Close
Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 102
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Qe je pak nacionalist i teperuar,je ti baptist,kete mbaje!
    Sa per ato te tjerat,nuk e di!...ndoshta jane te verteta,dhe ti si nje nacionalist i teperuar qe je, kerkon t'i fshehesh..je i sigurt se nuk ke marre pjese ne ndonje fushate diskriminuese kunder jevgjerve dhe romeve?!..shiko se bie ere ky muhabet!
    Absolutisht jo!
    Shoku tanku ti e di se ndjenja ime nacionale matur me nacionalizmin e shteteve te zhvilluara evropiane eshte perfundi mesatares, por ne nje vend ku jevgjit flasin ne emer te shqiptareve kjo ndjenje e imja dhe e shumices ketu u duket ekstremisht e larte.

Ky cuni s'di cfare flet. Ne fillim verbalisht ankohet deri ne kulm nga nacionalizmi i tepruar shqiptar, pastaj me shembuj konkret te thote se nuk ekziston as ndjenja nacionale, se le ti nacionalizmin...

Po c'ke qe lodhesh se?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    kur po e shpallni Pavaresine, se ju lodhen shqiptaret qe s'heqin dore nga identiteti i tyre kombetar
    .... dhe po ta shpallim...prape republika shqiptare e korces do quhet...ashtu sic eshte bere njehere tjeter... identitetin e ruajtem....nuk thirrem "dum baben". --- ky shpejgim eshte i vlefshem vetem per tipa si puna tende

gatusso. dhe njehere te lumte nga ana ime..... per mua eshte nje nga postimet me me vlere te ketij forumi.

“Nationalism is an infantile disease. It is the measles of mankind.”
    Albert Einstein
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Korcar-L1 : 17-11-2007 mė 14:55
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Absolutisht jo!
    Shoku tanku ti e di se ndjenja ime nacionale matur me nacionalizmin e shteteve te zhvilluara evropiane eshte perfundi mesatares, por ne nje vend ku jevgjit flasin ne emer te shqiptareve kjo ndjenje e imja dhe e shumices ketu u duket ekstremisht e larte.
    Po c'ke qe lodhesh se?
    Me vjen keq baptist por egjiptianet apo romet qe jane ne shqiperi kane nenshtetesi Shqiptare,detyrimisht qe do te flasin ne emer te shqiptareve..perderisa kane lindur e jane rritur ketu,kush jemi ne qe tua mohojme kete te drejte,pak rendesi ka nese flasin per mire a per keq..

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    gatusso. dhe njehere te lumte nga ana ime..... per mua eshte nje nga postimet me me vlere te ketij forumi.
    Vetem ne rast se je edhe vet jevg dhe ndien sikur nacionalizmi shqiptar po t'i cenon te drejtat per ndryshe: turp vellacko, turp!

Te sjellesh shpifje per te argumentuar nje qendrim antishqiptar eshte shovenizem i cili po te kalon neper mustaqe e ti nuk po e veren.

Pra ty nuk po te pengon fare antishqiptarizmi shoven i llojit me te piste qe njeh bota po vetem ndiesia nacionale qe mes tjerash eshte nder per secilin individ?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga shoku_tanku Lexo Postimin
    Me vjen keq baptist por egjiptianet apo romet qe jane ne shqiperi kane nenshtetesi Shqiptare,detyrimisht qe do te flasin ne emer te shqiptareve..perderisa kane lindur e jane rritur ketu,kush jemi ne qe tua mohojme kete te drejte,pak rendesi ka nese flasin per mire a per keq..
    Po mire mor Tanku, e shqiptaret e gjore ne emer te kujte u dashka te flasin? Kur do te na vije radha qe ne te flasim per veten tone? A gjithe jeten u dashka te flasin ne emer te kombit shqiptar turq, greker, serbe, jevgj, aromune, cincar, vllehe, bullgare, e ckamos tjeter vetem shqiptaret jo?!!
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    teme koti.
    me mire ata me nacionalizem te vertete edhe pse te tepruar se sa ata qe duan ta bejne shqiperine arabi e vatikan.

P.S. Baptist, nuk ja vlen te diskutosh, ti ke te drejte, te gjithe kane te drejten te flasin ne emer te rraces shqiptare, shqiptaret jo.
    Shqiperia nuk eshte vetem shtet, eshte popull, dmth , nje rrace, prandaj rraca ka rendesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 17-11-2007 mė 15:08

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Gjendja e keqe e Shqiperise dhe e popullit shqiptar ne Shqiperi dhe ne tokat Shqiptare jashte saj sot eshte pasoje direkte e nacionalizmit te dobet qe kemi patur......ndersa kta po na flasin nacionalizem te tepruar,ēa qyfyre!!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 17-11-2007 mė 15:40
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Vetem ne rast se je edhe vet jevg dhe ndien sikur nacionalizmi shqiptar po t'i cenon te drejtat per ndryshe: turp vellacko, turp!
    jevg nuk jam, se po te isha nuk do kisha ndonje ndjenje kombetare, pra nuk do me prishte fare pune nacionalizmi shqiptar.

perse shpifje?
    kam punuar disa vjet si perkthyes ne polici, dhe kam pare shqiptare qe nga deshperimi kane bere dhe gjera te tjera , vetem per te mare azil.

Pra ty nuk po te pengon fare antishqiptarizmi shoven i llojit me te piste qe njeh bota po vetem ndiesia nacionale qe mes tjerash eshte nder per secilin individ?
    Cfare do qe te thone greke,sllave etj rreth shqiperise.... mua nuk kane se si te ma ndryshojne identitetin. Nuk kemi nevoje tja u mbushim atyre mendjen se cfare jemi ne.... ne e dime vete se cfare jemi.... vetem nje zengjin i ri perpiqet tja mbushe mendjen botes se eshte aristokrat, duke hequr po.rdhe. Nje aristokrat i vertet nuk ka nevoje ti mbush mendjen kurrkujt per identitetin e tij.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Korcar-L1 : 17-11-2007 mė 15:24
    xfiles

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    jevg nuk jam, por dhe po te isha nuk do kisha ndonje ndjenje kombetare, pra nuk do me prishte fare pune nacionalizmi shqiptar.

perse shpifje?
    kam punuar disa vjet si perkthyes ne polici, dhe kam pare shqiptare qe nga deshperimi kane bere dhe gjera te tjera , vetem per te mare azil.

Cfare do qe te thone greke,sllave etj rreth shqiperise.... mua nuk kane se si te ma ndryshojne identitetin. Nuk kemi nevoje tja u mbushim atyre mendjen se cfare jemi ne.... ne e dime vete se cfare jemi.... vetem nje zengjin i ri perpiqet tja mbushe mendjen botes se eshte aristokrat, duke hequr po.rdhe. Nje aristokrat i vertet nuk ka nevoje ti mbush mendjen kurrkujt per identitetin e tij.
    Mos gri pordhe, e mos mi rrotullo fjalet ndryshe. Ti po te dije cfare je nuk do te ankoheshe per teprice te nacionalizmit por pikerisht per mungesen skajshme te tij. E qe eshte nje realitet me te cilin ndeshesh cdo dite, -pse cet kopalla?

Lere se s'qenke kendejpari...
    Aeneas Dardanus

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Mos gri pordhe, e mos mi rrotullo fjalet ndryshe. Ti po te dije cfare je nuk do te ankoheshe per teprice te nacionalizmit por pikerisht per mungesen skajshme te tij. E qe eshte nje realitet me te cilin ndeshesh cdo dite, -pse cet kopalla?
    Pse, nuk te pelqen ty si i rrotulloj une fjalet? tema ben fjale per hipernacionalizmin ketu ne forum , duke e pasqyruar me realitetin. Ne (forumistat) 90% (afersisht) jetojme jashte shqiperise, dhe nga gjendja ekonomike jemi sh.me mire se ate ne atdhe. kemi nge e flasim, diskutojme (nuk ka rendesi se cfare). Kurse nga ana tjeter nuk besoj se i vete mendja njeriu ne shqiperi per nacionalizem , nderkohe qe e ka "barkun bosh".
    xfiles

Faqja 2 prej 11 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Civilizim" i tepruar...Lakuriqėsia!
    Nga Apollyon nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 118
    Postimi i Fundit: 10-02-2010, 09:48
  2. Humbja e vlerave shoqėrore dhe "civilizim i tepruar"!
    Nga Tr|BaL nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-04-2009, 19:55
  3. Roli i Akides sė Selefėve nė bashkimin e muslimanėve
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Patriotizmi i tepruar
    Nga prizrenasi_30 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2009, 15:49
  5. Rexhep Qosja: Moisiu nderoi tradhtarin Rugova
    Nga Arb nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 15-05-2007, 12:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •