Close
Faqja 11 prej 31 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 304
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Horus eshte skifteri hyjnor....ne disa mite eshte konsideruar i biri i lopes Hathor.emri leteralisht do te thote shtepia e horus,por miti me famoz eshte ai qe e ben horus i biri i ORISIDE dhe ISIDE eshte hakmarsja e te jatit kunder SETH.
    ne mitologjite e mevonshme na prezantohet me emrin e ARPOKRATIT......nje femije me gisht ne goje,gjest i interpretuar si nje ftese per qetesi(silenzio,relax).
    ps.Xfiles pra RA nuk eshte HORUS por edhe eshte,e gjitha eshte lemsh
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 19-11-2007 më 05:59
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    e dini qe jemi ne epoken e Horus?
    kjo epoke nisi me 8-9-10 prill 1904, te pakten keshtu thote Aleister Crowley.
    Ai quan Horus si birin e Isis dhe Osiris.

Po une nuk di akoma ca lidhje ka midis Horus dhe Ra

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Xfiles....sovrani egjiptjan pra faraoni ishte i personifikuar si horus(Horo vivente)pra horusi i gjalle.....gjithashtu personifikon dhe bashkuesin e dy tokave,egjiptit te poshtem me ate te sipermin,gjeje vete(indovina)lidhjen me zotin RA.
    PS.Ju kujtoj dhe nje here zoti i pare qe ka shpikur njeriu ka qene zoti EL(DIELLI),ky ka qene perpara RA e kam shkruajtur dhe ne nje shkrim tjeter,nga ky kane derivuar gjithe zotat e tjere,RA ,ZEUS,JEHOVA,ALLAH,ETJ ETJ ETJ
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 19-11-2007 më 05:48
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Hourus presupozohet te perfshije edhe RA...per mendimin tim nje budallallek. Dmth sajim "njerezor" ne kuptimin e mirefillte te fjales. Kaprico dinastie faraoni. Ose prape tentative per te larguar nga e verteta. Simbolizohet me fajkoin sic tha land... po me te vertet fajkua? ..shiponje..? feniks...? LoL arti eshte art... sidoqofte mbi koken e fajkoit shpesh rrinte nje rreth i madh i zjarrte

Te jete prape Dielli ?

Sinqerisht dhe seriozisht tani... Nuk dua ti jap Diellit nje kuptim spiritualist per ta bere qesharak problemin. Ajo qe njerezit shpesh harrojne nga fizika eshte se cdo gje eshte vale...frekuence...rezonance.... ze.
    Hapesira ka zerin e saj.... toka...dielli. Edhe trupi njerezor ka frekuencen e tij...atomet gjithcka qe ka mase ka frekuence.... jane keto frekuenca qe na lejojne te perceptojme dimesnionin tone.. dhe vetem tonin.
    Sido qe ne pretendojme te kuptojme nje dimension tjeter jashte te tonit (3 d) ne nuk jemi te afte... kemi mesuar ne shkolle koncepte 1 dimensional si drejteza apo 2 dimensional si plani...po ne fakt eshte e pamundur te perceptosh nje plan apo nje drejtez.
    Ne kete kuader nuk kemi pse mohojme ekzistencen 4 apo me shume dimensionale... e vetmja gje qe na pengon ta shikojme eshte kufizimi jone... pra nqs nje dicka do te kishte me shume se 3 dminesione... ne nuk do te mund te perceptonim me shume se 3 duke injoruar te tjeret.
    Dielli yne mund te prodhoje fusha te paimagjinueshme manjetike te afta te deformojne edhe hapesiren edhe kuptimin to ne dimensionet. Kur hapesira sic e kuptojme ne, deformohet... largesia me e shkurter midis 2 pikave nuk eshte me vija e drejte, por 0. Kur hapesira deformohet dimensioni nuk ka me kuptim... nuk mund te aplikohen sisteme koordinative konvencionale... rrjedhimisht mund te krijohen ura nder dimensionale.
    Pra une dhe dikush tjeter mund te ekzistojme ne te njejten kohe ne te njejtin vend paralelisht....
    Po...perfundimisht...ky bari do jete kolumbian i paster

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Force Intruder......the string theory llogarit 10 dimensione,,,,,,,por ka fizikane te tjere qe japin nje infinit dimensionesh..... mendja jone eshte e kufizuar...........
    PS.kam hapur nje teme per universet paralele dhe realitetet alternative.xfiles e ka pare ate teme
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 19-11-2007 më 06:36
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Borix Lexo Postimin
    Zonja eshte Hena.
    Ndoshta e ke thene me shaka,por miti pikerisht keshtu e thote.Shikoni gjysmehenen muslimane,megjithese ata hiqen monoteiste te thekur,dhe ata kane mare shume nga mitet pagane,perveçse kane mare nga bibla dhe talmudi.
    PS.Degjo se nuk po e besoj une,qe hena eshte zonje ee
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 19-11-2007 më 06:34
    UNE JAM TI-TI JE UNE

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Force Intruder......the string theory llogarit 10 dimensione,,,,,,,por ka fizikane te tjere qe japin nje infinit dimensionesh..... mendja jone eshte e kufizuar...........
    PS.kam hapur nje teme per universet paralele dhe realitetet alternative.xfiles e ka pare ate teme
    Thuaju atyre shkencëtarëve, le ta gjejnë së pari botën 2 dimensionale e cila nuk ekziston askund.
    Pastaj le të flasim për bota 4 a 5 dimensionale.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Thuaju atyre shkencëtarëve, le ta gjejnë së pari botën 2 dimensionale e cila nuk ekziston askund.
    Pastaj le të flasim për bota 4 a 5 dimensionale.
    Alibaba,matematikisht,eshte e mundur,me eksperiment nuk eshte e provuar sepse nuk lejon teknologjia ekzistuese, por teknologjia avancon gjithmone
    PS.Force Intruder,na fal se dolem ca nga tema.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    une jam me ate te pakufizuarin, ashtu si kabbalah.
    10 eshte perfaqeson stadet e nje cikli qe perseriten , si numrat.
    Dmth kemi infinit dimensione , te grupuara ne cikle te plota me nga 10.

P.S. Se pashe dhe kundershtimin e alibaba, qe ne nje fare menyre ka te drejte.
    Sepse gjeresish keto dimensione shikohen si te pavaruara nga njera tjetra, ne fakt jane te gjitha bashke, dhe nuk mund te ekzistojne pa njera tjetren.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Alibaba,matematikisht,eshte e mundur,me eksperiment nuk eshte e provuar sepse nuk lejon teknologjia ekzistuese, por teknologjia avancon gjithmone
    PS.Force Intruder,na fal se dolem ca nga tema.
    Sa më përket mua nuk e kam fare problem dhe të parafytyroj një botë 6 dimensionale, por si mund të kërkosh një botë me shumë dimensione kur ende nuk e ke gjetur një botë me 2 dimensione ose 1 dimension?
    Derisa ende nuk ke gjetur diçka që mund ta përfytyrosh, si mund të gjesh diçka që as nuk mund t'a përfytyrosh?

Faqja 11 prej 31 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. John Stevenson
    Nga Xhuxhumaku në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-06-2009, 00:59
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Adhurim
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:08
  4. Dielli im lind në perëndim
    Nga Poeti në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 15-12-2005, 15:15
  5. Dielli s'hyn dot ne bodrume...
    Nga dikeafajtore në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 21-06-2002, 11:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •