Postuar mė parė nga
deshmuesi
Si gjithmone ju Gostivar mbeteni nje besinik i verberise dhe ginjeshtres. Nuk e di se si ti mund te dish se Tomi foli vetem ginjeshtra. Qe te vertetosh ginjeshtren natyrisht qe duhet e Verteta. Tani ju pyes: Kush eshte e Verteta?
Vetem Jezusi deshmoi per veten e tij kur tha: Une jam rruga e verta dhe jeta, askush nuk vjen tek Ati im, vetem permes meje. Pra ai Tomi ka nje FAKT nga i cili flet dhe deshmon. Juve ju duken ginjeshtra, per faktin se ai qe eshte brenda teje, te cilit ti i beson, eshte ati i ginjeshtres, dhe ishte ginjeshtar dhe vrases qysh nga fillimi, tha JEzusi. Natyrisht qe ju do ti ngjani atit tuaj ne cdo gje, sepse jeni pjelle e tij.
Qellimi ne kete teme nuk eshte te krahsosh se cila fe eshte me e mire, apo me e besueshme. Ti nuk kupton thelbin e temes. Jezusi nuk erdhi te formoje nje fe krahas feve te tjera. Ai nuk erdhi te mbledhe njerez rreth nje feje apo religjioni, dhe te mburet per kete. NE shkrimet qe kam sjelle ju kam treguar se Jezusi erdhi te shpetoj njeriun, ku dhe ti si nje kundershtar dhe mohues i tij, te kesh mundesine e vetme te shpetohesh. Vepra e Jezusit ne kryq, nuk i perket asnje feje apo religjioni. Pra ju duke qene nje i verber totalisht dhe i vdekur shpirterisht, natyrisht qe nuk e di se kush eshte Jezusi. Kjo ben qe gjithshka qe Jezusi tha dhe deshmoi rreth vetes se tij dhe kishes se tij, tju duket vecse nje ginjeshter. Bile ti je aq i verber, saqe dhe jeten dhe bemat e Muametit, ti i mohon, per faktin se ato ne mjaft raste jane te pahijshme, ashtu si gjithe njerzit mekatare ne kete bote. Ju mendoni se duke mos e pranuar te verteten rreth jetes se Muametit, mendoni se e shenjteroni ate?? Une nuk kam ne qellim te shaj Muametin, te cilin ti dhe te tjeret e quani dhe e mbani per profet. Kjo eshte perzgjedhja juaj, por jam i sigurte per nje gje, te cilen ta kam thene vazhdimisht. Ty te duket se je nje mysliam qe e njeh kuranin dhe qe e zbaton ate. Por jeta jote ne perendim, si perzgjedhjen qe ti ke bere, ben qe te shkelesh mjaft parime dhe mesime te kuranit. Une nuk shoh se cfar thua, (sepse gjate gjithe kohes flet marezi), por shoh cfar ben. Persa kohe qe ti nuk zgjedh vendet ku kurani eshte baza e normave te nje shoqeri nen islam, por perkundrazi zgjedh ato vende qe e luftojne islamin, kjo tregon se sa mysliman je. Per pallavra kam digjuar aq shume prej teje, duke nisur qe nga marinat per Gjergj Kastriotin, e deri tek nene Tereza. Kjo me ka ndihmuar qe te bej nje protretizim komplet te intelektit, patriotizmit dhe qytetarise suaj. Nuk pretendoj se jam me i zgjuar e as me mire se ty, por te deshmoj se nuk jam hipokrit si puna jote, dhe nuk e mohoj historine dhe jeten e Krishtit, ashtu si ti ben ti me Muametin. Po keshtu nuk mohoj vlerat dhe thesaret e kombit tim, si dhe besimin e te pareve te mij, te cileve ju perkas.
Jam nje i krishtere sepse besoj ne Krisht, por jam dhe shqiptar sepse i perkas ketij kombi, te cilin Perendia e vizitoi vetem disa vite me pas se Zoti im Jezusi te shkonte nder qiej. Nuk e mohoj besimin e te pareve te mij dhe ta quaj ate nje besim te serbit apo te grekut. Nuk mohoj luften qe bene te paret e mij per te mbrojutr trojet dhe besimin e tyre. Por nuk pajtohem me ate qe per para, prona dhe pasuri e shiten nderin, vatanin dhe besen e tyre. Kjo i kushtoi dhe po i kushton mbare shqiptareve, deri sa ate te kthehen ne origjine.
Kosova sot po hapen syte dhe po sheh se, besa ne Krishtin nuk eshte bese a serbit apo e Grekut. Kosova sot po sheh se, kishat dhe katedralet nuk jane prone e serbeve apo e grekut. Ata po e shohin cdo dite se te mohosh besen dhe gjakun e te pareve, eshte mallkim, dhe kjo po ben qe sot mijera kosovar te kthehen ne besen e te pareve te tyre, dhe te pranojne se i perkasin familjes europiane ne te cilen rjedh dhe gjak shqiptari. Ju gostivar, edhe pse kuptimi i ketij emri nuk te shkon, beni nje propogande te papapre per te ndaluar kete kthim te kosovareve ne besimin e te pareve tane. Por cdo dite e me teper urrejtja qe ju kini ndaj besimit te te pareve tane, deshmon se jeni vecse nje mjeran dhe nje vegel qore ne doren e qoreve. Katedralja qe do te ndertohet mu ne zemer te kosoves, nuk eshte nje imponim nga amerikane, sic ju dhe islamistet periqeni ta tregoni. Perkundrazi kjo katedrale tregon se, cdo dite e me teper Kosova dhe shqiptaret atje po ndahet nga islami dhe mallkimi, qe i mbajti per qindra vjetesh ne roberi. Nje dite e bardhe po afron, dhe shqiptari do te besoje dhe jetoje i lire ne trojet e veta, ne ato troje qe vete Zoti ja dha.
Zoti Jezus e bekofet shqiprine dhe mbare trojet shqiptare dhe gjithe shqiptaret kudo ne bote. Amin.
Krijoni Kontakt