Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 71
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga fjollat Lexo Postimin
    Kryqi nuk ka ekzistuar në besimet e cekura të mëhershme.
    nese me lejon te nderhyj,
    kryqi eshte i lashte sa njerezimi, ka ekzistuar qe ç'ke me te.
    Sa per te filluar, shiko kryqin e faraonit.
    pastaj ate te indianeve te amerikes
    pasta svatiskan ,
    te treja simbolizojne diellin.

variacionet jane te shumta
    po ne esence ke kryqin, dhe hera heres te kombinuar me rrethin.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 20-11-2007 më 10:59

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ato qe te tregoi me lart xfiles jane te verteta :
    kryqi + rrethi (dielli)
    Krishterimi eshte fe qe zanafillen e ka te besimi pagan. Bej kerkime ne internet...

Ky me poshte eshte horus me kryqin ANKH (simbol i jetes eterne, fryma per ne boten e pertejme) ne dore....

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Simbol i bukur apo jo ?

Po ky ketu... dicka e njohur?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 24-09-2011 më 12:39

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ca bere lexove nje artikull ne internet dhe e hodhe poshte gjithe ngjashmerite e tjera? Me thuaj sa nga rezultatet e kerkimit tend me dhane te drejte mua?

C'ne qe papritur nje mysliman po hidhet ne mbrojtje te krishterimit duke me akuzuar per propagande antifetare?

ZGJOHU O E MJERE...KETO NUK JANE PROPAGANDE...JANE FAKTE QE KANE EKZISTUAR GJITHMONE... UNE VETEM PO I SJELL NE VEMENDJEN E TE GJITHEVE. NUK JANE PROPAGANDE NGJASHMERITE.

Na paske gjet edhe nje citim aty nga ndonje prift katolik dhe e poston... do te tjera pervec atyre qe kam shkruar une ????

LEXO KETU !!!!!!!!!!
    http://www.paganizingfaithofyeshua.n...esus_chart.htm

Edhe boll e ndyve temen...ti e kupton shume mire se ku perfundon kjo histori
    Kto jan "Fakte"ashtu siq jan Fakte Lord of the Rings apo Llampa e Aladinit.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Kto jan "Fakte"ashtu siq jan Fakte Lord of the Rings apo Llampa e Aladinit.
    Ku qendron problemi... historite e horus dhe studimet mbi ate apo mithran nuk i kam bere une or mik.... i kane bere shkencetare me emer. Une vetem po i referohem. Po nqs doni mund te vazhdoj akoma me krishterimin. Doni te vazhdoj me pashket?
    Mendova se krishtlindjet ju mjaftonin. Une po postoj ato qe nje njeriu me inteligjence mesatare do i dukeshin te mjaftueshme per te kuptuar.

Mohimi jot eshte normal...te duket sikur jane histori te shpikura. Te sajuara nga ata qe i duan te keqen besimeve.

Reagimi i fjolles eshte i natyrshem : ne fakt une ketu nuk kam nevoje te merrem fare me islamizmin... mjafton te ve ne dukje strumbullarin e genjeshtres...dogmes se krishtere... pastaj ai qe ka dy pare mend e ben vete lidhjen dhe ngjashmerite midis krishterimit e islamit.

P.S. - Me vjen keq per ata qe kane bere debat konstruktiv po pasi te kem postuar edhe ato pjese te cilat me duken te arsyeshme te shtoj do kerkoj ndihme nga ndonje MOD te fshije te gjitha postimet pervec atyre qe kane te bejne me temen dhe me pas te filloje diskutimi i lire.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Forsintrudër

Më duket se jo Horusi por Osirisi ngjan me Krishtin, se Osirisi ishte ai që u ngjall, pastaj Atisi apo Atidi një hyjni e Frigjisë, poashtu vdiste e ngjallej për çdo vjet në mistere të veçanta, ku pjesëmarrësit hanin bukë të ndorme e pinin verë, dhe këtu bëhet fjalë për një hyjni të Frigëve që ishin fis ilir, e aspak për hyjni jahudish. Dmth është shumi shpërndarë miti.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Shumë e bukur tema.
    Çuditërisht ne vazhdim do të kesh më shumë ndërhyrje nga besimtarët ,të cilëve akoma nuk i ke përmendur Zotin ose historinë e krijimit.
    Vetëm për të shtuar diçka më shumë.
    Meqë shpesh përmendet Iside dhe biri i saj Horus,i përkasin mitologjisë egjiptiane.Mitologjia dhe historia nuk janë e njëjta gjë.
    Attis,Krishna kanë analogji me historinë e Jezusit,por shkohet më shumë me ngjashmëri e hamendje.
    Meqë përmende pashkët.
    Pashkët janë një festë e vjetër pagane,por kjo nuk provon që krishtërimi ka rrënjët në paganizëm.
    25Mars,data e pashkëve të vjetra,dielli hyn ne shenjën e Ariete,bricjapi.Në atë rast sakrifikoheshin qingjat,sepse gjaku i tyre do te zbuste zotët e ti falnin mëkatet.

Pra nëse historia e Krishtit është krejtësisht e rremë,hipoteza për fetë e tjera te lindura më pas,është vetem një.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Forsintrudër

Më duket se jo Horusi por Osirisi ngjan me Krishtin, se Osirisi ishte ai që u ngjall, pastaj Atisi apo Atidi një hyjni e Frigjisë, poashtu vdiste e ngjallej për çdo vjet në mistere të veçanta, ku pjesëmarrësit hanin bukë të ndorme e pinin verë, dhe këtu bëhet fjalë për një hyjni të Frigëve që ishin fis ilir, e aspak për hyjni jahudish. Dmth është shumi shpërndarë miti.
    Osirisi eshte nje tjeter shembull alibaba... jane me dhjetera perendite apo bijte e perendive qe ngjasojne apo kane te perbashketa te njejta me historine e jezus... prandaj them edhe une..mjafton te verifikoni djema... eshte thjesht e njeta histori por qe riciklohet. e njejta perralle e treguar ne forma te ndryshme

Mund te tregoj edhe qe pashket jane pagane... ato qe njehere e nje kohe festoheshin ne 25 Mars... cfare eshte ne 25 mars? Solstic?

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mund te tregoj edhe qe pashket jane pagane... ato qe njehere e nje kohe festoheshin ne 25 Mars... cfare eshte ne 25 mars? Solstic?
    Është ekuinoksi pranveror, barasditë e barasnatë.
    Unë nuk di se ku doni të dalni ti e leci, por është fakt që për nder të Atidit apo Atisit Frigias, bëheshin ceremoni ku merrte pjesë i tërë populli. Këto ceremoni bëheshin pikërisht në pranverë, një pishë që mbulohej me çarçaf simbolizonte Atidin e vdekur, pastaj bëheshin ceremoni tjera me radhë, dhe në fund hahej bukë e pihej verë e kuqe.
    Çka i di jam i sigurtë, çka nuk i di nuk i thashë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Force-Intruder : Ku qendron problemi... historite e horus dhe studimet mbi ate apo mithran nuk i kam bere une or mik.... i kane bere shkencetare me emer. Une vetem po i referohem.

Nuk te akuzova qe i ke ber ti,por e njof faqen me "shkencatar"
    http://www.paganizingfaithofyeshua.n...esus_chart.htm
    "me emer" qe po ju referohesh dhe per ata po cuditem edhe ma shum.Se ato po i sjell si "fakte".

Sidoqoft kalofsh mire dhe argetim te kendshem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli i Malit : 21-11-2007 më 21:55

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Nusja e vdekur, mes legjendës dhe të vërtetës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  3. Bosnja Dhe Serbia (Lufta)
    Nga forum126 në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 10-12-2015, 10:30
  4. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  5. Drita Dhe Koha E Pejgamberit Muhammed (s.a.a).
    Nga Mision në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-05-2004, 17:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •