Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    e Shqipes Maska e Foleja_
    Anėtarėsuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Z. Hajrush ,

te falenderoj shpirterisht per kete ditar te shkruar dhe mundesine qe na ofruat te e lexojme. Them qe eshte mekat qe ky ditar te mos perkthehet ne shume gjuhe boterore , dhe lutem qe edhe kjo mundesi te arrihet shume shpejt.

Miqesisht : Foleja_

i/e regjistruar Maska e Hajrush
    Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4

pershendetje

E respektuara Foleja,
    Edhe nė ēastet mė dramatike tė jetės sime (gjatė shkrimit tė d i t a r i t) qė e paskeni lexuar, kam gjetur forcė(falė Perėndisė,ė?) pėr tė shkruar fjalė por edhe fjali. Dua tė them, nuk kam ngelur pa tekst, siē thuhet. Sot po. Pėr njė moment u bllokova i teri. Thjesht,mė humbėn fjalėt e edhe fjalitė.Nuk dija as tė flas por as tė shkruaj.Teksti i letrės tuaj mė fascionoi.
    Pėr njė kohė tė gjatė ngela para komjuterit pa frymė. Po, Foleja, po.
    I terė teksti ėshtė i pėrshkuar me njė sinqeritet tė paparė ndonjėherė.
    Foleja,askush asnjėherė nuk mė ka dhuruar shpėrblim kaq tė MADH. Asnkush asnjėherė nuk mė ka terimėruar si JU me familjen Tuaj fisnike,kuptohet pa asnjė interes. Vlerėsimi i mundit tim tė madh tanimė m’u pagua. Ky ėshtė kompensimi,z Foleja,ky.
    Nė fund tė takstit keni edhe dy fjali tė shkurtėra por me domethėnje titanike. Jam i obligur t’ua citoj:- ”Keni respektin maksimal timin dhe te familjes sime ”(m.c) .
    Patjetėr mė duhet t’i lutem tė Madhit:
    O perėndi,kėnaqu me kėto krijesa TUAJA qė nuk kanė punė me djallin! Ua bėn jetėn e begatshme nė kėtė botė por edhe nė Amshim!
    Ose,fjalia e fundit: -
    ”Ju pershendes Ju dhe familejn tuaj te shenjet” (m.c).
    E po, kėtu ėsht zeniti i kėnaqėsisė sime, gjithashtu edhe i anėtarėve tė familjes sime,tė cilėt nė kėtė moment po e shikojnė njeri tjetrin dhe po e shoh fare mirė se janė shumė- shumė krenar.
    Sa bukur po jehon thėnja ”...familjen tuaj te shenjt,tė shenjt, tė shenjt,...”
    Rrini me shėndet!
    HADI

i/e regjistruar Maska e Poeti
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Ferizaj-Kosovė
    Postime
    4,216
    Bashkevendasi im i nderuar,

Me keni bere te ndjehem krenar per faktin qe afer meje qenka nje njeri me ndjenja kaq te forta dhe kaq te shprehura. Uroj qe ne te ardhmen te sjellesh edhe gjera te tjera te vlefshem sikur ky ditar.
    Respekt te thelle nga ana ime - Poeti
    MOS SHIKONI KISHA E XHAMIA, FEJA E SHQIPTARIT ĖSHTĖ SHQIPTARIA

Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4
    Tė falemnderit poet pėr fjalėt e ngrohta dhe shumė tė sinqerta.
    Ta dini se kohėn e fundit gjithnjė po ndihem mė i relaksuar,mė krenar.
    Po bindem se puna ime nuk vajti huq. Pėrkundrazi, unė po marr dhurata tė shtrenjta nga lexuesit e shumtė tė forumit. Se, dhuratė mė tė ēmueshme se fjalėt Tua mua nuk mė duhen.
    Jam shum i lumtur qė bashkėvėndasit po e vlerėsojnė mundin tim.
    Ndihem shumė krenar qė qyteti im ka njerėz si TI.
    Po e parafrazoj njė thėnje tė njė shkrimtari tė forumit kur thotė:PO NE JEMI ME TE FORTE SE ATA AMA, DHE TE TILLE DO NGELEMI GJITHMONE.(Darien , autor i njė romani tė mrekullueshėm me titull"Vrasėsi i qymyrit", tė cilin po e lexoj por vetėm duke shkarkuar permes programit Acrobat)
    Besoj se edhe ti do tė pajtohesh me kėtė pohim.
    Kalofshi ēaste tė kendshme gjatė tėrė jetės!

Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4

Pėr lexuesit e nderuar

Citim Postuar mė parė nga Foleja_ Lexo Postimin
    Z. Hajrush ,

te falenderoj shpirterisht per kete ditar te shkruar dhe mundesine qe na ofruat te e lexojme. Them qe eshte mekat qe ky ditar te mos perkthehet ne shume gjuhe boterore , dhe lutem qe edhe kjo mundesi te arrihet shume shpejt.

Lexues tė nderuar,
    Pėr ēdo ditė po marr letra tė shumta nga lexuesit. Tė gjithė mė falenderojnė dhe mė urojnė shėndet tė mirė.Poashtu,tė gjithė shprehin mendimin e tyre lidhur me romanin tim tė publikuar nė forumishqiptar.com dhe .net.
    Kuptohet,edhe unė dėshiroj madje e kam edhe obligim qė ti pėrshėndes pėr fjalėt e ngrohta dhe shumė inkurajuese.
    Romani, si duket i ka befasuar shumė lexues. Ėshtė, i lexueshėm,i kuptueshėm, dramatik ,faktik dhe shumė prekės-tronditės. Shumė lexues pohojnė se kanė qarė gjatė leximit tė librit. Ju besoj.
    Ka edhe lexues[njė] qė pohon se libri ka edhe mėngėsi.
    Pajtoham tėrėsisht me mendimin e tij
    Mirėpo, pėr ti kuptuar ”mėngėsitė” e kėtij libri, duhet patur parasysh njė varg argumentesh shumė tė forta, tė cilat fakte kan diktuar, kanė imponuar qė romani tė duket kėshtu sikurse ėshtė tashti. Po i shėnoj disa prej tyre:
    E para: Unė nuk kam synuar, nuk kam pretenduar,nuk kam patur pėr qėllim tė sajoj vepėr artistike. Kjo as qė mė ka rėnė ndėr mend. Sė dyti : Asnjėherė nuk mė ka vajtur mėndja se kėto shėnime do dalin para lexuesve dhe se do tė vlerėsohen janė apo s’jan tė nivelit artistik, jo. Sė treti: Tė gjitha shėnimet,rrėfimet i kam shkruar drejtpėrdrejt nė fletorėn e Albanės ditėn dhe datėn e shėnuar nė ditar, ashtu sikurse i kam parė me sytė e mi e pėrjetuar me shpirtin tim. Kurrnjėherė nuk kam bėrė pėrpjekje pėr tė gjetur shprehje tė nivelit tė lartė letrar,jo. Sė katėrti keni vėrejtur se ka perzierje tė dialekteve tė gjuhės shqipe, po ka. Ama, unė i kam shėnuar mu ashtu sikurse i kam dėgjuar,pra, vetėm i kam bartur nė letėr pa e bėrė asnjė ndėrhyrje, sepse, ashtu m’u ka dukur shumė mė e natyrshme, madje edhe shumė mė origjinale, mė besnike, marr guximin tė them edhe shumė mė dramatike. Pastaj,dikush mund tė befasohet edhe me njė fakt: Besomėni, o lexues tė nderuar, as unė vet nuk kam ditur ēfarė jam duke bėrė. Edhe unė kam qenė i humbur edhe nė kohė por edhe nė hapsirė, po pėr Zotin.
    Siē po e vėreni, kėto janė disa prej fakteve,argomenteve tė cilat kanė ndikuar qė ky roman ”tė hidhet nė qarkullim pa arritur maksimalen e mundshme”,[citim i njė lexuesi]
    ....
    Dhe,fill pas pėrfundimit tė dramės, nisa ta shfletoj fletorėn e Albanės, por edhe disa fleta tė tjera (se fletorėn e pata mbushur). Eu! I lexova disa herė.Dhe-dhe u befasova me shėnimet e mia. Ēuditėrisht,disa herė kishja dalur jasht lėkurės sime, disa herė e kisha mundur vehten time[!].
    Shpresoj se po m’ė kuptoni ēfarė po them.
    Pas pak ditėsh shėnimet i barta nė kompjuter pa e bėrė as mė tė voglėn ndėrhyrje, pa shtuar apo hequr asnjė fjali. Redaktimin e bėra kalli vet, pa ndihmėn e asnjė redaktori apo lektori.
    Pra, jam shumė i bindur se ka gabime drejtshkrimore edhe sintaksore, natyrisht, ka edhe gabime teknike. Ama brumi ėshtė kėtu. Me ndihmėn e juaj, tė dashamirėve tė fjalės sė shkruar, por edhe me ndihmėn e ndonjė shtėpie botuese besoj se kjo vepėr do tė botohet, do tė bie nė duart e njerėzve tė civilizuar e do tė zbardhet DRAMA e quajtur KOSOVĖ. Pstaj, nė bazė tė argumenteve qė ka ky libėr, fare lehtė do tė kuptohet mesazhi, i cili ka vlerė universale: Qė, gjėra tė tilla tė mos ndodhin kurrė, nė asnjė vėnd dhe ndaj asnjė populli pa marrė parasysh pėrkatėsinė fetare apo racore.
    E di se libri ėshtė rrėnqethės. E di se shumė zemra do tė lėndohen, shumė faqe do tė lagen me lot.
    Po, ē’tė bėjmė? Ta fshehim kėtė tė vėrtetė?
    Po pėrgjigjem unė:
    Jo kurrėn e kurrės. E vėrteta ptjetėr duhet tė thuhet haptazi , i pėlqeu dikujt apo jo.
    Unė, nė kėtė libėr e kam thėnė timen.
    Se, a e kam thėnė nė mėnyrė artistike apo jo, kėtė de ta vlersojnė lexuesit por edhe kritikėt e letėrsisė si dhe analistėt e historisė.
    Fletorėn e Albanės e kam pėrherė pranė vetes dhe e ruaj me gjelozi. Sikur tė ndėrhyj , tė ”gdhendi” nėpėr tė,m’ė duket se ia prishi origjinalitetin, sikur e lėndoj. Atė do e lė nė disponim tek ndonjė bibliotekė si dokumentar i gjallė i njė kohe tė tėrbuar.

Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4
    Citim Postuar mė parė nga Poeti Lexo Postimin
    Bashkevendasi im i nderuar,

Me keni bere te ndjehem krenar per faktin qe afer meje qenka nje njeri me ndjenja kaq te forta dhe kaq te shprehura. Uroj qe ne te ardhmen te sjellesh edhe gjera te tjera te vlefshem sikur ky ditar.
    Respekt te thelle nga ana ime - Poeti
    Tė jetosh don tė thotė tė luftosh, ta ndalėsh luftėn, don tė thotė nuk jeton.Pra, ia vlen tė lufojmė,ė?

Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4
    Citim Postuar mė parė nga Foleja_ Lexo Postimin
    Z. Hajrush ,

Tė jetosh don tė thotė tė luftosh, ta ndalėsh luftėn, don tė thotė nuk jeton.Pra, ia vlen tė lufojmė,ė?

i/e regjistruar Maska e desaparacidos
    Anėtarėsuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Cfare te them?

Per te filluar, dua vetem te them qe nuk jam i afte per te komentuar kete liber, nuk arrij dot, shkon pertej fuqive te mia shprehese. Ndihem, si intelektual dhe si njeri, apo me thjesht si shqiptar, shume i pafuqishem per te shgtuar qofte edhe nje presje vuajtjes se popullit tone - dhe kur them tone them Shqiperi e Kosove, le te thoja ēa te doje gjeografia apo Onu apo caret rus - dhe rrefimit te Hajrushit.

Ka njerez qe per arsye te ndryshme, ne kete rast arsye te dhimbshme, behen pjese e ngjarjeve historike, edhe pse nuk duan, nuk e zgjedhin. Ka shume menyre se si mund te sillesh ne kete rast, dhe ato me te lehtat jane zakonisht ato me te gabuarat. Por nje njeri qe e di qe historia eshte kurve, qe te shperdoron dhe qe e modifikon realitetin, pra nje njeri qe e kupton kete, kupton edhe detyren historike qe ka. Deshmon, shkruan, tregon, rrefen, ku me lot e ku me te qeshur, ku me dhimbje e ku me gezim, sepse shkruan gjithmone me zemer. Ndoshta Marin Barleti ka qene nja nga ta. Valle ky e kuptonte rendesine e asaj qe po shkruante per ne, rendesine e deshmise historike qe sot ngelet nje nga deshmite e pakta ndoshta te jetuara ne ate kohe? Nuk e di.

Por besoj se Baca e di. Dhe, edhe pse eshte pak, e falenderoj per gjithēka. Me ka dhene me shume se sa mund ta mendoja, dhe ka e do kete gjithmone respektin tim!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga desaparacidos : 18-01-2008 mė 11:08
    Adresen e faqes personale mund ta vendosesh ne profil, por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4
    DARIEN, JU E KENI THĖNĖ TĖ TĖRĖN,
    Z. Darien,e vėrteta ėshtė se ju e keni thėnė tė tėrėn, pra, praktikisht kam njė inhibicion, mė mungojnė fjalėt, fjalitė pėr ta komentuar pohimin tuaj. Ky [teksti i juaj] ėshtė shpėrblim i tėrė punės sime tepėr tė mundimshme dhe, ēka ėshtė edhe mė keq, kam qenė edhe i pėrbuzur nga disa "intelektual".Se, sipas tyre unė paskam shkruar njė biografi timen, madje ate me njė romantizėm tė stilit tė rilindasėve tanė[!].
    Ēfarė mjeranė!
    Ju, po ua them tė drejtėn, keni aftėsi gjeniu,sepse, Ju, vetėm nė bazė tė shėnimeve tė mia keni arritur ta kuptoni krejtė domethėnjen e shėnimeve, ta kuptoni KREJT vlerėn e kėtij dokumentari, i cili njė ditė patjetėr se do ti sherbejė historisė SONĖ por ndoshta edhe tė tjerėve, deshėn apo s'deshėn injorantėt.
    U jam mirėnjohės pėr pėrkarhjen tuaj.

Rrini me shėndet!
    Hadi e ka kėtė dėshirė.

Anėtarėsuar
    17-09-2007
    Vendndodhja
    Ferizaj
    Postime
    91
    Postimet nė Bllog
    4

Pėr:a je,si je ?1, a je si je?2

Citim Postuar mė parė nga desaparacidos Lexo Postimin
    Cfare te them?

Per te filluar, dua vetem te them qe nuk jam i afte per te komentuar kete liber, nuk arrij dot, shkon pertej fuqive te mia shprehese. Ndihem, si intelektual dhe si njeri, apo me thjesht si shqiptar, shume i pafuqishem per te shgtuar qofte edhe nje presje vuajtjes se popullit tone - dhe kur them tone them Shqiperi e Kosove, le te thoja ēa te doje gjeografia apo Onu apo caret rus - dhe rrefimit te Hajrushit.

Ka njerez qe per arsye te ndryshme, ne kete rast arsye te dhimbshme, behen pjese e ngjarjeve historike, edhe pse nuk duan, nuk e zgjedhin. Ka shume menyre se si mund te sillesh ne kete rast, dhe ato me te lehtat jane zakonisht ato me te gabuarat. Por nje njeri qe e di qe historia eshte kurve, qe te shperdoron dhe qe e modifikon realitetin, pra nje njeri qe e kupton kete, kupton edhe detyren historike qe ka. Deshmon, shkruan, tregon, rrefen, ku me lot e ku me te qeshur, ku me dhimbje e ku me gezim, sepse shkruan gjithmone me zemer. Ndoshta Marin Barleti ka qene nja nga ta. Valle ky e kuptonte rendesine e asaj qe po shkruante per ne, rendesine e deshmise historike qe sot ngelet nje nga deshmite e pakta ndoshta te jetuara ne ate kohe? Nuk e di.

Por besoj se Baca e di. Dhe, edhe pse eshte pak, e falenderoj per gjithēka. Me ka dhene me shume se sa mund ta mendoja, dhe ka e do kete gjithmone respektin tim!
    ---------------------------------------------------------------------------------------------

Zotri desaparacidos ;
    Po ua bėj me dije se jam kokėfortė [ndonjėri mund tė mė quajė kokėbosh], kam unin tim tė cilin mė sė shumti e respektoj dhė veproj sipas tij[UNIT]. Disa kolegė mė quajnė edhe militant e rrebel por disa tė tjerė mė kanė thėnė se jam edhe telepat. Unė pajtohem pothuaja se ma tė gjitha pėrpos me kete tė fundit,telepat-bahhh.
    Deri mė sot thuaja se perherė kam vepruar me kokėn time dhe akoma asnjėherė nuk jam ndarė i zhgėnjyer.Natyrisht se kam kolegė por edhe miq me tė cilėt pajtohem. Njėri prej tyre jeni JU, qė pėr mua jeni paksa majik. Ndonėse nuk njihemi mes vedi, madje duket se edhe nė moshė kemi dallime goxha shumė,ēuditėrisht, kemi tė njėjtin tru. Gjėrat nuk i kapim pėr "qime" use "lėkurė". Gjėrave u futemi brenda dhe nga brendėsia vėzhgojmė fenomenet e botės qė na rrethon
    Ja pra identika jonė, kjo ėshtė ore i nderuuar.
    Jum shumė i bindur se ia vlen tė qėndrojmė tė pamposhtur edhe pse duket se jemi sikur tė humburit nė Sahara.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Hajrush Idrizi
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 16-11-2024, 20:54
  2. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  3. Enver Idrizi - kush ėshtė?!
    Nga Beni_The_Great nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-04-2017, 14:39
  4. Karate: Enver Idrizi, shqiptari kampion...
    Nga Zana e malit nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 00:19
  5. PS publikon emrat e kandidatėve tė saj nė zgjedhje
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 29-05-2005, 05:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •