Close
Faqja 32 prej 45 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 443
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Nje nga gjerat me esneciale qe gjendet na mentalitetin islamik, eshte se, ju paragjykoni cdo mendim apo deshmi, qe dikush jep rreth besimit apo fese se tij. Ju e pragjykoni exemanuelin, kur ai thote se, dikur ka qene nje mysliman i devotshem.
    Pyetja eshte:

Perse ju myslimane nuk e besoni deshmine e exemanuelit, i cili thote se, perpara se ai te behej i krishtere, ka qene nje mysliman i deviotshem?

Ju besimtaret ne islam duhet te dini se, kur njeriu kthehet tek e Verteteta, mashtrimi mer fund. Vetem Jezusi deshmoi dhe tha se Ai eshte e VERTETA. Ne asnje histori botereore, qofte fetare apo jofetare, nuk do te gjesh nje deshmi te tille te then nga goja e njeriut, pervecse nga Jezus krishti. Pra ketu kemi te bejme me nje fakt,vertetesia e te cilit nuk varet nga mendimet dhe sugjerimet tona. Prova e veteme eshte vete Jezus Krishti. Vete faktet na deshmojne se, te gjithe ata njeres qe kane erdhur ne Krishti, kan njohur dhe deshmuar te Verteten. Te gjithe deshmite e te krishtreve na tregojne se, kur ata e kane pranuar Jezusin si te vetemin Zot e shpetimtar te jetes se tyre, i kane braktisur besimet apo fete qe dikur ata i praktikonin, duke i deklaruar ato si besime te reme.
    Pyetja qe ngrihet eshte:

Perse keta njerez, te cilet dikur kane qene fanatike dhe te zellshem ne besimin e tyre, sot kur ata e pranojne Jezusin si te vetemin Zot e shpetimtar, deklarojne se besimi qe ata ndiqnin perara se te njihnin Jezusn, ishte nje besim dhe fe e reme?

Duke e perjashtuar ate grup njerzish, te cilet per perfitme te ndryshme materjale i ndrojne besimet sic ndrojne kemishat apo bluzat e tyre, besimtaret e vertete te krishtere, e deklarojne me fuqi se, ky realtiet i ri ne jeten e tyre ndodh vetem per shkak te besimit ne Krishti. Pra clirimi nga te qenit i mashtruar, ndodh vetem pasi ke mesuar te VERTETEN. Kjo, sepse ne te VERTETEN gjithshka e pavertete mer fund. Keshtu eshte edhe me ato besime apo fe, te cilat nuk kane ne qender te Verteten Krishtin.
    Le te shohim islamin.
    Islami ne thelb e mohon te VERTETEN, Jezus Krishtin. Ai mohon Birin, dhe bibla thote se, kush mohon Birin, nuk ka as Atin. A nuk eshte kurani ai i cili ju meson se, Perendia nuk ka Bir, dhe Perendia nuk eshte Ate?
    Fjala profetike ne bibel e ka deklaruar kete fakt , perpara se Muhameti te shkruante kuranin, dhe te lindej besimi ne islam. Pra Perendia i ka mesuar te krishteret se, besimet e reme do te mohojne Birin dhe Atin, cka kurani qe ne germen e pare dhe deri ne te fundit e deklaron dhe e meson nje gje te tille. Ja pra ju nuk e kini te Verteten Krishtin, dhe mungesa e se VERTETES ben qe MASHTRIMIdhe ginjeshtra tju mbajne ne skllaveri, ku babai i ginjeshtres, tha Jezusi , eshte Satani. Kjo eshte arsyeja se perse exemanuel ju tregon dhe ju thote se, te VERTETEN e kerkova nga Perendia dhe jo nga njeriu mekatar, qofte Muhameti apo kushdo tjeter.

Ju zoti poetic duhet te dini se, deshmia qe jep exemnauel ne lidhje me besimin e tij te devotshem ne islam, kur ai besonte dikur, nuk eshte nje ginjeshter apo nje sajese e tij. Qe ti ta kuposh dhe te pranosh kete realitet te ri, ne te cilin Jezusi e solli exemanuelin, duhet te pranosh te VERTETEN Jezus Krishtin. Vetem ne te VERTETEN ginjeshtra mer fund. Vetem ne te VERTETEN njeriu mund te deklaroje mashtrimin ne te cilin ai ndodhej. Une e besoj kete fakt, pasi e kam perjetuar dikur vete. Te VERTETEN nuk te jep dot as Deshmuesi dhe as Exemanueli. Je ti ai qe me deshiren tende te lire vendos ta pranosh apo ta mohosh. Kjo eshte dhe arsyeja baze se perse njeriu do te perfundoje ne FERR, nese e mohon te VERTETEN Zotin Krisht, apo ne PARAJSE nese e pranon ate.
    Nuk e besojme sepse exmanueli kurre nuk ka qene nje musliman me plot kuptimin e fjales!
    Exmanueli ka qene "musliman" si puna e disa studenteve ne Elbasan ne kohen kur studjoja atje qe konvertoheshin nga "musliman"(ateista) ne kristijan dhe e kishin gojen plot kur dilshin dhe folshin se si kane ardhur ne fene e "vertete" dhe kur neve po i pyesnim nese kane lexuar Kuranin te pakten nje here , pergjitha e tyre ishte se JO!
    Aq shum raste te tilla di sa qe mua tua postoj emrat e te pakten 15 "muslimaneve" te tille qe kurre nuk kane lexuar Kuranin dhe jane konvertuar ne kristijan!
    Shkurt e shqip nuk mund te quhet musliman nje njeri qe haberin nuk i ka fese qe kurre nuk ka lexuar Kuranin.
    Nese juve doni te krenoheni me musliman te konvertuarne krishterim, na sjellni fakte te muslimanve te mirefillte te konvertuar ne krishterim!!!

Ne jemi ne gjendje ta bejme kete kur te keni qef me fakte dhe video e me dokumantacione te kristijaneve te mirrefillte te konvertuar ne fene islame.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nuk e besojme sepse exmanueli kurre nuk ka qene nje musliman me plot kuptimin e fjales!
    Exmanueli ka qene "musliman" si puna e disa studenteve ne Elbasan ne kohen kur studjoja atje qe konvertoheshin nga "musliman"(ateista) ne kristijan dhe e kishin gojen plot kur dilshin dhe folshin se si kane ardhur ne fene e "vertete" dhe kur neve po i pyesnim nese kane lexuar Kuranin te pakten nje here , pergjitha e tyre ishte se JO!
    Aq shum raste te tilla di sa qe mua tua postoj emrat e te pakten 15 "muslimaneve" te tille qe kurre nuk kane lexuar Kuranin dhe jane konvertuar ne kristijan!
    Shkurt e shqip nuk mund te quhet musliman nje njeri qe haberin nuk i ka fese qe kurre nuk ka lexuar Kuranin.
    Nese juve doni te krenoheni me musliman te konvertuarne krishterim, na sjellni fakte te muslimanve te mirefillte te konvertuar ne krishterim!!!

Ne jemi ne gjendje ta bejme kete kur te keni qef me fakte dhe video e me dokumantacione te kristijaneve te mirrefillte te konvertuar ne fene islame.

GV_USA
    Ti duhet te kesh probleme serioze dhe mjaft te thella!

Ti je gati t'ia mohosh jeten tjetrit vetem se nuk te ploteson boshllykun qe po te zgjerohet nga viti ne vit.
    Ti je gati ti mohosh emrin tjetrit vetem se emri i tij ka kuptim musliman dhe eshte i krishter.
    Ti je gati te besh cdo gje vetem per tu perpjekur me ia bere qejfin vetit!

Une jam rritur ne nje vend ku feja musimane ka ekzistuar. Aty nuk ka pasur asnje te krishter. Per afro 20 vite nuk kam takuar ndonje te krishter. I vetmi vend ku kam mesuar per krishterimin ka qene shkolla dhe radiotelevizioni. Por ja ku jam sot!

Per 20 vite feja muslimane ka dominuar ne vendin tim, por sa prej atyre muslimanve e kan lexuar kuranin? Kam frike se as hoxha nuk ka ditur me e lexuar!
    Kosova dominon me musliman, por sa prej tyre e kan lexuar kuranin? (ndoshta me shume te krishteret e kan lexuar se sa vet muslimanet).

Nje absurditet i vazhdueshem eshte: Na sillni XXX dhe une do te behem i krishter! Kete e thone vetem naivet dhe ata qe akoma mami ua ndrron pelenat.

Kur ti nuk me beson mua qe po komunikoj me ty, si do u besosh atyre gjerave qe pret te ti sjelli?!
    Sa per ta bere qejfin; une kam nje shok nga Prizreni. Ai ka shkuar ne xhami dhe eshte falur si te tjeret (me opinga zbathur) por sot ai nderon dhe ndjek Ate i cili vdiq dhe jeton per te.

Mua, ne fund te fundit nuk me ndikon asgje jeta e X personi. Sot njerezit shkoj sa majtas sa djethtas. Sigurohu per veten tende, kujdesu per veten tende, merru me veten tende. Pastaj shiko rrethit.

P.S. komenti im ka te bej me komentin e cituar dhe jo me autorin e tij (dhe pse eshte drejtuar me Ti...)!

Per ju,
    Gregu
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Ti duhet te kesh probleme serioze dhe mjaft te thella!

Ti je gati t'ia mohosh jeten tjetrit vetem se nuk te ploteson boshllykun qe po te zgjerohet nga viti ne vit.
    Ti je gati ti mohosh emrin tjetrit vetem se emri i tij ka kuptim musliman dhe eshte i krishter.
    Ti je gati te besh cdo gje vetem per tu perpjekur me ia bere qejfin vetit!

Une jam rritur ne nje vend ku feja musimane ka ekzistuar. Aty nuk ka pasur asnje te krishter. Per afro 20 vite nuk kam takuar ndonje te krishter. I vetmi vend ku kam mesuar per krishterimin ka qene shkolla dhe radiotelevizioni. Por ja ku jam sot!

Per 20 vite feja muslimane ka dominuar ne vendin tim, por sa prej atyre muslimanve e kan lexuar kuranin? Kam frike se as hoxha nuk ka ditur me e lexuar!
    Kosova dominon me musliman, por sa prej tyre e kan lexuar kuranin? (ndoshta me shume te krishteret e kan lexuar se sa vet muslimanet).

Nje absurditet i vazhdueshem eshte: Na sillni XXX dhe une do te behem i krishter! Kete e thone vetem naivet dhe ata qe akoma mami ua ndrron pelenat.

Kur ti nuk me beson mua qe po komunikoj me ty, si do u besosh atyre gjerave qe pret te ti sjelli?!
    Sa per ta bere qejfin; une kam nje shok nga Prizreni. Ai ka shkuar ne xhami dhe eshte falur si te tjeret (me opinga zbathur) por sot ai nderon dhe ndjek Ate i cili vdiq dhe jeton per te.

Mua, ne fund te fundit nuk me ndikon asgje jeta e X personi. Sot njerezit shkoj sa majtas sa djethtas. Sigurohu per veten tende, kujdesu per veten tende, merru me veten tende. Pastaj shiko rrethit.

P.S. komenti im ka te bej me komentin e cituar dhe jo me autorin e tij (dhe pse eshte drejtuar me Ti...)!

Per ju,
    Gregu
    Une nuk i mohoj jeten asnjenin, vetem te tregoj te verteten qe e kam pa me syte e mi.
    Ato qe i kam thene me lart nuk i kam degjuar nga te tjeter, nuk i kam lexuar neper gazeta, nuk i kam pa ne televizor, por kam qene deshmitare vet, ne koktet qe organizohen cdo dite nga misionaret kristijan neper qendrat universitare ne Shqiperi, perfshi ketu edhe Elbasanin ku kam studjuar, okay.
    Kam pa me sy se si musliman te ashtuquajtur qe kurre as dy vargje nuk kane lexuar per fene islame konvertoheshin ne kristijan.
    Kam pa dhe kam degjuar me syte dhe me veshet e mi genjshtrat e misionareve te ndryshem kristijan, si psh Tomi nga Amerika qe mbrenda 30 minutava te fjalimit te tij tha me shum se 3000 genjshtra me te cilat po mundoheshte ti genjej ata qe nuk dinin gje!
    Me kujtohen fjalet e tija me i pat degjuar dje e jo qe kane kaluar vite, kjo ka te bej me faktin se genjshtrat e medhaja mbehen ne mend dhe kete po bente ai, genjente dhe nuk ndaleshte se genjyeri.

Po si do qofte nqs exmanuel pretendon qe ka qene musliman dhe eshte konvertuar atehere le te na bindi me fakte qe ka qene nje i tille.
    Le te na tregoj ketu se para qe te konvertohen ne kristijan cfarka ditur ai per fene islame dhe ne do ta degjojme ate me vemendje.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Une nuk i mohoj jeten asnjenin, vetem te tregoj te verteten qe e kam pa me syte e mi.
    Ato qe i kam thene me lart nuk i kam degjuar nga te tjeter, nuk i kam lexuar neper gazeta, nuk i kam pa ne televizor, por kam qene deshmitare vet, ne koktet qe organizohen cdo dite nga misionaret kristijan neper qendrat universitare ne Shqiperi, perfshi ketu edhe Elbasanin ku kam studjuar, okay.
    Kam pa me sy se si musliman te ashtuquajtur qe kurre as dy vargje nuk kane lexuar per fene islame konvertoheshin ne kristijan.
    Kam pa dhe kam degjuar me syte dhe me veshet e mi genjshtrat e misionareve te ndryshem kristijan, si psh Tomi nga Amerika qe mbrenda 30 minutava te fjalimit te tij tha me shum se 3000 genjshtra me te cilat po mundoheshte ti genjej ata qe nuk dinin gje!
    Me kujtohen fjalet e tija me i pat degjuar dje e jo qe kane kaluar vite, kjo ka te bej me faktin se genjshtrat e medhaja mbehen ne mend dhe kete po bente ai, genjente dhe nuk ndaleshte se genjyeri.

Po si do qofte nqs exmanuel pretendon qe ka qene musliman dhe eshte konvertuar atehere le te na bindi me fakte qe ka qene nje i tille.
    Le te na tregoj ketu se para qe te konvertohen ne kristijan cfarka ditur ai per fene islame dhe ne do ta degjojme ate me vemendje.

Me Respekt
    GV_USA
    O Gostivari_usa mund te debatojme me vite por kur ke probleme rreth pranimit te realitetit nuk mund te te ndihmoje askush. Une di per fene islame se pretendimet e Muhamedit nuk qendrojne?! Ketu s'behet fjale per Hadithe te dobeta apo te forta por per realitetin. Lexoji ti shkrimet islamike dhe mos thuaj ato qe nuk te konvenojne se jane te dobeta dhe vet do te bindesh qe feja islame eshte genjeshter e kulluar. Hiq pa te fole te krishteret apo pa lexuar Biblen apo dicka tjeter, por vet ne forcat tua, vetem ji i sinqerte dhe do te arrish ne kete konkludim. Hoxhallaret me te njohur sot behen te krishtere pervec disa shpirterave te mbyllur qe e hudhin veten ne ajer, raste ka me qindra e mijera

Te pershendes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Me Respekt
    GV_USA
    Si gjithmone ju Gostivar mbeteni nje besinik i verberise dhe ginjeshtres. Nuk e di se si ti mund te dish se Tomi foli vetem ginjeshtra. Qe te vertetosh ginjeshtren natyrisht qe duhet e Verteta. Tani ju pyes: Kush eshte e Verteta?
    Vetem Jezusi deshmoi per veten e tij kur tha: Une jam rruga e verta dhe jeta, askush nuk vjen tek Ati im, vetem permes meje. Pra ai Tomi ka nje FAKT nga i cili flet dhe deshmon. Juve ju duken ginjeshtra, per faktin se ai qe eshte brenda teje, te cilit ti i beson, eshte ati i ginjeshtres, dhe ishte ginjeshtar dhe vrases qysh nga fillimi, tha JEzusi. Natyrisht qe ju do ti ngjani atit tuaj ne cdo gje, sepse jeni pjelle e tij.
    Qellimi ne kete teme nuk eshte te krahsosh se cila fe eshte me e mire, apo me e besueshme. Ti nuk kupton thelbin e temes. Jezusi nuk erdhi te formoje nje fe krahas feve te tjera. Ai nuk erdhi te mbledhe njerez rreth nje feje apo religjioni, dhe te mburet per kete. NE shkrimet qe kam sjelle ju kam treguar se Jezusi erdhi te shpetoj njeriun, ku dhe ti si nje kundershtar dhe mohues i tij, te kesh mundesine e vetme te shpetohesh. Vepra e Jezusit ne kryq, nuk i perket asnje feje apo religjioni. Pra ju duke qene nje i verber totalisht dhe i vdekur shpirterisht, natyrisht qe nuk e di se kush eshte Jezusi. Kjo ben qe gjithshka qe Jezusi tha dhe deshmoi rreth vetes se tij dhe kishes se tij, tju duket vecse nje ginjeshter. Bile ti je aq i verber, saqe dhe jeten dhe bemat e Muametit, ti i mohon, per faktin se ato ne mjaft raste jane te pahijshme, ashtu si gjithe njerzit mekatare ne kete bote. Ju mendoni se duke mos e pranuar te verteten rreth jetes se Muametit, mendoni se e shenjteroni ate?? Une nuk kam ne qellim te shaj Muametin, te cilin ti dhe te tjeret e quani dhe e mbani per profet. Kjo eshte perzgjedhja juaj, por jam i sigurte per nje gje, te cilen ta kam thene vazhdimisht. Ty te duket se je nje mysliam qe e njeh kuranin dhe qe e zbaton ate. Por jeta jote ne perendim, si perzgjedhjen qe ti ke bere, ben qe te shkelesh mjaft parime dhe mesime te kuranit. Une nuk shoh se cfar thua, (sepse gjate gjithe kohes flet marezi), por shoh cfar ben. Persa kohe qe ti nuk zgjedh vendet ku kurani eshte baza e normave te nje shoqeri nen islam, por perkundrazi zgjedh ato vende qe e luftojne islamin, kjo tregon se sa mysliman je. Per pallavra kam digjuar aq shume prej teje, duke nisur qe nga marinat per Gjergj Kastriotin, e deri tek nene Tereza. Kjo me ka ndihmuar qe te bej nje protretizim komplet te intelektit, patriotizmit dhe qytetarise suaj. Nuk pretendoj se jam me i zgjuar e as me mire se ty, por te deshmoj se nuk jam hipokrit si puna jote, dhe nuk e mohoj historine dhe jeten e Krishtit, ashtu si ti ben ti me Muametin. Po keshtu nuk mohoj vlerat dhe thesaret e kombit tim, si dhe besimin e te pareve te mij, te cileve ju perkas.
    Jam nje i krishtere sepse besoj ne Krisht, por jam dhe shqiptar sepse i perkas ketij kombi, te cilin Perendia e vizitoi vetem disa vite me pas se Zoti im Jezusi te shkonte nder qiej. Nuk e mohoj besimin e te pareve te mij dhe ta quaj ate nje besim te serbit apo te grekut. Nuk mohoj luften qe bene te paret e mij per te mbrojutr trojet dhe besimin e tyre. Por nuk pajtohem me ate qe per para, prona dhe pasuri e shiten nderin, vatanin dhe besen e tyre. Kjo i kushtoi dhe po i kushton mbare shqiptareve, deri sa ate te kthehen ne origjine.
    Kosova sot po hapen syte dhe po sheh se, besa ne Krishtin nuk eshte bese a serbit apo e Grekut. Kosova sot po sheh se, kishat dhe katedralet nuk jane prone e serbeve apo e grekut. Ata po e shohin cdo dite se te mohosh besen dhe gjakun e te pareve, eshte mallkim, dhe kjo po ben qe sot mijera kosovar te kthehen ne besen e te pareve te tyre, dhe te pranojne se i perkasin familjes europiane ne te cilen rjedh dhe gjak shqiptari. Ju gostivar, edhe pse kuptimi i ketij emri nuk te shkon, beni nje propogande te papapre per te ndaluar kete kthim te kosovareve ne besimin e te pareve tane. Por cdo dite e me teper urrejtja qe ju kini ndaj besimit te te pareve tane, deshmon se jeni vecse nje mjeran dhe nje vegel qore ne doren e qoreve. Katedralja qe do te ndertohet mu ne zemer te kosoves, nuk eshte nje imponim nga amerikane, sic ju dhe islamistet periqeni ta tregoni. Perkundrazi kjo katedrale tregon se, cdo dite e me teper Kosova dhe shqiptaret atje po ndahet nga islami dhe mallkimi, qe i mbajti per qindra vjetesh ne roberi. Nje dite e bardhe po afron, dhe shqiptari do te besoje dhe jetoje i lire ne trojet e veta, ne ato troje qe vete Zoti ja dha.
    Zoti Jezus e bekofet shqiprine dhe mbare trojet shqiptare dhe gjithe shqiptaret kudo ne bote. Amin.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Si gjithmone ju Gostivar mbeteni nje besinik i verberise dhe ginjeshtres. Nuk e di se si ti mund te dish se Tomi foli vetem ginjeshtra. Qe te vertetosh ginjeshtren natyrisht qe duhet e Verteta. Tani ju pyes: Kush eshte e Verteta?
    Vetem Jezusi deshmoi per veten e tij kur tha: Une jam rruga e verta dhe jeta, askush nuk vjen tek Ati im, vetem permes meje. Pra ai Tomi ka nje FAKT nga i cili flet dhe deshmon. Juve ju duken ginjeshtra, per faktin se ai qe eshte brenda teje, te cilit ti i beson, eshte ati i ginjeshtres, dhe ishte ginjeshtar dhe vrases qysh nga fillimi, tha JEzusi. Natyrisht qe ju do ti ngjani atit tuaj ne cdo gje, sepse jeni pjelle e tij.
    Qellimi ne kete teme nuk eshte te krahsosh se cila fe eshte me e mire, apo me e besueshme. Ti nuk kupton thelbin e temes. Jezusi nuk erdhi te formoje nje fe krahas feve te tjera. Ai nuk erdhi te mbledhe njerez rreth nje feje apo religjioni, dhe te mburet per kete. NE shkrimet qe kam sjelle ju kam treguar se Jezusi erdhi te shpetoj njeriun, ku dhe ti si nje kundershtar dhe mohues i tij, te kesh mundesine e vetme te shpetohesh. Vepra e Jezusit ne kryq, nuk i perket asnje feje apo religjioni. Pra ju duke qene nje i verber totalisht dhe i vdekur shpirterisht, natyrisht qe nuk e di se kush eshte Jezusi. Kjo ben qe gjithshka qe Jezusi tha dhe deshmoi rreth vetes se tij dhe kishes se tij, tju duket vecse nje ginjeshter. Bile ti je aq i verber, saqe dhe jeten dhe bemat e Muametit, ti i mohon, per faktin se ato ne mjaft raste jane te pahijshme, ashtu si gjithe njerzit mekatare ne kete bote. Ju mendoni se duke mos e pranuar te verteten rreth jetes se Muametit, mendoni se e shenjteroni ate?? Une nuk kam ne qellim te shaj Muametin, te cilin ti dhe te tjeret e quani dhe e mbani per profet. Kjo eshte perzgjedhja juaj, por jam i sigurte per nje gje, te cilen ta kam thene vazhdimisht. Ty te duket se je nje mysliam qe e njeh kuranin dhe qe e zbaton ate. Por jeta jote ne perendim, si perzgjedhjen qe ti ke bere, ben qe te shkelesh mjaft parime dhe mesime te kuranit. Une nuk shoh se cfar thua, (sepse gjate gjithe kohes flet marezi), por shoh cfar ben. Persa kohe qe ti nuk zgjedh vendet ku kurani eshte baza e normave te nje shoqeri nen islam, por perkundrazi zgjedh ato vende qe e luftojne islamin, kjo tregon se sa mysliman je. Per pallavra kam digjuar aq shume prej teje, duke nisur qe nga marinat per Gjergj Kastriotin, e deri tek nene Tereza. Kjo me ka ndihmuar qe te bej nje protretizim komplet te intelektit, patriotizmit dhe qytetarise suaj. Nuk pretendoj se jam me i zgjuar e as me mire se ty, por te deshmoj se nuk jam hipokrit si puna jote, dhe nuk e mohoj historine dhe jeten e Krishtit, ashtu si ti ben ti me Muametin. Po keshtu nuk mohoj vlerat dhe thesaret e kombit tim, si dhe besimin e te pareve te mij, te cileve ju perkas.
    Jam nje i krishtere sepse besoj ne Krisht, por jam dhe shqiptar sepse i perkas ketij kombi, te cilin Perendia e vizitoi vetem disa vite me pas se Zoti im Jezusi te shkonte nder qiej. Nuk e mohoj besimin e te pareve te mij dhe ta quaj ate nje besim te serbit apo te grekut. Nuk mohoj luften qe bene te paret e mij per te mbrojutr trojet dhe besimin e tyre. Por nuk pajtohem me ate qe per para, prona dhe pasuri e shiten nderin, vatanin dhe besen e tyre. Kjo i kushtoi dhe po i kushton mbare shqiptareve, deri sa ate te kthehen ne origjine.
    Kosova sot po hapen syte dhe po sheh se, besa ne Krishtin nuk eshte bese a serbit apo e Grekut. Kosova sot po sheh se, kishat dhe katedralet nuk jane prone e serbeve apo e grekut. Ata po e shohin cdo dite se te mohosh besen dhe gjakun e te pareve, eshte mallkim, dhe kjo po ben qe sot mijera kosovar te kthehen ne besen e te pareve te tyre, dhe te pranojne se i perkasin familjes europiane ne te cilen rjedh dhe gjak shqiptari. Ju gostivar, edhe pse kuptimi i ketij emri nuk te shkon, beni nje propogande te papapre per te ndaluar kete kthim te kosovareve ne besimin e te pareve tane. Por cdo dite e me teper urrejtja qe ju kini ndaj besimit te te pareve tane, deshmon se jeni vecse nje mjeran dhe nje vegel qore ne doren e qoreve. Katedralja qe do te ndertohet mu ne zemer te kosoves, nuk eshte nje imponim nga amerikane, sic ju dhe islamistet periqeni ta tregoni. Perkundrazi kjo katedrale tregon se, cdo dite e me teper Kosova dhe shqiptaret atje po ndahet nga islami dhe mallkimi, qe i mbajti per qindra vjetesh ne roberi. Nje dite e bardhe po afron, dhe shqiptari do te besoje dhe jetoje i lire ne trojet e veta, ne ato troje qe vete Zoti ja dha.
    Zoti Jezus e bekofet shqiprine dhe mbare trojet shqiptare dhe gjithe shqiptaret kudo ne bote. Amin.
    Pik se pari nese ka ndonje qe eshte dyftyresh ne kete forum , me garancion ai tip nuk jam une!! A je ti, kete nuk e di, por te kisha keshilluar qe te studjojsh veten tende me mire per te kuptuar se cfar tipi je ti!
    Sa i perket fese eshte ceshtje personale e jotja dhe ceshtje personale e imja dhe e te gjithe te tjereve.
    Se cila fe eshte e vertete besom se ti nuk je ai person qe mund te me tregoj mua kete, ti pik se pari akoma vete nuk e ke te qarte se cila fe eshte e vertet.
    Sa i perket Skenderbeut kur nuk e kam shajtur, kurre nuk e kam mohuar trimerine e tij!
    Sa i perket nene Terezes as ate kurre nuk e kam shajtur dhe kurre nuk kam mohuar punen e saj qe ka be per njerezit e varfer ( nga ana tjeter eshte fakt qe ska be asgje per shqiptaret si popull - nuk na ka ndihmuar neve aspak, por kjo i falet sepse rrjedh nga populli i yne dhe i ka dhene emer popullit tone ).
    Sa i perket genjeshtrave te Tomit kete e kuptuan te gjithe aot me dy gram tru qe ishim prezent ne kokte e jo me te tjeter!
    Nje njeri qe flet dhe bisedon me "Jezu Krishtin" per mua ai njeri vuan nga shizofrenia, dhe kete po bente ai, na tregonte per debatet qe kishte pasur me "Jezu Krishtin" se si i ka thene Jezu Krishti te shkoj ne Shqiperi per te shpetuar-drejtuar ne fene e drejte delet e humbura!
    Nje njeri i tille qe flet me figura imagjinare, jo nga ana ime por nga ana e mjekeve konsiderohet si nje njeri i semure rende psiqikisht!
    Une nuk ju them mos besoni Krishtin , por ama nese me thuani mua qe bisedoni me Krishtin dita dites dhe keni debate te hapura me "Te" , skam cfarte bej tjeter vecse tju fus ne te njejtin thes ku e kam futur Tomin, pra tek njerezit me semundje te renda mendore.
    Keto qe ti tregova per Tomin mjaftojne qe te bindesh se ai ishte genjeshtar po ti nuk je ne gjendje ta kuptojsh kete sepse edhe ti je nje nga ato qe flet cdo dite me "Krishtin" - pra i semure psiqik!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644

GV_USA
    E ketu e ke fol te verteten
    Ne Kosove pra ,muslimanet qenkan nje minoritet.A e beson ti qe ne lagjen ku jetoj dhe ne farefisin tim vetem une dhe nje djale i halles time e kemi lexuar kuranin dhe pas leximit kemi hequr dore nga e te quajturit e vehtes musliman.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga MIRIAM Lexo Postimin
    E ketu e ke fol te verteten
    Ne Kosove pra ,muslimanet qenkan nje minoritet.A e beson ti qe ne lagjen ku jetoj dhe ne farefisin tim vetem une dhe nje djale i halles time e kemi lexuar kuranin dhe pas leximit kemi hequr dore nga e te quajturit e vehtes musliman.
    Nuk besoj !!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Nuk besoj !!!

GV_USA
    Mos beso ,eshte e drejta e jote ,por eshte 100% e vertet .
    Nese shkojme sipas kesaj logjikes tende,kush se ka lexu kuranin nuk eshte musliman te jesh i bindur qe ne Kosove vetem 0.5% do na dalin musliman.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga MIRIAM Lexo Postimin
    Mos beso ,eshte e drejta e jote ,por eshte 100% e vertet .
    Nese shkojme sipas kesaj logjikes tende,kush se ka lexu kuranin nuk eshte musliman te jesh i bindur qe ne Kosove vetem 0.5% do na dalin musliman.
    Mos u merzit se te njejtet as Biblen nuk kane lexuar okay.
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 32 prej 45 FillimFillim ... 22303132333442 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •