Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242

"Bowling for Columbine"-hapje sysh

Nqs dikush kerkon te kapi thelbin e vertete te shoqerise Amerikane ky eshte filmi qe duhet te shikoje. Me teper dokumentar se sa film artistik, regjizori ka kapur nje nga aspektet kryesore te kesaj shoqerie, ate te mbizoterimit te frikes ne gjirin e popullates, dhe efektet qe ka mbi psikozen e njeriut te thjeshte.
    Shikojeni sa me shpejt.

Z
    timeo Danaos et dona ferentes

MODERATOR Maska e Letersia 76
    Anėtarėsuar
    23-06-2002
    Vendndodhja
    OXFORD ENGLAND
    Postime
    731
    E lexova nje pjse te filmit ne kompjuter dhe me pelqeu ...
    Po kur ta shoh do te flas me shume rreth tij...
    Prį, mallkue njaj bir Shqyptari,
    Qi ketė gjuhė tė Perendķs,
    Trashigim, qi na la i Pari,
    Trashigim s'i a lźn ai fmķs;
    Edhč atij i u thaftė, po, goja,
    Qi e perbuzė ketė gjuhė hyjnore;
    Qi n'gjuhė t'huej, kśr s'āsht nevoja,
    Flet e t'veten lźn mbas dore.

AT Gjergj Fishta

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Do marre disa kohe deri sa te vije ne Angli, nqs ka per te ardhur ndonjehere (dyshoj se do vije).

Nje film tjeter qe e rekomandoj eshte filmi Mekikan "El crimen del Padre Amaro" nje xhevahir i vertete, me aktor kryesor Gael Garica Bernal, i njeti aktor qe luajti tek "Amores Perros" dhe "Y Tu mama tambien".
    Eshte nje drame sociale ashtu si dhe nje pershkrim i kishes katolike ne Meksike.

Z

Bowling for Columbine me kish terhequr interesin qe kur lexova per te ne nje edicion te Village Voice , kohe para se te dilte ne kinema. vet titulli te jep pershtypjen i po nje filmi tjeter apo special edicion of 20/20 qe te ndiell me ngjarjet e Columbine. dhe vete fakti qendron qe shumica e robve as qe qendrojne ta kuptojn. thjesht eshte nje "spin off " i nje shprehje te vjeter THE TWINKIE MADE ME DO IT. michael moore ngre pyetjen nese bowling qe djemt kishin luajtur nje dite me pare pati efekt mbi cka ndodhi po aq sa "gun nuts" te amerikes.

gjate kohes qe isha ne spital , under the deep influence of morphine and demerol arrita te shoh nje episod te tere te Oprah ku i ftuari ne skene ishte moore. te jepte pershtypjen e nje nga ato hillbillies por cuditerisht ishte teper joshes me idete e tija dhe nuk e nderrova kanalin. nuk arriti te shprehte plotesisht shumicen e gjerave qe bejne kete film ate qe eshte thjesht per faktin qe oprah -queen of talking - nuk i la rradhen robit po trilloste ca pyetje generic qe te jepnin dhe me teper neveri. me ne fund e mbylli sqepin dhe shfaqi nje pjese vizatimore , ju qe e keni pare do tu kujtohet . tani mua peer vete nuk me kujtohet shume mire, me ndodh shpesh kur kam gelltitur narcotics. me sa mbaj mend une jep nje histori te amerikes ku cdo episod ve ne dukje armet apo violencen e kryer. te merkuren i kam dhene vetes angazhim te iki ta shoh bashke me FRIDA.

ps. z dhe ker kete qe permend ti kam degjuar llafe te mira. tek voice lexova nje pjese te forte qe ma kujtove sa e permende.

Sunday-school-teaching teen, is immediately smitten by the boyish padre, using a trip to the confessional to demurely inform Father Amaro that she masturbates. "Sensuality is no sin," he replies, only to be nonplussed by her response that she thinks about Jesus when she caresses herself in the bath
    Who am I to judge a vowel more alluring than the words it generates ?

ne kerkim
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    10305
    Postime
    242
    Ate pjesen vizatimore duhet ta bejne te detyrueshme ne cdo klase te historise Amerikane.
    Sa per "padre Amaro" edhe une nga Voice e morra vesh, plus fakti qe eshte film Mexikan me shtoi me shume kureshtjen pasi deri tani asnje prej tyre nuk me ka zhgenjyer.
    Per Friden nuk di c'te them po vetem fakti qe eshte film hollywoodi ma heq plotesisht deshiren per ta pare. Do pres per videon ose PPV se kam illegal cable.

Z

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •