Dashi Me brirė Katėr Pėllembė
Nje njeri i pasur por doreshtrenguar kishte dhene fjalen: "Po te me jep Allahu nje femije do te bej Kurban nje dash me brire kater pellembe"
Pas disa kohesh i lindi nje djale . Filloi te kerkoj gjithandej per nje dash me brir kater pellembe sepse deshironte te qonte ne vend fjalen e dhene,por nuk arriti ta gjente dot nje gje te tille. Pyeti edhe te gjithe dijetaret e fes por nuk i dhan dot zgjidhje. Me ne fund dikush i tha se Imam Ebu Jusufi mund ta gjente nje zgjidhje. Pasaniku shkoi tek Imam Ebu Jusufi dhe iu lut qe ti gjente nje zgjidhje hallit te tij. Imam Jusufi qe e dinte se ishte doreshtrenguar i tha :
• Une mund te gjej nje zgjidhje ,por kam nje kusht!
• Cfar kushti ke?
• Ti je i pasur ,po ndertove kater shkolla per nxenesit e varfer dhe te ndertosh edhe kater dyqane per te plotesuar nevojat e ketyre shkollave ,ateher une ta zgjidh problemin.
• Pasaniku e pranoi kete kusht, Diten e Bajramit Imam Ebu Jusufi solli nje dash normal dhe nje femije 5 vjeqė. I tha voglushit qe te maste briret e dashit dhe dolen 4 pellembe. Imam Ebu Jusufi tha:
• Ja ky eshte dashi qe ke premtuar te besh kurban,sepse ti nuk e ke cilesuar madhesin e pellembes.
• Pasaniku e beri kurban dashin dhe mbajti fjalen per te ndertuar shkollat dhe dyqanet.
Kerim Gashi
Krijoni Kontakt