Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 71
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Hebrejte jane sekreti i gjithckaje...Kane vjedhur,modifikuar e dreqosur gjithe historine antike,si tu vinte per mbare...Pasi 10 tribu nga 12 (prape numri 12,se besoj rastesor) u zhduken e ngelen vete 2 tribute e shtetit te Judes,hebrejte i intesifikuan fallsifikimet ku te mundnin,per te gjetur nje rruge shpetimi...
    Historia e Krishtit mund te jete thurur fare mire prej Farisejve e vete Krishti te ishte nje prej tyre i destinuar te vdiste per te miren e Hebrejve...

Ku i gjeti Krishti,biri i nje zdrukthtari ato dije?

Shkojme pak tek Mojsiu....

Dime qe Akenatoni rreth 1350 p.l.k vuri Diellin si Zot te vetem te Egjiptit...Prifterinjte e Egjiptit ishin te gjithe kunder e pas vdekjes se tij e zhduken krejt Kultin unik...
    Te vetmit apo te fundit qe e mbajten ishin Hebrejte,nje lemsh fisesh e racash,te mbetura prej pushtimit te Hyksosve...
    Pse Faraoni i lejoi te iknin e pikerisht me i fuqishmi Faraon Ramsesi 2 e jo nje faraon i dobet dosido?
    Kur Mojsiu takoi Zotin,ai iu paraqit tere shkelqim e Mojsiu ishte i vetmi qe e pa....Dielli eshte po njesoj,askush nuk mund ta shikoje Diellin pa iu djegur syte...

Ne momentin qe Mojsiu zbret prej Malit me 10 urdheresat,cfare gjen? Nje VIC te arte qe po adhurohej...Vici Apis ishte vici i shenjte egjiptian!!! Pra hebrejte ishin te lekundur mes miteve antike egjiptiane te perfaqsuara nga Vici i Arte dhe monoteizmit te Akenatonit qe po perhapej prej Mojsiut...Zgjidhja qe i dha Mojsiu ishte Dhuna...

Atonin e Akenatonit e modifikoi,ne forme,duke mos i dhene asgje te sakte,pervec se 'Njeriu eshte shembelltyra e Zotit' duke i hequr formen origjinare te Diellit e duke mos e lene te sakte,vecse me nje supozim ngjashmerie me Njeriun....

Pse Zotin e takoi ne Mal? Ne mal jetojne Zotat pagane e sidomos kulti i Diellit ndodhet gjithmone ne nje vend te larte...Kujtoj Baba Tomorrin ne Malin e shenjte te Tomorrit...

Ne kohen e Jezusit,bir zdrukthtari,normalisht pa dije ne ato kohera,hebrejte ishin te kercenuar
    nga Roma...
    Shpikja e nje feje pacifiste per tu perhapur ne perandorine romake,nje fe per sklleverit e te pervuajturit qe te dobesonin Romen nga brenda,mund te jete pare si nje rruge shpetimi...
    Vete Pali nje kundershtar i sektit kristian,vjen nje moment e behet perhapesi kryesor....Ce beri te ndryshoje mendje?!!!
    40 vjet me pas hebrejte duke pare masakrat e Neronit ndaj kristianeve e duke menduar se teoria e tyre po funksiononte,sepse po fuste gjakun brenda qytetit te Romes bene kryengritje...Vecse si kishin bere mire llogarite,se roma ishte ende e fuqishme e shkaterrohen...
    Roma duke pare rrezikun qe vinte nga ky popull e idete e tyre e shperndau plotesisht shumica ne 70 e pjesa e mbetur nen pushtetin e Adrianit rreth vitit 130...ESHTE i vetmi popull qe ka pasur kete fat nen sundimin e Romes...Kartagjena ka ngjashmeri,por kartagjena ishte qytet...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    [I]

Shume prej jush e njohin Horus; ai ishte biri i perendise ne Egjipt. I frymezuar nga Tammuz i Babilonise, Horus eshte nje tjeter bir perendie qe sherben si shabllon per Jezusin. Ngjasimet duhet ta pranojme qe jane shkaterruese per kredibilitetin e Krishterimit dhe Kishes :

Jezusi ishte Drita e botes.
    Horus ishte Drita e botes.
    Jezusi tha se ishte rruga, e verteta dhe jeta.
    Horus tha se ishte e verteta dhe jeta.
    Jezusi lindi ne Betlehem (shtepia e bukes).
    Horus lindi ne Annu (vendi i bukes).
    Jezusi ishte bariu i mire.
    Horus ishte bariu i mire.
    7 peshkatare hipen ne barke me Jezusin.
    7 njerez hipen ne barke me Horus.
    Jezusi identifikohet me nje kryq.
    Horus identifikohet me nje kryq.
    Jezusi u pagezua me 30.
    Horus u pagezua me 30.
    Jezusi ishte bir i nje virgjereshe, Maria.
    Horus ishte bir i nje virgjereshe, Isis.
    Lindja e Jezusit u shenua nga nje yll.
    Linfja e Horusit u shenua nga nje yll.
    Jezusi kishte 12 dishepuj.
    Horus kishte 12 ndjekes.
    Jezusi ishte ylli i mengjesit.
    Horusi ishte ylli i megjesit.
    Jezusi ishte Krishti. (christ)
    Horus ishte KRST.
    Jezusi u tundua ne nje mal nga Satanai.
    Horusi u tundua ne nje mal nga Set.
    Une nuk di se cfare injorance lypset ketu qe te besohet kjo, por megjithate njerzit besojne verberisht gjithcka u thuhet.

Horus ishte Drita e botes. - Genjeshter, ishte zoti i drites ne Egjiptin pagan.

Horus tha se ishte e verteta dhe jeta. - Ku e tha, ma trego nje reference.
    Horus lindi ne Annu (vendi i bukes).

Horus ishte bariu i mire. - Ups,...

7 njerez hipen ne barke me Horus. - Te lutem sillna referenca nga faktet historike ose shkrimet hieroglife...

Horus identifikohet me nje kryq. - Kush e tha kete, a ekziston prova apo ndoshta injoranca e ben te veten?

Horus u pagezua me 30. - Citime nga origjinalet egjptiane, jo hokus-pokus

Horus ishte bir i nje virgjereshe, Isis. - Kjo eshte genjeshter

Linfja e Horusit u shenua nga nje yll. - Genjeshter

Horus kishte 12 ndjekes. - Askund ne vizatimet egjiptiane nuk pershkruhet ashtu

Horusi ishte ylli i megjesit. - ???

Horus ishte KRST. - Ups... Horus eshte KRST?!?!?!

Horusi u tundua ne nje mal nga Set. - Referencen nga shkrimet pagane

Kane harruar te genjejne se 'Horusi vdiq dhe u Ringjall'... shkrimet egjiptase tregojne tjetercka...

Shikoni e a po shihni ndonje ngjashmeri

http://en.wikipedia.org/wiki/Horus

Pershendetje

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Nejse me behet qejfi qe mesia4ever ka marre mundimin edhe ka lexuar per Horusin.
    Tani nuk e di sa burre do te jete ai te dali ketu edhe te mohoje qe historia e Horusit dhe Jezusit jane pothuajse njesoj. Me moho qe paraqitjet murale, pikturat etj jane njesoj ... per dreq edhe rrethi ne koke eshte njesoj.

Wiki permban vetem te dhena thelbesore i dashur mesia4ever. Pse nuk provon te lexosh nje liber cfaredo per horusin , isis & co.

P.S. - Natyrisht qe mund te sjell referenca, po cfare vlere do te kishte kur ti do te besosh ato qe do.. me thuaj?

Duhet nje injorance e madhe per t'i besuar keto hipoteza sepse ketu nuk ka kurrfare argumenti. Me kete logjike qe perdoret ketu, secili personalitet antik mund te rikthehet ne mit.
    Varet cfare nenkupton ti me argument dhe fakt i nderuar Mesia4ever. Ne qofte se ti me sjell si argument apo si fakt shkrime dhe site interneti me karakter fetar, si mund te pranohen keto?
    Pse nuk kthehen ne mit personalitete si Pitagora apo Platoni megjithese jane me te vjeter se Krishti jot? Sepse ekzistojne doreshkrime historike jo vetem te tyre, por edhe te bashke-kohesve te tyre te pavarur qe i citojne ata dhe veprat e tyre.
    Me cito nje personalitet historik bashkekohes te Jezusit i cili ka permendur ekzistencen e tij, veprat etj etj. Nuk flas per jnerez qe kane jetuar 100 apo 200 vjet pas peralles... flas per bashkekohes te mirfillte. Historiane te mirefillte te kohes... greke...cifute... c'te duash ti. Nuk paska patur ne ate kohe asnje historian te pavarur pikerisht ne zonen ku po ndodhinin gjithe keto mrekullira?
    Perse nuk ka shenime ne doreshkrimet romake te epokes (ato perfshinin lindjen e mesme, te larget, galet etj etj) per ndonje qytet si nazareth? Ato shfaqen qindra vite me vone. Cfaredolloj "fakti" qe ka te beje me krishterimin, shfaqet papritmas dhjetera ne mos qindra vite me vone pas ngjarjeve aktuale te Jezusit, si doreshkrime, kryqe, qytete etj etj. C'me thua per peralla si kryqezimi kur te gjithe e dine qe hajdutet nuk kryqezoheshin atehere... po per centurione te verber (eshte si te thuash Navy Seals te verber)? Keto jane gjera ku ia vlen te ndalesh. Gjej burime alternative informacioni... jo per mua. Per veten tende nqs deshiron.

UNE E KAM DEKLARUAR POZICIONIN TIM... UNE NUK I KERKOJ ASKUJT TE BESOJE NE ATO QE THEM...NDRYSHE NGA TY MESIA4EVER, UNE NUK PRETENDOJ QE ATO QE THEM JANE TE VERTETA TE PAMOHUESHME. JANE THJESHT GJERA QE TE LENE VEND TE DYSHOSH. TI SILL TE TJERA FAKTE DHE UNE KAM BORXH TE TE JAP TE DREJTE.
    AJO QE I KERKOJ UNE CDO NJERIU NE BOTE, ESHTE TE PERDORI ARSYEN DHE TI LEJOJE VETES PRIVILEGJIN E DYSHIMIT DHE VETE-INFORMIMIT.

Krishterimi eshte doktrina ose besimi qe eshte luftuar me se shumti, filozofe te shquar e kane luftuar, eshte vene ne test me se shumti here, por megjithate qendron i forte
    Krishterimi, islami dhe cdo besim tjeter qe predikon friken (frike nga mekati, frike nga ndjenja normale njerezore, frike nga vdekja, frike nga ferri, frike nga djalli.... dhe me kryesorja frike nga Zoti)... natyrisht qe qendron "i forte".
    Miliona njerez te ekzekutuar nen "driten e besimit" gjate rrjedhes se historise natyrisht kane mjaftuar per te rrenjosur friken ne nivel gjentik.
    Sikur besimet te mos predikonin kercenimin me ferr per ne boten tjeter, te gjithe do i varnin mikun ne qafe...
    Edhe me keto kercenime dhe shiko ku eshte bota sot... prapeseprape e keqja dominon mbi te miren... dhe duket sikur sa vjen e shtohet. Krishterimi e ka humbur betejen me njeriun modern ashtu si edhe islami.

Alibaba... megjithese kam pershtypjen qe shumicen e gje edhene internet nja 2 gjera qe jane kryesore dhe te perhapura :

Ylli - pesecepeshi eshte pa per here te pare ne egjipt nja 3500 vjet pes... lidhjet jane te shumta qe nga: 5 librat e cifuteve (pentateuch), e mesmja e arte, perendesha babilonase, pitagora, venusi dhe djelli... etj etj.
    Per me shume shiko KETU

Peshku eshte simbol i Nimrodit... shiko kapelen e papes apo te kardinaleve te larte...
    Shtrigat varet si i referoshesh... nje pjese ka te beje me me ata qe realisht kane qene performues te ritulaeve te erreta qe zhvillohene dhe sot ne lozha, kurse nje variant tjeter eshte tallja me viktimizimin qe i beri femerores Vllazeria e ndihmuar nga kisha.
    Hyjni androgjine kam pershtypjen qe ka te beje me origjinen e qenies njeri. Ndoshta i referohet momentit te manipulimit gjenetik te pare qe iu be njeriut qe ekziston sot. Simbolizon femroren dhe mashkulloren e lidhur perhere ne menyre te pandashme dhe ne ekuiliber.
    Sa per mezatin e qiellit me thene te drejten nuk kam ndonje haber... po do informohem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 24-09-2011 më 13:07

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Mesia4erver(quote).

Asnji nga te Krishteret,qofshin Katolik,Orthodhoks apo Protestant nuk adhurojn fugurat,skulpturat apo ikonat,ato sherbejn si nji perkujtim ne arte,dhe ndaj tyre shprehet nji nderim ashtu siq ban ti me fotot e te parve tu,qe mir e din qe ata sjan te paret tu (por asht nji cope leter apo beze) ,por ajo foto te perkujton ne ata.Marija apo shejtrit tjer nuk adhurohen por nderohen,sigurisht e di dallimin
    ketu e ke gabim sepse nje foto e te pareve te mi i permbahet origjinalit(tregon te paret ashtu sic ishin ne ate moment kur jane fotografuar)kurse ikonat ,statujat,dhe simbole te tjera jane krijime fantazie.(me thuaj cila pikture,ikone,skulpture etj,tregon jezusin,marien,budan, duke ju permbajt portretit te tyre origjinal)sa piktura ose filma tregojne mozes,ose jezusin me floke te verdha(biond).ose buda i dhjamosur deri ne ekstremitet(une mendoj se nje i dhjamosur ne kete forme mendon me shume per menune e dites se sa per perendine)ne kete pike mund te them qe ato qe e kane shtremberuar perfytyrimin mbi figuren shenjtore (te pa bazuar mbi realitetin)ose genjejne per te fituar(pasuruar)ose bejne probagande per te mbledhur simpatizante(kete e ralizojne me shume tek injorantet.nje shprehje thote"syleshi kur e pa me ngjyra...qeshi")

Se pari urime per temen sepse vertet mesova shume gjera. Eshte nje nder ato te pakta tema ketu ne FSH qe nuk propagandon por te pakten arrin te ben qe te mendosh dhe te duash te zbulosh me teper.

Thjesht doja te pyesja dicka rreth nje komenti qe ke bere:

Citim Postuar më parë nga Force-Intruder
    Krishterimi ashtu si Judaizmi dhe Islami u konceptua ne menyre qe te kryente nje funksion kyc nga Agjenda e Vllazerise : SHTYPJEN DHE ELIMINIMIN E ENERGJISE FEMERORE.
    Kur flet per Vellazerine, besoj se kuptohet per ke vellazeri e ke fjalen dhe ne shume gjera qe kam lexuar duket hapur qe meshkujt kane qene dhe jane dominuesit. Nqs shtypja dhe eleminimi i energjise femerore ishte nje funksion kyc nga agjenda e vellazerise, atehere si shpjegohet qe femrat jane pranuar ne mesin e tyre tani? C'mund te kete ndryshuar valle apo ndoshta e kam kuptuar une tjeter per tjeter kete?!

Thx

Po kerkoja ketej tek ky forumi neper tema te vjetra, (sic e kam tradite) lexo e lexo, u bera kureshtare kur mberrita tek ky titulli i temes, sidomos me "ate para dhe pas ne kohe", por mbi te gjitha me terhoqi vemendjen, ajo fjale e madhe "e Verteta"! Sec m'u kujtua nje Yogi qe thote keshtu "...e Verteta eshte gjithmone ne kohen, castin e tanishem, ndersa mendja eshte gjithmone ne te kaluaren, apo ne te ardhmen. Mendja dhe e verteta nuk mund te takohen. E verteta eshte e kapshme, kur e sheh - e ndien, kur e ndien - e degjon, kur e degjon - e nuhat. E verteta nuk gjendet ne mendje dhe nuk eshte dicka mendore...."

Mua me ngjan, se ngjarje qe kane ndodhur para mijera vitesh, para se ne njerezit modern te ekzistonim, ju i shihni dhe gjykoni me 'syze Ray Ban'.
    E mire, s'dua te jem e keqe, po rrime tek e Verteta, dhe e verteta ketu na qenka se ne sot jemi shume te afte, qe me syzet tona Ray Ban, te udhetojme para mijera vitesh e te shohim se cfare eshte bere, dhe si eshte genjyer njerezimi.

Njerezimi genjehet, se i'a ka qejfi vete te genjehet, sepse nuk ka nevoje te bazohemi ne mite qe nuk kane lidhje me njeriun e sotem, qe t'i thuhet "shiko te kane genjyer, sepse kane kopjuar mitet". Mjafton qe njeriu te tregohet i sinqerte me veten e tij, te shohe brenda tij, te mos kete frike dhe e gjen te verteten. Sepse e verteta gjindet tek secili prej nesh, dhe jo ne epoka qe Ne nuk i kemi perjetuar.
    Mitet, i perkasin asaj mendesie te kultivuar tek njerezimi i asaj periudhe, njerez te cilet ishin shume ndryshe si jemi ne sot, si nga struktura e trupit, si nga menyra e te menduarit dhe te besuarit etj etj.... dhe me duket pak si kot, te merren reference.
    Po ashtu, edhe fete monoteiste, qe u sterpermenden ne kete teme, i perkasin mijera viteve para nesh, keshtu qe edhe keto fe, nuk kane lidhje me njeriun e sotem (qofshin te kopjuara apo autentike, pak rendesi ka)
    Te diskutohet, per fete duke i bere analogji me mitet, do te thote te kthehesh prap ke ceshtja e fese, dashje pa dashje, e keshtu prap ngecemi tek feja. Dreqi ta haje; nuk ka ndonje menyre per ta shmangur kete, por edhe me mite ketu se ketu perfundojme?!
    Perralle mitet, perralle feja, the same thing, dhe i njejti rezultat prap. E ku del ne pah e verteta ketu?!

Eshte gjithcka riciklim. Personazhi i shpikur i Jezusit ishte nje perendi diellore, simolike per “birin e diellit”... “driten e botes”. Saktesisht kjo fraze...”drita e botes” eshte perdorur nga Fenikasit/Arjanet per te simbolizuar “te vetmin Zot te vertete”, mijera vjet perpara se historia e Krishtit qe njohim ne. Ata kishin vetem nje zot te vertete me vetem nje kryq te vertete.

Meqe eshte spekulluar per mijera vitesh, madje edhe nga njerez te klerit, duke genjyer miliona njerez, a me lejohet 5 min te spekulloj edhe une?
    Mora si citim vetem kete pjese, qe mos te zgjatem shume ne spekullimin tim.
    Ehmmm ku ngela? Ah po, Jezusi qe eshte shpikja e kishes, apo qe nuk ka ekzsituar kurre. Keto dy fakte, nuk jane e njejta gje, edhe pse kane lidhje me njera tjetren.
    Meqe jam nga ata njerez qe besoj tek vellazerite e hershme, qe ekzistojne edhe sot, ose me sakte tek Masters of Wisdom (edhe nese me quani te cmendur per kete kur ta lexoni, dijeni qe nuk me behet vone HIC), ja po e filloj spekullimin tim; Phliostratus na tregon per Apolonin, ku ky i fundit ishte bashkekohes me Jezusin. Apoloni thuhet se, u trajnua nga Mjeshtrat e Shamballas, dhe u kthye ne Rome me nje Mision (mision ky i ngarkuar nga Te Urtet) dhe ky mision konsistonte ne berjen e ligjeve ne menyren me te mire te njerezimit, pra ndryshimin e tyre dhe berjen ne menyren me te mire te mundshme. U mblodh senati ne ate kohe ne Rome, dhe e degjuan ate cfare Apoloni kishte per te thene. Ai filloi te fliste, te rrefeje per udhetimin e tij te vecante dhe te pazakonte ne dukje per njerezit e thjeshte dhe te asaj kohe, kur foli per njerez qe pluskonin ne ajer, burime dritash blu etj etj...
    Theksojme se ne ate kohe, perandor ishte Neroni, dhe Apoloni nder te tjera ne senat tha: "Neroni i cili e mban veten per poet te zotin, ben mire te mbylle gojen, sepse nuk eshte i afte as per kete". Dihet reagimi i Neronit - e denoi me vdekje Apolonin. U perpilua vendimi me vdekje, dhe ne momentin kur po lexohej vendimi, me nderhyrjen e Te Urteve, u ndryshua teksti, dhe gjyqtari lexoi lirimin e Apolonit. (e pabesueshme e e e, epo e verteta me e pabesueshme se vete fantazia)
    Me pas , kur perandor u be Tito, ai emeroi Apolonin keshilltar te tij, e ne kete menyre Apoloni filloi te vinte ne zbatim Misionin e ngarkuar nga Te Urtet e Tibetit. Por pas Titus-it, na erdhi ne pushtet si perandor Diokleciani (po po ai iliri behet fjale), i cili e denoi Apolonin, por jo me vdekje si Neroni, por me burgim te perjetshem. Ne castin e tij te fundit te te shfaqurit tek populli, Apoloni paska thene "ju vetem mund te me burgosni trupin, por shpirtin tim nuk do mundeni kurre, madje as trupin nuk do jeni ne gjendje te ma burgosni". Po cfare ndodhi ne kete kohe; fap nje shkrepje ne formen e nje drite blu shkreptiu ne Qiell, dhe Apoloni u zhuk.... Me pas, pas nje fare kohe, ne Athine, ne nje shesh te saj, u shfaq nje njeri qe dukej si 100 vjecar, me floke te gjate e te thinjur, dhe thirri: "Athina tiranin sot po vret" Kush ishte tirani? Diokleciani qe e denoi. Mendohet se pikerisht, ky njeri i shfaqur ne Athine, dhe ne kete forme, ishte pikerisht Apoloni,(shfaqja e tij e fundit) i cili tashme ishte kthyer ne Tibet tek Masters of Wisdom, qe e kishin 'trajnuar', sepse mendohej se tashme kishte perfunduar Misionin per te cilin ishte ngarkuar.
    Spekullimi? Se desh e harrova; duke qene se ishte bashkekohes i Jezusit, mos valle ishte vete Jezusi, por i cili ishte shfaqur ne forma te ndryshme, ne popuj te ndryshem, dmth ne Rome si ligjvenes sepse periudha ishte e tille; ne "Token e shenjte"- Jeruzlami ku "lindi" si mrekulliberes ngaqe njerezit ne ate periudhe ishin te dhene pas mrekullive, e ndersa ne Athine si filozof sepse njerezit ne ate kohe ishin te dhene pas filozofise ?!

Historia mbetet prap ne klase , bashke me mitet meqe ra fjala. Tani se Kisha ka kopjuar mitet per te dhene versionin e saj per Jezusin, nuk do te thote se Jezusi nuk ka ekzistuar, por ekzistenca e tij nuk lidhet me ate cfare thote Kisha mbi Jezusin dhe krishterimin.

Spekullova shume? E mire, po e le me kaq...vetem se "hiqni syzet Ray Ban"

p.s: Edhe pse thashe nje spekullim te rradhes, kam parandjenjen se e vodha prap nga ana ime dishepullin, por ne ndryshim te rradheve te tjera, kete here nuk do prononcohet
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 05-08-2011 më 16:23

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Po kerkoja ketej tek ky forumi neper tema te vjetra, (sic e kam tradite) lexo e lexo, u bera kureshtare kur mberrita tek ky titulli i temes, sidomos me "ate para dhe pas ne kohe", por mbi te gjitha me terhoqi vemendjen, ajo fjale e madhe "e Verteta"! Sec m'u kujtua nje Yogi qe thote keshtu "...e Verteta eshte gjithmone ne kohen, castin e tanishem, ndersa mendja eshte gjithmone ne te kaluaren, apo ne te ardhmen. Mendja dhe e verteta nuk mund te takohen. E verteta eshte e kapshme, kur e sheh - e ndien, kur e ndien - e degjon, kur e degjon - e nuhat. E verteta nuk gjendet ne mendje dhe nuk eshte dicka mendore...."

Mua me ngjan, se ngjarje qe kane ndodhur para mijera vitesh, para se ne njerezit modern te ekzistonim, ju i shihni dhe gjykoni me 'syze Ray Ban'.
    E mire, s'dua te jem e keqe, po rrime tek e Verteta, dhe e verteta ketu na qenka se ne sot jemi shume te afte, qe me syzet tona Ray Ban, te udhetojme para mijera vitesh e te shohim se cfare eshte bere, dhe si eshte genjyer njerezimi.

Njerezimi genjehet, se i'a ka qejfi vete te genjehet, sepse nuk ka nevoje te bazohemi ne mite qe nuk kane lidhje me njeriun e sotem, qe t'i thuhet "shiko te kane genjyer, sepse kane kopjuar mitet". Mjafton qe njeriu te tregohet i sinqerte me veten e tij, te shohe brenda tij, te mos kete frike dhe e gjen te verteten. Sepse e verteta gjindet tek secili prej nesh, dhe jo ne epoka qe Ne nuk i kemi perjetuar.
    Mitet, i perkasin asaj mendesie te kultivuar tek njerezimi i asaj periudhe, njerez te cilet ishin shume ndryshe si jemi ne sot, si nga struktura e trupit, si nga menyra e te menduarit dhe te besuarit etj etj.... dhe me duket pak si kot, te merren reference.
    Po ashtu, edhe fete monoteiste, qe u sterpermenden ne kete teme, i perkasin mijera viteve para nesh, keshtu qe edhe keto fe, nuk kane lidhje me njeriun e sotem (qofshin te kopjuara apo autentike, pak rendesi ka)
    Te diskutohet, per fete duke i bere analogji me mitet, do te thote te kthehesh prap ke ceshtja e fese, dashje pa dashje, e keshtu prap ngecemi tek feja. Dreqi ta haje; nuk ka ndonje menyre per ta shmangur kete, por edhe me mite ketu se ketu perfundojme?!
    Perralle mitet, perralle feja, the same thing, dhe i njejti rezultat prap. E ku del ne pah e verteta ketu?!

Meqe eshte spekulluar per mijera vitesh, madje edhe nga njerez te klerit, duke genjyer miliona njerez, a me lejohet 5 min te spekulloj edhe une?
    Mora si citim vetem kete pjese, qe mos te zgjatem shume ne spekullimin tim.
    Ehmmm ku ngela? Ah po, Jezusi qe eshte shpikja e kishes, apo qe nuk ka ekzsituar kurre. Keto dy fakte, nuk jane e njejta gje, edhe pse kane lidhje me njera tjetren.
    Meqe jam nga ata njerez qe besoj tek vellazerite e hershme, qe ekzistojne edhe sot, ose me sakte tek Masters of Wisdom (edhe nese me quani te cmendur per kete kur ta lexoni, dijeni qe nuk me behet vone HIC), ja po e filloj spekullimin tim; Phliostratus na tregon per Apolonin, ku ky i fundit ishte bashkekohes me Jezusin. Apoloni thuhet se, u trajnua nga Mjeshtrat e Shamballas, dhe u kthye ne Rome me nje Mision (mision ky i ngarkuar nga Te Urtet) dhe ky mision konsistonte ne berjen e ligjeve ne menyren me te mire te njerezimit, pra ndryshimin e tyre dhe berjen ne menyren me te mire te mundshme. U mblodh senati ne ate kohe ne Rome, dhe e degjuan ate cfare Apoloni kishte per te thene. Ai filloi te fliste, te rrefeje per udhetimin e tij te vecante dhe te pazakonte ne dukje per njerezit e thjeshte dhe te asaj kohe, kur foli per njerez qe pluskonin ne ajer, burime dritash blu etj etj...
    Theksojme se ne ate kohe, perandor ishte Neroni, dhe Apoloni nder te tjera ne senat tha: "Neroni i cili e mban veten per poet te zotin, ben mire te mbylle gojen, sepse nuk eshte i afte as per kete". Dihet reagimi i Neronit - e denoi me vdekje Apolonin. U perpilua vendimi me vdekje, dhe ne momentin kur po lexohej vendimi, me nderhyrjen e Te Urteve, u ndryshua teksti, dhe gjyqtari lexoi lirimin e Apolonit. (e pabesueshme e e e, epo e verteta me e pabesueshme se vete fantazia)
    Me pas , kur perandor u be Tito, ai emeroi Apolonin keshilltar te tij, e ne kete menyre Apoloni filloi te vinte ne zbatim Misionin e ngarkuar nga Te Urtet e Tibetit. Por pas Titus-it, na erdhi ne pushtet si perandor Diokleciani (po po ai iliri behet fjale), i cili e denoi Apolonin, por jo me vdekje si Neroni, por me burgim te perjetshem. Ne castin e tij te fundit te te shfaqurit tek populli, Apoloni paska thene "ju vetem mund te me burgosni trupin, por shpirtin tim nuk do mundeni kurre, madje as trupin nuk do jeni ne gjendje te ma burgosni". Po cfare ndodhi ne kete kohe; fap nje shkrepje ne formen e nje drite blu shkreptiu ne Qiell, dhe Apoloni u zhuk.... Me pas, pas nje fare kohe, ne Athine, ne nje shesh te saj, u shfaq nje njeri qe dukej si 100 vjecar, me floke te gjate e te thinjur, dhe thirri: "Athina tiranin sot po vret" Kush ishte tirani? Diokleciani qe e denoi. Mendohet se pikerisht, ky njeri i shfaqur ne Athine, dhe ne kete forme, ishte pikerisht Apoloni,(shfaqja e tij e fundit) i cili tashme ishte kthyer ne Tibet tek Masters of Wisdom, qe e kishin 'trajnuar', sepse mendohej se tashme kishte perfunduar Misionin per te cilin ishte ngarkuar.
    Spekullimi? Se desh e harrova; duke qene se ishte bashkekohes i Jezusit, mos valle ishte vete Jezusi, por i cili ishte shfaqur ne forma te ndryshme, ne popuj te ndryshem, dmth ne Rome si ligjvenes sepse periudha ishte e tille; ne "Token e shenjte"- Jeruzlami ku "lindi" si mrekulliberes ngaqe njerezit ne ate periudhe ishin te dhene pas mrekullive, e ndersa ne Athine si filozof sepse njerezit ne ate kohe ishin te dhene pas filozofise ?!

Historia mbetet prap ne klase , bashke me mitet meqe ra fjala. Tani se Kisha ka kopjuar mitet per te dhene versionin e saj per Jezusin, nuk do te thote se Jezusi nuk ka ekzistuar, por ekzistenca e tij nuk lidhet me ate cfare thote Kisha mbi Jezusin dhe krishterimin.
    Mund te them qe jam deri diku tek 99% me ca rezerva dakord.
    Po me lejo te them qe megjithese ke shume te drejte kjo nuk e ben gabim F-I sepse qellimi i temes nuk e verteta shpirterore, por te demaskoje genjeshtrat qe na jane servirur per mijera vjecare e kush e di se sa me shume.
    Qe fajin e ka vete njerezimi ketu nuk ka dyshim, dhe qe historia ngel ne klase nuk ka dyshim, dhe qe e gjithe kjo ngaterrese e madhe dhe konfuze e historise dhe mitologjise eshte dicka e planifikuar nga Vllazeria edhe kjo nuk ka dyshim.

Per sa me perket pak rendesi ka nese jezusi ka egzistuar, nese eshte apo jo personazh historik. Eshte gabim te debatohet per egzistencen e cfaerdo gjeje qofte kjo historike apo jo, sepse eshte krejtesisht e parendesishme.
    Po meqe tema eshte ne aspektin historik jam i ndare mes teorise qe jezusi, moisiu, etj etj keta te quajtur mjeshtra te medhenj kane egzistuar dhe i perkasin se njejtes shkolle shpirterore dhe jane munduar te ndricojne masat pa sukses, ose jane thjesht simbolike e paster, alegori per te pershkruar nje udhetim te brendshem shpirteror te vete njeriut, e shprehur kjo nepermjet aventurave te jetes se Zotave apo profeteve te ndryshem. Fundja Dielli vete si perfundim simbolizon arritjen e perfeksionit alkemik, udhetimin nga plumbi drejt arit.

Pak rendesi ka kjo, rendesi ka qe F-I ka sjelle disa fakte dhe i ka kombinuar per te na dhene nje tabllo sa me te plote. Sic e ka thene vete, sejcili le te nxjerre perfundimet e veta, ketu nuk sugjerohet asgje.
    Por sec kam pershtypjen qe ne kete kohe edhe ai do ishte bere paksa pishman qe u lodh duke hapur kete teme e duke na sjelle info te vlefshme, madje do jete dakord edhe ai me 90% te postimit.
    Nje njeri me mendje te shendoshe nuk mund te mbaje per shume kohe te njejtat opinione, ose te pakten jo pa i ndryshuar dhe perfeksionuar ato dhe duke kerkuar me teper.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 06-08-2011 më 15:26

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Mund te them qe jam deri diku tek 99% me ca rezerva dakord.
    Po me lejo te them qe megjithese ke shume te drejte kjo nuk e ben gabim F-I sepse qellimi i temes nuk e verteta shpirterore, por te demaskoje genjeshtrat qe na jane servirur per mijera vjecare e kush e di se sa me shume.
    Qe fajin e ka vete njerezimi ketu nuk ka dyshim, dhe qe historia ngel ne klase nuk ka dyshim, dhe qe e gjithe kjo ngaterrese e madhe dhe konfuze e historise dhe mitologjise eshte dicka e planifikuar nga Vllazeria edhe kjo nuk ka dyshim.

Per sa me perket pak rendesi ka nese jezusi ka egzistuar, nese eshte apo jo personazh historik. Eshte gabim te debatohet per egzistencen e cfaerdo gjeje qofte kjo historike apo jo, sepse eshte krejtesisht e parendesishme.
    Po meqe tema eshte ne aspektin historik jam i ndare mes teorise qe jezusi, moisiu, etj etj keta te quajtur mjeshtra te medhenj kane egzistuar dhe i perkasin se njejtes shkolle shpirterore dhe jane munduar te ndricojne masat pa sukses, ose jane thjesht simbolike e paster, alegori per te pershkruar nje udhetim te brendshem shpirteror te vete njeriut, e shprehur kjo nepermjet aventurave te jetes se Zotave apo profeteve te ndryshem. Fundja Dielli vete si perfundim simbolizon arritjen e perfeksionit alkemik, udhetimin nga plumbi drejt arit.

Pak rendesi ka kjo, rendesi ka qe F-I ka sjelle disa fakte dhe i ka kombinuar per te na dhene nje tabllo sa me te plote. Sic e ka thene vete, sejcili le te nxjerre perfundimet e veta, ketu nuk sugjerohet asgje.
    Por sec kam pershtypjen qe ne kete kohe edhe ai do ishte bere paksa pishman qe u lodh duke hapur kete teme e duke na sjelle info te vlefshme, madje do jete dakord edhe ai me 90% te postimit.
    Nje njeri me mendje te shendoshe nuk mund te mbaje per shume kohe te njejtat opinione, ose te pakten jo pa i ndryshuar dhe perfeksionuar ato dhe duke kerkuar me teper.
    E dija, qe nuk do ta kishe te gjate tundimin, kryedishepull ; po he se ma merr mendja nuk behet xheloz (bej shaka)
    Tani, po e kapi "arsyetimin" nga me vjen per me mbare; se pari, une nuk kisha si qellim qe te hedhe poshte ate qe thote intruder, aq me teper duke pasur parasysh qe menyra e zgjedhur e tille per te demaskuar nje genjeshter te madhe, eshte bere nga hapesi i temes, per te qene sa me i kuptuar deri diku, dmth gjuha e zgjedhur eshte: si eshte vendi behet kuvendi (te pakten ne menyren time naive keshtu e shoh), por thjesht kam menyren time te te thenit gjerat - si kalama mistrec dhe karagjoz qe jam.
    Sa i perket, asaj qe thua mbi ekzistencen reale apo thjesht alegorike te Jezusit, Mosiut, e me rradhe, se a vinin nga e njejta "shkolle", por te shfaqur ne popuj te ndryshem, me misione te ndryshme, ne kohe te ndryshme, nuk di te them me siguri, por ama e shoh si nje mundesi; pse jo?
    Ekzistences reale dhe kohes, apo mendjes se njeriut per ngjarje te tilla, nese do isha budiste tani do thoja "Mendja e pikturon boten, dhe pikturen e quan realitet. Koha eshte dimension i mendjes" (besoj se nuk ke nevoje qe une te zgjatem me shume, sepse do spekulloja me shume pastaj)

Po e bluaja sot ne mendje, ate qe thote A. Christopher (tek kutia e pandores e hedhur ne forum) ku thote nder te tjera "ai qe krijoi fete, eshte ai qe nuk i'u do, ai do vetem qe ju te mbeteni injorant sepse do t'ju sundoje, ai nuk do qe ju te kujtoni origjinen tuaj, sepse atehere ju do te ishit te pamposhtur- do te ishit te lire, dhe do te bashkoheshit me Perjetesine, me Zotin qe e keni brenda Jush. Per kete arsye, ai manipuloi librat (mos harroni qe historia eshte shkruar nga fituesi gjithmone) qe ju te mendoni se Zoti eshte jashta jush, dhe ju duhet ta keni frike..."

Dmth, pak a shume mesa mbaj mend thuhet ne nje kapitull, dhe besoj se interpretimi nuk eshte i nevojshem

Tani nuk po vazhdoj me tej, sepse jemi ne pritje te asaj se cfare do na thote xhelili kur ta kete ngene

p.s: qe ta qartesoj, teme hapesi ke bere goxha pune - nuk e kisha me ty, se pastaj del kryedishepulli duke bere si avokat .

Se mos te harroj edhe kete, me pelqeu shume ajo qe the ne fund, ne lidhje me ndryshimin e mendimeve, kjo eshte tipar i "Mendjeve" Alkimike
    Sic thoshte nje i Urte si Ciceroni: "eshte vertete i mencur ai qe di te nderroje mendimet" ose ose Nice: "gjarperi qe nuk nderron lekure vdes"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    "Shumica e Europianeve kane lidhje me Mbretin TUT

Kerkimet ne ADN zbulojne lidhje te cuditshme gjenetike mes Europianeve
    Cuditerisht, shumica e Egjiptianve nuk i takojne familjes!

Deri 70% e burrave te Britanise dhe rreth gjysma e Europianeve te Perendimit kane lidhje me Faraonin Egjiptian Tutankhamun, thone gjenetistet e Svicres.

Shkencetaret e iGENEA, qendres se gjenealogjise se ADN ne Svicres rindertuan profilin e DNA te djalit Faraon, i cili u fronezua ne moshen 9 vjecare. Rezultatet treguan se mbreti TUT i takonte nje profili gjenetik te njohur si haplogrup R1b1a2, te cilit i perkasin me shume se 50% te burrave te Europes, dhe qe tregon se keta kane nje stergjysh te perbashket.

Nderkohe, ky kontigjent haplogrupi eshte nden 1% tek Egjiptianet e sotem, sipas iGENEA.

Reth 70% e Spanjolleve dhe 60% e burrave Franceze po ashtu i takon grupit gjenetik te Faraoneve qe sunduan Egjiptin per me shume se 3000 vjet......

...... Sidoqofte, gjenetistet nuk jane te sigurte se si erdhi ne Egjipt linja e Tutankhamunit."
    Reuters, 2 Gusht 2011

Per temen, te cilen fakeqesisht e kam pare me vonese te madhe kohore, po bej nje permbledhje te asaj qe lexova me qellim qe te parashtroj komentet qe vijojne.

1. Raca e bardhe eshte migrim ekstraterritorial (Piramida El-Kahir, dhomat e izolimit nga shqisat).
    2. Racat e tjera rokesore jane indigjene (dhomat e izolimit te shqisave).
    3. Raca e bardhe ruajti dijen dhe e dokumentoi ne tempujt Egjiptiane (kryeprifti Jehova dhe apostujt Mose), perfshi edhe nje sistem kaste te cilin tema e quan Vellazeri.
    4. Nje race Aziatike e mbiquajtur Hyksos po mbase edhe Habir/u/Hebrew pushtoi Egjiptin me dhune dhe sundoi ne dy dinasti (XVI dhe XVII) rreth 1650-1550 pes, perreth 50-100 vjet. Kjo race u debua nga Egjipti ne nje eksod te ngashem me ate qe pershkruhet ne Judaizem , dhe ne rruge e siper ndertoi Jerusalemin.
    5. Khazaret vijne nga Vollga, por sot njihen si cifute.
    6. Citim: "Krishterimi ashtu si Judaizmi dhe Islami u konceptua ne menyre qe te kryente nje funksion kyc nga Agjenda e Vllazerise : SHTYPJEN DHE ELIMINIMIN E ENERGJISE FEMERORE."
    7. Vellazeria emertohet Babilonase. Kostandinii i madh qe zedheneses i kesaj velllazerie e cila e ndihmoi te behej i madh. Kostandini instalon me dhune trinitetin, ku Semiramis (nje femer) eshte pjese perberese e besimit te Trinise.
    8. Diokletiani dhe adashi i tij, nga perandoret me te fuqishem te Romes nga ana tjeter, njihen per terror ndaj Krishterimit dhe fese ne pergjithesi.

Komente:

Ne se raca e bardhe ka tjeter origjine dhe nje platforme te veten te dijenise, ka kuptim pse kjo race e bardhe deshironte te ruante njohurine dhe pastertine e gjakut nga elementi indigjen ne Toke. Ne kete sens, tempujt do kene qene vendi ku ruhej kjo njohuri, ku pleqesia qe menyra si komunikonte kjo race mes vetes, dhe kasta qe menyra se si kjo race shmangte felligeshtine e gjakut me indigjenet.

Lihet te kuptohet se racat Aziatike perfshi Khazaret dhe Hyksos jane indigjene dhe barbare.

Besimi ne Zot, sipas temes duhet kuptuar si sistemi i dijes se klasifikuar ne tempujt e Egjiptit, ku kryeprifti qe Veza/Jehova (Zoti pra) dhe apostujt ishin Moses.

Habiret/Hyksos vodhen njohurine e te bardheve gjate sundimit ne Egjipt, por kjo vjedhje njohurishe ishte e cunguar. Mbi baze te ketyre njohurive, Habiret themelojne nje sistem qe sot njohet si feja Juadaike e me pas e Krishtere, e me se fundi Islame.

Feja mohonte dashurine dhe rolin e gruas.
    Ketu kemi nje diversion te madh:
    Sic shenova Krishterimi - Triniteti pershin Semiramis nderkohe qe Islamizmi (si edhe Arius) propagon Unitetin ne nje. Si e shpjegon kete kontradikte?
    Vec kesaj u tha qe Vellazeria Babilonase ( nuk eshte e qarte ne se kjo vellazeri perfaqeson te Bardhet apo Aziatiket) kishte shtyre Kostandinin dhe te emen te konsakrojne Trinitetin. Pra, edhe Vellazeria Babilonase qenkej pro Trinitetit dhe Rolit te Femres me Shpirt. Me ane te derivimit mund te shtoj se roli i femres eshte demonik, i tille qe synonte perzierjen e races se bardhe me indigjenet me lekure te erret te Tokes tropikale, me qellim final vjedhjen e sekreteve te dijes. Rjedhimisht, mudn te shtosh se Vellazeria Babilonase nuk eshte tjeter vec nje konfederate e aspirimit Aziatik per dominance botereore. Per me shume F-I e konfirmon ate me rreshta nga Talmud te cilat origjinalisht (ne Egjipt) nuk inspironin urrejtje, por aplikonin sistemin e kastes qe ishte ndertuar ng ate bardhet per per aresyet qe shtrova me lart, por qe ne duart e Hykseve i sherbejne sistemit te "RI" ose dominimit aziatik ndaj te bardheve dhe gjithe te tjereve. Nje gje e tille eshte ne tri fete. Secila i kujtoj besimtaret te mos martohen me jo-besimtare, dukei bere keta ate fundit te debuar nga ai regjim (besimi).

Kam veshtiresi te kuptoj se pse Kostandini Dardan - i bardhe, me lidhje me racen qe sundoi Egjiptin, beri nje aleance te tille te panevojshme. Ndonese me duhet te pranoj se kurora e Bizantit qe i takonte races se Ilirikut, filloi te shkoje drejt Azise qe nga ajo kohe. Nderkohe, Diokletiani nje tjeter perandor Dardan - i bardhe, me lidhje me racen qe sundoi Egjiptin, beri tjeter zgjedhje. Ndonese per 19 vjet ai i lejon kristianet te marrin vende kyce ne pushtetin e Romes, nga fundi i sundimit, dicka ndodh qe ai te filloje nje fushate terrori ndaj tyre. Nuk e di ne se kjo lidhet me doreheqen e tij nga pushteti ne rreth 2 vjet me vone.

Eshte e paqarte cfare keni parasysh me keto vellazerite dhe cfare roli ka ajo masone nder to. Nje gje mund te thuhet me saktesi, se dija e Farove te Egjiptit dhe ajo e Ilirikut qe u dhunua te njihej me emrin Greqi kane te njeten origjine. As kisha dhe as keto vellazerite me origjine Aziatike nuk kane bere ndonje perpjekje te ruajne elementet kryesore te dijes se trasheguar e as edhe racen qe i barti ato.

Vec kesaj, sipas Platos dhe ky citon Solonin (jo Salomonin), prifterinjte e Egjiptit deshmojne se Greket po ashtu e kishin kete njohuri, por ju humbi gjate Permbytjes. Kjo deshmon se ka pasur te bardhe ne Toke/Egjipt para permbytjes qe citon F-I , ose para nje permbytjeje ne se ka qene disa. Ne se ka qene nje permbytje e vetm, ajo e perplasjes Venus -Jupiter, duket sikur njerezit e bardhe kane pasur nje stacion ne Toke me koloni te races se tyre (bashke me dinosauret?!) i cili mbeti perjetesisht ne toke pas humbjes se jetes ne planetin meme. Me pak fjale, ligjet e tyre te MOSPERZIERJES se races kishin kuptim te sakte dhe shkencor derisa kejo koloni kishte kontakte me planetin e vet, me te cilin riprodhohej. Keto ligje kane kerkuar revizionim, kur kjo koloni u izolua perjetesisht dhe nuk mund te riprodhohej pa partnere nga racat inferiore te Tokes (hiq krokodilet).

Po ashtu, si e shpjegoni sistemin autokratik te qeverisjes qe origjinon nga Azia? Si pasqyre e distances qe kane ushtruar te bardhet, apo si dicka propriative?

Ajo qe nuk del e qarte nga kjo teme eshte: Si kaloi balanca ne RENDIN e RI (Azia sundon) dhe pse?

PS. Replikimet e figurave fetare, e mitologjike jane nje fenomen qe eshte trajtuar gjeresisht ne kete forum, dhe jo vetem ne tri fete madhore por edhe ne derivate pagane te Indise, Budismit etj. Kudo eshte e njejta histori me lule te ndryshme, qe perkthehet se nuk mund te fillosh vetem me keto tri fe por me cdo sistem besimi qe ka ekzistuar ne toke, per te verejtur ne se KUR dhe PSE lind kjo nevoje e dominaces Aziatike, dhe a eshte kjo e limituar ne Arabi dhe Lindjen e Mesme apo me gjere. Po ashtu, disi krijon nje ide per aleancat e njeeve qe kane emigruar nga Azia nga kohet dawiniane dhe urrejtjen e tyre gjenetike ndaj cdo gjeje te ndryshme te cilen megjithate e kane kopjuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 24-09-2011 më 13:10

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    diokleciani instaloi sistemin tetrarkik per te kontrolluar nje perandori aq te madhe. konstantini i dha fund ketij sistemi, perqendroi gjithe pushtetin ne duart e veta, por hyjnite latine ishin bere pengese tashme per pushtetin, duhej feja e re aziatike per kontroll, gjithe ushtaret e konstantinit vune kryqin ne mburoja.

krishterimi! nje aksident historik i nje njeriu te etur per pushtet absolut. krishterimi filloi dominimin politikisht deri ne rilindjda.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Nusja e vdekur, mes legjendës dhe të vërtetës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  3. Bosnja Dhe Serbia (Lufta)
    Nga forum126 në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 10-12-2015, 10:30
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  5. Drita Dhe Koha E Pejgamberit Muhammed (s.a.a).
    Nga Mision në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-05-2004, 17:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •