Dielli nuk eshte zot pasi qe zoti nuk ekziston por eshte nje element kryesor i jetes ne toke.
Religion is hate,
Religion is fear,
Religion is whore
Këtu keni të drejtë, dhe kur e lexova, më erdhi shumë motivuese...
Ndërsa tek kjo pjesa tjetër, jo se nuk ke të drejtë, por unë e kam pak të theksuar atë ndjenjën e 'kundërshtimit', dhe e mendoj pak ndryshe në këtë rast.Lëri të qeta temat e vdekura sugjeroj une... ndiz dicka të re...
Tema të tilla - nuk vdesin, aq më tepër që nuk ka diçka e cila vdes apo shuhet, thjesht transformohet.....Gjithashtu; përdorimi i Ligjit të lartë ndaj Ligjit të ulët (hera e parë që nuk flas për ligjin në kuptimin juridik, por në atë të filozofisë hermetike)...
Pra, edhe nëse e marim si një temë "të vdekur", ishte dëshira ime - ta riktheja "në jetë". Nuk meritonte as të quhej e vdekur, dhe as e harruar, dhe prandaj u nisa nga ajo dëshira e 'transformimit'.
Që të jem sërish në temë, meqë më sugjerove të ndez diçka të re, ajo që më vjen në mend tani është vetëm kjo: "There is nothing new under the Sun"...![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 15-10-2011 më 03:55
Ja pra, që nuk mund të konsiderohet diçka e "vdekur" apo e "vjetër", përderisa akoma vazhdon t'i japi dikujt një mesazh pozitiv...
Më gëzon fakti citrusse sa herë që te lexoj, që ke filluar t'i shohësh gjërat pozitivisht, dhe mundohesh të motivohesh që t'ia dalësh mbanë...
Fundja ai kaosi që ti ke përjetuar, në thelb është i njëjtë me rregullin - thonë ca burra të mençur, por që thjesht kaosi dhe rregulli ndryshojnë veç në gradë, kështu që ndërro gradët në të cilat ndodhesh. Dhe meqë ceka përciptazi, pak më lart transformimin, tani ka ardhur koha të gjesh forcën që atë dhimbjen që ke përjetuar (depresionin) ta kthesh në forcë; energjinë negative - ktheje në pozitive; këtë nuk do lodhem kurrë duke ta thënë
Dielli nga ngroh të gjithëve njësoj, por ti mos bëj gabim t'ia kthesh shpinën, sepse po e bëre - nuk do shohësh asgjë përveç hijes tënde !
Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 13-10-2011 më 14:46
Po ashtu i bie...ashtu sikurse ne keto qyteterime te lashta sakrifikohej koka e pjese te tjera trupore te stergjysherve te tu per hir te ketij Dielli, nje "kontrast" teper i bukur per te vleresuar "ndritshmerine" e mendjeve te asaj epoke.
Dielli ka ato "cilesi" (dihet, jetesore per cdo gjallese) te cilat ti i permend ne menyre indirekte, por "analiza" s'ka se si te ndalet ne nje pike ne dukje kaq siperfaqesore!
Si rrjedhim, perfundimi teper mos-bindes!
GJithashtu edhe pashket qe festohen ne prill kan 1 renditje periodike nga njeri vit ne tjetrin. Festohen pikerisht ne periudhen qe deti arrin fuqine e tij te plote. Ringjallja e Krishtit dhe fuqizimi i tij i plote si perendi festohet pikerisht kur Dielli arrin fuqine e tij te plote, ne zemren e pranveres, kur dielli fillon e behet me i forte...
Mos i bëni padrejtësi ujit, se edhe pa të nuk ka jetesë, o ju "të logjikshmit".
krenaria e Shkodres ist wieder da
ps. na lejohet te shkrujm frengjisht
Krijoni Kontakt