TOPI DEKRETOI SHKARKIMIN E SOLLAKUT
11:00 22/11/07
Presidenti Bamir Topi ka dekretuar shkarkimin e kryeprokurorit Theodhori Sollaku. Lajmin e beri te ditur keshilltari I presidentit Artur Metani. Ne baze te informacioneve te para, kreu i shtetit ka propozuar gjyqtaren nga Durresi, Ina Rama, si pasardhese te kreut te prokurorise. Ina Rama eshte e bija e regjizorit te mirenjohur durrsak dhe autorit te mirenjohur te disa veprave Haxhi Rama, prej disa vitesh gjuqtare e krimeve te renda. Dekreti per shkarkimin dhe propozimi i presidentit dot e kalohet per votim ne parlament.vendimi i Topit erdhi pas takimit me berishën para nisjes se presidentit per ne Kroaci.
Kuvend, miratohet kandidatura e kryeprokurores se re
(Dërguar më: 22/11/07) Te pranishem ne sale ishin 121 depuete. Votimi eshte bere me kuti ku gjithesecili prej deputeteve te pranishem dha voten e tij te fshehte.
Theodhori Sollaku reagon: Shkarkimi im, pazar politik si ai i zgjedhjes se Topit
Ora 11:58-Theodhori Sollaku ka reaguar menjehere pas dekretimit te shkarkimit te tij nga Presidenti Bamir Topi. “Shkarkimi im procedure false”, e ka quajtur Sollaku dekretimin e sotem. Sipas tij Sollakut, Presidenti duhet te kishte pritur vendimin e Gjykates Kushtetuese. “Vendimi per shkarkimin tim eshte rezultat i pazareve qe cuan Topin ne krye te shtetit. Nuk kisha iluzion qe do te ndodhte ndryshe duke pare dhe ardhjen e Topit ne pushtet. Presidenti nuk pati kuraje te diskutonte me mua” , u shpreh Sollaku duke shtuar se Topi e ka ratifikuar gjate nates raportin e hartuar nga mazhoranca, frut i Komisionit Hetimor te zhvilluar para pak kohesh. "Eshte per te ardhur keq qe shkeljet e renda te kushtetues qe nga nisja e Komisionit Hetimor e deri ne miratimin e raportit te tij ne parlament jane miratuar e ratifikuar naten", tha Sollaku duke shtuar se Topi s'beri gje tjeter vecse plotesoi kapricon e shefit te tij.
Theodhori Sollaku ne kete dalje te pare publike pas shkarkimit te tij nga Presidenti falenderoi ish-presidentin Meidani qe dekretoi kryeprokuror, ish-Presidentin Moisiu qe nuk dekretoi raportin per shkarkim te Komisionit te pare. Sollaku drejtoi falenderime edhe ne adrese te familjes se tij per mbeshtetjen ne profesionin e tij, median dhe prokuroret qe sic theksoi ai “edhe ne kushtet e presionit politik e ndihmuan dhe nuk rane pre e pazarlleqeve”.
Krijoni Kontakt