Close

Rezultati i Sondazhit: I besoni rastësisë/koiçidencës?

Votues
59. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po, besoj.

45 76.27%
  • Jo, nuk besoj.

14 23.73%
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    i/e regjistruar Maska e SKIFTERI&12.05
    Anëtarësuar
    04-11-2007
    Postime
    423
    Mendoj Se Gjerat Jan Te Programuara Ashtu Te Ndodhin Ne Kur Te Dojm Te Ndryshojme Diqka Ndodh Diqka Qe Se Kemi Pritur Pere Ne Ajo Esht Rastesi Edhe Pse Ika Programuare Dikush Ashtu Te Ndodhin:

beby Maska e jesu
    Anëtarësuar
    08-10-2006
    Vendndodhja
    Reklamat nuk lejohen pa lejen e admin
    Postime
    354
    Asgje nuk eshte rastesi ne jete Augusta B, cdo gje ka nje shpjegim. Kete e kam lexuar ne nje liber nga autorja Angleze Rosemary Altea ku ka botuar librin me titullin E ke fuqin Shpjegon shum gjera dhe nje nder to flet dhe per rastesine: rastesia nuk ekziston
    Gjashte ndjenjat e njeriut:
    1 shija
    2 shikimi
    3 degjimi
    4 nuhatjes
    5 ndjenja
    6 parandjena

Ne kete teme behet fjale per ndjenjen e 6 qe ndryshe e shprehim rastesi. Mos harroni se mendimet qe bejme ne njerzit percillen midis nesh si pune valeve edhe po te ndodhemi ne distanc por shumica prej nesh nuk e analizon dot kete. Psh: Nje person mendon dicka per ty... dhe ty te percillet ky mendim dhe e shpreh para personit qe e mendon. Mendon se eshte rastesi, rastesia nuk ekziston ne jete thjesht eshte kjo ndjenje qe ne i kemi bene pseudonimin rastesi sepse nuk jemi ne gjendje ta analizojme nga vjen.
    Nje shembull tjeter qe sjell autoria eshte: Dalim per te bere psoniat tona dhe kalojme bazhdimisht nga e njeta rruge kur nje dite marim nje kthese te cilen kaq vjete qe psonisnim ne kete zone nuk kishim kaluar dhe ''pa pritur'' takojme nje mikun ton qe kemi vite pa e pare. Ajo cka na shty te kalojme ne ate rruge eshte ndjenja (instikti yne e i gjashte).
    Nuk e di sa e qarte isha shpresoj te kem arritur te percjell ate ckam lex.
    Ndryshuar për herë të fundit nga jesu : 14-11-2007 më 20:24
    Jeta eshte e bukur mjafton te dish ta jetosh!

Fuqia ekziston brenda teje!!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783

Smile

QUOTE=jesu;1748572]Asgje nuk eshte rastesi ne jete Augusta B, cdo gje ka nje shpjegim. Kete e kam lexuar ne nje liber nga autorja Angleze Rosemary Altea ku ka botuar librin me titullin E ke fuqin Shpjegon shum gjera dhe nje nder to flet dhe per rastesine: rastesia nuk ekziston
    Gjashte ndjenjat e njeriut:
    1 shija
    2 shikimi
    3 degjimi
    4 nuhatjes
    5 ndjenja
    6 parandjena

Ne kete teme behet fjale per ndjenjen e 6 qe ndryshe e shprehim rastesi. Mos harroni se mendimet qe bejme ne njerzit percillen midis nesh si pune valeve edhe po te ndodhemi ne distanc por shumica prej nesh nuk e analizon dot kete. Psh: Nje person mendon dicka per ty... dhe ty te percillet ky mendim dhe e shpreh para personit qe e mendon. Mendon se eshte rastesi, rastesia nuk ekziston ne jete thjesht eshte kjo ndjenje qe ne i kemi bene pseudonimin rastesi sepse nuk jemi ne gjendje ta analizojme nga vjen.
    Nje shembull tjeter qe sjell autoria eshte: Dalim per te bere psoniat tona dhe kalojme bazhdimisht nga e njeta rruge kur nje dite marim nje kthese te cilen kaq vjete qe psonisnim ne kete zone nuk kishim kaluar dhe ''pa pritur'' takojme nje mikun ton qe kemi vite pa e pare. Ajo cka na shty te kalojme ne ate rruge eshte ndjenja (instikti yne e i gjashte).
    Nuk e di sa e qarte isha shpresoj te kem arritur te percjell ate ckam lex.[/QUOTE]
    dear jesu
    studimet e ndryshme na japin shembuj te ndryshem.cdo lloj rezultati,i japim nje emer,pseudonim.ky mund te jete rastesi ose dicka tjeter.une,per dy shembujt me pare,do te jepja emra te tjere.por nuk ka rendesi cdo te thoja une.po e perseris.cdogje qe na pret,eshte rastesi.

Burrels Forever. Maska e Doc_ERI
    Anëtarësuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    Un mendoj qe cdo gje ndodh per nje qellim te caktuar ne jete sepse asgje qe me ka ndodhur mua ska qen rastesi sepse e kam kuptuar qe cdo gje qe me ka ndodhur ka qen e shkruar qe te ndodhte ashtu ...
    If My Heart Could Talk,You Would See How Much I Love You.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga augusta b Lexo Postimin
    nga disa anetare,kam qejf te mesoj gjera.
    me pelqen qe ti augusta_b je shume e hapur ndaj ideve te reja, dhe kerkon te mesosh prej tyre , edhe kur nuk i beson perseri i konsideron dhe mundohesh ti besh pjese se thesarit te dijes. eshte per tu lavderuar.

jashte teme, por e meriton.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    me pelqen qe ti augusta_b je shume e hapur ndaj ideve te reja, dhe kerkon te mesosh prej tyre , edhe kur nuk i beson perseri i konsideron dhe mundohesh ti besh pjese se thesarit te dijes. eshte per tu lavderuar.

jashte teme, por e meriton.
    po te fus une brenda teme.ishte rastesi edhe fakti qe kam njohur disa njerez ketu,per te cilet kam shume respekt.disa mund te besojne gjera qe une nuk i besoj.veten tone ndryshojme,jo te tjeret.
    dija nuk ka kufi.kete ma ka mesuar nje njeri qe rastesisht ishte shume i afert per mua,shume i njohur per shumicen nga ju.tani nuk eshte me prane meje,por e kam gjithmone me vete.me mungon shume.
    falemnderit per fjalet e tua.
    ps.njeriu qe permenda,ka ikur nga jeta.kete e them te mos krijohen keqkuptime.

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga jesu Lexo Postimin
    Asgje nuk eshte rastesi ne jete , cdo gje ka nje shpjegim. Kete e kam lexuar ne nje liber nga autorja Angleze Rosemary Altea ku ka botuar librin me titullin E ke fuqin Shpjegon shum gjera dhe nje nder to flet dhe per rastesine: rastesia nuk ekziston

E kam lexuar edhe une kete liber,po personalisht kam kuptuar shpjegimin e shqisave te njeriut dhe zoterimin mbi to..
    Un mendoj se sensi i 6 ekziston dhe nuk mund ta parashikojme..."eshte rastesi"!
    E vertete qe cdo gje shpjegohet,por prape une besoj qe "rastesia eshte mbreti cudirave"!

respekte jesu
    "Carpe Diem"

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Rastesia nuk ekziston. Ne jetojme ne nje sistem. Cdo ngjarje eshte : pasoje-shkak-pasoje ne nje forme ciklike. "Rastesia" eshte ne fakt e parashikueshme.

i/e regjistruar Maska e SKIFTERI&12.05
    Anëtarësuar
    04-11-2007
    Postime
    423
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    E kam lexuar edhe une kete liber,po personalisht kam kuptuar shpjegimin e shqisave te njeriut dhe zoterimin mbi to..
    Un mendoj se sensi i 6 ekziston dhe nuk mund ta parashikojme..."eshte rastesi"!
    E vertete qe cdo gje shpjegohet,por prape une besoj qe "rastesia eshte mbreti cudirave"!

respekte jesu
    skam lexuar per rastesin pore jeta e perditshme dhe ndodhit qe ndodhin qdo dit e bejne te qarte ket se ska rastesi mbas nikohe mbasi kan ndodh diqka e kuptojm se kaqen epa evitushme qe ajo te ndodhe,ja ni ngjarje qe ka ndodh nje grua kishte pare ne enderr se ajroplani qe dote fluturonti i shoqi isaje dote rrxohej ajo nga shqetsimi imadh nuke ezgjon te shoqin me kohe perte fluturuare
    derisa po shikonte TV ne megjes jepet lajmi i vertet per rreximin e ajroplanit ne fjal ku kishin humbur jeten tegjith pasagjeret ajo me vrap shkon ne dhomen ku ishte i shoqi i saje pertja konfirmuar lajmin provon qeta zgjon por kot aj kishte vdekur.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tung kalofshi

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Rastesia nuk ekziston. Ne jetojme ne nje sistem. Cdo ngjarje eshte : pasoje-shkak-pasoje ne nje forme ciklike. "Rastesia" eshte ne fakt e parashikueshme.
    Nuk kemi si ta quajme rastesine dicka te parashikueshme,nese do te ishte e parashikueshme,atehere nuk do te quhej rastesi..per aq kohe sa nuk do te jemi te afte ti japim nje shpjegim llogjik te bazuar ne fakte te prekshme,do ta quajme gjithmone rastesi...a besoj ne rastesi?..sigurisht!...shume gjera ne jeten time kane ndodhur rastesisht...Ju do te thoni se ishin te predestinuara te ndodhnin.
    Gjithesesi ne jeten time kane ardhur ne forme rastesore...rastesi e predestinuar!
    Nuk e di,jam njeri dhe si i tille,nuk kam pergjigje per shume gjera..ju pershendes.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mësime të përgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  2. Justin Dëshmori: Apologjia e parë
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:48
  3. Këndi im fetar
    Nga Zana e malit në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 165
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 16:20
  4. Kuptimi i shehadetit
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 13-01-2005, 13:56
  5. Cfare eshte "Trinia e Shenjte"?
    Nga besnik29 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 60
    Postimi i Fundit: 27-01-2003, 21:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •