Close
Faqja 0 prej 31 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 304
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910

Lightbulb Zoti ynë është Dielli!

Me lejoni te bejme pak spekullim. Nqs e keni vene re shume qyteterime te lashta ne vendet ku paten origjinen "fetë" i faleshin nje Zoti. Diellit!
    Ne fakt ne sistemin tone diellor Dielli perben me shume se 99% te mases totale.
    Per ate "Zot"... Dielli eshte sistemi yne diellor... Dielli eshte Ne.
    Perse sipas jush i faleshin njerezit Diellit... ?

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anëtarësuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Pa diell ska jete, eshte nje Zot ne vete!
    • The rest is silence.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    je i madh force intruder,
    ke plotesisht te drejte, ne i detyrohemi diellit jeten tone, dielli eshte jetedhenes.
    Duke shkuar me tej, ne jemi pluhur yjesh, ç'do element qe na perben vjen nga yjet, nga vdekja e yjeve.
    Pra jemi bijt e yjeve, dhe Dielli eshte zoti jone qe ben te mundur vazhdimin e jetes. Jetedhenesi, i cili digjet me fuqi te madhe nga "dashuria" e atomeve qe quhet gravitet.

Dua te shkoj edhe me tej te them se Dielli jeton, ka nje shpirt , eshte nje forme jete planetare, ai konsumon ushqim, dhe me anen e enegjise i mbijeton forces shtypese te gravitetit. Jeta nuk eshte nje cilesi unike e organizmave biologjik, eshte me teper se thjesht proteina e aminoacide.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Shume e vertete,te treja fete monoteiste kane adoptuar shume nga paganizmi,antiket adhuronin diellin dhe per kete perdornin dhe simbolet e tyre,si svastika dhe kryqi me rreth,qe te dyja simbolizojne diellin.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Shume e vertete,te treja fete monoteiste kane adoptuar shume nga paganizmi,antiket adhuronin diellin dhe per kete perdornin dhe simbolet e tyre,si svastika dhe kryqi me rreth,qe te dyja simbolizojne diellin.
    jah jah, das ist gut.
    .
    O Der Skiptaren.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Une personalisht mendoj qe besimet e lashta pagane jane shume me origjinale sesa 3 fete kryesore te sotme qe flasin vetem dokra dhe kane mbetur statike per mijera vjet.Dhe ne fakt mua me ben pershtypje nje gje........gjithshka evoluon, po 3 fete monoteiste pse jo?????kush i jep pergjigje kesaj pyetje.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Une personalisht mendoj qe besimet e lashta pagane jane shume me origjinale sesa 3 fete kryesore te sotme qe flasin vetem dokra dhe kane mbetur statike per mijera vjet.Dhe ne fakt mua me ben pershtypje nje gje........gjithshka evoluon, po 3 fete monoteiste pse jo?????kush i jep pergjigje kesaj pyetje.
    Jo lere menjane hebraizmin..Hebraizmi i jep uje me bisht te luges,si krishterimit edhe islamit...
    Fete monoteiste,bazohen tek besimi irracional,kurse fete antike tek besimi racional...Besim i nevojshem jo i detyrueshem...Prandaj fete antike ,evolonin me evoluimin e njeriut,sepse ishin afer njeriut,afer nevojave te tij per te kuptuar natyren e vetveten...
    Fete monoteiste,jane larg njeriut,ato e urdherojne njeriun ne cdo hap,nuk e udhezojne...Jane fe diktatoriale....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Jo lere menjane hebraizmin..Hebraizmi i jep uje me bisht te luges,si krishterimit edhe islamit...
    Fete monoteiste,bazohen tek besimi irracional,kurse fete antike tek besimi racional...Besim i nevojshem jo i detyrueshem...Prandaj fete antike ,evolonin me evoluimin e njeriut,sepse ishin afer njeriut,afer nevojave te tij per te kuptuar natyren e vetveten...
    Fete monoteiste,jane larg njeriut,ato e urdherojne njeriun ne cdo hap,nuk e udhezojne...Jane fe diktatoriale....
    fete monoteiste jane funderrimat, fekalet e artit te filozofise mistike .

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Çdo rregull e paraparë është urdhër, detyrim, pavarësisht se a janë rregulla të rregulloreve të shkollave, institucioneve të ndryshme apo fesë. Kjo nuk është diktaturë.
    I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga fjollat Lexo Postimin
    Çdo rregull e paraparë është urdhër, detyrim, pavarësisht se a janë rregulla të rregulloreve të shkollave, institucioneve të ndryshme apo fesë. Kjo nuk është diktaturë.
    Cdo rregull nga ato te tjerat qe permende eshte i ndryshueshem sipas nevojave,prandaj udhezojne,kurse rregulli i feve monoteiste eshte i pandryshueshem ,prandaj eshte diktature....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 0 prej 31 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •