Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 71 prej 71
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Per fat te keq paske humbur vrullin duke lexuar postimin tim po ashtu. Jo pa qellim e vura ne fund thelbin e gjithe atij posti te gjate "Ajo qe nuk del e qarte nga kjo teme eshte "Si kaloi balanca ne RENDIN e RI (Azia sundon) dhe pse?" me qellim qe te mos merrem me ata qe i pergjigjen gjerave krejtesisht anesore.

Matriarkaliteti apo patriakaliteti nuk me krijojne ndonje ndjesi te vecante ideologjike. Ajo qe them eshte se, ne se marr te mireqena 2postet e tua hyrese- FEMRA (roli i se ciles eshte konsakruar ne tri fete me nje origjine - Azine) ka qene celesi permes se ciles racat e zeza tokesore u HUMANIZUAN, moren gradualisht njohuri dhe ja kaluan offspringeve te tyre qe ne fillim u linden 'gjysme-hyjnore' dhe me pas njerez te thjeshte. Femra e Tokes (per arsye qe do them me poshte) theu sistemin protektiv te ruajtjes se kastes se gjakut dhe te njohurise dhe ja mori ngadale stafeten - 'hyjnive' te mbetur ne Toke.

I bie qe Politeizmi nuk ka pasur dallim femer - mashkull per shume arsye. Nje nga keto ka qene barazia qenesore dhe intelektuale e qenieve te ardhura, po mbase androgjeniteti ose shume e shume gjera te tjera.

Mirepo adoptimi i racave te huaja ne sistemin referencial toke, e ben NENEN (organizmin e vetem te huaj qe mund te ruante se paku ca kritere te races se huaj) katalizator dhe Birin edhe me te rendesishem se Atin. Dhe jo pa arsye. Biri eshte gjysme Tokesor, por i destinuat te qendroje ne Toke, me karakteristikat qe Ati ja ka transmetuar, por i lidhur ngushte me Nenen ne planetin e saj, Token. Prandaj femra ne fe na del me shume si nene (ST Maria) se sa si gje tjeter. Dhe biri me shume si Zbatues se sa si bartes i plote i potencialit intelektual e fizik.

Kys sistem, qe ne sot e quajme fe, eshte Rendi i Ri Aziatik qe me arrogancen e borgjezit te ri, permbysi fisnikun legjendar- Atin, pra ate qe ka 100% gjak te paster ne vije kanuni.

Sot po instalohet pikerisht Rendi i Ri - i atyre 100% tokesor me njohuri te trasplatuar sic kane bere gjithnje, permes vjedhjes dhe shfrytezimit te mendjes se atyre qe nuk kane tjeter pasuri vec saj.
    Shumë inat më vjen, dhe ja vlen ta ripërsëris që kësaj teme ju fshijnë disa postime të vlefshme dhe ende nuk i kanë kthyer po nesje.

Ajo që ti po thua, ka filluar me kohë (por nuk e kam menduar në këtë analizë koncentrat që ke vendosur këtu që e bën cështjen edhe më delikate se sa kam menduar origjinalisht), madje unë kam marë pjesë në disa takime e mesha të tilla para shumë vitesh si i ftuar nga disa të njohur tek kjo lëvizje që tashmë ka marë përmasa botërore dhe po përhapet fuqishëm edhe në Amerikë me një proselitizëm që nëse nuk i ke parë nuk mund të mos ishe i shqetësuar, por thuaj, të gjithë janë të lirë të bëjnë ctë duan. Kryesisht Aziatikë, zezakë dhe shumë me prejardhje latinoamerikane po vendosen në këtë Kishë dhe tani po bëhen "target" edhe pjesa e diziluzionuar dhe "spiritual-seeking" e bardhë Amerikane (për të cilën është punuar me zell në vitet 60 duke e kopanisur me Marjuhana Theology dhe efektivisht duke i prishur cdo lloj boshti logjik e racional që i karakterizonte etërit e tyre).

"World Mission Society Church of God"
    http://usa.watv.org/truth/elohim.html

Pyetje të mëtejshme:
    Si e trajton Dhjata e Vjetër Atin ?
    Po i Riu ?
    Po Kurani ?

F-I:
    A po thua që vec Sefardimët janë Hebrej origjinal ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 01-12-2011 më 12:26
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Nusja e vdekur, mes legjendës dhe të vërtetës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  3. Bosnja Dhe Serbia (Lufta)
    Nga forum126 në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 10-12-2015, 10:30
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  5. Drita Dhe Koha E Pejgamberit Muhammed (s.a.a).
    Nga Mision në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-05-2004, 17:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •