Djaloshi,Nėna, dhe Gruaja e cila tė don vetėm pėr para !!!
Njė i ri kishte shkuar jashtė vendit qė tė shkollohet.
Pas pėrfundimit tė shkollės sė lartė kthehet nė vendin e tij, martohet me njė vajzė tė pasur dhe tė bukur.
Kjo vajzė ka qenė shkaktare nė mjerimet dhe vuajtjet e kėtij djaloshi po mos tė pėrkujdesej All-llahu xh.sh. pėr tė.
Thotė ky djalosh i cili dėshiron tė jetė anonim: Mė vdiq babai im dhe unė isha i vogėl, kėshtu qė mbeta nėn pėrkujdesjen e nėnės sime.
Nėna ime ishte shėrbtore nė shtėpi dhe kujdesej mirė pėr mua pasi qė isha i vetmi fėmijė i saj.
Mė regjistroi nė shkollė dhe vazhdova derisa i pėrfundova mėsimet e Universitetit.
Njė herė erdhi nėna ime me njė delegacion jashtė vendit ku mėsoja, mu lut nėna ime ndėrsa lotėt ia kishin mbuluar sytė e saj, pastaj mė tha mua: Ki kujdes ndaj vetes tėnde o biri im dhe mos mė ndėrprit mua nga lajmet tua, dėrgom mua ndonjė letėr derisa tė jem e qetė dhe e bindur pėr shėndetin tėnd.
Pas njė kohe tė gjatė i pėrfundova mėsimet dhe u ktheva nė vendin tim, mirėpo u ktheva njė njeri tjetėr sepse kishte lėnė gjurmė nė mua Civilizimi dhe kultura Evropiane.
Pashė prapambeturi nė fé dhe reagime, u bėra duke mos besuar tjetėr pėrpos nė jetėn e kėsaj bote tė pėrkohshme.
U punėsova nė njė profesion tė lartė, pastaj fillova tė kėrkoj bashkėshorte derisa e gjeta atė, mirėpo nėna ime kishte zgjedhė pėr mua njė vajzė besimtare, tė matur dhe tė kujdesur, mirėpo unė e zgjodha atė vajzėn e pasur dhe tė bukur sepse unė gjithmonė kam ėndėrruar nė jetėn Aristokrate.
Gjatė gjashtė muajve tė marteses sime, bashkėshortja ime ishte kundėr nėnės sime dhe mė mashtronte mua derisa e kam urrejtur edhe nėnėn time.
Njė ditė prej ditėve hyra nė shtėpi dha ja bashkėshortja ime qante, e pyeta atė pėr shkakun pse qanė, mirėpo ajo mu pėrgjigj mua: Ose unė ose nėna jote nė kėtė shtėpi se nuk mund ta durojė mė nga tani!!
Mė kapi qmenduria dhe e pėrzura nėnėn time prej shtėpisė nė kėto momente hidhėruese.
Doli nga shtėpia duke qajtur dhe tha: All-llahu tė dhashtė kėnaqėsi o biri im.
Pas njė ore dola pėr ta kėrkuar nėnėn time, mirėpo pa ndonjė dobi, kėshtu qė u ktheva nė shtėpi, ndėrsa bashkėshortja ime pėrpiqej qė tė mė bind me mashtrimet e saja dhe me injorancėn time qė ta harroj kėtė nėnė tė shtrenjtė dhe tė dashur.
U shkėputen lidhjet me nėnėn time pėr njė kohė tė gjatė dhe gjatė kėsaj kohe u sėmura prej njė sėmundje tė keqe dhe u detyrova tė shtrihem nė spital.
Nėna ime e kishte marrė vesh se unė gjindesha nė spital dhe erdhi tė mė viziton, bashkėshortja ime nė ato momente ishte tek unė dhe jashtė e kishte pėrzėnė nėnėn time dhe i kishte thėnė asaj: Djali juaj nuk ndodhet kėtu!
Ēka dėshiron nga ne? Largohu prej neve!
Ishte kthyer nėna ime prej nga kishte ardhur!
Dola nga spitali pas njė kohe tė gjatė qė tė rikthehem nė gjendjen time shpirtėrore, humba punėn, shtėpinė dhe mė ishin grumbulluar borgje tė shumta, tė gjitha kėto ishin bėrė pėr shkak tė bashkėshortes sime, u lodha prej kėrkesave tė shumta tė saja dhe nė viziten e fundit mė refuzoi gruaja ime e bukur dhe tha: E humbe punėn tėnde, pasurinė tėnde dhe nuk tė kthehet vendi nė shoqėri, unė e shpalli pėr ty tė qartėn: Unė nuk tė dua ty, shkurorėzom {ndamė nga martesa}/
Ishte ky lajm si njė rrufe qė ra nė kokėn time dhe e shkurorėzova atė.
U zgjova nga neglizhenca nė tė cilėn isha nė tė.
Dola qė ta kėrkoj nėnėn time dhe sė fundi e gjeta atė, mirėpo ku e gjeta atė? Ishte duke qėndruar nė njė vend ku hante nga sadakatė {lėmoshat e bėmirėsve}!!
Hyra tek ajo dhe vėrejta se kishte lėnė gjurmė tė qajturit e saj dhe ishte zbehur, u afrova afėr saj dhe fillova tė qajė pandėrprerė, filloi edhe nėna ime qė tė mė shoqėron nė vajtim.
Mbetėm nė kėtė gjendje pėrafėrsisht njė orė tė plotė, pastaj e mora atė nė shtėpi dhe u betova nė veten time qė tė jem i dėgjueshėm pėr tė, mirėpo para kėsaj jam i kujdesshėm ndaj urdhėrave tė All-llahut xh.sh. dhe i larguar nga ndalimet e Tij dhe tani jetoi nė ditėt mė tė bukura me tė dashuren e jetės: Nėnėn time, All-llahu e ruajtė atė!
E lus All-llahun xh.sh. qė tė na i mbulon tė metat tona dhe tė na i falė gabimet tona.
Krijoni Kontakt