Kush ka pasur rast te shohin varreza te vjetra shqiptro-ilire (une kam pasur rast ti shoh), sigurisht se ka verejtur diellin si simbol ne guret ( pllakat egurit).
Kush ka pasur rast te shohin varreza te vjetra shqiptro-ilire (une kam pasur rast ti shoh), sigurisht se ka verejtur diellin si simbol ne guret ( pllakat egurit).
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Me botkuptimin e sotem ZOTI ËSHTË DIELLI SEPSE AI ËSHTË KRIJUESI I KUSHTEVE JETSORE NE TOKE.
POR NE PO FLASIM PER KRIJUESIN TONE PAQESORE...KU QENDRON FRIKA E NJE TEME TE TILLE?FRIKE NGA TEMA TE TILLA KA JANULLATO PAPA MUXHAHEDINI EDHE NDIEKSIT E TIJ.
NE PO FLASIM PER BESIMIN LLOGJIKE EDHE JO PER BESIMIN PERRALLORE INTRIGANT E TERRORISTE KRISTIANO-MUHAMEDAN
NE PO FLASIM KULTUREN TONE TE STERLASHTE QE NA E SHKATERROJ KRISHTERIMI ME MYSLIMANIZMIN
NE PO DERGOJME NJE MESAZH TE ZGJIMIT TE NDERGJEGJIES KOMBETARE SHQIPFOLSE EDHE BASHKIMIN E SHQIPFOLSEVE KUNDRA ASIMILUESVE TE TYRE FETARE .[/QUOTE]
Rralle me qellon te kuotoj,po kjo e meriton ....
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Perderisa dikush ma cileson Diellin si zot (qe ne titullin e temes) them qe ai person eshte per tu pas frike, sepse smund te cilsosh Diellin si zot, apo henen etj etj.Me botkuptimin e sotem ZOTI ËSHTË DIELLI SEPSE AI ËSHTË KRIJUESI I KUSHTEVE JETSORE NE TOKE.
POR NE PO FLASIM PER KRIJUESIN TONE PAQESORE...KU QENDRON FRIKA E NJE TEME TE TILLE?FRIKE NGA TEMA TE TILLA KA JANULLATO PAPA MUXHAHEDINI EDHE NDIEKSIT E TIJ.
NE PO FLASIM PER BESIMIN LLOGJIKE EDHE JO PER BESIMIN PERRALLORE INTRIGANT E TERRORISTE KRISTIANO-MUHAMEDAN
NE PO FLASIM KULTUREN TONE TE STERLASHTE QE NA E SHKATERROJ KRISHTERIMI ME MYSLIMANIZMIN
NE PO DERGOJME NJE MESAZH TE ZGJIMIT TE NDERGJEGJIES KOMBETARE SHQIPFOLSE EDHE BASHKIMIN E SHQIPFOLSEVE KUNDRA ASIMILUESVE TE TYRE FETARE .
nejse se jam pa gjume 48 ore, kshu qe do flasim here tjeter se sot skam nerva skam as mendime per te shpreh.
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
mbreti egjiptit ,amenopfis i IV(1372-1354p.e.s)i njohur si Echnaton se bashku me gruan e tij mbretereshen Nofretete eshte themelues i Aton-Kults(kulti djellor) qe eshte dhe feja e pare monoteiste e ligjeruar(SHTETRORE). ky kult u shkaterrua me vdekjen e echnatonit dhe nofretetes(se pakti keshtu thone historianet boteror)keto fakte qe sjell ti jane nje pasuri e madhe kulturale e popullit tone qe deshmojne per lashtesine e kesaj kulture por qe nuk kane qene fe.per besimet pellazge apo ilire ka me shume spekullacione se sa fakte.mendohet qe vete emri i Zeusit te kete prejardhje pellazgjike qe do te thote pak a shume zeri ,zeu (the voice) edhe zanat e malit jane keqkuptuar si gra qe ishin neper male ne te vertete mendohet te jene zerat(ne gjuhen malsore shumes-zanat) supozohet te jene oshtimat, bubullimat ,jehonat,ulurimat e egersirave qe njekohesisht paralajmeronin edhe njerezit e athershem per rreziqet qe mund ti vinin.une nuk e di ku e ke gjetur ti dokumentacionin per perendine diell te pellazgeve ose ilireve.do te ishte mire te na e sillje ketu ne forum.se dyti une nuk jam monoteist dhe as ateist ,por desha te di kush monoteist te ka kafshuar qe je terbuar kaq shum o derrzi.
ne radhe te pare jane qindra mijra mbishkrime qe mbeten akoma te palexuara ne kete bote
ne radhe te dyte ana teorike e shkruajtur ne antikitet vjene ne ditet tona ne baze te perkthimit edhe rishkrimit brez pas brezi,keshtu qe eshte grekolatinizuar nga baballaret e kishes ,sepse keta e perkthyen antikitetin
ne radhe te trete,baballaret e kishes nuk lejuan shkrimin e asnje gjuhe tjeter perveç grekolatines si edhe shkaterruan mijra mbishkrime te lashta duke i zevendesuar ato me greko latinet....ty te kujtohet se çi beri Emili zones perreth Dodones i cili shkaterroj çdo gure ne kembe!gjithashtu ti e di shume mire se shqipja eshte shpallur si gjuha "e peshtire e popullit"nga grekolatinet,gjithashtu po meson se gjithsia e mbishkrimeve etruske edhe pellazge ne pergjithsi ,shpetoj fale mbulimit me tone dherash............me keto te dhena edhe fakte NUK DO SHUME MENDE te kuptosh se cilat jane fete e reja antishqiptare...
cili monoteist te ka kafshuar....pyetja ështe provokatore!.
eshte shume e drejte kjo qe thua mbi zhvillimet qe kane ndodhur mbi gjuhen tone dhe influencat grekolatine por mendoj se do te ishte me mire te hapej nje teme e re per kete .mendoj se dokumentacionet dhe faktet do ta benin me interesant kete teme qe ka filluar. sa per kafshimin ,kete pyetje ja bej hyj njeriut(se hiqet sikur eshte i vetmi shqiptar i kulluar),keshtu qe mos e merr per vete si provokim.
,kete pyetje ja bej hyj njeriut(se hiqet sikur eshte i vetmi shqiptar i kulluar),keshtu qe mos e merr per vete si provokim.
Ska per te kulluar,mjaft qe kam hequr dore nga traditat kuranore dhe biblore ne favor te atyre shqiptare...kjo me ben te paster e ben kedo te paster...
Shqiptar te ben tradita qe ndjek,gjaku qe ke,nuk te ben e folura shqip apo passaporta shqiptare...Kjo e fundit eshte teori perendimore antishqiptare...
aha.sipas teje te gjithe shqiptaret qe i perkasin feve te ndryshme (ose asnje feje si puna ime)nuk jane shqiptare,vetem ti qe i ndjek traditat dhe zakonet e vjetra pellazgoilire qe beson ne kultet e vjetra e tyre(pamvarsisht se nuk e ke idene dhe as qe ke ndonje prove qe ta faktosh kete)je shqiptar i paster,me gjak 100% te patrazuar me shqiptare te feve te ndryshme.sa per dijeni te permenda me lart shefin e fese tende(Echnaton).e ke nga egjipti i lashte.zgjohu or lol se i thone viti 2007.sot po deshe ta ndjesh veten te paster duhet te besh banjo me uje dhe me sapun.
ps.para pak ditesh u festua pervjetori i pamvarsise dhe sipas historise ishte Ismail Qemali(sipas teje vlonjat mysliman,por ne asnje menyre shqiptar)ai qe sebashku me shqiptare te tjere(te feve te ndryshme por asnje nuk njihet si paganist ose diellist)griten flamurin tone dhe e shpallen shqiperine te pamvarur,sic e kemi deri me sot.apo ke ndonje kundershtim per kete se shqiperise ne fakt nuk i kane munguar dhe as do ti mungojne "xhevahire"si puna jote.![]()
Ismail Qemali ishte ai BURRE i cili i beri te njohur botes se shteti i ri qe po krijohej ishte i kombit me te vjeter te ballkat,mjafton te kujtosh se ai kerkoj gerrmimin e Dodones pellazge per kete çështje.
Të gjith jemi shqiptare ,vetem se shqiptari i vertet ruan zakonet edhe traditat e veta edhe nuk behet ***** e breke me modat e reja fetare asimiluese.Ju e dini shume mire se bushtra serbiçka po i thote botes se ja kishat e mija,ja manastiret e mija,apo jo?e pra ne shqiptaret duhet ti ruajme traditat edhe zakonet tona edhe ti leme ato trazhgimni breze pas brezi ne menyre qe te dallohemi si kombe nga shushunjat fetare te cilat sjellin emrat zakonet e traditat e tyre ne shqiperi.
Cfare egjipti e akenatoni permend kot ti,kur sja ke idene me shume se nje qe ka pare nje dokumentar...Akenatoni ishte ne shek 14 p.l.k kurse Dielli tek ne ka qene perendia kryesore qe me lindjen e fese nder shqiptare,kushedi sa mijera vjet para akenatonit...
Do ca Perendi e gjysemperendi Zotrote...
Zoti,Perendia,Baba Tomorri,Zanat,Oret,Flockat,E bukura e Dheut,Burri i Dheut,E bija e Diellit dhe e Henes,
Thana,Vidhasi,Redoni,Genusi,Sabati,Ika,Lantra,Anzo tika,Medauri etj...
Rilindesit tane ecnin me parimin,Mos shikoni kisha e xhamia,feja e shqiptarit eshte Shqiptaria...Te kujtoj edhe At Gjergj Fishten,prift franceskan qe i kendonte ne veprat e tij Oreve e Zanave e jo krishtit apo ndonje feje civile....
Traditat shqiptare kane respektu ku me pak e ku me shume e jo ato te kuranit bibles apo europes,perndryshe nuk do ishin Burra....
Krijoni Kontakt