Close
Faqja 11 prej 45 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 443
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    I nderuar ocean.
    Se pari te falenderoj per menyren e qete te diskutimit, dhe ju mbeshtes ne kete pike.
    I nderuari Deshmuesi,

Te falenderoj per perpjekjet e tua per tu sjellur ne menyre sa me te bute. Kjo sipas mendimit tim eshte nje cilesi e qmuar e nje besimtari te vertete.

Une mendoj se ne te gjithe shkrimin tim, nuk kam sjelle qofte dhe nje ofeze te vetme
    ,
    Kurani ginjen kur thote se, Jezusi nuk eshte Bir i Perendise; se Jezusi nuk eshte Perendi; se Jezusi nuk shkoi ne kryq; se Jezusi nuk u ringjall nga vdekja; se mesimet e Jezusit nuk jane te verteta por jane shkrime dhe ginjeshtra te ndryshuara;
    A nuk do te ishte me mire i nderuar te mos perdorje fjalen "genjen". Kjo fjale mund te merret si ofendim. Ketu bile qendron i gjithe problemi, menyra se si shprehemi. A nuk do te ishte me mire qe ne vend te fjales "genjen" te thuhej Kurani bie ne kundershtim me Krishterimin ne keto pika ... Vetem nje fjale mund te ndryshon te gjithe menyre se si do te ndihet nje njeri psiqikisht, emocionalisht.

Ju jeni mysliman, dhe kjo eshte e drejta dhe perzgjedhja juaj, askush nuk ka te drejte tju gjykoje apo tju fyeje.
    Te falenderoje per kete shkrim. Gjithashtu shpreh mendimin e njejte ndaj jush.

Si do te ndjeheshit ju, kur dikush tju thoshte se kurani qe kini eshte i gjithi i ndryshuar? Si do te ndjeheisht ju nese dikush do te sillte ginjeshtra rreth profetit tuaj, ku ju besoni? Si do te ndjeheshit ju kur dikush i ndryshon vargjet e kuranit? Si do te ndjeheshit ju kur tju thoshin faktin se, ne vendet islame kisha perndiqet dhe te krishteret ne shume vende islame vriten per shakak te besimit? Ka dhe plot fakte te tjera te cilat i krishteri duhet ti kete parasysh dhe fare qarte.
    Une po ju sjell disa shembuj, per tju dhen mundesine juve qe te shihni se sa dhunshem islami e fyen dhe e perndjek Krishtin dhe kishen e tij.... Tani ju pyes me mirsjellje, a ka ofendim, mosrespekt, dhe dashakeqesi me te madhe se keto qe ben islami, per ata qe e besojne Krishtin dhe fjalen profetike ne bibel???
    Shiko i nderuar ketu eshte gracka e Satanait. Ketu duhet kujtuar fjalet e Dashuris, Tolerances, Meshires, Urtesise, Faljes qe solli Jezusi a.s. Ketu duhet studiur teper thelle arsyet perse kan ndodhur, ndodhin dhe do te ndodhin lufterat e njerezimit me njeri tjetrin. Ketu duhet ndare dhe nuk duhet pergjithsuar te gjithe Islamin me karakteristika e dhunes qe ju permendet me larte.

Nuk i bej te gjithe "muslimanet" si engjuj te mire. Se disave prej tyre injoranca ua ka mbuluar driten hyjnore te paqes e meshires qe gjendet ne zemren e njeriut. Ndoshta edhe vete jam njeri nga ata, Perendia e di me se miri, dhe i falem vetem atije.

Armiku yne i perbashket eshte Djalli Satana,
    Shume bukur e ke thene Deshmuesi. Vetem kete njeriu ta kuptoje nuk do ti duhet me shume.

Une deshrioj qe te kemi vertet nje bisede te ngrohtete midis njeritjetirt duke sjelle argument dhe duke e kundershtuar njeritjetrin, por jo me ginjeshtra dhe ofeza
    ,

Gjithashtu i nderuar. Dallimet i njohim mire se ku jane, por une dua te koncentrohemi tek te perbashketat qe ne kemi. Tek cilesit e Dashurise, Paqes, Miresise, Tolerances, Faljes etj. Keto e sjellin njeriun tek e verteta. Dallimet ekzistojne per shkak te injorances. Dhe njeriu del fitimtare ndaj injorances vetem duke asimiluar ne vet-vete cilesit e mira te Perendise qe permenda me lart. E verteta thuhet se gjendet brenda ne njeriun, po te dije menyren se si ta kerkoje.

dhe se brezi i profeteve i perket vetm popullit te Izraelit, sepse ata ishin kombi i perzgjedhur i Perendise.
    Kjo per mua ka shume pak rendesi, por vetem ta kesh me dije se Arabet dhe Izraelitet jane vellezer dhe i bashkon nje gjak nga babai, profeti Abraham a.s.

Njeriu eshte i Lire per te perzgjedhur dhe besuar atje ku ai deshiron, kjo liri vjen nga Krijuesi dhe jo nga njeriu. Imponimi kurre nuk sjell nje bashkepunim apo disktuim te mire
    .

Te lumte i nderuar, pajtohem plotesisht me ty.

Por mua me cudit fakti perse koncentrohemi vetem te dallimet ne mes nesh!

Mua fjalet e inspiruara nga vete Perendia nepermjet Jezusit a.s. me kan prekur thelle ne zemer qe kur kam qene shume i ri. Aty me te vertete eshte nje mesazh per dashurine qe njeriu duhet ta kete per njeriun dhe Perendine. Ato fjale me te vertete jane DRITE per njerezimin. Por per te zbatuar mesimet hyjnore e Jezusit a.s. eshte shume veshtire per nje njeri. Kerkohen sakrifica te medha dhe nje ndryshim total te psiqikes se njeriut. "Duaj armiqte e tu" "Duaj ata qe te urrejne" "Duaj ata qe te tallin" shume shume te rralle ka njerez te tille ne bote qe i permbahen kesaje keshille hyjnore te PAQES, MESHIRES, dhe DASHURISE.

Tani per mua mesazhi i Jezusit a.s. i inspiruar nga vete Perendia eshte shume i rendesishem. Kjo eshte e rendesishmja per mua, te percjell fjalen, mesimet dhe menyren e jeteses se Jezusit a.s.

Se a eshte Jezusi a.s. Zot apo jo, ka shume pak rendesi per mua. Mua me intereson mesimi i tije qe eshte DRITE dhene njerezimit, nje keshille per menyren se si njeri duhet jetoje. Ketu koncentrohem une.

Eshte e pakuptime per mua urrejtja ndaj njeri tjetrit vetem pse a eshte Jezusi a.s. Zot apo jo? A u kryqezua Jezusi a.s. apo jo? Dhe tamam ketu biem ne gracke te Satanait duke harruar ate kryesoren, dhe kryesorja ishte mesazhi i DASHURISE i inspiruar nga vete Perendia qe Jezusi a.s. solli per njerezimin.

Njeri mund te shpenzoje gjithe energjine, rendesine, fokusimin ne ate qe Jezusi eshte Zot dhe mos ti permbahet fare fjales qe la Jezusi, dhe ketu lind injoranca. Po te shkrihet njeri ne menyren e jeteses, qe na mesuan njerezit e shenjte, po te behet njeri nje me cilesite e mira te Perendise, e verteta do te lind, dhe se ne jemi pjese e pandashme e Krijuesit, dhe se Krijuesi, e Verteta, mbreteria e Parajses eshte NJE dhe gjendet brenda ne njeriun.

Studime te mbara, dhe uroj qe te gjeni te Verete, sepse e VERTETA, tha Jezusi do tju beje te lire.
    " Une jam rruga, e verteta dhe jete, tha Jezusi....
    Te falenderoj, dhe gjithashtu ju uroje cdo te mire ne jete.
    Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 10-02-2008 mė 10:00
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Mendoj se menyra e diskutimit te ocian, duhet jo vetem pershendetur por edhe vepruar. Vertet jemi te lire te shprehim ate qe ne besojme dhe mendojme, por gjithmone duke e respketuar njeritjetrin dhe duke sjelle argumentin. Une pesonalisht vazhdoj te pershendes ocian dhe beatles, per kete menyre te qete dhe paofeza ndaj njeritjetirt.
    Edhe pse ne disa mendime qe ocian shpreh pergjate citimeve ne pergjigje te shkrimit tim, me te cilat une jam krejt i kundert dhe nuk pajtohem, perseri ai mbetet nje shembull i mire per menyren e qete te diskutimit.
    Fakti eshte se, ne kemi nje besim krejt te ndryshem me ate islam, dhe natytrisht qe nuk mund te dalim ne te njejtin perfundim, dhe ky perfundimi eshte Krishti. Ocian thote se, pak rendesi ka per mua nese ju e quani Jezusin Zot, apo, pak rendeis ka per mua nese Jezusi u kryqezua apo jo. Kjo eshte perzgjedhja e tij per te pranuar dhe besuar ato qe ai deshiron te besoje, por duhet thene se pikerisht ketu ne keto pika, ndahen besimet tona. Prandaj Gjoni tha: ka shume frymera ne bote, por jo te gjitha vijne nga Perendia. Fryma e Vertet e Perendise eshte vetm Ai qe rrefen Krishtin e ardhur ne MISH. Po keshtu Gjoni tha: kane dale shume profete te reme neper bote. Ky citim i Gjonit e vendos te krishterin perballe realtietit midis botes dhe Perendise, midis frymes se ginjeshtres dhe Frymes se Vertete. A mund te zere vend tek i krishteri keshilla qe ocian jep ndaj pergjigjeve te shkrimit tim? Ai ne nje vend thote: deshmuesi me mire do te ishte qe te mos thuash se , "kurani ginjen kur nuk pranon Jezusin Zot, dhe kryqezimin e Jezusit. Me mire do te ishte qe ne kete rast te thuash: kurani kundershton.
    Mendoj se ne kutpimin leksikor fjala"ginjen", me fjalen" kundershtoj", nuk kane te njejtin kuptim. Te kundershtosh do te thote, te mos bijesh dakort me nje realtiet apo menyre, duke menduar se ju jeni drejt. Ndersa te gijnesh, do te thote, te fshehsh nje te vertete, duke sjelle nje te pavertete. Po i rikthehem Gjonit ne letrene tij te pare. Ai thote se per te deshmuar frymen dhe profetet e GINJESHTERT, PROVA eshte KRISHTI. Cfar deshmojn Krishti, apsotujt dhe te gjithe deshmitaret okulare rreth Personit Jezus? Jezusi paratha per kryqezimin e tij, si dhe apostujt e deshmitaret okulare deshmojne se Jezusi u kryqezua dhe u rinjgall te treten dite. Pra ketu jemi para nje fakti te kryer dhe te deshmuar nga apsotujt dhe deshmite e analeve qeveritare te asja kohe. Po kurani cfar thote ne lidhje me kete realtiet? Kurani para ketij FAKTI historik, nuk po ben nje kundershtim duke then se, ne nuk e pranojme se Jezusi eshte kryqezuar. Ai jep nje lajm te ginjeshtert duke sjelle nje version te pavertete. Kurani thote: ne momentin qe Jezusi do te cohej ne kryq, u cua nje nje Dash ( kafshe) per kryqezim, dhe tashme se fundi duke e ndruar kete verison thote: ne vend te Jezusit shkoi Juda Iskariot. Mesimi qe kurani jep ne lidhje me kryqezimin e Krishtit nuk eshte thjesht nje kundershtim, por eshte nje ginjeshter e paster. Kjo sepse Kurani sjell nje verson jo te vertete, qe fare paster per nje te krishtere qe beson ne te VERTETEN do te thote: GINJESHTER. Kursesi nuk mund te pajtohem me mendimin qe kete ginjeshter ta quaj nje kundershtim faktesh.
    Por perse tashme se fundi dokerina islame e ka ndryshuar varinatin e kryqezimit, dhe e ka bere nga kryqezimi i DASHIT (kafshe) ne kryqezimin e Judes( njeri)?
    Edhe kjo e ka shpejgimin e vet. Ne ungjillin pas Gjonit kemi nje deshmi mbi Jezusin, te dhene nga prfeti i fundit Gjon pagezoir, i cili duke ju treguar Jezusin judenjve tha: JA "QINGJI" i Perendise qe heq mekatin e botes.
    Fjala "QINGJI", per judenjte do te thoshte SAKRIFICA qe ata kryenin per mekatiet e tyre, si dhe QINGJI per ta ishte, FLIJA qe u be pergjate PASHKES, kur izraeli dolli dhe u CLIRUA nga SKLLAVERIA e Egjyptit. Pra shkruesi i kuranit e ka sjelle kete version te Dashit ose Qingjit, sepse keto jane fjalet me te cilat Profeti Gjon e deshmoi Jezusin para izrailiteve.
    Po sot perse doktrina islame vendosi qe ta ndryshoje kete variant? Kjo per faktin se fjala "QINGJ" ka nje kuptim mjaft thelbesor per te krishteret. Sepse te krishteret e dine se cdo te thote:"Qingji i Perendise i kryqezuar per mekatet e botes". Atehere islami sjell nje tjeter version te pavertete, ku thote se ishte Juda ia qe shkoi ne kryqezim. Ne shkrimet e mia te meposhtme, une do ta vertetoj katerciperisht se perse vetem Krishti ishte i denje per kryqin dhe askush tjeter pervec tij. Dhe ky vertetim vjen nga Perendia dhe jo nga njeriu
    Une nuk mund te gjykoj askend rreth besimit dhe perendise ku ai beson, por te shpallesh te verteten do te thote, te mos pajtohesh me ginjeshtren. Prandja dhe Jezusi tha:
    "NEse qendroni ne fjalen time, jeni me te vertete nxenesit e mij, do ta njihni te verteten dhe e verteta do tju beje te lire.".
    Cfare do te thote : e VERTETA te ben te lire? Kjo do te thote se, vetem kur vjen dhe qendron ne te VERTETEN (Krishtin), clirohesh nga cdo GINJESHTER dhe e PAVERTETE qe ne thelb jane MEKAT.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 10-02-2008 mė 14:05

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga beatles Lexo Postimin
    deshmues.nqs ti e ke gjetur te verteten ,gezoju asaj .po te kisha une fatin tend dhe ta gjeja te verteten nuk do tme interesonte fare se ne cfare besojne te tjeret(qofte e vertete apo e rreme)sidoqofte une edhe pa e gjetur te verteten(pasi mendoj qe per te gjetur te verteten njeriut i nevojitet e gjithe jeta,mbase edhe vdekja,dhe jo vetem nje pjese e saj, jam nje njeri i kenaqur.me duket se ti dalngadale nuk po din se cfar po flet.po behesh si mesia 4 ever.
    Pershendetje beatles, pra nese ke dicka me mua, ti duhet te ma thuash mua e jo te fajesosh te tjeret. Une ketu ne forum e shpreh vetem mendimin tim dhe nuk perfaqsoj as protestantet, por vetem mendimin tim e them.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-01-2008
    Postime
    11
    S'ka dyshim se feja Islame eshte me e vertete se Krishterimi...

- VOLTERI, filozof dhe shkrimtar i madh francez, thotė: “feja me tė cilėn erdhi muhammedi, pa dyshim ėshtė mė e lartė se krishterizmi.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga meti_inter Lexo Postimin
    S'ka dyshim se feja Islame eshte me e vertete se Krishterimi...

- VOLTERI, filozof dhe shkrimtar i madh francez, thotė: “feja me tė cilėn erdhi muhammedi, pa dyshim ėshtė mė e lartė se krishterizmi.

Thonė se njė fjalė e urtė popullore thotė: ''Eja baba tė tė tregoj arat e malit''. Je ende i ri nė kėto anė. Lexo mė tepėr nė faqet e kėtij Forumi se do mėsosh mė tepėr.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Fillimisht ju falenderoj per pjesmarjen tuaj ne ket teme, dhe ju inkurajoj qe te ecim ne krishtin, duke deshmuar ungjillin dhe emrin e tij, permes asaj cka Krishti beri personalisht ne jeten tone. Tani pe e filloj me pyetjen:

Perse myslimanet e kane te pamundur te shohin, pranojne dhe besojne Jezusin Perendi?

Eshte vertet nje kohe e gjate qe nga dita e pare, kur une e njoha Jezusin si Zotin e vertet Perendi. Kisha shume kohe qe digjoja rreth Jezusit, per bemat dhe vepren e Tij ne kryq, per vdekjen dhe ringjalljen e Tij nga vdekja. Por, a ishte kjo "njohuri", ajo cka mua me bente nje kristian dhe bir te Perendise???
    Mrekullia e Zotit nuk qendron thjesht ne njohurite qe nje i krishtere ka per Zotin. Mrekullia e Zotit qendron ne DESHMINE dhe VEPREN qe vete Perendia JEP dhe BEN ne zemren dhe jeten e kristianit. Pra pa kete DESHMI dhe VEPER te Perendise, askush nuk mund te NJOHE, PRANOJE dhe BESOJE ne Perendine e VERTET, Atin e Perjetshem. Fakti dhe arsyeja se perse myslimanet nuk e besojne Jezusin si Zot e Perendi, eshte sepse ata nuk kane DESHMINE dhe VEPREN e Perendise ne vete zemren dhe jeten e tyre. Pak rendesi ka se cfar pozite shoqerore, fetare apo klasore ze ne nje shoqeri. Njohja e Perendise nuk eshte fryt dhe atribut njerzor, ashtu sic fete ( perjashto besimin e krishtere) predikojne. Kur arrita te besoj ne Krishtin, e vertetova katerciperisht se, sa e paafte dhe e pazonja ishte mendja dhe inteligjenca ime, per ta njohur dhe besuar Perendine Jahve. E di qe per ata qe nuk e kane perjetuar DESHMNE e Krishtit ne zemren e tyre, fjalet e mia ju duken disi te cuditshme. Une ju ftoj te gjithe ju qe nuk besoni ne Jezusin Perendi, qe te merni kuranin dhe biblen, dhe ti lexoini. Ju siguroj se pasi ti keni lexuar do te konstatoni se, kurani per ju eshte nje liber te cilin ju e kuptoni plotesisht, ashtu si kuptoni nje roman apo nje liber te zakonshem letrar, edhe pse me shume mesime te tij ju mbase mund te pajtoheni ose jo. Ndersa ne lidhje me biblen , mendesia juaj do te jete mjaft e kufizuar dhe heraheres kundershtuese dhe mosbesuese. Ju do te ngrinit shume pyetje dhe do te ishit mosbesues ne ato cka bibla deshmon. Llogjika dhe mendja juaj nuk mund te pranoje se njeriu u ringjall nga vdekja; Ju nuk mund ta besoni se si Njeriu Jezus ushqeu me dy peshqe dhe pese buke te vogla rreth pesemije njerez; Ju nuk mund te pranoni kurre mesimin e Jezusit i cili thote: te duash armikun tend; Ju nuk mund te pranoni qe te luteni per ata qe ju keqtrajtojne dhe ju perndjekin; Ju kurre nuk do ta ndanit pasurine tuaj me te varferit; Ju kurre nuk dot e besonit se si nje i verber mori prej Jezusit dritene syve; se si Lazari i vdekur prej disa ditesh, u ngjallej nga vdekja prej Jezusit; Ju kurre nuk do te pranonit si te vertete faktin qe lumenjte ne Egjypt u kthyen ne gjak, dhe kakrkalecat mbushen fushat e egjyptit. Ju kurre nuk do ta besoni se Deti u hap ne mes, dhe populli i izralet kaloi permes tij. Ju kurre nuk do ta ulnit vetvteten dhe krenarine tuaj, per shak te Jezusit; Ju kure nuk do te pranonit qe te beheshit si "lojder" ne bote, dhe kete per shkak te Jezusit; ju kurre nuk do te pranonit qe te humbnit pasurine tuaj per shkak te Jezusit. Ju kurre nok do te pranonit qe te vuanit per shkak te Jezusit. Ju kurre nuk do te mund te vertetonit se Jezusi eshte Biri i vemtelindur i Perendise, dhe Zot e Perendi Ati i perjeshtem. Ja pra perse thashe se, mendja dhe inteligjenca ime, jane te paafta te njohin dhe besojne Perendine e Vertet Jahve. Mendja ime eshte e kufizuar, dhe natyrisht si e tille do te funksionoje. Por ku gabon njeriu? Ja si ju tha Jezusi apsotujve te tij:

" JUVE ju eshte DHENE te njihni te fshehten e mbreterise se qiejve, ndersa atyre nuk ju eshte dhene."

Nese dikush kerkon te flase per ate qe nuk i eshte dhene, natyrisht qe ginjen dhe deshmia e tij nuk eshte e vertete, sepse flet nga vetja. Nese myslimanet deshmojne se Jezusi eshte vecsenje profet, atehere pyes: Perse Pjetri i tha Jezusit: " ti je Biri i Perendise se gjalle?" Pra kemi dy deshmi te kunderta ne thelb. Bir Perendie do te thote: Perendi. Ndersa "profet" do te thote: njeri mekatar dhe i vdekshem. Atehere pyes: Nga vjen deshmia e Pjetrit, dhe nga vjen deshmia e kuranit rreth Personit Jezus Krisht? Kur Pjetri deshmoi kete fakt per Jezusin, Jezusi i tha: Kete ta ZBULOI Ati im qe eshte ne Qiej. Pra Jezusi ketu e perjashtoi plotesisht njohurine dhe aftesine njerzore, si "mjet" per te njohur dhe deshmuar Birin e Perendise Zotin Krisht. Po kuranit kush ja jep kete zbulese rreth Personit Jezus Krisht? Kur Jezusi i pyeti apostujt se cfar njerzit mendojne rreth Tij, apostujt i thane: njerzit deshmojne dhe thone se ti je nje profet. Ja pra ketu del fare qarte dhe hapur se nga vjen DESHMIA dhe Zbulese e kuranit mbi Jezus Krishtin, dhe nga vjen DESHMIA dhe ZBULESA e Pjetirt per Jezusin.
    Cdo mysliman, mund ta hedhe kete fakt qe une solla, pas kraheve dhe te mos i kushtoje vemendjen e duhur, por ju siguroj se kjo do ju rendoje edhe me teper. Une e kuptoj dhe e pranoj se myslimanet kane zell per te besuar Perendine, por Besimi i Vertete ka nje FAKT te VERTETE, dhe kete fakt te vertete nuk mund ta zbuloje dote njeriu, nese se pari Perendia nuk ja zbulon dhe deshmon.

Si mund te besosh Perendine e VERTETE, pa njohur me pare FAKTIN e VERTETE?

Une po ju sjell myslimaneve nje deshmi, te cilen Jezusi e dha per veten e tij, duke i vendosur ata perballe nje FAKTI. Jezusi tha:

"Une jam RRUGA e VERTETA dhe JETA, askush nuk vjen tek Ati pervcse me anen time."

Kjo eshte nje deshmi qe Jezusi dha per veten e tij. Por une sinqerisht ju pyes: cfar eshte per ty mysliman ky FAKt dhe kjo DESHMI e Jezusit: eshte nje ginjeshter apo nje fakt i vertete?

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Un kame lexuar pak nga ajo qe eshte shkruar (dhe them se ska antar qe ti ket lexuar postimet pervec hapesit te temes) por menyra se si ju mundoheni te manipuloni eshte teper bajate

Ju thoni topi eshte imi dhe penalltin ta gjuaj vet! ju lumte

Ne qofte se ju desheroni te te diskutoni mund te hapni teme tek "toleranca fetare " dhe aty mund te shkruajm lirshem duke u bazuar ne librat fetar Bibles dhe Kuranit sigurisht qe muslimanet dhe me hadithe

Duke u bazur ne librat fetar mund te diskutohet keshtu si diskutoni ju te "nderuar te krishter" jeni ne kundershti me "biblen" tuaj

Keto nuk jene tjeter vetem shkrime dhe koferenca pa u bazuar asgjekund

shendet nga altini55

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Meqėnėse ke lexuar pak, do tė sugjeroja tė lexoje pak mė tepėr brenda temės dhe tė shikosh arsyen e hapjes sė kėsaj teme. Kjo do tė tė ndihmonte mė tepėr.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Pershendetje khan une do te sqaroj se bibla na thot neve se Perendia eshte nje At i perjetshem dhe nje At ne marrdhenie me ne njerezit ndersa kurani nuk e meson kete gje .
    Dhe tjetra me e rendesishmja eshte qe bibla na meson neve per hyjnin e Krishtit pra qe Jezusi eshte Zoti i misheruar dhe qe erdh8i ne toke vdiq ne vendin tat e ne vendin tim dhe u ringjall po per ne te dy kur them per ne te dy e kam fjalen duke perfshire edhe te gjith ata qe ishin jane dhe do te jene
    Kurani nuk i meson keto gjera dhe Pra qe Jezusi eshte Zot sepse me sa di une kurani meson qe Ai vdiq dhe u ringjall por nuk meson qe vdiq per mekatet tona
    Tani nese nje musliman beson inxhilin atehere Ai duhet te besoje edhe gjoni 3 16 qe thot se Perendia aq shume e deshi boten sa dha birin e tij te vetem qe kushdo qe beson tek biri te mos humbase por te kete jeten e perjetshme
    Ceshte jeta e perjetshme
    Eshte qe te kemi marrdhenie me Perendine
    Dhe Jezusi tha une jam rruga e verteta dhe jeta askush nuk vjen tek Ati pervecse nepermjet meje

Po replikoje ne kete shkrime duke shpresuar se postimi im nuk do te fshihet:

Se perse Kurani nuk u mesone njerzeve se ''Perendia eshte At'', eshte shume e thjeshte. Pra pergjigjeja eshte sepse Bibla e Shenjte u ndryshua nga njerzit (keqedashes) dhe futen aty gjera qe i konvenojshin atyre dhe heqen nga ajo gjera (shkrime) te cilat nuk iu shkuan pershtati atyre.

Nje Musliman beson Inxhilin e pandryshuar. Ndersa ne dime qe sote eshte pranuar nga shumica (edhe te krishtere) se Bibla eshte ndryshuar dhe modifikuar sipas mendjes se njeriut. Pra eshte fakt qe pranohet edhe nga nje pjese dermuese e te krishtereve dhe jo vetem e muslimaneve.

p.s Te kisha lutur shume seriozishte dhe sinqerishte mu pergjigje ne pytjen time ne lidhje me ate se SI KA MUNDESI QE ZOTI TA LUS VETEN E TIJE PER DIQKA E CILA DUHET TE BEHET, KUR DIHET SE AI ESHTE I PLOTFUQISHEM DHE BENE ASHTU SIQ DON VETE.
    Kete qe thashe e ''deshmone'' Bibla e ndryshuar , madje ne shume vende, derisa edhe e kundershtone ate derisa ne disa vende tregone se si Jezusi i lutet Zotit per ta udhezuar popullin e tij ne rrugen e drejte.

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    @Ocean: Pajtohem ne shumicen (repliken) e asaj qe kishe thene, por ka vetem nje gje qe nuk e mora vesh. Pra a konsideron ti se ''arritja'' me e madhe e djallit te mallkuar eshte perqarja e njerzimit apo nxitja ne rrugen e asaj qe bene te besojne qe njerezit ti shoqerojn shok Zotit Fuqiplote ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 21-02-2008 mė 21:17

Faqja 11 prej 45 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •