Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 35 prej 35
    AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Fajin e kishin ato delet qe kishin dale ne fushe... Ati grupi deshtak nuk kishte ca i bente asnje trajner ne bote. Edhe te mendosh qe Rumania luante me rezerva...
    Per mendimin tim lojtaret e kane lene ndeshjen , qe te largohet Baric... se kishte per ti hequr tere pleqte... pastaj si ka mundesi qe disa prej lojtareve nuk humben kohe te sugjerojne zevendesues? Ai Cana duhet zhdukur nga kombetarja. Sado i mire qe eshte , duhet larguar se i mungon disiplina , respekti per tifozet , dhe respekti per trajneret. Kujton se eshte mbret , por ne fakt eshte nje ZERO me bisht.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

“Mos prisni vrer nga unė... jam nė historinė kuqezi”
    23 Nentor Bariē: Kisha ngritur njė projekt mbi talentet e Shqipėrisė ku do tė arrinim sukses nė tė ardhmen. Pėr fat tė keq nuk kam mė fuqi tė drjetoj njė skuadėr qė nė dy ndeshjet e fundit nuk ishte e impenjuar

Edhe pse zilja bie disa herė nė shtėpinė e tij nė Zagreb tė Kroacisė ndihet njė pėrtesė pėr ta ngritur receptorin. “Alo, ﷓ dėgjohet zėri i lodhur dhe me ton tė ulėt i Bariēit. “Kush jeni dhe pėr cilėn gazetė merrni”, ﷓ pyet Oto nga ana tjetėr e linjės telefonike. “Ah, _Sport Ekspres’? Nuk jeni lodhur duke mė pyetur nė Shqipėri, ē’mund tė them unė mė shumė, ju dorėheqjen time e keni marrė vesh”, ﷓ thotė trajneri kroat, i cili u detyrua tė largohej pas humbjes sė thellė me Rumaninė (6﷓1), pikėrisht nė ndeshjen e tij tė fundit pėr edicionin kualifikues Euro 2008. Tė dielėn nė Tiranė pėrjetoi njė ditė tė zymtė pas humbjes me Bjellorusinė (2﷓4), qė e pėrballoi duke qėndruar i vetėm nė dhomė, ndėrsa tė mėrkurėn nė Bukuresht, pas humbjes 6﷓1 mė Rumaninė ishte zeher. Madje pėrjetoi njė nga ditėt mė errėta tė tij gjatė karrierės sė tij 40﷓vjeēare si trajner, pėr ta mbyllur karrierėn si trajner i tri ekipeve kombėtare me njė shifėr tė bukur dhe tė rrumbullakėt: 100. 75﷓vjeēari Bariē edhe pse nė zė gjatė intervistės duket i qetė, nuk e fsheh ndonjė nuancė zemėrimi. “Tare? Nuk dua tė flas pėr tė. Murati? Mė thoni ku luan ai nuk e kujtoj dot emrin e skuadrės”, ﷓ kundėrpyet trajneri i tretė i huaj i Shqipėrisė, pas Dosenės dhe Brigelit.

Oto nuk dėshiron tė flasė pėr projektet e tij tė afėrta nė botėn e futbollit. “Ē’do tė bėj tani? Do tė shkoj tri javė me pushime nė Spanjė sė bashku me gruan time. Ajo ėshtė mė e lumtura nė tė gjithė kėtė histori”.

Zoti Bariē, pas humbjes 6﷓1 me Rumaninė ju i deklaruat nė mėnyrė tė papritur presidentit Duka dorėheqjen tuaj si trajner i Komėbtares sė Shqipėrisė, edhe pse pas disa ditėsh pritej nėnshkrimi juaj zyrtar i kontratės sė re me Federatėn Shqiptare tė Futbollit. Cili ishte argumenti juaj kryesor nė vendimin tuaj?

﷓ Unė e ia deklarova edhe presidentit Duka dhe ia bėra tė qartė dhe atij arsyen time thelbėsore, qė ēoi edhe nė marrjen e vendimit vetėm pak kohė pas pėrfundimit tė ndeshjes me Rumaninė. Edhe pse kishim rėnė dakord pėr tė pėrtėritur kontratėn me federatėn shqiptare, pėrvoja ime e gjatė si trajner mė solli ndėrmend faktin se nė rast se njė trajner nuk arrin tė gjejė besimin e tij te lojtarėt, atėherė puna mė e mirė e tij ėshtė tė marrė vendimin tė largohet. Dua tė pėrsėris se edhe mosha ime 75﷓vjeēare nuk mė lejon tė kem fuqitė e duhura pėr tė drejtuar njė ekip kombėtar qė shfaq probleme mosimpenjinimi edhe pse isha shprehur mė parė me kėnaqėsi se do tė vazhdoja drejtimin e tij.

A ka ndikuar nė vendimin e tuaj vonesa nga e ana e presidentit Duka pėr nėnshkrimin e kontratės?

Jo. Absolutisht, jo. Sė bashku edhe me presidentin ne kishim rėnė dakord pėr nėnshkrimin e saj pas disa ditėsh, madje mund ta firmosnim atė edhe me njė ceremoni simbolike jozyrtar gjatė ditėve qėdo tė qėndronim nė Afrikėn e Jugut nė prag tė hedhjes sė shortit tė Kampionatit Botėror. Dua ta falėnderoj presidentin Duka pėr gatishmėrinė e tij pėr tė ma besuar edhe pėr dy vite tė tjera Kombėtaren shqiptare. Unė i kisha paraqitur edhe njė projekt tė detajuar atij tė cilin ai e kishte pėlqyer. Ua pėrsėris pas ndeshjeve tė fundit kuptova se nuk kisha mė fuqi tė drejtoja njė skuadėr qė nuk mė bindej.

Jeni shprehur gjithmonė publikisht se keni pasur fatin tė keni grupin mė tė mirė tė lojtarėve, madje ia keni atribuar edhe suksesin e dhjetė ndeshjeve tė para atyre, duke minimizuar edhe meritat tuaja personale. Ēfarė ndodhi me kėtė grup lojtarėsh nė dy ndeshjet e fundit?

Shikoni, gjatė shtatė ndeshjeve tė para tė kėtij viti ne kishim pėsuar vetėm dy gola, dhe ato nė minutat e fundit tė takimit, ndėrsa nė dy ndeshjet e fundit pėsuam dhjetė gola. A ėshtė logjike kjo? Nuk duhet tė harroni faktin se nė dy ndeshjet e fundit unė kam qenė nė tribunė pėr shkak tė pezullimit nga UEFA. Pėrveē fazės pėrgatitore gjatė grumbullimit dhe udhėzimeve para ndeshjes nuk kam pasur asnjė kontakt me lojtarėt gjatė dy takimeve. Unė dallova shumė qartė se futbollistėt nuk po bėnin nė fushė atė qė u kisha udhėzuar. Ishte dukshme se futbollistėt nuk kishin motivimin e duhur pėr tė zhvilluar tė njėjtin nivel loje si nė ndeshjet me Holandėn apo Bullgarinė.

Ju keni pasur gjatė dhjetė ndeshjeve tė para rezultate shumė tė mira, ndėrsa nė dy ndeshjet e fundit pėsuat dy humbje tė rėnda. A besoni se ka pasur ndonjė tradhti ndaj jush?

Pse mė bėni pyetje tė tilla? Unė personalisht nuk dyshoj te tradhtia, por te besimi reciprok qė duket se mungoi nė ndeshjet e fundit. Gjatė njė viti e gjysmė unė arrita t’i njoh lojtarėt, psikologjinė dhe mentalitetin e tyre, pėr mė tepėr qė unė isha i informuar pėr gjithēka qė ndodhte nė ambientet e Kombėtares. Ju i keni parė si njė grup solid dhe tė disiplinuar ata dy ndeshjet kundėr Holandės dhe kundėr Bullgarisė duke fituar edhe admirimin tė gjithėve, por thuajse tė njėjtėt lojtarė ishin tė shthurur kundėr Bjellorusisė dhe aq mė keq kundėr Rumanisė, qė pėr mua ishte dhe mė e mira e grupit. Si e shpjegoni ju faktin qė Bjellorusia mundi 2﷓1 Holandėn, apo Bullgaria me Slloveninė (2﷓0). Edhe te Holanda ka pasur lojtarė qė nuk kanė dashur tė fitojnė.

Skuadra Kombėtare ėshtė e pėrbėrė nga dy grupe tė mėdha lojtarėsh nga Shqipėria dhe Kosova. A dalluat ndonjė konflikt midis tyre qė tė ketė ndikuar edhe nė harmoninė e grupit tė lojtarėve, por dhe nė rezultatet e ndeshjeve?

Pėrse? Shikoni nuk dua tė merrem me kėto gjėra. Pėr mua si trajner i njė ekipi kombėtar janė tė gjithė tė barabartė dhe nuk bėj dallime nėse Cana e Curri janė nga Kosova dhe Dede e Vangjeli janė Shqipėria. E pėrsėris me forcė, dhe nuk dua tė krijohen keqkuptime: nuk mendoj kurrė se ka pasur probleme brenda lojtarėve. Unė jam njė trajner profesionist dhe kam qenė i hapur dhe njėlloj me tė gjithė. Nė ndeshjen e fundit mungoi Cana dhe Dallku, por ata qė luajtėn jo nė nivelin e duhur ishin tė tjerė, pasi nuk dua tė pėrmend emra.

Nė opionin sportiv shqiptar vihet nė dukje fakti se ju krijuat shumė armiq nė radhėt e lojtarėve tė Kombėtares, ku jeni fyer edhe nga futbollistė tė veēantė pėrmes deklaratave tė tyre nė media. Cili ėshtė reagimi juaj pėr kėtė konsideratė?

Unė kam krijuar armiq? Shikoni, unė kam njė pėrvojė jo tė vogėl nė komunikimet me lojtarėt dhe e di tė kuptoj shumė qartė seēfarė ndodh dhe si mund tė mendojnė futbollistėt pėr mua. E di qė mė kanė ofenduar si Tare dhe Murati (“Bariē ėshtė njė plak matuf”, ﷓ ishte shprehur mesfushori), por mė thoni njė gjė. Ēfarė ka bėrė Tare te ekipi i tij, Lacio? Pėr tė nuk dua tė flas mė. Po, Murati, tė cilin nuk e kam thirrur nė gjashtė ndeshjet e fundit, e dini se ku luan? Ma thoni ju, se nuk e kujtoj dot emrin e skuadrės.

Aktivizohet me Panserraikos, njė skuadėr e kategorisė sė dytė greke.

E dini ju sa lojtarė ka qė luajnė nė kategorinė e parė nė kampionate tė ndryshme. Unė kam parimet e mia. Si mund tė thėrras njė lojtar, i cili pjesėn mė tė madhe ka qenė i dėmtuar.

Duke filluar nga portieri Beqaj e deri te sulmuesi Kapllani, cili ėshtė mendimi juaj pėr lojtarėt tani qė edhe eliminatoret pėrfunduan, por dhe ju nuk do tė jeni mė trajneri i pjesės mė tė madhe tė tyre?

Dėshiroj tė sqaroj se nuk mė pėlqen tė veēoj emra lojtarėsh, pasi nė pėrgjithėsi nuk kam pasur nė dispozicion futbollisti klasi, por as tė kėqinj. Mendimi im ėshtė se futbollistėt shqiptarė janė tė mirė, pavarėsisht se forma e tyre nė disa ndeshje ka pasur luhatje tė madhe.

Cili ishe lojtari mė i mirė dhe me i keqi i 12 ndeshjeve kualifikuese, sipas jush?

Unė vazhdoj tė besoj se Dede ėshtė njė lojtar i mirė, Vangjeli po tė punojė seriozisht do t’i shėrbejė shumė Shqipėrisė, Curri e Dallku janė me tė ardhme tė madhe, por dhe Hyka e Bakaj.

Ish﷓kapiteni i Kombėtares, Igli Tare nė njė intervistė pėr shtypin shqiptar pohoi se duhet prisnim surpriza deri nė fund tė nėnshkrimit tė kontratės suaj.

Shikoni mos vazhdoni mė Taren. Nuk dua tė flas pėr gjėra qė unė personalisht nuk i di. Jam keqkuptuar shumė me gazetarėt.

Si e priti familja juaj lajmin pėr dorėheqjen tuaj si trajner i Kombėtares, cili ishte reagimi i tyre?

Menjėherė fola nė telefon me gruan time, sapo i deklarova presidentit Duka dorėheqjen time dhe i thashė se nuk do tė nisesha nė Johanensburg.

Cilat janė planet tuaja pėr tė ardhmen e afėrt? A do tė rinisni tentativat pėr t’u qenė pjesė e Dinamos sė Zagrebit, nė rolin e drejtorit sportiv pėr zbulimin e talenteve?

Atyre i kam dhėnė njė pėrgjigje refuzuese ditėn kur pranova ofertėn e presidentit Duka. Tani mė duhet tė pushoj dhe do ta nis me tri javė pushime sė bashku me gruan nė Spanjė.

Nė Shqipėri keni ardhur gjithmonė pėr arsye pune nė drejtimin e Kombėtares, a do ta vizitonit atė si vizitor?

Pėrse jo? Me shumė kėnaqėsi, nė Shqipėri kam bėrė shumė miq. Vendi ėshtė vėrtet i bukur. Nėse nuk arrita dot ta bind gruan time tė ndjekė njė ndeshje futbolli, jam i bindur se ajo do tė pranonte tė vinte nė Shqipėri si turiste.

Njė mesazh pėr Kombėtaren shqiptare nė ditėn e parė tė tuajėn si ish﷓trajner i saj?

Ėshtė e natyrshme qė t’i uroj asaj shumė sukses nė tė ardhmen me trajnerin e ri. Unė tani jam nė historinė e saj, ashtu siē jam nė ato tė Austrisė dhe Kroacisė. Jam i bindur se Shqipėria do tė bėjė hapa pėrpara, ka nė gjirin e saj talente, mbi tė cilėt edhe unė po projektoja tė ardhmen e saj. Por fatkeqėsisht...

Sport Ekspre

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-07-2007
    Postime
    76
    ore nuk ka faj Barici por lojtaret bark thate qe kemi ne ne kombetare

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    16
    Nuk njoh shume hollesi te kombetares shqiptare por pash disa ndeshje te ketyre eleminatoreve. Skuader me te disiplinuar shqiptare nuk kisha pare ndonjehere ne historine e futbollit shqiptar. Merita e trainerit apo e lojtareve ishte nuk di cte them?
    Per Shqiperine Etnike !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-11-2007
    Postime
    15
    Nuk e di nese jam i vetmi une qe kam lexuar tek sporti shqiptar nje interviste te baric perpara ndeshjes me bjellorusine ku ai shprehej i shqetesuar per formen e lojtareve..sepse kane bere nje ndeshje me U19 me duket dhe skuadra e U19 ka luajtur shume me mire.
    Baric kane deshur qe ta heqin kreret e fshf me dashje.
    Pse nuk i rinovonin kontraten Ottos perpara se te mbaronin kualifikimet?
    Zakonisht kur ke nje tranjer apo nje lojtar te zotin nuk pret qe te mbaroje kampionati qe ti rinovosh kontraten por e bem me perpara.me vjen te qesh kur thonin qe Duka i kishte dhene fjalen e burrave Ottos per rinovimin e kontrates.
    O Duka ata genjeshtra nuk i ha me askush dhe menyra e vetme per te hequr Baric nga gjiroja ishte humbjet e thella ne dy ndeshjet e fundit.
    Une nuk e marr vesh nje gje.....nga shqiperia nuk kemi asgje se me cfare te mburremi,,,skemi leke gjitcka po merr drejtimin ne te kundert te pakten na lini qe nje dite kur luhen ndeshjet te gezohemi e te bejme qejf.Ta harrojme stresin qe na rrethon per nje moment.Mos harroni nje gje.Otto Baric ka derguar kroacine ne gjysmefinalet e boterorit o njerez.
    Baric ka treguar se eshte ballkanas sepse ai ka vepruar kur ishte gjithcka e nxehte per momentin.ai duhet te priste qe te qetesohej gjithcka dhe ata lojtare qe kane bere si bastarda dhe te shesin nje ndeshje (qe ndoshta per ta nuk eshte asgje por per tifozet eshte shume) ti hiqte nga formacioni i kombetares.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga 1_^^_lezhjani : 28-11-2007 mė 15:11

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptarėt nė Rumani, njė histori e lashtė
    Nga ILovePejaa nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-09-2007, 05:13
  2. Tifozat e Super Kampiones TIRONA <3>
    Nga BlueBaron nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 274
    Postimi i Fundit: 15-10-2005, 01:39
  3. Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 21:55
  4. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-10-2004, 18:24
  5. Komuniteti Shqiptar nė Rumani
    Nga dodoni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-06-2004, 03:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •