Close
Faqja 12 prej 31 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 304
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Sa më përket mua nuk e kam fare problem dhe të parafytyroj një botë 6 dimensionale, por si mund të kërkosh një botë me shumë dimensione kur ende nuk e ke gjetur një botë me 2 dimensione ose 1 dimension?
    Derisa ende nuk ke gjetur diçka që mund ta përfytyrosh, si mund të gjesh diçka që as nuk mund t'a përfytyrosh?
    Plako me thuaj ti mua si mund ta perfytyrosh ti nje bote me 1 dimension apo 2? Ja ta them une... mendohu edhe as ate nuk ke per ta perfytyruar dot. Sepse nuk e koncepton dot. Ekzistenca dhe perceptimi jot jane lidhur me 3 dimensione dhe nuk i keput dot.
    Mendo si nje dimensional nje drejtez... ka vetem gjatesi... nuk e mendon dot. Sepse ne menyre qe ta perceptosh, dashje pa dashje do ti japesh trashesi. Por ajo nuk ka...trashesia e saj eshte 0 .. e kupton ? Dmth ne nuk perceptojme dot as 1 dimensionalen. Edhe per 2 dimensionalen vlen e njejta gje. Ne nuk perceptojme dot asgje tjeter pervec 3d.
    Mirepo matematika jone ngopet duke bere kalkulime te sukseshme per 1 dhe 2 D.
    Megjithese nuk i peceptojme dot nuk do te thote se nuk ekzistojne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    duhet te thellosh pak me shume lidhjen krijues-krijese.

nuk e di a do kishte kuptim krijuesi pa krijesat?
    ç'eshte krijuesi pa krijesat e veta?

Pra interesi eshte i dyanshem, ne nuk mund te ekzistojme pa nje krijues, krijuesi nga ana tjeter nuk do ishte i tille pa krijesat.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 30-06-2011 më 15:29

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Plako me thuaj ti mua si mund ta perfytyrosh ti nje bote me 1 dimension apo 2? Ja ta them une... mendohu edhe as ate nuk ke per ta perfytyruar dot. Sepse nuk e koncepton dot. Ekzistenca dhe perceptimi jot jane lidhur me 3 dimensione dhe nuk i keput dot.
    Mendo si nje dimensional nje drejtez... ka vetem gjatesi... nuk e mendon dot. Sepse ne menyre qe ta perceptosh, dashje pa dashje do ti japesh trashesi. Por ajo nuk ka...trashesia e saj eshte 0 .. e kupton ? Dmth ne nuk perceptojme dot as 1 dimensionalen. Edhe per 2 dimensionalen vlen e njejta gje. Ne nuk perceptojme dot asgje tjeter pervec 3d.
    Mirepo matematika jone ngopet duke bere kalkulime te sukseshme per 1 dhe 2 D.
    Megjithese nuk i peceptojme dot nuk do te thote se nuk ekzistojne.
    nuk mund te flas per dimensionet 1 dhe 2.
    Kam degjuar shume se njeriu eshte "imazhi" i zotit, permban te 10 dimensionet, a mundet qe ne perceptojme vetem 4 dimensione, sepse ato me lart jane pjese e subkoshences sone?
    Ndjenjat, emocionet, inteligjenca, meshira, etj etj, keto karakteristika te njeriut, mos ndoshta jane manifestimi i pandergjegjshem i dimensioneve tek njeriu?

E thone shume kete, qe njeriu eshte multidimensional, kot nuk i thone Zoti i mikrokozmosit.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Me lejo te hyj pak ne abstrakten... ta zeme se ne zbulojme apo nderhyjme ne nje bote 2 dimensionale. Cdo gje ne ate bote zhvillohet ne plan... lcdo gje ka gjatesi...gjersi dhe lartesi=0
    Nje plan i dallueshem vetem kur e shikon nga lart pra...nga anash do ishte 0 = i paduskhem per ne.
    Per popullaten 2 dimensionale, ne nuk do te kishim 3 dimensione. Ata do arrinin te shikonin vetem prerjen tone seksionale ne rrafshin e tyre. Dmth vetem prerjen seksionale te shputes se kembes, apo te trupit ... apo te kokes. Pak e shume ashtu sic marrim foto seksionale nga skaneri mjeksor nqs e ke prasysh.
    Pra megjithese ne kemi 3 d... ne nje bote 2 d...do shikonin vewtem prerjen tone seksionale... nje elips.
    Ne te njejten menyre...nqs nje qenie 4d do hynte ne boten tone... ne do arrinim te perceptonim vetem 3 dimensione duke i injoruar krejtesisht te tjeret. Nuk e di a u tregova i qarte?

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Me lejo te hyj pak ne abstrakten... ta zeme se ne zbulojme apo nderhyjme ne nje bote 2 dimensionale. Cdo gje ne ate bote zhvillohet ne plan... lcdo gje ka gjatesi...gjersi dhe lartesi=0
    Nje plan i dallueshem vetem kur e shikon nga lart pra...nga anash do ishte 0 = i paduskhem per ne.
    Per popullaten 2 dimensionale, ne nuk do te kishim 3 dimensione. Ata do arrinin te shikonin vetem prerjen tone seksionale ne rrafshin e tyre. Dmth vetem prerjen seksionale te shputes se kembes, apo te trupit ... apo te kokes. Pak e shume ashtu sic marrim foto seksionale nga skaneri mjeksor nqs e ke prasysh.
    Pra megjithese ne kemi 3 d... ne nje bote 2 d...do shikonin vewtem prerjen tone seksionale... nje elips.
    Ne te njejten menyre...nqs nje qenie 4d do hynte ne boten tone... ne do arrinim te perceptonim vetem 3 dimensione duke i injoruar krejtesisht te tjeret. Nuk e di a u tregova i qarte?
    Sigurisht se e kam të qartë por ku gjendet ai rrafsh që është i hollë 0 cm, unë për vete mendoj se nuk ekziston për shkak se nuk mund të ekzistojë një botë dimensionet e së cilës nuk plotpjesëtohen me 3.
    Ajo botë 2 dimensionale, nuk mund të ketë as ato dy dimensione nëse nuk e ka një trashësi qoftë edhe në mikro apo nanometra, mjaft që t'a ketë, përndryshe po nuk e pat nukmund të ekzistojë.
    Pra në përgjithësi po them që të zbulosh botën 4 dimensionale, së pari duhet ta gjesh atë me 2 ose 1 dimension. Është lehtë të përfytyrosh çfarëdo bote Xdimensionale, por nuk po mund ta gjejmë asnjë tjetër përveç kësaj që kemi.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    nje modifikim te vogel,
    ne jemi 3 dim. dhe shohim ne 2 dim, dhe ne tru ndertojme imazhet 3d.
    ata ne 2 dim, shohin vetem nje dim. dmth vetem vija , dhe ndoshta po paten tru ndertojne ne tru perfaqesimin 2d .
    Nuk është e vërtetë se ne shohim 2 dimensional.
    Sepse ne kemi dy sy, dhe secili sy ka largësi dhe kënd të dnryshëm nga i njëjti objekt dhe kjo na jep ndjenjën e lergësisë apo afërsisë. Kështu ne kemi shikim 3 dimensional. Mbylll njërin sy dhe shikimi yt është krejt ndryshe vetëm 2D.
    Kurse se si shohin ata tjerët më duket vetëm spekullim.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Sic thashe edhe me lart... edhe sikur te jemi duke jetuar ne nje bote 7 dimensionale... prape nuk do te mund ta kuptonim sepse nuk do mund ta perceptonim.
    Por Dielli yne i dashur na hap dyert e shmangies se pakufizuar ne hapesire. Ekziston nje vend ne toke, ku ne periudha te ndryshme eshte ndoshta e mundur te hapen porta nderdimensionale. Dhe ai vend me sa di une, dhe te lashtet Babilonas... eshte ketu ne Europe.

Perpara qyteterimit tone ka patur qytetrime te tjera. Kjo eshte e padiskutueshme. Na u deshen me pak se 600 vjet qe nga koha e Skenderbeut e deri tek ky forum i cili na mundeson te komunikojme nga cdo ane e planetit.
    Mos me thoni se doni te besoni qe kemi fjetur per 200.000 vjet. Fakti eshte qe te vjetrit e njihnin dhe perdornin fuqine e Diellit. Eshte fakt qe fatkeqesi te medha ndodhen ne toke. Katastrofa te permasave "biblike". Ne e injorojme sepse jemi mashtruar dhe udhezuar ti falemi tjeter kujt. Kjo eshte per te ardhur keq. Nje komplot qe ka mashtruar kaq shume per kaq shume kohe...

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Nuk është e vërtetë se ne shohim 2 dimensional.
    Sepse ne kemi dy sy, dhe secili sy ka largësi dhe kënd të dnryshëm nga i njëjti objekt dhe kjo na jep ndjenjën e lergësisë apo afërsisë. Kështu ne kemi shikim 3 dimensional. Mbylll njërin sy dhe shikimi yt është krejt ndryshe vetëm 2D.
    Kurse se si shohin ata tjerët më duket vetëm spekullim.
    Retina e njeriut eshte plan. Fotonet e ndikojne ne menyre 2 dimensionale... eshte truri jone ai qe gjeneron pamjen. Ne fakt ajo qe shohim eshte thjesht impulse te interpretuara.... mund te mos jete as ne ate ngjyre realisht... Thjesht truri jone nje frekuence e interpreton te kuqe...nje jeshile e me rradhe. Ne realitet ato objekte mund te kene edhe ngjyre tjeter ne fakt.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    Xfiles ik shiko njehere atje ke tema e nacionalizmit,po abuzojne me nje postim tendin qe thua qe te kane mbyllur gojen........ka rob te paskrupullt plako qe shfrytezojne çdogje per shkak te interesave islamike.
    PS.force intruder tani jam komplet jashte teme......pardon again.
    no problem, une e mbylla gojen me deshire, fundja nga nje ane, nuk eshte mire te kalojme sulme personale. Ajo tema ishte pa teme, sejcili i dha nje kuptim sipas deshires dhe u be lemsh, nuk ja vlen te postosh me aty.
    Faleminderit .

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Nuk mund t'a perceptosh? Sepse i përket jo-materies?
    Varet cfare nenkupton me materie... edhe vete materia ne fund eshte energji..por qe lekundet ne frekuenca te caktuara. Mund te jete edhe ashtu si thua ti... jo materie... ne fund te fundit kuptimi jone i materies eshte "brenda kornizes 3d".

Faqja 12 prej 31 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •