Close
Faqja 30 prej 31 FillimFillim ... 2028293031 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 304
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    ... për hir të së vërtetës - e kam tepruar pak...
    Përmes kaosit kalon udha drejt zbulimit të rregullsisë... idetë ashtu si avujt, duke u ftohur kondensohen, e më pas kristalizohen në parime të mirëfillta.
    Lëri të qeta temat e vdekura sugjeroj une... ndiz dicka të re...

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Dielli nuk eshte zot pasi qe zoti nuk ekziston por eshte nje element kryesor i jetes ne toke.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Përmes kaosit kalon udha drejt zbulimit të rregullsisë... idetë ashtu si avujt, duke u ftohur kondensohen, e më pas kristalizohen në parime të mirëfillta.
    Këtu keni të drejtë, dhe kur e lexova, më erdhi shumë motivuese...

Lëri të qeta temat e vdekura sugjeroj une... ndiz dicka të re...
    Ndërsa tek kjo pjesa tjetër, jo se nuk ke të drejtë, por unë e kam pak të theksuar atë ndjenjën e 'kundërshtimit', dhe e mendoj pak ndryshe në këtë rast.
    Tema të tilla - nuk vdesin, aq më tepër që nuk ka diçka e cila vdes apo shuhet, thjesht transformohet.....Gjithashtu; përdorimi i Ligjit të lartë ndaj Ligjit të ulët (hera e parë që nuk flas për ligjin në kuptimin juridik, por në atë të filozofisë hermetike)...

Pra, edhe nëse e marim si një temë "të vdekur", ishte dëshira ime - ta riktheja "në jetë". Nuk meritonte as të quhej e vdekur, dhe as e harruar, dhe prandaj u nisa nga ajo dëshira e 'transformimit'.

Që të jem sërish në temë, meqë më sugjerove të ndez diçka të re, ajo që më vjen në mend tani është vetëm kjo: "There is nothing new under the Sun"...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 15-10-2011 më 03:55

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-05-2011
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Këtu keni të drejtë, dhe kur e lexova, më erdhi shumë motivuese...

Ndërsa tek kjo pjesa tjetër, jo se nuk ke të drejtë, por unë e kam pak të theksuar atë ndjenjën e 'kundërshtimit', dhe e mendoj pak ndryshe në këtë rast.
    Tema të tilla - nuk vdesin, aq më tepër që nuk ka diçka e cila vdes apo shuhet, thjesht transformohet.....Gjithashtu; përdorimi i Ligjit të lartë ndaj Ligjit të ulët (hera e parë që nuk flas për ligjin në kuptimin juridik, por në atë të filozofisë hermetike)...

Pra, edhe nëse e marim si një temë "të vdekur", ishte dëshira ime - ta riktheja "në jetë". Nuk meritonte as të quhej e vdekur, dhe as e harruar, dhe prandaj u nisa nga ajo dëshira e 'transformimit'.

Që të jem sërish në temë, meqë më sugjerove të ndez diçka të re, ajo që më vjen në mend tani është vetëm kjo: "There is nothing new under the Sun"...
    Me beso, Yes, qe edhe mua me erdhi shume motivues. Ma arsyeton disi kaosin qe kam perjetuar!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 15-10-2011 më 03:55

Ja pra, që nuk mund të konsiderohet diçka e "vdekur" apo e "vjetër", përderisa akoma vazhdon t'i japi dikujt një mesazh pozitiv...

Më gëzon fakti citrusse sa herë që te lexoj, që ke filluar t'i shohësh gjërat pozitivisht, dhe mundohesh të motivohesh që t'ia dalësh mbanë...
    Fundja ai kaosi që ti ke përjetuar, në thelb është i njëjtë me rregullin - thonë ca burra të mençur, por që thjesht kaosi dhe rregulli ndryshojnë veç në gradë, kështu që ndërro gradët në të cilat ndodhesh. Dhe meqë ceka përciptazi, pak më lart transformimin, tani ka ardhur koha të gjesh forcën që atë dhimbjen që ke përjetuar (depresionin) ta kthesh në forcë; energjinë negative - ktheje në pozitive; këtë nuk do lodhem kurrë duke ta thënë

Dielli nga ngroh të gjithëve njësoj, por ti mos bëj gabim t'ia kthesh shpinën, sepse po e bëre - nuk do shohësh asgjë përveç hijes tënde !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 13-10-2011 më 14:46

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Me lejoni te bejme pak spekullim. Nqs e keni vene re shume qyteterime te lashta ne vendet ku paten origjinen "fetë" i faleshin nje Zoti. Diellit!
    Ne fakt ne sistemin tone diellor Dielli perben me shume se 99% te mases totale.
    Per ate "Zot"... Dielli eshte sistemi yne diellor... Dielli eshte Ne.
    Perse sipas jush i faleshin njerezit Diellit... ?

Po ashtu i bie...ashtu sikurse ne keto qyteterime te lashta sakrifikohej koka e pjese te tjera trupore te stergjysherve te tu per hir te ketij Dielli, nje "kontrast" teper i bukur per te vleresuar "ndritshmerine" e mendjeve te asaj epoke.

Dielli ka ato "cilesi" (dihet, jetesore per cdo gjallese) te cilat ti i permend ne menyre indirekte, por "analiza" s'ka se si te ndalet ne nje pike ne dukje kaq siperfaqesore!

Si rrjedhim, perfundimi teper mos-bindes!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2008
    Postime
    3
    Ketu ke te drejte. Nuk e di nese e ke me ironi apo jo...
    Hebraizmi eshte nje nga fete e para te shkruajtura nga Levitet... Direkt me origjine nga Babiloni eshte guri i pare ne themelin e komplotit me te vjeter, me te gjate dhe me te suksesshem ne historine e njerezimit. Natyrisht fale edhe plehrave te vatikanit.
    Fete mbarten Kodin ne libra. Ka dy menyra per te kuptuar fete... 1. Ai i perhapur masivisht. Dmth. interpretimi fjale per fjale i teksteve dhe nxjerrja e moralit, kuptimit pffff . Dhe 2. Interpretimi i fshehte i kodit. Te vertetes se madhe te fshehur me mjeshteri per kaq e kaq mijevjecare. Besime antike si "Kabala" bejne kete te dytin.
    Nqs e keni vene re... cdo gje per te cilen nuk ka realisht shpjegim llogjik te shkakut apo origjines si piramidat, strukturat e gureve etj. kane nje te perbashket te madhe... Diellin dhe yjesite.
    Jo te gjithe e dine qe kristianet ne fakt me Krishtlindjet celebrojne pikerisht nje ish-ritual feste pagan.
    Ne besimin e vjeter Dielli vdiste ne 23 Dhjetor dhe Rilindte ne 25 Dhjetor
    Njerezit kremtonin ne 25 dhjetor rilindjen e diellit te ri
    Ring any bells ???

Duhet te spekulloj me tutje?
    GJithashtu edhe pashket qe festohen ne prill kan 1 renditje periodike nga njeri vit ne tjetrin. Festohen pikerisht ne periudhen qe deti arrin fuqine e tij te plote. Ringjallja e Krishtit dhe fuqizimi i tij i plote si perendi festohet pikerisht kur Dielli arrin fuqine e tij te plote, ne zemren e pranveres, kur dielli fillon e behet me i forte...

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Mos i bëni padrejtësi ujit, se edhe pa të nuk ka jetesë, o ju "të logjikshmit".

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    krenaria e Shkodres ist wieder da

ps. na lejohet te shkrujm frengjisht

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    Mos i bëni padrejtësi ujit, se edhe pa të nuk ka jetesë, o ju "të logjikshmit".
    Uji pikerishte egziston ne kete gjendje fale Diellit , sepse as pa uje e as pa ushqim nuk jetohet , por gjitha keto jane produkte te "Diellit'

Faqja 30 prej 31 FillimFillim ... 2028293031 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •