Close
Faqja 22 prej 31 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 304
    bashkekohor Maska e ~Geri~
    Anëtarësuar
    21-06-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    914
    Fatkeqesisht shume njerez akoma se kane kuptur se natyra eshte roberesha jone qe Zoti na e ka dhuruar dhe nuk eshte padronja jone.per kete dhurate dhe status te vecante qe kemi si njerez duhet te adhurojme dhe falenderojme Zotin.Ky eshte qellimi Jetes.

Dielli eshte krijese dhe jo Zot.Prandaj muslimanet nuk e perdorin fjalen perendi-perendon, sepse dhe dielli perendon.Ja nje argument llogjik pse dielli nuk eshte Zot.

6:78.
    Kur vërejti diellin duke lindur, ai thërriti: “Ky është Zoti im, ky është më i madhi!” Por, pasi dielli perëndoi, ai tha: “O populli im, unë jam larg nga idhujt që ju ia shoqëroni Allahut në adhurim!

Dielli eshte Krijuar nga Zoti per nje qellim te caktuar

Ai(Allahu) është krijues i dritës së mëngjesit. Natën e bëri kohë pushimi, e diellin dhe hënën për llogaritje të kohës. Ky (rregull) është caktim i të plotfuqishmit, i gjithëdijshmit.

ka pasur prej popujve qe djalli i ka mashtruar dhe i ka bere adhurues te diellit si populli i Belkises ne kohen e Sulejmanit.

27:24.
    Kam parë se ajo dhe populli i saj adhuronin diellin e jo Allahun. Djalli ua paraqiste të bukura sjelljet e tyre, duke i larguar nga rruga e drejtë, prandaj nuk ishin të udhëzuar.

Zoti tregon ne Kuran se Dielli eshte burim drite, ndersa hena eshte pasqyruese e saj.Deri vone njerzit mendonin se hena e ka driten e vet por Kurani e pat sqaruar kete gje para 1400 vjetesh.

10:5.
    Ai e ka bërë diellin burim drite, kurse Hënën e ka bërë të vezulloje, duke i caktuar asaj fazat, që ju të dini numrin e viteve dhe njehsimin e kohës. Allahu i krijoi këto vetëm me të vërtetën. Ai ua shpjegon shenjat e Tij njerëzve që kuptojnë.

Dielli dhe hena jane ne sherbim te Njeriut

14:33.
    e po ashtu edhe diellin dhe Hënën, që lëvizin vazhdimisht. Ai ka vënë në shërbimin tuaj natën dhe ditën.

Zoti na ndalon te adhurojne Diellin dhe henen.Pikerisht adhuruesit e zjarrit i bejne perulje diellit ne kohen e lindjes se Tij dhe kete Zoti e kritikon ne Kuran.

41:37.
    Ndër shenjat e Tij janë nata dhe dita, si dhe dielli dhe Hëna. Mos bëni sexhde as për diellin, as për Hënën, por, nëse jeni adhurues të Atij, bëni sexhde për Allahun i Cili i ka krijuar ato!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ~Geri~ : 01-07-2011 më 03:43
    "Ta duam "Shqiperine", si shqiptaret "Ameriken"

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    I te njejtit mendim jam dhe une.Dielli eshte burimi i cdo fillese se cdo lloj gjallese ne toke.Duke filuar qe nga bimet te cilet pa diell nuk do te kryenin dot procesin e fotosintezes,e duke kaluar tek njeriu i cili pa diellin nuk do te mund te ngrohej dhe te merrte rrezet e nevojshme,pa te ne nuk do mund te zbulonim as oren e cila sherbente per te matur kohen.Prandaj edhe egjyptianet dielline konsideronin si perendi,nga me te fuqishmet (Amun Ra).
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-06-2011
    Postime
    45
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Une thash qe Dielli eshte Zoti i vetem dhe nuk ka tjeter Zot pervec Diellit. Rrofte Dielli, poshte gogolet!

(URRA, URRA, URRA)
    37. Nga faktet e madhështisë së Tij janë nata, dita, dielli e hëna. Mos i bëni sexhde as diellit, as hënës! Sexhde bëni vetëm All-llahut, i cili i krijoi ato, nëse adhuroni vetëm Atë!

FUSSILET 37

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Po dritana ne besimin Islamik konsiderohet Allahu ZOT i gjithckaje. Por me ligjet natyrore sigurisht qe edhe dielli e ka nje rrol shume te madh me Token.

Si nuk u mesuat te diskutoni sipas rregullave te forumit! Nuk eshte tema as per Allah dhe as per nje Fe, dhe ne kete nenforum, nuk lejohet argumentimi mbi fene. Lerini njerezit te besojne cfare te duan. Nese beson ne Diell, pune per Ta; kush jeni ju qe fusni hundet ne besimin e dikujt?
    Keni forumin perkates per keto argumentime mbi fene tuaj.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Me lejoni te bejme pak spekullim. Nqs e keni vene re shume qyteterime te lashta ne vendet ku paten origjinen "fetë" i faleshin nje Zoti. Diellit!
    Ne fakt ne sistemin tone diellor Dielli perben me shume se 99% te mases totale.
    Per ate "Zot"... Dielli eshte sistemi yne diellor... Dielli eshte Ne.
    Perse sipas jush i faleshin njerezit Diellit... ?
    Kur ka filluar njeriu t'i falet Diellit, ka qenë primitiv
    ku instiktet kanë qenë vendimtare në sjelljet e tyre.
    Është më se e logjikshme që frika i ka shtyrë ata
    të konsiderojnë atë sikur Zotin.
    Jovetëm Diellin, por edhe shumë fenomene natyrore
    njeriu i ka lidh për Zotin: sikur që është bubullima
    apo vetëtima, në këtë rast kanë menduar Zotërat janë
    hidhëruar.

Sa për Diellin, është po aq i rëndësishëm, sa që është uji,
    ajri, rryma, fuqia elektromagnetike. Secila prej këtyre ka rëndësinë
    e vet dhe është Zot në vete.

Tjetra është se, disa mundohen të shpekullojnë me rëndësinë
    e Diellit, pa kurrfarë logjike vetëm e vetëm për kundërshtuar
    ekzistencën e Zotit. Dielli siç thash edhe më lartë, ka rëndësinë
    e vet sikur se të gjitha elementet e tjera të nevojshme për jetë,
    por nuk është Zot.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Ja nje fakt interesant:

Pothuaj te gjith elementet kimike qe perbejne universin, krijohen ne zemren e yjeve. Nepermjet shperthimeve kataklizmike sic jane supernovat ato shperndahen neper hapsire duke krijuar/formuar trupa te tjere qiellore sic jane planetet. Ne nje sens apo tjeter, i bie qe stergjyshi yne i larget eshte dielli dhe nje ylle tjeter qe presupozohet te kete ekzistuar perpara tij. Proces gjate te cilit u formuan oksigjeni, karboni, hekuri, silikatet, gelqeroret (CaCo3), uji etj ... te gjitha keto vitale per jeten.
    Pra, duhet te ndjeheni krenare, qe ndani te njejtin material me yjet tjere ... dhe cdo atom, grimce qe te perben TY eshte krijuar ne Zemren e nxehte te Yjeve. Pa yjet, ne as qe do ekzistonim ...
    TI je nje YLLE, ju te gjith jeni YJE!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 05-07-2011 më 15:45
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    243

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Ja nje fakt interesant:

Pothuaj te gjith elementet kimike qe perbejne universin, krijohen ne zemren e yjeve. Nepermjet shperthimeve kataklizmike sic jane supernovat ato shperndahen neper hapsire duke krijuar/formuar trupa te tjere qiellore sic jane planetet. Ne nje sens apo tjeter, i bie qe stergjyshi yne i larget eshte dielli dhe nje ylle tjeter qe presupozohet te kete ekzistuar perpara tij. Proces gjate te cilit u formuan oksigjeni, karboni, hekuri, silikatet, guroret (CaCo3), uji etj ... te gjitha keto vitale per jeten.
    Pra, duhet te ndjeheni krenare, qe ndani te njejtin material me yjet tjere ... dhe cdo atom, grimce qe te perben TY eshte krijuar ne Zemren e nxehte te Yjeve. Pa yjet, ne as qe do ekzistonim ...
    TI je nje YLLE, ju te gjith jeni YJE!
    E din si është puna e Diellit:

si një tortë që e gatuan tjetërkush, e ajo vetëm e pjek!

i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1
    Kisha desht qe diellin edhe naten ta shoh sepse po me mungon nuk e kam gjat gjith kohes sa her te me nevojitet !
    " Injoranca është Terri më i madh në Botë "

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga ricky_ch Lexo Postimin
    E din si është puna e Diellit:

si një tortë që e gatuan tjetërkush, e ajo vetëm e pjek!
    Je ne gjendje te kuptosh c'ke shkruar? A ja ke idene ?

Torta pjekeshka?

Te kishe shkruar qe dielli eshte si Furre, edhepse argument i dobet nga ana shkencore, per hir te temes zere se mund te hahej.
    Perpara se te na tregosh neve tjereve vendin, lexo c'far shkruan. Ketu nuk je perpara Ebu Hanifes ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 05-07-2011 më 16:20
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

Faqja 22 prej 31 FillimFillim ... 122021222324 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •