thon se uji ben mire per c'do gje... njerzit jante detyruar qe te pine te pakten 2 litra uje ne dite.
une pi shum, kam shum etje..... a ben mire gjith ky uje??
perse?
a ka ndonje mjek qe pergjigjet se ky mjeku i familjes eshte cik budall.
thon se uji ben mire per c'do gje... njerzit jante detyruar qe te pine te pakten 2 litra uje ne dite.
une pi shum, kam shum etje..... a ben mire gjith ky uje??
perse?
a ka ndonje mjek qe pergjigjet se ky mjeku i familjes eshte cik budall.
Ogni xsona che passa nella mia vita č unica...
Xkč lascia un poco di se..
E prende un poco di me.
Te pish deri ne 7 ose 8 gota uje ne dite eshte vertet shum mire per trupin.Postuar mė parė nga pulcina86
Ti thua se ke shume etje ,kjo duhet pare ke mjeku ,sepse vertet pirja e ujit eshte e mire per trupin , kjo keshillohet(pra pirja e ujit deri ne nje fare mase) .
Ndersa ne rastin tend ty ta kerkon vet organizmi (uje shume pine zakonisht diabetiket) kjo do pare ke mjeku.
Mos kjo etja jote ka te bej me stinen e nxhet te veres,e cila rite ne nje fare menyre humbjen e lengjeve ne trup dhe si rjedhim rite etjen per zvendesimin e tyre ne oraganizem(kjo eshte normale).
Nese te ty kjo ndodh si ne ver dhe ne dimer shif ier mjekunper te heq merakun.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bebushja : 02-06-2007 mė 13:39
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
Aaaaah Babe na kenaqe me keshilla tua. Me te vertet si tha bebsushja diabetiket pijn shume uj, pra ki kujdes, me mire ti bejsh do analiza ... nuk po dua me te tut por nuk dihet .
Kalofsh bukur![]()
Think only of the past as its remembrance gives you pleasure. J. Austen
hahaha, shaka po beja por e di se eshte e vertee, ata qe jane ne heroine nuk nuk guxojne te flene pa nje liter uje te koka e sidomos veres. Por jo as une nuk besoj se e ka nga kjo por te mos brengoset se mund ta kete edhe ngalloji e menyra e te ushqyerit.
Pershendetje, pulcina86
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Postuar mė parė nga bebushja
qyqa qyqa, dhe diabeti me mungon mua!!![]()
persa i peket kontrollit, bej analizat e gjakut c'do 6 muaj... packa se keto kohet e fundit e kam len pak mbas dore.
shum faleminderit![]()
E prende un poco di me.
Postuar mė parė nga BaLLaKumi
![]()
deri tani nuk me ka ber kete efekt....
hajd mo, se ti qenke me i mire se doktori im, vetem keto dy gjera me ndalon..
ai e ben listen 3 metro, ate jo ,kete jo, jo jo e jo...
hajde zvendesohe ti, se me ngjan goxha doktor![]()
E prende un poco di me.
Postuar mė parė nga Baptist
ju qenkeni te gjith doktora te munguar ketu...![]()
ehi, po narkomanet cfar jane??
E prende un poco di me.
Jeta ka lindur ne uje .
Ne uje treten 98% e mineraleve qe gjenden ne natyre, pra eshte tretesi me i mire .
Organizmi yne ka nga 60 deri 80 % uje
Uji i sherben organizmit tone per te cuar ne gjak limfe etj te gjitha mineralet vitaminat proteinat etj ne te gjith organizmin ne menyre qe ky i fundit te funksionoje rregullisht.
Ne ujin tone qe gjrndet ne trup gjendet 84 elemente.
Uji i detit permban 84 element
E shum te tjera
Per pyetjen tuaj mund te them qe konsumoni shum kripe e cila gjate kalimit ne aparatin tretes ben lidhje te tjera kimike duke perdorur pra duke marre ujin qe ndodhet ne qelizat e trupit dhe duke i dobesuar ato si rrjedhim organizmi njofton trurin qe qelizat po vdesin per uje dhe organizmi pergjigjet me atjen qe ju detyron ju te pini uje .
Kripa qe ne perdorim eshte e demshme pasi ka vetem nje element ne vend te 84 tani se fundi del edhe kripe me jod etj.. por qe perseri nuk ben kripa me e mire dhe qe nuk jep uje pasi ka te 84 elementet vjen nga himalajet dhe eshte rreth 250 milion vjecare.
Kripen treteni ne uje pastaj sprucojeni ne sallat .
Etja per uje mvaret shume nga ushqime qe ju hani .
psh nese hani shum mish dhe gjera te skuqura rrjedhumisht duhet uje per ti shperbere ato .
larguar forever
E forte ke kjo.Postuar mė parė nga pulcina86
Hej te gjitha na i the por nuk na e the me kryesoren a nxjerr uje shpesh.
Sepse dika duhet te tresi gjithe ai uje qe pi!
Nese po, mso humb kohe me te ai mjek koktul, shko te ndonje internist dhebeji nje kontrolle te mire veshkeve, mos ke fituar ndonje infeksion te membranes qe po te nxjerr gjithe ujin e organizmit jasht para se te ngopet nga perdorimi.
S'eshte gje alarmante sepse mund te trajtohet me antibiotike adekuat dhe brenda muajit cdo gje mund te kthehet ne normale.
Kete bej ti, ta thote Baptisti, sepse matematika eshte e thjeshte. Sa hyn ne organizem aq edhe duhet te dale. Por s'mund te fusesh tjeter pa nxjerrur nje sasi te kosiderueshme e aq me pak te kesh etje kronike.
por uroj te mos jete as kjo por thjeshte nga natyra e organizmit dhe menyres se jeteses perjashtuar ketu drogat![]()
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
2 L uje eshte me se normale per nje trup mesatar, madje 1.5-2 L uje ne dite eshte e rekomandushme te pish.
Personalisht pi te pakten 1.5 L uje ne dite, dhe s'eshte per t'u alarmuar fare. Uji me te vertet te ben mire.
Aty ku duhet te shkqetesohesh eshte nese ndihesh gjithmone e dihydruar dhe te thahet goja shpesh per uje. Kjo mund te jete nje shenje qe dicka s'shkon mire ne trupin tend, si psh melcia.
There is no reply to the ignorant like keeping silence!
Krijoni Kontakt