Ju pershendes ! nuk pata kohe tei lexoj te gjitha shkrimet por nga sa pashe ndose ka shkelje te rregullores se forumit qe nuk lejon nderhyrje te antareve te besimevete tjera ne pasi me edukimin e kundert qe ato kane natyrish qe krijojne konflikt dhe shpesh jane pikerisht Islamiket ato qe kalojne ne fyerje. Natyrshem kjo vjen si producion i edukimit nga vijne.Historia ka shembuj konkret se si u trajtuan popujt kur u drejtuan nga njerez qe ju larguan besimit te Zoti.(Hitleri,E.Hoxha,Marksi etj.)Vete populli shqipetare eshte nje viktime e ketij fakti e keshtu detyre e jona, eshte afrimi tek Ati i Shenjte.Jeta eshte shume e shkurter,e ajo duhet shijuar ne te gjitha mundesite qe ajo te jep.Nuk eshte ne interesin e kerujt me humbe kohe per te vetetauar nese egziston po nuk egziston Ati i shenjte.Per me teper na ka muguar ky edukim.E rendesishme eshte qe njeriu te shohe perpara e te ndertoje jeten e tije duke u mbeshtetur ne faktoret baze te zhvillimit,ku nder te tjera me kryesorja eshte perzgjedhja e menyres se edkuimit bazuar ne komunitetin qe ai jeton dhe te popujve perreth me te cilet do te kryej mardheie, ne kushtet e bashkejeteses paqesore.Besoj se te gjithe tashme e kemi pare se komunitetet , qe na rrethojn jane te nje besimi te krishtere e per te shkuar mire (qe te mos ndodhe si ketu ne forum)eshte erendesishme qe dhe edukimi yne te jete i besimit te krishter.Te pretendosh te hysh ne BE me nje softwar islamik ne koke ,natyrisht qe eshte paradoks.Per here te pare ne historine e tij kombi shqipetare eshte i lire te vendose vete per te ardhmen e tji,per here te pare ne te gjithehistorine etij ndjehet i cliruar nga pushtuesi apo nga diktatori (ky i fundit akoma me i keq).E pra jeni te lutur te reagoni ne kete fryme qe con drejt bashkimit ,shtimit te dashurise per njeritjeterin.
Persa i perket shembullit me siper, "Tonin"Mjeket nuk thone se kush bisedon me atin e shenjte, eshte i marre ,por nje nga shume simptomat e te semurit psiqik eshte qe ai flet me vehten ,ose me te vdekurit,ose me nje idhull te tij apo me jezusin e Muhametin.E ketu flitet per nje njeri fatkeq qe truri i tij nuk funksionon nga semundja.
Te lutesh eshte virtyt dhe virtytet jane pasuri njerezve te mire. Kujtdo i duhet nje shembull shpirteror ne jete qe njeriu kerkon ti ngjaje nje farefisi te ditur e te edukuar, nje personaliteti te vendit te tij etj. e po cte keqe ka qe si objektiv ne formimin tend ti ngjasosh Jezusit ?!
ok mesia4ever masi jane vetem 2 mundsi pse Jesusi asnjeher nuk ka thene une jam Ati mirpo gjithnje ai ka then biri i te atit dmth ai vet e ndan kete pshtjellim nga ati ne bir, por une kam pytur me heret se qka mendoni per zbulimet e fundit arkeologjike te cilat jane te vertetuara nga profesor te se drejtes kanonike dhe profesor se arkeologjise te cilet zbuluan varrezat a familjes se Jezusit ku than se Jezusi ishte i martuar kishte nje djal dhe ishte kryqezuar dmth nuk ishte ringjallur, a ka ndokush qe ka argumente per ta qargumentuar kete zbulim sepse edhe une jam besimtar mirpo kjo me ka lekundur besimin tim tej mase sepse ende askush ne bot nuk dual me nje teori kunder ktij zbulimi arkeologjik.
Po ku jan kto zbulime arkeologjike se jam ka i lypi e spo i gjej nuk asht vertetuar asgje.Ku jane edhe pse spo dalin argumentoi ti, harroi kto sene e paske pare shum pragramin Explorer edhe e paske lexuar sum Kodin e DaVinqit hahahha bukur do ta zbulosh masi do te vdesesh bukur
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga engjellgjugja : 18-05-2009 mė 14:08 Arsyeja: Shtese
jo nuk kam lexuar kodin e davinqit perkundrazi kjo me shqetson edhe mua si besimtar sepse une jam i brengosur me shum se sa ti dhe kur te vdes ti nuk e din se a do ta msoj apo jo te verteten,
merre kete link thirret the lost tomb of Jesus 1/10 video jane amo ndjeki me radh vetem aty ku shkrun explorer, nese nuk te doket argumentuese shko ne wikipedia.org the kerko me the lost tomb of Jesus dhe te tregon per zbulimet e fundit arkeologjike....
nuk postova per te marr keso kundershtime si te tuat mirpo spjegime te arsyeshme sepse ato qe jane zbuluar jane mjaft te argumentuara nga tradita hebreje .....
po e verteta de eshte qiky sbulimi i fundit hala kerkush spo munet me qargumentu
Besimi ne Krisht nuk varet nga zbulimet arkeologjika dhe zbulimet njerzore. Ai varet nga rrefimi qe Fryma e Shenjte ben ne jeten dhe zemren e besimtareit te krishtere.
" Ate qe ishte qe ne krye, ate qe kemi digjuar, ate qe kemi pare me syte tane, ate qe vezhguam dhe duar tona e preken, per FJALEN e JETEES. dhe JETA u shfaq edhe e pame ehde deshmojme, edhe ju japim ze per JETEN e perjetshme qe ishte tek Atii dhe u shfaq nder ne. Ate qe kemi pare, dhe kemi digjuar per ate ju japim ze qe te kini dhe ju PJESE me ne, dhe PJESA jone eshte me Atin dhe Birin e tij Zotin Krisht..."
mos mendo se ekto mund ti verteteosh ne zbulimet arkologjike, ne zbulimet historike njerozre apo ne religjionet e reme fetare. Kjo zbulese vjen vetem nga Perenida per bijte e Perendise. Kush eshte bir, ka kete zbulese dhe deshmi ne zmer te tij, e cila nuk vjen nga aftesite dhe kapacitetet e zgjuarsie dhe diturise njerzore.
Tema ne fjale eshte nje pasyre e hapur, ku nuk ka ne qellim te diskutoje se cili lloj besimi eshte i vertete. Te krishteret flasin dhe deshmojne prej se Vertetes, dhe vetem permes Besimit te krishtere, ku fjala dhe Fryma deshmojne qarte se islami dhe te gjithe fete sot ne bote, jane te reme. Pra qellimi i temes eshte: Jezusii, JEta dhe e Verteta. Amin
Po tingelllon paksa mbinatyrshem mirpo nuk jam kunder kesaj sepse edhe mesimet e Jesus krishtit per mendjen e njeriut jane te mbinaturshme sepse ka shume mesime te tij qe per njeriun jane te pakuptimta ose te papranueshme.
Nese ke njohuri per Buden shume mesime ne Bibel perngjajne me ato te Budes.... nuk fola per mesimet, per te verteten, per frymen, per jeten, per shpetimin, qe na i meson sepse te gjitha keto jane te verteta, ai kishte jetuar dhe pasur nje qellim qe ti shpetoj njerzit si dhe njihen mrekullit e tij sikurse mrekullit e meparshme psh mojsiu qe ndau detin ne dysh qe te shpeton popullin e tij nga mbreti i egiptit, mirpo eshte gjetur skeleti i Jesus krishtit dhe te gjitha ato fakte jane te argumentuara nga hebrenjet , mesime, tradita, qe i marrin nga Bibla. psh nje tradit hebreje ka qen qe ne shpell te varrosen vetem anetaret e gjakut ne vij te drejt.... dmth jane disa aryse te besushme se Jesusi ishte vetem profet i derguar nga Zoti....
A e din si eshte kjo Maksi? Ata qe deshirojne te besojne gjejne justifikim per te besuar... ata qe nuk deshirojne te besojne gjejne lloj-lloj justifikime per te mos besuar. E atehere perse sulmohet kaq shume krishterimi? Kete pyetje duhet t'ia beje secili vetes. Keta te perendimit kta nuk besojne se deshirojne te kene nje jete materialiste egoiste, prandaj qesin lloj lloj dokumentari me 'fakte bindese' pa kurrfare baze. Qitash e kane gjet kinse nje varr me mbishkrim Maria, e ai varr duhet te jete gjithsesi familja e Jezusit edhe pse ne Izrael ishte i zakonshem ky emer... SHembull e ke edhe islamiket, ata tere diten mendojne sesi ta shkatrrojne besimin krishter, japin miliarda dollare ne propagande por veq jep rezultate te kunderta, pra faktet dalin te kunderta me paragjykimet e tyre. Pra i krishteri me nje citim te nje Hadithi e deshmon se Islami eshte genjeshter pa hyre hiq me thelle. Keshtu ska ne krishterim. Jeta e Budes dhe Jezusit asgje ska te beje me njera tjetren, edhe kjo eshte genjeshtra e rradhes qe ska te beje asgje ne shkrime e fakte. Jezusi ka pretenduar se eshte Perendia i Universit dhe se nese njerezit e besojne si Shpetimtarin e tyre do t'i marr ne parajse, pra kjo e ben unik besimin krishter, qitash per fakte mund te diskutojme. Te qenurit profete e kane pretenduar shume njerez, edhe sot bejne keso pretendimesh dhe ofrojne argumente sesi e kane ndare henen pergjysme e lloj lloj budallalleqesh tjera. Trinia nuk mund te shpjegohet racionalisht, kjo eshte argument i forte se kjo doktrine nuk eshte shpikur nga njerezit. Edhe si agnostik ose ateist nese e merr e lexon Biblen do te bindesh se kete doktrine nuk e ka shpikur mendja e njeriut.
Krijoni Kontakt