Krijoni Kontakt