Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e arianit_real
    Anëtarësuar
    07-08-2006
    Postime
    134

Post Lidhja në rrjet e shumë kompjuterave

Javen tjeter kam nje seminar per lidhjen e kompjuterave ne rrjet (psh ne nje internet cafe ) . A mund te me tregoj ndokush ne pika te shkurtra se qka duhet bere , ose nese mundet me foto a dicka te tille . Si psh cilin me ba server , si me konfiguru , si me ja lene IP , pastaj klientat qka duhet me ba etj .
    Nese do me ndihmoni ju falenderohem shume . flm per mirekuptim

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga arianit_real Lexo Postimin
    Javen tjeter kam nje seminar per lidhjen e kompjuterave ne rrjet (psh ne nje internet cafe ) . A mund te me tregoj ndokush ne pika te shkurtra se qka duhet bere , ose nese mundet me foto a dicka te tille . Si psh cilin me ba server , si me konfiguru , si me ja lene IP , pastaj klientat qka duhet me ba etj .
    Nese do me ndihmoni ju falenderohem shume . flm per mirekuptim
    Tani ti je tipi qe ke seminar , ti duhet te studjojsh e jo neve. Nese ne te treogojme ty se si te krijojsh rrjet kompjuterash , atehere ate seminar lirisht mund te themi se nuk e ke be ti, por ne ,anetaret e forumit.
    Sa i perkter rrjetit une do te tregoj vetem se cfar te duhet , e pastaj se si do ti perdorish , studjo dhe zbuloje vete.
    Teoritikisht te duhen dy ose me shum kompjutera te paisur me kartela rrjeti.
    Te duhet nje router ( ose per rrjet te vogel mund te perdorish swich) .
    Te duhet kabel STP ( shieldet twisted Pair) dhe
    te duhet te kesh qasje ne internet (ose linje interneti)
    Kaq . Nese dicka kam harruar te permemdi , lus anetaret tjere qe ti theksojne.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

If i ruled the world... Maska e GinoTheGodFather
    Anëtarësuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nese dicka kam harruar te permemdi , lus anetaret tjere qe ti theksojne.
    Per te harruar nuk ke harruar gje, perkundrazi ke shtuar sepse nuk eshte e nevojshme te kesh linje interneti

P.S. Kur nuk ke informacion per ta ndihmuar tjetrin ose deshire, pse e merr mundimin kot dhe shkruan ne teme?
    "Me??? I always tell the truth, even when I lie..."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2007
    Postime
    15
    gino ti tek shembulli kerkove nje internet cafe..dhe gostivari kerkoi qe te te jepte ndihme.
    pyetja jote eshte e drejtuar anes teknike(dmth vetem konfigurimit apo te gjithave).
    me duket e cuditshme qe te caktojne qe te bejne nje seminar nje qe nuk ja ka idene se si behet configurimi????
    gino me dergo ndonje mesazh ne privat por edhe ketu pa problem dhe me trego se sa kompiuter do te vendosesh ne rrjet..shkurt per ca mendon se do krijohet rrjeti?
    ketu po te postoj nje link qe jane disa videoleksione por jane ne italisht.mund te jete shume i dobishem.
    gjithe te mirat_lezhjani

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-11-2007
    Postime
    15
    nqs do te dish me shume mbi configurimin kerko me ndonje program qe shkarkon sic jane LimeWire,Emule,DC++ dhe shume te tjere kerko manuale te CCNA(cisco networking academy program),CCNP(eshte per professional) CCIE(eshte per ekspert)CCSP(eshte per sigurimin dhe eshte nje tjeter per planifikimin e rrjeteve (Design) qe nuk ja mbaj mend siglat.
    nqs do ti hysh rrjeteve te keshilloj qe te fillosh dhe te perdoresh ndonje version te linux sepse me vone do kesh me shume lehtesi qe te kuptosh me mire ne pergjithesi informatiken.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Hidhi një sy këtij nënforumi, jam i sigurtë që do mësosh sesi të krijosh lidhjen në rrjet të kompjuterave.

Rrjeti kompjuterik
    Jeta ime, mban emrin e saj..

If i ruled the world... Maska e GinoTheGodFather
    Anëtarësuar
    01-02-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga 1_^^_lezhjani Lexo Postimin
    gino ti tek shembulli kerkove nje internet cafe..dhe gostivari kerkoi qe te te jepte ndihme.
    pyetja jote eshte e drejtuar anes teknike(dmth vetem konfigurimit apo te gjithave).
    me duket e cuditshme qe te caktojne qe te bejne nje seminar nje qe nuk ja ka idene se si behet configurimi????
    gino me dergo ndonje mesazh ne privat por edhe ketu pa problem dhe me trego se sa kompiuter do te vendosesh ne rrjet..shkurt per ca mendon se do krijohet rrjeti?
    ketu po te postoj nje link qe jane disa videoleksione por jane ne italisht.mund te jete shume i dobishem.
    gjithe te mirat_lezhjani
    Ne fakt nuk isha une qe kerkoja ndihme persa i perket lidhjes ne rrjet. Mua thjeshte me ben pershtypje me disa nga forumi. Ndonjeri kerkon ndihme, dhe ne vend qe ta ndihmojne, i bejne kritika. Prandaj thashe qe kur nuk di ose nuk ke deshire ta ndihmosh dike, me e mira do te ishte mos merrje pjese fare ne teme...
    "Me??? I always tell the truth, even when I lie..."

Tema të Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit - 10 qershor 1878
    Nga Taulant-Dardani në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 11-06-2023, 07:23
  2. Procesi i Pavarësimit të Kosovës
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 12-10-2012, 06:23
  3. Lidhja e dytë e Prizrenit
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 18-12-2011, 11:46
  4. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  5. Si vjen bashkimi kombëtar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •