Close
Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 260
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Dashi Me brirė Katėr Pėllembė

Nje njeri i pasur por doreshtrenguar kishte dhene fjalen: "Po te me jep Allahu nje femije do te bej Kurban nje dash me brire kater pellembe"

Pas disa kohesh i lindi nje djale . Filloi te kerkoj gjithandej per nje dash me brir kater pellembe sepse deshironte te qonte ne vend fjalen e dhene,por nuk arriti ta gjente dot nje gje te tille. Pyeti edhe te gjithe dijetaret e fes por nuk i dhan dot zgjidhje. Me ne fund dikush i tha se Imam Ebu Jusufi mund ta gjente nje zgjidhje. Pasaniku shkoi tek Imam Ebu Jusufi dhe iu lut qe ti gjente nje zgjidhje hallit te tij. Imam Jusufi qe e dinte se ishte doreshtrenguar i tha :

Une mund te gjej nje zgjidhje ,por kam nje kusht!

Cfar kushti ke?

Ti je i pasur ,po ndertove kater shkolla per nxenesit e varfer dhe te ndertosh edhe kater dyqane per te plotesuar nevojat e ketyre shkollave ,ateher une ta zgjidh problemin.

Pasaniku e pranoi kete kusht, Diten e Bajramit Imam Ebu Jusufi solli nje dash normal dhe nje femije 5 vjeqė. I tha voglushit qe te maste briret e dashit dhe dolen 4 pellembe. Imam Ebu Jusufi tha:

Ja ky eshte dashi qe ke premtuar te besh kurban,sepse ti nuk e ke cilesuar madhesin e pellembes.

Pasaniku e beri kurban dashin dhe mbajti fjalen per te ndertuar shkollat dhe dyqanet.

Kerim Gashi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 17-11-2008 mė 13:57
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Dashi Me brirė Kater Pellembe

Nje njeri i pasur por doreshtrenguar kishte dhene fjalen: "Po te me jep Allahu nje femije do te bej Kurban nje dash me brire kater pellembe"

Pas disa kohesh i lindi nje djale . Filloi te kerkoj gjithandej per nje dash me brir kater pellembe sepse deshironte te qonte ne vend fjalen e dhene,por nuk arriti ta gjente dot nje gje te tille. Pyeti edhe te gjithe dijetaret e fes por nuk i dhan dot zgjidhje. Me ne fund dikush i tha se Imam Ebu Jusufi mund ta gjente nje zgjidhje. Pasaniku shkoi tek Imam Ebu Jusufi dhe iu lut qe ti gjente nje zgjidhje hallit te tij. Imam Jusufi qe e dinte se ishte doreshtrenguar i tha :

* Une mund te gjej nje zgjidhje por kam nje kusht
    - Cfar kushti ke?

-Ti je i pasur ,po ndertove kater shkolla per nxenesit e varfer dhe te ndertosh edhe kater dyqane per te plotesuar nevojat e ketyre shkollave ,ateher une ta zgjidh problemin.

Pasaniku e pranoi kete kusht, Diten e Bajramit Imam Ebu Jusufi solli nje dash normal dhe nje femije 5 vjeqė. I tha voglushit qe te maste briret e dashit dhe dolen 4 pellembe. Imam Ebu Jusufi tha:

Ja ky eshte dashi qe ke premtuar te besh kurban,sepse ti nuk e ke cilesuar madhesin e pellembes.

Pasaniku e beri kurban dashin dhe mbajti fjalen per te ndertuar shkollat dhe dyqanet.
    Qenke i mencur fisnik.
    Vėrtet kjo ėshtė zgjidhja qė thua ti: "-Ti je i pasur ,po ndertove kater shkolla per nxenesit e varfer dhe te ndertosh edhe kater dyqane per te plotesuar nevojat e ketyre shkollave ,ateher une ta zgjidh problemin".
    Ky ėshtė edhe qėllimi edkuativ i ketij shkrimi pėr t'i treguar injorancės qė tė kthehen nga shkolla nga realiteti. Ai i mencuri mund tė thoshte: mbaroni katėr xhami nė fshat!! Tė lumtė!
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

i/e regjistruar Maska e LOGIC
    Anėtarėsuar
    22-01-2006
    Postime
    730
    Kėshillė pėr atė qė dėshiron tė drejtohet pas hutimit!
    alb-drejtesia.com

Shkruan: Shejkh Rexheb DIB

( vlera e shoqėrimit me njė vėlla tė sinqertė)

Ta dish mirė, i dashur vėlla, se realizimi i kėsaj kėshille ėshtė i lidhur ngusht me shoqėrimin tėnd me njė vėlla tė sinqertė qė tė nxit pėr mirė dhe tė ruan nga tė rėnit nė tė ndaluara, qė tė drejton nga Zoti (xh.sh) me fjalėt e tij dhe tė mėson pėrkushtimin me punėt e tij!

Njė vėlla qė qan pėr ty natėn, qė ti tė qeshėsh ditėn, qė ėshtė i mėrzitur pėr ty nė orėt e tij tė lira, qė ti tė jesh i lumtur nė ato orė!

Njė vėlla qė lutet natėn pėr ty, qė lehtėsimi e mbarėsia tė tė ndjekė nė jetė, qė lutet pėr ty pas shpinės tėnde, qė Zoti (xh.sh) tė tė pastrojė nga gabimet dhe tė metat!

Ta dini, se vėllau nė fe nė kėtė kohė, ėshtė mė i rrallė se xhevahiri e diamanti, sikurse prezenca e tij ėshtė mė e shtrenjtė se ēdo e shtrenjtė, pasi askush prej jush nuk mund tė mendojė pėr njė vėlla tė tillė nėse nuk shoqėrohet me njerėz tė mirė, i dashuruar pas dijetarėve tė sinqertė, i lidhur pas adhurueseve, njohės i kufijve tė sistemit hyjnor dhe larg epsheve dhe dėshirave shtazore, sepse nė tė kundėrt vėllazėria e tij mė dikė do tė jetė njė ēėshtje interesi material, apo shoqėrim trupor pėr njė arsye a qėllim individual!

I lumi ai, pastaj i lumi ai, tė cilit Zoti (xh.sh) ia ka bėrė risk njė shoqėrues tė sinqertė, qė kur tė harrojė t'i tėrheqė vėmendjen dhe kur tė kujtohet ta ndihmojė.

Dhe i mjeri ai, pastaj i mjeri ai, i cili preokupimin e tij kryesor e ka tė lidhur pas kėsaj bote, hallin mė tė madh pėr trupin dhe vrapimin pas sendeve tė pėrkohshme qėllimin e tij!

I shkon atij qė Zoti (xh.sh) i ka dhėnė mbarėsi, tė interesohet pėr afrimin e vėllazėrisė dhe pėrgatitjen e tyre pėr rastet e tij tė mira e tė kėqija. Prandaj afrojuni te njerėzit me anė tė moralit tė lartė, pasi ai i shkrin krejt pengesat drejt tyre dhe, kushdo qė dėshiron tė dallojė se sa i plotė apo i mangėt ėshtė, le tė shikojė me vėmendje te fjala e Imam Aliut (r.a) qė thoshte: "Pasqyrat nga tė cilat njeriu shikon sjelljen e tij, janė njerėzit, sepse dote shohė mirėsitė e tė mirėve tė tyre ndaj tij dhe tė keqen e tė kėqinjve tė tyre ndaj tij"!

Pas gjithė kėsaj ėshtė e domosdoshme qė t'ju jap disa kėshilla qė t'i keni si pika referimi nė lėvizjen tuaj dhe pjesė tė sistemit tuaj jetik, tė cilat i pėrgatita pėr ju gjatė dhjetė ditėshit tė fundit tė Ramazanit tė kaluar.

Le ta dini tė dashurit e mi, se ēdo punė e ka njė fund dhe se ēdo jetė e ka njė cak dhe se ēdo kohė ka njė lloj ushqimi dhe ju jeni ushqimi i vdekjes!

Puna mė e madhe ėshtė njohja e Zotit, baza e saj ėshtė bindja ndaj Tij, lutja ėshtė ēelės i mėshirės, paqja vjen me ecjen drejt nė jetė, sakrifica ėshtė malli mė i mirė, ekonomia e begaton tė paktėn ndėrsa harxhimi pa kufi e shkon dėm edhe tė shumtėn!

I menēur ėshtė ai qė pėrfiton nga eksperienca dhe e keqja nė grup ėshtė mė e mirė se e mira nė pėrēarje. Shanset kalojnė si retė, prandaj pėrfitoni nga shaset e mira qė ju jepen nė jetė!

Mendimi ėshtė dritė, ndėrsa hutimi devijim dhe humbje!

Mendimi i tė moshuarit ėshtė mė i mirė se ai i tė riut tė papjekur!

Buzėqeshja ėshtė koka e ēdo dashamirėsie, ndėrsa durimi mburojė nga varfėria!

Dashamirėsia ėshtė afrimitet i dobishėm, ndėrsa kapriēoja ėshtė shoqėrues i "tė verbėrve"!

Loja e tepėrt trashėgon inatet, shoqėria ėshtė e domosdoshme, vetmia ėshtė pėrulėsi ndėrsa drejtėsia ėshtė qetėsim!

I dashur vėlla!

Ruajtja e asaj qė ke nė dorėn tėnde ėshtė mė e dashur pėr ty, se kėrkimi i asaj qė sheh nė dorėn e tjetrit, prandaj bindu se thesaret e riskut ndodhen nė sjelljen dhe moralin e lartė!

Dhe se mė i dobishmi i thesareve ėshtė dashuria e zemrave, ndėrsa rizku ėshtė dy llojesh: Rizk qė e kėrkon dhe qė ėshtė dhunti hyjnore dhe rizk qė tė kėrkon, tė cilin edhe po s'e kėrkove tė vjen vetė. Prandaj ruaju qė ta teprosh nė vrapimin tėnd pas tij, pasi ėshtė nxitės pėr rėnien tėnde nė gabim dhe zbukurues i rėnies tėnde nė tė metė!

Takimi me njerėz tė mirė ėshtė ndėrtues pėr zemrėn dhe ėshtė prej fatmirėsisė sė njeriut shoqėrimi i tij me njerėz tė devotshėm!

Punėt e njeriut nė kėtė jetė do t'i ketė para syve nė tė ardhmen, prandaj "Urtėsia ėshtė argument i besimtarit", kėshtuqė kėrkoje argumentin tėnd qoftė edhe nė njerėz tė paudhė!

Kėshilla ėshtė e vlefshme pėr atė qė e kupton, ndėrsa respektimi i prindėrve ėshtė prej sjelljeve mė fisnike!

Sa e keqe ėshtė ndarja pas lidhjes, largėsia pas vėllazėrisė, armiqėsia pas dashurisė, tradhėtia ndaj atij qė tė ka besuar dhe pabesia ndaj atij qė tė ėshtė dorėzuar!

Sa mjeran ėshtė ai qė vazhdon tė punojė keq, duke menduar se Zoti (xh.sh) do ta falė!

Zemrat lodhen, sikurse edhe trupi vetė, prandaj kėrkojini asaj pėr urtėsitė mė tė spikatura!

Dėshmoni, se e pakta nga Zoti (xh.sh) ėshtė shumė mė e madhe se e shumta nga robėt e Tij, edhe pse e gjitha ėshtė prej Tij dhe, nuk pyes nėse e lehta apo e vėshtira mė godet, pasi e drejta e Zotit nė vėshtirėsi ėshtė durimi dhe nė lehtėsi falenderimi!

Binduni, se e mira ėshtė dhjetė pjesė: Nėntė pjesė janė nė heshtjen, pėrveē se nė pėrmendjen e Zotit dhe njė pjesė nė largimin nga shoqėrimi i tė hutuarve!

Xhihadi nė kohėn tonė ėshtė tre llojesh; ju keni xhihadin e dorės, qė ėshtė sakrifica pėr tė fituar hallall. Pastaj vjen xhihadi i gjuhės: Thirrja nė rrugėn e All- llahut me urtėsi dhe mėsimi i ligjit tė Tij me anė tė kėshillės. Pastaj ėshtė xhihadi i zemrės: Duke larguar prej saj ēdo hutim, epsh e kapriēo dhe distancimi nga qejfet, pasi zemra qė nuk njeh mirėsinė nuk e mohon tė pėshtirėn!

Sė fundi:

Bėni kujdes, se katėr gjėra e mbysin zemrėn: Gabimi pas gabimit, armiqėsia dhe debati me tė lajthiturin, shoqėrimi i tepėrt me femrat dhe qėndrimi me tė vdekurit dhe i vdekur ėshtė ēdo njeri qė abuzon me tė mirėn!

Pėrktheu nga arabishtja

dhe pėrshtati nė shqip

Muhamed Sytari
    A known mistake is better than an unknown truth.

Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kush Eshte mė Bėmirės

Nje here e pyeten te nderuarin Hatimi Tai i cili njihet nga te gjithė per bamiresit e tij.

A ke njohur ndonjeher nje njeri me bamires se ti?
    Po kam Njohur!!
    Kush eshte ai?

Njeher shkova per voizite ne shtepin e nje jetimi. Therri nje dele dhe e poqi per drek. Mua me pelqeu shume nje pjes e mishit dhe i thash atij "Kjo pjes e deles qenka shum e shijshme". Jetimi kishte gjithsej dhjetė dele, nje e kishte therrur per drek,therri edhe 9 delet tjera,mori vetem pjeset qe me pelqenin mua i poqi dhe mi vuri perpara. Une nuk e kuptova kete gje derisa dola jashtė. Kur dola jasht dhe pash gjakun e deleve e pyeta me keqardhje?
    Perse i paske therrur te dhjeta delet?
    Subhanallah, e qfarė ka ketu per tu quditur? Ty te pelqeu diqka dhe une e kisha mundesin per ta bere kete gje.

Shoket qe e degjuan kete histori e pyeten:

Po ti i dhe ndonje gjė jetimit ne kembim te asaj qe beri per ty?
    I dhash por nuk ishte ndonje gjė e madhe!
    Cfar i dhatė pra ateher?
    Tre Deve dhe 500 Dele!!
    Ateher ti je me bemires se ai.
    Jo ai Jetimi eshte me bemires se une. Sepse ai me dha mua te gjitha Delet e tij ,ndersa une i dhash vetem diqka te vogel nga Pasuria Ime.

Kerim Gashi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 07-12-2008 mė 11:41

Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Flaka e Qiririt dhe Zinaja

Nje here ne nje lagje te stambollit kishte rene nje zjarr. Flaket e zjarrit arrijne deri te shtepia e nje Pashai. Vajza e pashait e cila ishte shume e bukur,trembet shum nga zjarri dhe per te shpetuar del ne rruge dhe fillon te ecė pa e ditur se ku shkonte derisa arriti e sfilitur pran nje Xhamie. Aty pran pa nje drite dhe shkoi e u futė Brenda. Ne dhome pa nje nxenes e cili po mesonte ne flaken e qiririt. Nxenesi I quditur e pyeti :

Kush je ti ? perse ke ardhur ?
    Ne shtepin time ka rene zjarri, te lutem me mbro mua kete natė !
    Une jam jam beqar ,prandaj nuk mund te kalosh naten ketu.
    E ku mund te shkoj une ne kete nate te ftoht dhe te erret dimri??

Nxenesi e pa qe nuk kishte zgjidhje tjeter, I dha vajzes uje per te mire I tregoj asaj krevatin e tij qe te flinte,ndersa vete u kthye dhe vazhdoi te mesonte. Por nuk po arrinte dot perqendrimin ne mesim. Vajza duke bere nje gjume te trazuar ishte zbuluar. Shejatni I fut kete mendim te keq ne koke: “Mos e humb kete rast !Nuk te vjen me ne dore nje vajz kaq e bukur dhe nje rast I till! Askush nuk te shef dote…

Por e mblodhi veten shpejt. Zgjati njerin gisht drejt flakes se qiririt dhe foli me vete “Flaka e ketij qiri te kujton zjarrin e Xhehenemit,po I bere diqka kesaj vajze te pafajshme do te digjesh!”

Gishti I dogji aq shume dhe keshtu u kthye persieri tek mesimet. Por I njejti mendim I lige nuk po e linte rehat. Deri ne mengjes luftoi shume me veteveten per te mos iu bindur shejtanit dhe keshtu dogji ne flaken e qiririt dhe disa gishta te tjere. Vajza u zgjua nga gjumi aty nga mengjesi u mbulua dhe filloi te ndjek fshehurazi hapat e djallit. Kur zbardhi mire moeri nje pallto nga djali e veshi dhe shkoi ne shtepi dhe I tregoi nenes sa saj gjithe qka kishte ndohdur nje nate me pare.

Kur e mori vesh edhe Pashai ngjarjen mori edhe vajzen e tij ne karroce dhe shkuan ne shtepine nxenesit. Pashai kur e pa djaloshin me duart e lidhura ngaqe ishte djegur mendoi: “Domethene ky eshte djali per te cilin me tregoi Vajza. Ka luftuar me nefsin (epshin) e tij per te mos bere ndonje veprim te keq dhe per kete ka djegur duart e tija…”

Shkoi tek nxenesi dhe I tha : “Ky vend qendron akoma ne kmbe ne saje te eduktes se mire te njerzeve si puna jote. Eja ne shtepine time , ha,pi,fli dhe meso aty…”

Ne fund nxenesi u martua me Vajzen e Pashait.

Kerim Gashi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 12-12-2008 mė 18:42

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Postime
    98
    Allahu ju shperbleft me te mira ore te tera me kaluan due lexuar keto tema., do doja t'iu tregoj per veten time nese nuk do jem i tepert, se si e eprqafova Islamin. Isha nje i ri i dhene mbas pesheve dhe qjefeve te rinise, me fame dhe autoritet. Isha aktor dhe kengetare, tekstshkrues e kompozitor, kisha nje shoqeri kulturore mbi vete me mbi 40 anetare te skaletur ne kendim e vallezim ne zhanret me te kerkuar, populor, rok and roll, rep etj..fama veq sa shkonte e me rritej,,,pas luftes ne Kosove, (isha ushtare ne njesitet speciale pran shtabit te pergjithshem), psai mbarova shkoollen e mesme, ne vitin 2000 u egjistrova ne faultetit teknik dega energjetik, por njekohesisht vazhdoja me aktrim dhe muzike. Ne Prishtine fama sa vinte e me rritej. Nga perdalja ime ishte ede ajo se : e bera nje skenar qe te emitoj hoxhallaret me mjekrra dhe dobesit e islamit pasi atehere isha ne protestant i konvertuar. Hoxha mbnte ders e une beja pyetje nga me te poshterat e ai me menqyri dhe butesi me pergjigjej, u mondova ne qfare do forme por e kot. Aty e falnim namazin e Ikindise. E une si kengetar shpejtoja te kendoja ezanin e nuk e dija mire por hoxha s'me pengonte. Nje dite ethirra ezanin dhe hoxha na tha falni secili ne shtepite tuaja, nese faleni per mua dijeni se nuk jeni falur e nese faleni per Zotin Ai eshte i Gjithedijshem i di te fshehtat. Une me nuk shkova te hoxha. morra te lexoj libra te Islamit ne menyre qe te gjeja kunderthenje siq kishte ne bibel. Por sa me shume qe lexoja aq me shume zhytesha ne mendime dhe filloj lufta ime me vetveten. Pas 1 nje muaji shkova te hoxha ashtu si roker me flok te gjate dhe veshje lekure dhe e pyeta a eshte haram muzika? Ai u shtang si po ia bej kete pyetje nj njeri qe deri dje kundershtonte! Ai me thote i qete dhe shkurte PO! Dhe shtoj:" Kush e le nje veper te shemtuar per hire te Allahut, ate veper Alahu do t'ia kompenzoj me nje me te mire ne dunja dhe ahiret." Une i qete i thash u be u kry.. Dhe shkpova mblodha shoket e iu thash :" Shoke nga sot ose do jemi me shume shoke ose do prishemi fare ne mes vete", ata me pyeten :"ēfare ka ndodh?" Iu thash prej sot une e le muzilen dhe aktrimin e prapte per hire te Allahut e kush doni me pasoni e kush doni jo. Ata filluan te kundershtojne se ishin me mijera paa ne pyetje dhe shume projekte e per te gjitha une isha ryeshefi. Part dhe barazime po ua le juve une dal nga grupi vetem me trupin dhe mendjen time. disa mu hidheruan. Por sot gjendja ka ndryshuar shumica nga grupi im falen dhe kane familje islame.

Kompenzimi: ne lufte demtova syte, dhe ata vazhdimisht me keqesoheshin afer verberimit u besatova me nje vajze qe sapo ishte mbuluar, ajo me pranoj ashtu siq isha me ate semundj dhe me bojkotimin e familjes sime qe me paten larguar nga ēdo pjese e familjes, perfifshire financat dhe trashegimia. Vazhdon....
    Miku me i mire i cili n'shoqrin e tij vazhdimisht ngritesh n'piadestal te jetes eshte Kurani Fisnik

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Postime
    98
    Vazhdimi:
    -Syte mu lodhen shume me nuk shihja filuan edhe te me rrejdhin gjak operimi duhej te behej gjithsesi dhe ate sa me shpejt qe te jete e mundur, u perpoqa gjitahndej por s'kisha sukses, me duheshi dhe 2 euro per te paguar banesen, sepse pjesen tjeter e sigurave disi. nuk e di Ashtu me gjysem pamjen time shkoja ne xhami, por kur u ktheva me kishin plaqkitur dhomen. une u merzita shume bera gati teshat qe te strehosha ndokund neper shoke deri sa te bej ndonje hall. Pasi perkrahje tjeter nuk kisha pos Allahut. Ne ate rruge ndava termin te klinika gjermane per sy. Nje shoke qe dikur i kisha ndihmuar per tu futur ne konvikt me ftoi te pime kafe. Gjate bisedes me veren se nuk shoh me si me pare dhe me pyeti per shendetin dhe si do ia bej hallit. Une ia tregova nje ngjarje per nje nevojtar qe kishte adres ALahun dhe ai prek nga ai tregim. Kiste shkuar neper shoke e hxhallar per te kerkuar ndihme per mua.NJe hoxhe me emrin Fadil mi dha 300 euro per te bere kontrll ne maqedoni. Kur vete atje mjeku makedon me kontroloi dhe filoi te qaj. Tha : sa me dhimbdesh, nje i ri student me nuk mund te shoh te studioj .." , une u theva ne zemer dhe vetem Zotit i lutesha. Menjehere te nesermen ne Prishtine bera rezervimin e operimit. Dhjete dite para dates se terminit, mua muslimanet mi kishin tubuar te hoolat sa me duheshin per operim. Kur vete te bej pagesen me njoftojne se nje person anonim kishte bere pagesen per mua dhe kisshte lene mesahzin te tjerat te holla te duhen per studime. Erdhi dita per operim por mjeku kryesor me tha:" syte e tu me jnae te deshtuar terhiqi parat se e ka marr fund puna e syve tua". U theva edhe nje here rende, sa me nuk pershkruhet, nuk ishit parat,por ato u bene por tash ....I thash doktor ju vetem mjekoni ndersa Allahu sheron... A ben se paku te provojme. Ai tha u be u krye.
    Vellau im qe me kundershtonte forte kishte ardhur per koriozitet ate dite per ti pare muslimanet se si po ndihmoakan njeri tjetrin.
    Pas operimit me derguan ne shtepi (familjes tash me i vinte inat qe t'me linin jasht ne keto qaste nga njerezit tjere). Kishin thirrur nusen time ete cilen e kurorizova pa pelqimin e fmiljes sime. Tere naten ajo qante dhe meruante mua. ne mengjes kur u zgjiva i them me largo keto fashe , kur ē'te shoh nje vajze e bukur mbi koke. i thash moter ku eshte nusja ime ajo nder lote qeshi dhe pohon se eshte vete ajo. JO i thash ti je pa shami e ajo eshte me shami. Ajo me thote kjo eshte shtepi e familjes sate dhe une jam gruaja jote. Kur dola te marr abdes pash vellaun kundershtar deri mbreme tek falej se bashku me shokun tim ish kengetare. te nesermen vajta ne kontroll tegjithe u befasuan lere me qe shihja por edhe kisha te drejten te marr patent shoferin.
    Tjerat te mira...:Alahu me begatoj me gruan ne fjale me fali nje djale dhurat, pastaj familja vendose t'me japin trashegimi, me ndertuan nje shtepi si desha vete , dy shoke arkitekt me bene planin siq e propozova une, 2 kate egjysme. Morra patent shoferin, bleva makinen dhe dje Alahu me gezoi edhe me nje djale tjeter ELHAMDULILAH. Allahu me begatoj me te mira.
    Pra : ciyoj: kush e len nje pune te keqe per hire te Allahut , Allahu do ia kompenzon e nje te mire me te madhe ne dunja dhe ahiret". Lus Allahut te mos jem i tepet. Dhe lus ALlahun qe dhe muslimanet e muslimanet tjera ti begatoj me te mira ne dunja dhe ahiret. Amin
    Miku me i mire i cili n'shoqrin e tij vazhdimisht ngritesh n'piadestal te jetes eshte Kurani Fisnik

Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Vlla Kosovari me impresionove me ngjarjen tende !!

Allahu te nderoft me qdo te mire ty dhe familjes sate. Qenke nje Person qe duhet te jesh nje Fakt per te tjeret . Allahu te paska Sprovuar me Verberim dhe pasi qe paske duruar dhe ke pasur besim ne ndihmen dhe sherimin e Allahut ,Elhamdulilah tani je sheruar,edhe pse nuk ka pasur shpresa te ndihma e krijesave.

Allahu ti bekoft Femijet ,ty dhe gjith familjes sate dhe poashtu shfrytezoj rastin te te uroj per Djalin qe sapo te paska lindur ,Allahu e befte nje djal te hajrit dhe te shendosh .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Postime
    98
    amin, dhe juve Allahu ju dhashte te mira ne dunbja dhe ahiret Amin

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga Ksovari Lexo Postimin
    Vazhdimi:
    -Syte mu lodhen shume me nuk shihja filuan edhe te me rrejdhin gjak operimi duhej te behej gjithsesi dhe ate sa me shpejt qe te jete e mundur, u perpoqa gjitahndej por s'kisha sukses, me duheshi dhe 2 euro per te paguar banesen, sepse pjesen tjeter e sigurave disi. nuk e di Ashtu me gjysem pamjen time shkoja ne xhami, por kur u ktheva me kishin plaqkitur dhomen. une u merzita shume bera gati teshat qe te strehosha ndokund neper shoke deri sa te bej ndonje hall. Pasi perkrahje tjeter nuk kisha pos Allahut. Ne ate rruge ndava termin te klinika gjermane per sy. Nje shoke qe dikur i kisha ndihmuar per tu futur ne konvikt me ftoi te pime kafe. Gjate bisedes me veren se nuk shoh me si me pare dhe me pyeti per shendetin dhe si do ia bej hallit. Une ia tregova nje ngjarje per nje nevojtar qe kishte adres ALahun dhe ai prek nga ai tregim. Kiste shkuar neper shoke e hxhallar per te kerkuar ndihme per mua.NJe hoxhe me emrin Fadil mi dha 300 euro per te bere kontrll ne maqedoni. Kur vete atje mjeku makedon me kontroloi dhe filoi te qaj. Tha : sa me dhimbdesh, nje i ri student me nuk mund te shoh te studioj .." , une u theva ne zemer dhe vetem Zotit i lutesha. Menjehere te nesermen ne Prishtine bera rezervimin e operimit. Dhjete dite para dates se terminit, mua muslimanet mi kishin tubuar te hoolat sa me duheshin per operim. Kur vete te bej pagesen me njoftojne se nje person anonim kishte bere pagesen per mua dhe kisshte lene mesahzin te tjerat te holla te duhen per studime. Erdhi dita per operim por mjeku kryesor me tha:" syte e tu me jnae te deshtuar terhiqi parat se e ka marr fund puna e syve tua". U theva edhe nje here rende, sa me nuk pershkruhet, nuk ishit parat,por ato u bene por tash ....I thash doktor ju vetem mjekoni ndersa Allahu sheron... A ben se paku te provojme. Ai tha u be u krye.
    Vellau im qe me kundershtonte forte kishte ardhur per koriozitet ate dite per ti pare muslimanet se si po ndihmoakan njeri tjetrin.
    Pas operimit me derguan ne shtepi (familjes tash me i vinte inat qe t'me linin jasht ne keto qaste nga njerezit tjere). Kishin thirrur nusen time ete cilen e kurorizova pa pelqimin e fmiljes sime. Tere naten ajo qante dhe meruante mua. ne mengjes kur u zgjiva i them me largo keto fashe , kur ē'te shoh nje vajze e bukur mbi koke. i thash moter ku eshte nusja ime ajo nder lote qeshi dhe pohon se eshte vete ajo. JO i thash ti je pa shami e ajo eshte me shami. Ajo me thote kjo eshte shtepi e familjes sate dhe une jam gruaja jote. Kur dola te marr abdes pash vellaun kundershtar deri mbreme tek falej se bashku me shokun tim ish kengetare. te nesermen vajta ne kontroll tegjithe u befasuan lere me qe shihja por edhe kisha te drejten te marr patent shoferin.
    Tjerat te mira...:Alahu me begatoj me gruan ne fjale me fali nje djale dhurat, pastaj familja vendose t'me japin trashegimi, me ndertuan nje shtepi si desha vete , dy shoke arkitekt me bene planin siq e propozova une, 2 kate egjysme. Morra patent shoferin, bleva makinen dhe dje Alahu me gezoi edhe me nje djale tjeter ELHAMDULILAH. Allahu me begatoj me te mira.
    Pra : ciyoj: kush e len nje pune te keqe per hire te Allahut , Allahu do ia kompenzon e nje te mire me te madhe ne dunja dhe ahiret". Lus Allahut te mos jem i tepet. Dhe lus ALlahun qe dhe muslimanet e muslimanet tjera ti begatoj me te mira ne dunja dhe ahiret. Amin

Allahu tė shpėrbleftė vėlla pėr kėtė tregim, impresionues, padyshim se
    "atė qė Allahu e udhėzon, ska kush e humb, e atė qė Allahu e lė tė humbur, ska kush e udhėzon"
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

Faqja 14 prej 26 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tregime te ndryshme fetare!
    Nga Zana e malit nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 24-01-2010, 03:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •