Close
Faqja 16 prej 45 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 443
    Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    @Jew09 po mer vella po, e kame te kjarte kete qe po thua (elhamdulilah), por qti besh deshmuesit i cili po mesone historine e treguar gabimishte, dhe qeshte me e keqja po i besone asaje doktrine .

p.s sote pashe nje dokumentare mbi jeten dhe vepren e Isait a.s (Jezusit) te treguar ne ''versionin'' e krishter.............por ma mire mos ta kisha pare hiq, ''gjynah'' qe dikush as me trillu tregime (dhe ndryshu vargje) nuk dine.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    @Jew09 po mer vella po, e kame te kjarte kete qe po thua (elhamdulilah), por qti besh deshmuesit i cili po mesone historine e treguar gabimishte, dhe qeshte me e keqja po i besone asaje doktrine .

p.s sote pashe nje dokumentare mbi jeten dhe vepren e Isait a.s (Jezusit) te treguar ne ''versionin'' e krishter.............por ma mire mos ta kisha pare hiq, ''gjynah'' qe dikush as me trillu tregime (dhe ndryshu vargje) nuk dine.
    Edhe jeta e Muhamedit ishte krejt ndryshe, keshtu qe myslimanet i kane nderruar shkrimet e tyre. Ku na con kjo injorance. O i nderuar ne besimin krishter termet si Bir i Zotit nuk kane kuptim fizik se edhe Muhamedi e ka keqkuptuar sic shihet qarte ne Kuran sepse ne paganizmin arab para-islam Allahu (perendia i Mekes) ka pasur tri vajza, pra zotat ne paganizem shumoheshin, lindnin, martoheshin etj, njehere Muhamedi ka leju adhurimin e tyre, e pastaj e ka ndalu si ma sqaron ti mua kete.

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Edhe jeta e Muhamedit ishte krejt ndryshe, keshtu qe myslimanet i kane nderruar shkrimet e tyre. Ku na con kjo injorance. O i nderuar ne besimin krishter termet si Bir i Zotit nuk kane kuptim fizik se edhe Muhamedi e ka keqkuptuar sic shihet qarte ne Kuran sepse ne paganizmin arab para-islam Allahu (perendia i Mekes) ka pasur tri vajza, pra zotat ne paganizem shumoheshin, lindnin, martoheshin etj, njehere Muhamedi ka leju adhurimin e tyre, e pastaj e ka ndalu si ma sqaron ti mua kete.
    Qfare shkrime na paskan nderruar muslimanet per Muhamedin a.s ??? Ndersa nese done diskutime te sinqerta atehere urdhero perndryshe ske nevoje te postoshe. Muhamedi a.s asnjeher nuk ka udhezuar/mesuar e aq me pake lejuar qe dikush te besoj kendo qofte ai perpose Allahut xh.sh. I Cili poashtu vendosi qe ai te jet pejgamberi i fundit ne Toke.

Dokumentari ne fjale (ate qe pash une pra) Isa.as (Jezusi) here quhej BIRI I ZOTIT HERE ZOTI VET, pra (ti leme anash ato se qfar kuptimi paska biri i zotit ne kuptimin krishter) me trego ti mu se a nuk eshte vet ky nje argument qe tregon se ju nuk keni nje ''definicion'' te prere lidhje me kete.
    Pra (gjithemone bazuar ne dokumentarine qe pashe) si ka mundesi qe kryqi te behet i shenjte per te krishteret nese ata besojne se aty (bashke me dy hajdut) u kryqezua Jezusi. Ne vend qe kryqi te urrehet (pasi qe i shkaktoj dhimbje Jezusit) , ata bejne te kunderten.
    Edhe diq, aty fjala e fundit (ne dokumentare) e thene nga Jezusi (deri sa ishte ende gjalle ne kete bote) ishte... O ZOT FALI KETA, SEPSE NUK DINE SE QPO BEJNE. Pra per nje njeri qe logjikon , din me mendu dhe eshte i sinqert. Kjo fjale e thene ketu qet ne pahe te gjitha kunderthenjet e krishtereve.
    1. Jezusi u cilesua si diq te derguar nga Zoti. Pra Jezusi kishte per detyr sakrifikimin e tije per te shpetuar njerzimin nga mekatet (qka per mendimin time dmth. ne jemi te lire te bejme tash mekate te pafunndshme, sepse per to nuk do pergjigjemi asnjehere, pasiqe paraprakishte ishte Jezuesi ai qe vendosi qe te i marr persiper gjuitha gjynahet tona)
    2. Jezuesi u cilesua si VET ZOTI. Ai jo pak here u QUAJT SI ZOT.
    3. E fundit lidhet me ate te paren. Pra nese Jezusi vertet ishte zot, atehere si ka mundesi qe ai ne momentin e fundit te jetes se tije ne kete bote, ta lus veten e vete per ti falur njerzimin perkatesisht , bashkekohasit e tije.

shpresoj u kuptuam drejt
    shnet
    besi

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Ne te Krishteret besojme ne nje Zot te vetem ne kuptimin e njesise se perbere dhe jo te nje personi te vetem fjala nje Zot i vetem ka kuptimin nga hebraishtja nje njesi kolektive e vetme dhe kur i lutemi Birit te Perendise nenkupton se po i lutemi vet Perendise sepse fjala Bir nuk nenkupton nje person me te vogel se vetja por nje person me te njejten natyre si dhe nenkupton marrdhenien qe kane dy personat pra nje marrdhenie dashurie te persosur Ati e do Birin dhe Biri e do Atin.

Tani kam une nje pyetje per ty aje ti ndryshe nga njerezit e tjere po qe se une te therras ty bir njeriu ?
    po edhe Adami edhe Eva nuk kishin baba dhe kjo sipas jush edhe ata femij te Zotit a ?
    Pasi shkoni ne ate menyren se ky ska baba ateher duhet te jet dikush baba
    Une besoj se lindja e Ises a.s pa baba eshte nje mrekulli pasi Zoti ka mundur ta krijoj Ademin edhe Haven pa baba e pa nene atehera Isen a.s eshte edhe me lehte per Te vetem pa baba , prandaj mos u bazoni ne ate se gjithqyshne duhet me pas nje baba .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Perse mysliamnet e kane te veshtire te njohin se kush eshte Jezus Krishti?
    Duhet thene se, jo vetem myslianet por vete qenia njerzore e ka te pamundur te njohe dhe te besoje Zotin Jezus, per faktin se, njeriu eshte nje qene e rene ne mekat.
    Te gjitha besimet, te cilat ne qender te tyre nuk kan Zotin Krisht, jane besime te reme. Edhe pse shume besimtare te feve te ndryshme nuk duan ta pranojne nje fakt te tille, kjo eshte mese e vertete. Kete fakt nuk e kam nxjere as une dhe as kisha e Krishtere. Kete fakt e pohon vete Zoti Jezus, i cili ne thenien e tij te fondamentale thote:

" Une jam rruga, e verteta dhe jeta. ASKUSH nuk vjen tek Ati pervecse me ane time."

Jezusi na tregon se e VETMJA rruge ku njeriu mund te vije tek Ati Perendi, dhe te mare jeten e Perjetshme, eshte Jezus Krishti. Kjo thenie e Jezusit e vendos cdo njeri ne bote, perballa nje FAKTI. Gjithsecili prej nesh eshte i lire ta pranoje, besoje, apo ta kundershtoje.
    Keto fjale te Jezusit ja u kam drejtuar shume myslimaneve, duke kerkuar prej tyre nese ata e pranojne dhe e besojne ate cka Jezusi deshmon per veten e tij dhe per shpetimin tone. Por si gjithnje, ata qendrojne ne absurditetin e tyre, duke u shprehur se, bibla eshte e ndryshuar. Nuk dua te hyj ne nje debat te tille, por i ftoj mysliamnet te perballen me FAKTIN, PROVEN dhe te VERTETEN. Nese BESIMIT i mungon FAKTI,PROVA dhe e VERTETA, ateher ky besim eshte i pafrytshem dhe i reme. Mbase dikush do te thote: Perse besimi juaj eshte i vertete, dhe besimi i myslimaneve jo? Pergjigja eshte shume e thjeshte. Per besimtarin e Krishtere, Jezusi eshte FAKTI, PROVA dhe e VERTETA. Po keshtu te gjithe besimet e tjera, te cilet ne qender te tyre nuk kane Jezusin, atehere kjo deshmon se, atyre ju mungon FAKTI, PROVA dhe e VERTETA. Me lejoni ta analizoj me qartesi kete qe thashe.

Ne diksutimet e meparshme une kam sqaruar se, besimi ne Perendine, nuk eshte nje besim pa njohuri dhe te vertete. Bibla na zbulon nje fakt teper madhor, ku na thote se, ASKUSH nuk mund te kerkoje Zotin, per faktin se te gjithe kane dale nga UDHA e tij. Renia ne mekat, eshte pikerisht ndarja e perjetshme qe krijesa beri me Krijuesin. Ky fakt na tregon se, njeriu prej aftesve te tij nuk mund te beje AZGJE, per tu bashkuar me Perendine, per faktin se ai jeton ne mekat. Bibla gjithashtu ne meson se, edhe sikur te duam te kerkojme Perendine, nuk mudn ta gjeme dot ate, pasi rruga ne te cilen ne ecim eshte ERRESIRE, dmth mekat. Edhe pse ne shpirtin tone ne e ndjejme mungesen e Krijuesit, kjo sepse cdo dite perballemi me probleme te cilat na deshmojne pasigurine dhe deshtimin tone. Por e megjithate, asnje nisme njerzore nuk te con tek Perendia. Bibla deshmon dhe thote se, GJITHSHKA eshte ne doren e Krijuesit. Eshte vete Krijuesi, Ai i cili vendosi te na jape PAQEN dhe Dashurine e tij, si e vetmja menyre per te MARE DHURATE HIRI, Jeten e Perjetshme. Cfare na tregon dhe na deshmon ky mesim i bibles? Pikerisht ketu ndahen te gjitha religjionet dhe doktrinat fetare, nga doktrina e krishtere. Te gjitha religjionet fetare, perjashto ate te krishtere, i inkurajojne dhe mesojne besimtaret e tyre, ne menyre krejt te kundert me ate cka bibla na meson. Ja si ju tha Jezusi dishepujve te tij:

" Nuk me kini zgjedhur ju mua, Une ju kam ZGJDHUR."

Keto fjale te Jezusit jane FILLESA prej ku duhet te ballafaqohet BESIMI ne Perendi. Cdo besimtar natyrisht qe pretendon se beson ne Perendi, por peytja shtrohet: A je i perzgjedhur nga Perendia? Apsoutlli Pal ju tha judenjve: ju kini zell per Perendine, por ju mungon NJOHUIRA dhe DITURIA e Perendise. Ky eshte fakt madhor ne fondamentin e nje besimi. Cfar solli mosnjohuria qe judenjte kishin ne zellin e tyre ndaj Perendise? Ata e moren Birin e Perendise dhe e kryqezuan, duke menduar se keshtu i sherbenin me devotshmeri Perendsie. Po keshtu Jezusi ju tha dishepujve te tij se, do tju kapin dhe do tju perndjekin, duke menduar se keshtu i sherbejne Perendise. Pra Jezusi na tregon se, nje besim ne te cilin mungon njohuria dhe dituria e Perendise, qe do te thote besim me nisme dhe baze njerzore, te con ne te kundert me Perendine. Ketu kam nje peytje: Edhe dishepujt e Krishtit ishin judenj, por perse ata nuk e cuan Jezusin drejt kryqit? Kjo sepse Zelli i tyre per Perendine ishte i mbeshtetur ne DITURINE e Perendise, dhe Dituria eshte Krishti. Ky fakt me bind dhe me ben te deshmoj se, te gjitha besimet, qe nuk kane Krishtin ne qender te tyre, edhe pse kane zell per Perendine, ata jane armiq te Perendise, pasi e kryqezojne perseri Birin e Perendise Zotin Krisht.

Perse vetem ne Jezusi eshte BESIMI i VERTETE tek Perendia?

Tri jane arsyet:
    Se pari: Perems Jezusit, njeriu mundi te shohe, te preke dhe te bashkohet me Perendine.
    Se dyti: Permes Jezusit njeriu arrit ta SHLYEJE BORXHIN e MEAKTIT.
    Se treti: Peremes Jezusit, njeriu arrit te mposhte mekatin dhe vdekjen, duke mare JETEN e perjetshme si dhurate te Hirit prej Perendise.

Pyetja eshte: Si ballafaqohet nje myslimane perballe keij FAKTI kaq fondamental?
    Kundershtesa qe myslimani i ben Jezusi Krishtit, dhe gjithe vepres se Tij, deshmon qarte se besimi i tij nuk eshte ne te VERTETEN. Kete nuk e them une nga mendja ime. Po sjell fjalet e Jezusit i cili tha: Kush nuk ka Birin, nuk ka as Atin.
    Fjalet e Jezusit jane te qarta dhe te thjeshta, ku besimtari duhet ti kushtoje shume vemendje. Jezusi ne keto fjal te tij na deshmon se, vetem permes Tij , njeriu do te mund te vije tek Ati Perendi. Mysliament perballe ketij fakti jane krejt kundershtues dhe mohues, deri ne infinit. Ata nuk pranojne as Birin dhe as Atin.

Perse Jezusi tha: kush me ka pare mua ka pare Atin tim... une dhe Ati jemi NJE.
    Askush deri em sot nuk ka guxuar te thote nje deshmi te tille.
    Pyetja qe shtrohet eshte:
    Perse te krishteret e besojne dhe pranojne kete deshmi te Jezusit, ndersa bota dhe myslimanet e kundershtojne deri ne fund???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 25-03-2008 mė 00:46

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    O deshmuesi mos perdore vargjet e Bibles si argumente o vllai. Se dihet ( jo e tera )shumica e e saje eshte ndryshuar (fatkeqesishte)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 25-03-2008 mė 07:36

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156

Thumbs up

Qfare shkrime na paskan nderruar muslimanet per Muhamedin a.s ??? Ndersa nese done diskutime te sinqerta atehere urdhero perndryshe ske nevoje te postoshe. Muhamedi a.s asnjeher nuk ka udhezuar/mesuar e aq me pake lejuar qe dikush te besoj kendo qofte ai perpose Allahut xh.sh. I Cili poashtu vendosi qe ai te jet pejgamberi i fundit ne Toke.

Dokumentari ne fjale (ate qe pash une pra) Isa.as (Jezusi) here quhej BIRI I ZOTIT HERE ZOTI VET, pra (ti leme anash ato se qfar kuptimi paska biri i zotit ne kuptimin krishter) me trego ti mu se a nuk eshte vet ky nje argument qe tregon se ju nuk keni nje ''definicion'' te prere lidhje me kete.
    Pra (gjithemone bazuar ne dokumentarine qe pashe) si ka mundesi qe kryqi te behet i shenjte per te krishteret nese ata besojne se aty (bashke me dy hajdut) u kryqezua Jezusi. Ne vend qe kryqi te urrehet (pasi qe i shkaktoj dhimbje Jezusit) , ata bejne te kunderten.
    Edhe diq, aty fjala e fundit (ne dokumentare) e thene nga Jezusi (deri sa ishte ende gjalle ne kete bote) ishte... O ZOT FALI KETA, SEPSE NUK DINE SE QPO BEJNE. Pra per nje njeri qe logjikon , din me mendu dhe eshte i sinqert. Kjo fjale e thene ketu qet ne pahe te gjitha kunderthenjet e krishtereve.
    1. Jezusi u cilesua si diq te derguar nga Zoti. Pra Jezusi kishte per detyr sakrifikimin e tije per te shpetuar njerzimin nga mekatet (qka per mendimin time dmth. ne jemi te lire te bejme tash mekate te pafunndshme, sepse per to nuk do pergjigjemi asnjehere, pasiqe paraprakishte ishte Jezuesi ai qe vendosi qe te i marr persiper gjuitha gjynahet tona)
    2. Jezuesi u cilesua si VET ZOTI. Ai jo pak here u QUAJT SI ZOT.
    3. E fundit lidhet me ate te paren. Pra nese Jezusi vertet ishte zot, atehere si ka mundesi qe ai ne momentin e fundit te jetes se tije ne kete bote, ta lus veten e vete per ti falur njerzimin perkatesisht , bashkekohasit e tije.

shpresoj u kuptuam drejt
    shnet
    besi
    Shum bukur besi
    Allshu tė shpėrbleftė!!!
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    O deshmuesi mos perdore vargjet e Bibles si argumente o vllai. Se dihet ( jo e tera )shumica e e saje eshte ndryshuar (fatkeqesishte)
    Detyra ime eshte, te te shpall Krishtin e Perendise, Shpetimtiarin e njeriut, nga mekati dhe vdekja. Ndersa detyra jote eshte, te kundershtosh. Por per nje gje jam i sigurt se, do te vije dita kur ti do te provosh frutin e marezis tende, dhe atehere do ta kuptosh se cfar eshte bibla per njeriun.
    Ti nuk e njeh Perendine Jahve, por te pakten mos e gjyko. Te mohosh fjalen e Perendise, do te thote te mohosh vete Perendine. Perendia Jahve, ku besojne te krishteret, nuk eshte si perendia juaj, ne te cilin ju besoni. A nuk e kupton se, islami me patjeter kerkon nje deshmi nga bibla, ne menyre qe te vetshpallet si nje besim i vertete???? Asnjehere besimi kristian, nuk ka kerkuar dhe nuk kerkon deshmi jashte fjales profetike ne bibel. Perse? Sepse bibla eshte fjala e shkrojtur e Perendise se Gjalle, e cila u shkrojt per mijera e mijera vejt me radhe, ne epoka te ndryshme, ne vende te ndryshme, nga nejrez te ndryshem. Dhe te gjitha shkrimet e shkrojtura ne perjudha dhe kohe te ndryshme nga njerez te ndryshem, qe nga shkrimi i pare (zanafilla) dhe deri tek i fundit, (apokalipsi), kane nje mendim dhe vullnet, ate te Perendise. Kjo sepse Vete Zoti foli dhe veproi tek shenjtoret, permes Frymes se tij.
    Eshte zgjuarsi te heshtesh per ate qe nuk di, dhe aq me keq kur ti gjykon fjalen e Perendise Jahve, Perendise se Abrahamit, Isaktu dhe Jakobit. Frika ndaj Perendsie eshte fillimi i njohjes, dhe vetem i MARI nuk ka frike, sepse shpriti i tij pret ferrin.
    Do te vije dita kur ti do ta kerkosh gjakun e Krishtit, vdekjen dhe ringjalljen e tij, por do te jete vone. Shume njerez, tha Jezusi, do te me thone ate dite: o Zot o Zot, por une do tju them: Ikni se nuk ju kam njohur ndonjehere, sepse kini bere vetem paudhesine, qe do thote MEAKT, dmth Shkelje te Ligjit te Perendise. Gjithsesi ti je i lire te mendosh dhe kundershtosh cfar te duash. Por une te them se, nje dite do te kuptosh se ai qe te meson te kundershtosh Krishtin dhe vepren cliruese qe Jezusi beri per ty ne kryq, eshte vetem satani. Eshte i njeti Satan qe ginjeu Njeriun e pare ne Eden, duke e cuar ate drejt katastrofes se madhe, drejt vdekjes se perjetshme. Keshilla ime eshte: Gjithshka eshte ne doren tende, pasi ti je ai qe i hap porten Jezusit, duke ja mbyllur Satanit. Ose anasjelltas. Sot eshte dita.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 25-03-2008 mė 23:43

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151

Dallimet: Kur'an - Bibel

Dallimet ne mes te Kuranit dhe Bibles

(Bible) Nė gjashtė ditė Zoti bėri qiellin dhe tokėn, dhe ditėn e shtatė pushoi dhe u ē’lodh".. (Exo . 31:17)

(Kuran)Ne krijuam qiejt e tokėn dhe gjithė ēka ka ndėrmjet tyre brenda gjashtė ditėsh dhe Ne nuk ndiem lodhje.. (50;38)

(Bible) Ne fillim Perėndia krijoi qiejt dhe token, pastaj krijoi driten e dites dhe errėsiren e nates, pastaj bimet, dhe perfundimisht krijoi diellin dhe henen. (Genes I 1:31)

(Kuran) A nuk e dinė ata, tė cilėt nuk besuan se qiejt e toka ishin tė ngjitura, e Ne i ndamė ato tė dyja dhe ujin e bėmė bazė tė jetės sė ēdo sendi; a nuk besojnė? (21:30)

(Bible) Perėndia tha : "Ta bėjmė njeriun sipas shėmbėlltyrės sonė dhe nė ngjasim me ne” (Gen 1:26)

(Kuran) Asnjė send nuk ėshtė si Ai; Ai ėshtė dėgjuesi, shikuesi. ( 42:11)

(Kuran)As s’ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.
    Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė. (112:3, 4)

(Bible) Deri kur do tė mė harrosh, o Zot? (Psalm. 13:1)

(Kuran) Zoti im nuk gabon e as nuk harron (20:25)

(Bible) Zgjohu ! Pse fle, o Zot? (Psalm. 44:23)

(Bible) Pastaj Zoti u zgjua si nga gjumi, ashtu si njė trim qė bėrtet nėn ndikimin e verės. (Psalm 78:65)

(Kuran)All-llahu ėshtė njė, nuk ka zot tjetėr pėrveē Atij. Ai ėshtė mbikqyrės i pėrhershėm dhe i pėrjetshėm. Atė nuk e kap as kotja as gjumė.(2:255)

(Bible) Deri kur, o Zot, do tė bėrtas dhe ti nuk do tė mė dėgjosh?(Hab 1:2)

(Kuran) Vėrtet, Zoti im dėgjon dhe i pėrgjigjet lutjes.(14:39)

(Kuran) Andaj, nėse bėn shprehjen (lutjen haptazi), Ai e di tė fshehtėn, madje edhe mė shumė se kjo.(20:7)

(Bible) "O Zoti i ushtrive, deri kur do tė vazhdosh tė mos kesh mėshirė pėr Jeruzalemin (Zech 1:12)

(Bible) A do tė mė hedhė poshtė pėr gjithnjė Zoti? E nuk do tė mė pėlqejė mė kurrė? Dhe mirėsia e tij ka marrė fund pėr gjithnjė dhe falja e tij ka munguar pėr brezat e ardhshme? Vallė Perėndia e ka harruar mėshirėn dhe nė zemėrimin e tij u ka dhėnė fund dhembshurive tė tij? (Sela) (Psalm 77:7,9)

(Bible) Shpresa ime ka mbaruar nga Zoti (Lamcn 3:18)

(Kuran) Thuaj: “O robėrit e Mi, tė cilėt e keni ngarkuar me shumė gabime veten tuaj, mos e humbni shpresėn ndaj mėshirės sė All-llahut, pse vėrtetė All-llahu i falė tė gjitha mėkatet, Ai ėshtė qė shumė falė dhe ėshtė mėshirues!” (39:53)

(Bibla) Vėr veshin, o Zot, dhe dėgjo; hap sytė, o Zot, dhe shiko!(2 nd Kings 19:16)

(Kuran) S’ ka dyshim se All-llahu e di fshehtėsinė e qiejve e tė tokės, All-llahu sheh atė qė punoni ju. (49:18)

(Bible)Zoti tha: tė prish besėlidhjen time qė kam lidhur me ta; (Lcvi 26:44)

(Bible) Ti the o Zot besėlidhjen time une nuk do ta prishi…

(Kuran) Premtimi i All-llahut ėshtė (ky), All-llahu nuk e thyen premtimin e Vet, por shumica e njerėzve nuk po dinė.(30:6)

(Bible) Ti tregohesh i pastėr me njeriun e pastėr dhe dinak me njeriun e ēoroditur.
    ( 2 Sam. 22:27)

(Kuran) O ju qė besuat, vazhdimisht tė jeni dėshmues tė drejtė pėr hirė tė All-llahut edhe nėse ėshtė kundėr (interesit) vetvetes suaj, kundėr prindėrve ose kundėr tė afėrmve ( 4:135)

(Bible) Zoti I tha Jezusit” Ti je biri im, sot mė linde.” (Heb 5:5)

(Bible) Zoti I tha Davidit "Ti je biri im, sot mė linde.” (Psalm 2:7)

(Kuran) Thuaj: Ai, All-llahu ėshtė Njė!
    All-llahu ėshtė Ai qė ēdo krijesė i drejtohet (i mbėshtetet) pėr ēdo nevojė.
    As s’ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.
    Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė.(112:1,2,3,4)

(Kuran) All-llahu nuk ka marrė pėr Vete kurrfarė fėmijė (as nga engjėjt, e as nga njerėzit), nuk ka me Tė ndonjė zot tjetėr, pse (sikur tė kishte zot tjetėr), atėherė secili zot do tė veēohej me atė qė ka krijuar, dhe do tė dominonin njėri mbi tjetrin! I lartė, i pastėr ėshtė All-llahu nga ato qė ia pėrshkruajnė.( 23:91)

(Kuran) Ata thanė: “I Gjithėfuqishmi ka fėmijė”.
    Ju (jobesimtarė) vėrtet sollėt njė fjalė shumė tė shėmtuar.
    Aq tė shėmtuar sa gati u copėtuan qiejt, gati pėlciti toka dhe gati u shembėn kodrat nga ajo (fjalė).
    Pėr atė se tė Gjithėmėshirshmit i pėrshkruan fėmijė.
    E tė Gjithėmėshirshmit nuk i takon tė ketė fėmijė.
    Nuk ka tjetėr, vetėm se gjithė ēka ėshtė nė qiej e nė tokė ka pėr t’iu paraqitur Zotit si rob.
    Ai me diturinė e vet i ka pėrfshirė tė gjithė, dhe ka numėruar e evidentuar ēdo gjė tė tyre nė mėnyrė tė saktėsishme.
    Dhe nė ditėn e kijametit secili do t’i paraqitet Atij i vetmuar.(19:88……95)

(Bible) Dhe Maria i tha engjėllit: ``Si do tė ndodhė kjo, pėrderisa unė nuk njoh burrė?``. Dhe engjėlli duke u pėrgjigjur, i tha: ``Fryma e Shenjtė do tė vijė mbi ty dhe pushteti i Shumė tė Lartit do tė tė mbulojė me hijen e vet( Luke 1:34)

(Kuran) Ajo tha: “Si do tė kem unė djalė, kur mua nuk mė ėshtė afruar njeri (nuk jam e martuar), e as nuk kam qenė e pamoralshme”.
    Ai (Xhibrili) tha: “Ja, kėshtu ka thėnė Zoti yt; ajo pėr Mua ėshtė lehtė, e pėr ta bėrė atė (djalin e krijuar pa babė) argument pėr njerėzit e edhe mėshirė nga ana e Jonė. Kjo ėshtė ēėshtje e kryer!”(19:20,21)

(Bible) Zoti ju tha beni israilve” ēdo grua do t`i kėrkojė fqinjės sė saj dhe gruas qė banon nė shtėpinė e saj sende argjendi, sende ari dhe rroba; dhe ju do t`ua vini nė shtat bijve dhe bijave tuaja; kėshtu do t`i zhvishni Egjiptasit".(Exo. 3:22)

(Bible) Dhe bijtė e Izraelit bėnė ashtu siē i kishte thėnė Moisiu dhe u kėrkuan Egjiptasve sende argjendi, sende ari dhe rroba. (Exo. 12:35)

(Kuran) Thuaju: “ All-llahu nuk urdhėron tė shėmtuarėn , a thoni pėr All-llahun ēka tė doni ?” (7:28)

(Bible) unė, Zoti, Perėndia yt, jam njė Perėndi xhelos qė dėnon paudhėsinė e etėrve ndaj bijve deri nė brezin e tretė dhe tė katėrt tė atyre qė mė urrejnė,(Deut , 5:9)

(Bible) Pėrgatitni masakrėn e bijve tė tij pėr shkak tė paudhėsisė sė etėrve tė tyre (Isiah 14:21)

(Kuran) …dėmi i secilit person ėshtė kundėr vetes. Askush nuk do ta bartė barrėn e tjetrit. (6:164)

(Bible) Dhe tė tjerėve u tha, nė mėnyrė qė unė ta dėgjoja: "Kaloni nėpėr qytet pas tij dhe goditni; syrit tuaj tė mos i vijė keq dhe mos kini mėshirė aspak… Vritni deri nė shfarosje pleq, tė rinj, virgjiresha, fėmijė dhe gra. (Ezek. 9:5,6)

(Bible) Pastaj Zoti i foli akoma Moisiut, duke i thėnė: "Merrua hakun bijve tė Izraelit kundėr Madianitėve….. Dhe luftuan kundėr Madianit, ashtu si e kishte urdhėruar Zoti Moisiun, dhe vranė tėrė meshkujt.(Num. 1:7)

(Bible) Bijtė e Izraelit zunė robinja edhe tė gjitha gratė e Madianit dhe fėmijėt e tyre, rrėmbyen tėrė bagėtinė e tyre, tėrė kopetė e tyre dhe tėrė pasuritė e tyre..pastaj u vunė zjarrin tė gjitha qyteteve ku ata banonin dhe tė gjitha kalave tė tyre, ( Num . 1:7,8)

(Bible) Moisiu u tha atyre: "Keni lėnė gjallė tė gjitha gratė?(Num.1:15)

(Bible) Prandaj vrisni ēdo mashkull nga fėmijėt dhe vrisni ēdo grua qė ka marrėdhėnie seksuale me njė burrė, (Num. 1:17)

(Bible) por ruajini tė gjalla pėr vete tė gjitha vajzat qė nuk kanė pasur marrėdhėnie seksuale me burra.

(Hadith) Pejgamberi a.s ka thėnė:”Shkoni nė luftė me pėrkushtim ndaj fesė sė Zotit! Mos prekni gratė, pleqtė dhe fėmijėt ! Pėrmisojeni gjithmonė gjendjen e tyre dhe tregohuni tė butė me ta!Zoti I do njerėzit e sinqertė.”

( Hadith) “Mos vrisni fėmijė !Shmangni prekjen e njerėzve qė ia kanė pėrkushtuar veten lutjes nėpėr kisha! Kurr mos vrisni gra dhe pleq! Mos digjni e as mos prisni pemė! Kurr mos rrėnoni shtėpi.” (shtese)

(Bible) Ne, pra, konkludojmė se njeriu ėshtė i shfajėsuar nėpėrmjet besimit pa veprat e ligjit. (Roman. 3:28)

(Kuran)A menduan njerėzit tė thonė: “Ne kemi besuar, e tė mos vihen nė sprovė?” Ne i sprovuam ata qė ishin para tyre, ashtu qė All-llahu gjithqysh do t’i dallojė ata qė e thanė tė vėrtetėn e do t’i dallojė edhe gėnjeshtarėt. (29:2,3)

(Bible) Mos i rezisto tė ligut; madje, nė qoftė se dikush tė qėllon mbi faqen e djathtė, ktheja dhe tjetrėn, dhe nė qoftė se dikush do tė tė nxjerrė nė gjyq pėr tė tė marrė tunikėn, jepi edhe mantelin. (Math. 5:38)

(Kuran) Ndėshkimi i tė keqes bėhet me njė tė keqe nė tė njėjtėn masė, e kush fal e bėn pajtim, shpėrblimi i tij ėshtė tek All-llahu. Vėrtet, Ai nuk i do zullumqarėt. ( 42:40)

(Kuran)…. po le t’ua falin (gabimin) dhe mos t’ua zėnė pėr tė madhe. A nuk dėshironi qė All-llahu t’u falė ju? All-llahu falė dhe mėshiron shumė.(24:22)

Marr nga libri:” LET THE BIBLE SPEAK” by Ahmad Deedat
    Perktheu dhe pershtati : Bekim hasani
    Brunei Darussalam 11/11/2004

Faqja 16 prej 45 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •