Close
Faqja 27 prej 45 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 443
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Le te ndalemi tek fjalet qe Jezusi i drejtoi Martes. Pyetjet qe ngre jane: Perse Jezusi e ftoi Marten qe te shprehe hapur BESEN e saj ne Krishtin? A ka rendesi ky fakt tek ai njeri, i cili i thote vetes besimtar?
    Nese do ti analizojme fjalet e Jezusit brenda llogjikes se njeriut, mendoj se eshte e veshtire qe ato te pranohen, dhe krejt e pamundur qe ato te besohen. Jezusi i tha Martes:

"Une jam ngjallja dhe jeta.."

Nje thenie e tille ne ate kohe ne Izrael, ishte nje blasfemi, pasi askush pervec Perendise, nuk mund te pohonte dhe te deshmonte te tilla fjale per veten e tij. Fjalet e Jezusit drejtuar Martes, ishin nje prove ne te cilen Marta duhej te deshmonte drejt dhe qarte besimin e saj ne Krisht. Jezusi e la te lire Marten, ne menyre qe ajo te shprehte hapur dhe ne liri te plote besimin e saj, ndaj deshmise qe Jezusi tha per veten e tij.Kur Marta u vendos perballe kesaj prove, ajo tha:

" Une kam besuar se ti je Krishti, Biri i Perendise qe ke ardhur ne bote."

Pergjigja e Martes, na tregon BESEN e vertete, e cila vjen vetem nga Perendia dhe jo nga njeriu. Besimi njerzor mbeshtetet ne arsyetimin dhe kapacitetin llogjik. Pra ate qe llogjika nuk e pranon, ske dhe pse ta besosh. Shikoni myslimanet ne deshmine qe ata kane rreth beismit te tyre. Ata pophojne me mburje dhe thone se, BESIMIN ne Allah e mbeshtetin ne llogjiken dhe diturine njerzore. Pra kjo deshmon qarte se, besimi i tyre eshte nje produkt krejt njerzor dhe aspak i erdhur nga Perendia.

Nese i bejme nje analizie llogjike fjaleve qe Jezusi i drejtoi Martes, gjithmone duke u mbeshtetur ne arsyetimin dhe diturine njerzore, do te shohim se llogjika jone e ka te veshtire qe ti kuptoje, analizoje dhe pranoje fjalet e Jezusit. Perse? Sepse llogjikisht njeriu mbeshtetet ne aftesite dhe diturite e tij. Arsyeja se perse Myslimanet e kundershtojne mesazhin profetik te fjales se Perendise ne bibel, ndodh per faktin se llogjika me te cilen bibla na flet dhe deshmon, bije ndesh me llogjiken dhe arsyen e njeriut. Eshte e veshtire te pranosh se Jezusi eshte NJGALLJA dhe JETA e perjetshme. Eshte e veshtire te pranosh se, ai qe beson ne Krisht nuk do te vdese, por edhe nese vdes do te roje. Dhe mbi te gjitha eshte e veshtire te pranosh te gjitha keto deshmi, kur ato dalin nga goja e nje njeriu te quajtur Jezus. Pikerisht farisenjte dhe judenjte, e luftonin Jezusin, per faktin se ai duke qene njeri, e barazonte veten e tij me Perendine. Pra eshte e njejta llogjike, me te cilen myslimanet e gjykojne Jezusin, duke e quajtur cmenduri qe nje njeri te jete dhe njeri dhe Perendi.

Po Marta ku e mbeshteti BESEN e saj?
    Fjalet e Martes nuk jane rezultat qe vijne nga gjykimi njerzor. Shikoni si thote Marta:

" Po o Zot, une kam besuar se ti je Krishti, Biri i Perendise qe ke ardhur ne bote."

Ketu shohim se pergjigja e Martes nuk fokusohet thjesht ne fatkin se, e pranon apo jo, qe Jezusi eshte NJGALLJA dhe JETA. Kjo pasi njeriu e ka te pamundur qe te gjykoje dhe vertetoje nje gje te tille. Shume njerez kur vijne para besimit ne Krisht, nese mbeshteten ne llogjiken e tyre, ben qe ata te fokusohen tek aftesite njerzore, dhe keshtu ata mbyllin zemren ndaj zbuleses qe Perendia jep per Birin e tij Zotin Krisht. Ky fakt duket mjaft i shpjeguar ne momentin kur Jezusi i pyeti apostujt duke ju thene: kush thone bota se jam une biri i njeriut?
    Aposjtut i thane: disa thone qe ti je Elija, disa te tjere Gjon Pagezori, disa te tjere thone se je profet. Permes ketij fakti shohim qarte se cdo te thote , te mbeshtetesh ne njohurite dhe kapacitetin njerzor. Ndersa krejt ndryshe deshmoi Pjetri, kur Jezusi i pyeti apsotujt: Po ju kush thoni se une jam?
    Pjetri tha: ti je Krishti Biri i Perendsie se gjalle.
    Te njejten pergjigje shohim edhe ne fjalet e Maries. Por jo vetem kaq. Por shohim gjithashtu se, te njejten pergjigje jep dhe cdo i krishtere, kur ftohet te deshmoje besen e tij ne Krisht. Perse? Kjo tregon se deshmia jone per Krishtin, nuk eshte nje atribut apo rezultat i llogjikes sone, por eshte nje refim qe Fryma e Perendise zbulon ne zemren tone.

Cfar ndodhi me tej, pasi Marta e deshmoi besen e saj ne Krishtin?

Shohim se Jezusi duhej te VERTETONTE plotesisht fjalet qe Ai i tha Martes. Besimi ne Krisht, eshte nje besim qe mbeshtetet ne PROVE, FAKTdhe VEPER te Perendise. Po Besimi islam dhe te gjitha llojet e tjera te besimeve ne bote, a kane PROVE, FAKT dhe VEPER te Perendise?
    Mendoj se kjo eshte nje peytje teper fondmentale, per te gjithe ata qe pretendojne se besojne ne Perendine e VERTETE. Nese Jezusi tha: "Une jam NGJALLJA dhe JETA.."natyrisht qe kjo duhej VERTETUAR, dhe PROVA vjen permes VEPRES dhe FAKTIT.
    Nese do ti ftoja mysliamnet qe te besonin Krishtin, duke u mbeshtetur vetem ne fjale, atehere ky besim do te ishte njesoj si besimi islam apo besimet e tjera fetare, te cilat paraprihen vetem nga fjalet, keshilla dhe regullat fetare.

Te krishteret besojne ne Perendine e Gjalle dhe te Vertete.

Le te shohim se cfar beri Jezusi me pas.
    Jezusi i rrethuar nga nje turme shume e madhe, ju afrua varrit ne te cilin ishte varrosur prej kater ditesh Elazari,dhe pasi ngriti syte lart dhe tha:
    " Ate, te faleminderit qe me digjove, dhe une e di se perher me digjon, por kete e thashe per te gjithe keta njerez qe jane ketu, qe te BESOJNE se ti me dergove. "
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 14-08-2008 mė 23:10

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Fjalet e Jezusit drejtuar Atit, jane nje deshmi e gjalle dhe prove me te cilin Jezusi na deshmon te qenit e tij Bir, dhe njekohesisht i derguar nga Perendia. Eshte shume e lehte te thuash jam nje i derguar apo jam nje profet, ashtu sic myslimanet thone per Muhametin e tyre ne kuran. Gjithmone pergjate bisedave me myslimanet jam perpjekur qe ti ftoj ata drejt PROVES, VEPRES dhe FATKIT, prej nga ku ata duhet te mbeshtetin besimin e tyre ne profetin e tyre. Bibla si fjala e vetme e e Frymezuar e Perendise, na deshmon qarte se si dhe kush jane profetet e Perendise. Jezusi ju dha judejnve deshmine me te qarte kur tha:

Profetet e REME do ti njihni nga Frutat, sepse nga ferra nuk vilet rrush.

Pikerisht msylimanet nuk ecin simbs ketij mesimi qe Jezusi na jep. Ata duke mos njohur Perendine e Vertete Jahve, natyrisht qe e kane krejt te pamundur te njohin dhe profetet e tij. Por le te kthehemi tek njgjarja e Elazarit.

Pyetja e pare qe une ngre eshte:

Perse Jezusi ju drejtua Atit Perendi dhe cili ishte qellimi i tij?

Une mendoj se dy jane aspektet fondamentale tek fjalet e Jezusit.
    E para: Jezusi ju zbuloi judenjve prej nga Ai kishte ardhur. Dhe e dyta: Jezusi ju deshmoi atyre se Ai eshte BIRI i vetemlindur i Perendise qe erdhi ne bote.
    Qe te arijme te marim nje zbulsese sa me te qarte, duhet te dime se, kombi i Izraelit, nuk ishte si kombet e tjere, te cilet nuk e njihni Perendine e Vertete. Pra kjo njohje eshte e rendesishme per kedo qe kerkon te dije rreth Personti Jezus Krisht. Jezusi jetonte mes nje kombi qe e njihte Perendien Jahve, ku cdo gje qe ai thoshte duhej te mbeshtetej ne PROVE, FAKT dhe te VERTETE.
    Por si e prisnin judenjte dhe si ata reagonin ndaj fjaleve dhe Personit te Jezusit?
    Judenjte ishin shume skeptike, dhe nuk e besonin Jezusin, prandaj Pali thote se, e gjitha kjo ndodhte tek ata, per shkak se zemrat e tyre ishin te mbyllura ndja zbuleses se Perendise. Po Jezusi mos valle ra ne poziten e tyre? Jo. Cdo gje qe Jezusi tha dhe beri, i vertetoi duke u mbeshtur ne PROVE, FAKT dhe VEPER. Ai ne cdo cast permbushi Shkrimin, Ligjin dhe Profetet, dhe kjo eshte prova e se vertetes. Vetem kjo eshte menyra biblike, prej nga nis gjithshka vertetimin e vet, nese vjen apo jo nga Perendia. A nuk e vini re se, islami eshte krejt jashte kesaj llogjike? Myslimanet e mendojne Perendine ashtu sic llogjika e tyre e pranon, kjo sepse edhe kurani eshte nje prodhim i llogjikes dhe mendjes se njeriut. Kurani na jep nje rruge krejt te ndryshme nga ajo qe fjala profetike na meson ne biblen e shenjte. Shikoni ku perqendrohet e gjithe lufta e islamit. Ajo perqendrohet ne bibel. Perse? Kjo sepse bibla e meson te krishterin si te dalloje dhe te pranoje te VERTETEN. Kur ne pranojme dhe besojme tek e VERTETA, jemi plotesisht ne gjendje te shohim drejt dhe qarte gjithe vepren e Perendise. Jo pa qellim Jezusi tha, "UNE JAM" RRUGA e VERTETA dhe JETA, askush nuk vjen tek Ati im pervecse me anen time. Te vish tek Ati, do te thote se ti je bir dhe per birin ka vetem jete te perjetshme. Por si reagojne myslimanet ndaj ketyre fjaleve te Krishtit?

Myslimanet nuk pranojne se Perendia eshte AT i perjetshem, gjithashtu nuk pranojne se Jezusi eshte Briri i Perendise. Me gjeni nje njeri, i cili pranon se ka perendi, (por qe nuk e njeh dhe beson), i cili te pranoje se Perendia eshte nje AT. Nuk ka mendje dhe llogjike njerzore te pranoje nje fakt te tille. Perse? Sepse llogjika e njeriut mbeshtetet vetem tek mencura dhe gjerat njerzore. Njeriu eshte krejt i paafte te dale JASHTE kufirit te tij njerzor, dhe kjo ben qe ai cdo gje ta mbeshtese ne llogjiken dhe mendesine e tij. Le te ndalemi tek nje fakt:

Jezusi ju tha judenjve se, "UNE JAM" nga aty LART, kurse ju jeni nga ketu POSHTE.

Si e priten judenjte nje deshmi te tille, a e besonin ata kete deshmi te Jezusit? Po apostujt, a e besuan nje gje te tille? Ja pra ketu kemi dy grupime, para te cileve shfaqet dhe deshmohet e VERTETA. Por pyetja eshte: kush e pranon dhe beson ate? Si i priten judenjte keto fjale te Jezusit dhe si i priten apsotujt? E njehta gje eshte dhe sot. Si i presin myslimanet keto fjale te Jezusit dhe si i presin te krishteret? Natyrisht qe myslimanet jane ne nje linje me judejnte, pasi mbeshteten ne llogjiken e tyre. Ja si thoshin judenjte, kur Jezusi ju deshmonte se Ai ishte nga aty LART. Ata (judenjte) thoshin:

A nuk e njohim ne kete? A nuk eshte ky biri i Maries dhe Jozefit? A nuk eshte ky ai marangozi? A nuk i njohim ne motrat dhe vellezerit e tij? Perse thote ky une jam nga LART?

Shikoni pra me kujdes se ku e mbeshtetin judenjte njohjen dhe deshmine e tyre ndaj Jezusit. Llogjika njerzore i con ata pikerisht qe te mbeshteten totalisht vetem ne gjerat njerozore, qe per ta ishin i vetmi fakt i vertete, te cilat i shihin dhe i preknin cdo dite. Por bibla thote se nje gje e tille nuk quhet besim, pasi Besimi i erdhur prej Perendise na ndihmon konkretisht qe te SHOHIM dhe te prektim pikerisht ato gjera qe ekzistojne, por qe me aftesite tona njerzore ne nuk mund ti shohim dhe prekim. Ato qe shihen dhe preken nuk kane nevoje per besim. Edhe pse pjesa me e madhe e njerzve ne bote, e pranon se ka nje fuqi, qe njerzit e quajne perendi, por ky nuk perben fakt dhe te vertete, persa kohe qe kjo eshte thjesht nje konkluzion dhe rezultat i llogjikes se njeriut. Detyra qe shtrohet para njeriut eshte: cila eshte mardhenia jote me kete Perendi te plotfuqishem dhe te Shenjte.

Judenjte edhe pse kishin njohuri per Perendine, pasi i perkisnin popullit te zgjedhur te Perendise, ne thelb ata ishin te paafte qe ta SHIKONIN pikerisht Perendine qe ata pretendonin se e njihnin dhe besonin. Perse? Kjo sepse ate fokusoheshin tek NJERIU FIZIK Jezus, dhe jo tek ZBULESA e Perendise. Ne te njejtin prove u vu dhe Abrahami, kur Zoti ju paraqit atij permes tri NJERZVE, dhe e lajmeroi per shkatrimin e Sodomes dhe Gomores. Por si veproi Abrahami? Ai nuk u fokusua tek pamja fizike e tri njerzve qe qendronin para tij. Ai u fokusua ne ZBULESEN e Perendise, pasi ai e dinte se per Perendine cdo gje eshte e mundur. Ne te njejten linje dhe llogjike jane dhe myslimanet, pasi dhe ata mbeshteten totalisht ne llogjiken dhe kapacitetin njerzor. Edhe ata, ashtu si judenjte, fokusohen tek njeriu fizik me emrin Jezus, dhe nuk jan aspak ne gjendje qe me ane te Jezusit te shohin Perendine dhe Fuqine e tij.

Njeriu eshte krejt i paafte qe te zbuloje se cfar do te thote Jezusi me fjalet: UNE JAM nga aty "LART" dhe ju jeni nga ketu "POSHTE". Jezusi erdhi pikerisht te na ZBULOJE kete MISTER, ne te cilin qendron Perendia. Ai edhi prej "LART" qe te na ZBULOJE Atin, dhe DASHURINE qe Ati ka per te gjithe krijesen e tij. Ai erdhi te na e beje te DUKSHME LAVDINE dhe FUQINE e Atit Perendi. Perse? Sepse per syte e njeriut kjo eshte e pamundur.

Po apostujt, te cilet ishin judenj, si i priten fjalet e JEzusit?

Njohja dhe pranimi i Perendise, nuk varet nga raca, kombi apo cdo mejdis tjeter njerzor. Ja deshmia qe dhane apsotujt per Jezus Krishtin:

" ti je Krishti, biri i Perenise se gjalle, qe erdhi ne bote."

Shikoni pra se sa e kundert eshte kjo deshmi e apostujve, me ate te farisenjve dhe judejnve. Apsotujt me kete deshmi na tregojne se, "SHIKIMI" i tyre nuk vjen nga njeriu dhe nuk mbeshtetet ne llogjiken e njeriut. Kur Pjetri dha kete deshmi per Krishtin, Jezusi i tha: Kete te VERTETE nuk ta zbuloi "MISHI dhe GJAKU", dmth NJERIU. Kete ta ZBULOI Ati im ne Qiej.

Te gjithe ju qe kerkoni te njihni Jezusin, permes zgjuarsise dhe eksperiences njerozre, do te jeni vecse te deshtuar. Kjo sepse, kjo deshmi vjen vetem nga Perendia, per bijte e Perendise. Myslimaneve gjithemone Jezusi do tju duket nje profet, sepse edhe judenjve keshtu ju dukej, per faktin se mbeshteteshin ne faktorin njeri.

Por kush ishte Jezus Krishti: Njeri apo Zot e Perendi?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 23-08-2008 mė 11:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Natyrisht qe pyetja me madhore qe ngrihet para cdo njeriu, persa i perket Personit Jezus, eshte:

Kush eshte Jezus Krishti, Njeri apo Zot e Perendi?

E kam shpjeguar pak me siper dhe e kam thene se, ne njohjen drejt Personit Jezus Krisht, nuk na cojn aftesit dhe kapacitetet tona njerzore. Kush kerkon qe te njohe Jezusin, duke u mbeshtetur ne njohurite dhe llogjiken e njeriut , eshte vetem nje i deshtuar. Por le te ndalemi dhe te shohim drejt se kush eshte Jezus Krishti, si dhe kush eshte rruga drejt njohjes. Perpara se te ndalemi ne kete pike, mendoj se duhet ti kushtojme nje vemendje te madhe fjaleve qe Jezusi ju drejtoj apsotujve te tij, i cili ju tha:

Nuk me kini zgjedhur ju mua, perkundrazi une ju kam zgjedhur.

Jezusi na deshmon se rruga e vetme per te njour Perendine, nuk fillon nga deshira apo njohurite e njeriut. Pra nuk fillon nga njeriu. Jezusi thote se, rruga drejt njohjes se Perendise, fillon pikerisht nga Perendia. Ne bibel ka mjaft raste ku vertetohet katerciperisht ky fakt i vertete. Psh, Abrahamin e thiri Perendia duke i thene: "Cohu dhe me ndiq". Mojsiun e thiri Perendia, duke e derguar si prijes te popullit te Israelit. Po keshtu Apsotullin Pal, ishte Krishti ai qe e perzgjodhi dhe e dergoi si apoastull tek johebrenjte. Pra fakte ka sa te duash ku cdo kush mund ti hulumtoje ne biblen e shenjte. Por une mendoj se pyetja me e rendesishme qe ngrihet eshte:

Perse Jezusi na tregon se, rruga drejt njohjes se Perendise fillon nga Perendia dhe jo nga njeru?

Jezusi na tregon kete te vertete, ne menyre qe ne te lejojme Perendine qe te na zbulohet, pasi kjo eshte e vetmja menyre qe e con njeriun drejt njohjes dhe pranimit te Perendise Krijetar. Me pas gjithshka varet nga ne, pasi eshte e drejta dhe liria jone ta lejojme zbulesen e Perendise, apo ta mohojme ate. Apsotulli Pal ne letren drejtuar Hebrenjve thote :

" Perendia pasi ju foli eterve tane ne kohet e hershme me ane te profeteve te tij, ne ditet e sotme, Ai na foli me ane te Birit te tij Zotit Krisht....."

Kjo eshte nje deshmi mjaft e qarte dhe mjaft e rendesishme per cdo njeri qe kerkon te njohe dhe te pranoje Perendine e Vertet Jehovah. Njohja dhe Besimi ne Zotin Krisht, jane e vetmja mundesi qe i jepet njeriut per te njohur, pranuar dhe besuar ne Perendine e Vertete Jahve. Pra ky fakt na nxjer ne perfundimin se, pa Krishtin nuk ka njohje dhe besim te vertete ne Perendine.

Po myslimanet si ballafaqohen me kete fakt?
    Myslimanet mbase mendojn se, edhe ata e besojne Jezusin, por si nje profet te Perendise, dhe jo si Bir te Tij. Mysilanet me kete deshmi per Jezusin, jo vetem qe nuk e njohin Perendine e Vertet, por perkundrazi ata mohojne te VERTETEN, duke manipuluar deshmine e Zotit Perendi. Pali na thote se, ne ditet e sotme , Perendia na foli me ane te BIRIT te tij Zotit Krisht. Pra Pali thote se, Jezusi eshte BIRI i Perendise, dhe jo thjesht nje profet si te gjithe profetet e tjere ne izlarel, permes te cilit Perendia ju zbulua njeriut.

Por kush eshte Jezus Krishti?

Kete pyetje ja u kam drejtuar shume njerzve, qofte fetare dhe jo fetare. Qofte te krishtere apo myslimane. Kete pyetje ja u drejtoi dhe vete Jezusi apsotujve te tij. Pra cdo njeri qe deshiron te njohe se kush eshte Jezus Krishti, pergjigjen dhe njohurine nuk do ta marre dot nga njeriu. Nese ju deshironi te njihni vertet se kush eshte Jezus Krishti, shikoni si vepruan apsotujt, kur Jeuzsi i pyeti dhe ju tha: Kush thoni se jam une?
    Vete Jezusi na tregon se, nuk eshte njeriu ai qe e zbulon kete te vertete. Une e di se myslimanet kane besim, po keshtu e di se ata e duan perendine, por pyejta qe ngrihet para cdo myslimani eshte: A njoh dhe besoj ne Perendine e Vertete, krijuesin e vetem dhe te plotfuqishem? Nuk jane deshirat dhe njohurite tona, ato qe na cojne drejt njohjes se Perendise. Apsotulli Pal ju tha judenjve se, ju kini deshire te madhe per Perendine, por nuk njihni te Verteten. Cdo besim dhe njohuri qe nuk qendron ne te VERTETEN, eshte vecse nje mashtrim, dhe eshte e tmershme qe njeriu ne fund te dale i zhgynjyer.

Jezusi ju foli judenjve permes shume e shume shembelltyrave, duke ju treguar se pa te VERTETEN nuk ka njohje dhe BESIM ne Perendine Jahve. Si aposutj po keshtu dhe judenjte, te njejtin njeri Jezus pane dhe digjuan, por perse nuk dolen te dy palet ne te njejtin perfundim? Kjo eshte ceshtja qe qendron per tu zgjidhur. Mos haroni se, judenjte e moren Jezusin dhe e VRANE ne kryq, per faktin se Jezusi e shpallte veten e tij Bir te Perendise. Ata thoshin: kush eshte ky qe e barazon veten e tij me Perendine Jahve! Po apostujt? Ata e ndoqen Jezusin deri ne fund, duke e perhapur fjalen dhe emrin e tij Shpetimtar. Perse? Kjo sepse Zbulesa ne ta vinte nga Perendia, dhe jo nga deshirat apo njohurite njerzore. I njejti skenar vazhdon, dhe dote vazhdoje dhe sot e deri ne fund. Myslimanet e vrasin Jezusin cdo dite, duke e mohuar Jezusin BIR dhe Zot e Perendi,. Ndersa te krishteret e perdikojne Jezusin Zot e Perendi. Perse? Sepse Zbulesa dhe deshmia ne ta vjen nga Perendia dhe jo nga njeriu.
    Tani mendoj ti kthehemi momentit te ringjalljes se Elazarit.

Veshtroni me kujdes fjalet e Jezusit, i cili tha:

"Ate te faleminderit qe me digjove, dhe une e di se perehere me digjon, por kete e thashe per te gjithe keta njerez qe jane ketu, qe te besojne se ti me dergove."

Ne fjalet e Jezusit ka nje FAKT dhe PROVE, prej ku Ai e nis dhe e mbeshtet plotesisht pozite dhe Personin e tij. I gjithe qellimi i Jezusit ishte: te VERTETONTE dhe te DESHMONTE, se Ai ishte Biri i vetem te cilin Ati e dergoi ne kete bote, per te shpetuar njeriun nga mekati dhe vdekja.
    Deri me tash, ne historine e Elazarit, shohim se Jezusi pati nje bashkebisedim me motrat e Elazarit dhe judenjte. Ai ju deshmoi dhe zbuloi atyre, se Ai eshte ringjallja dhe Jeta; se kush Beson ne te nuk do te vdese kurre perjte. Por edhe ne vdekte, tha Jezusi, kush beson tek une do te roje per jete. Pra ne te gjithe kete ngjarje te Elazarit, shohim se Jezusi foli dhe deshmoi rreth Personit te tij, pikerisht ato gjera, te cilat mund ti beje dhe kryeje vetem Perendia i plotfuqishem. Askush deri ne ate dite, nuk kishte thene gjera te tilla ne Izrael. Permes profeteve, populli Izraelit kishte pare qindra mrekulli dhe vepra te Perendise, por askush nga profetet nuk i kishte atribuar vetes se tij, ashtu sic Jezusi deshmonte rreth Personit te tij. Nuk kishte guxuar asnje profet ne Izrael, qe nga Abrahami e deri tek Mojsiu, qe te shpallte veten e tij Mesia Shpetimtiar, apo te deshmonte per veten e tij se ai eshte Ringjllja dhe Jeta.

Judenjte para proves dhe te Vertetes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Asnjehere nuk ndodhi qe, fjalet e Jezusit te mos gjenin VERTETIM, PROVE dhe FAKT. Gjithmone kur Jezusi fliste dhe mesonte judenjte, ata thoshin: ky flet si nje njeri qe ka PUSHTET dhe AUTORITET. Ne izrael kishte me qindra mesues dhe shkrues te ligjit, por pyetja eshte: perse populli e veconte Jezusin, dhe shihte se fjala dhe mesimi i tij kishin pushtet dhe autoritet? Vete kundershtaret e Jezusit, sic ishin saducenjte dhe farisenjte, e pranonin se mesimi i Jezusit ishte krejt i ndryshem nga ai i farisenjve, si dhe pranonin se ky mesim vinte nga Perendia. Pra pyetjet me madhore qe ngrihen para cdo njeriu jane:
    - Kush ishte ky njeri me emrin Jezus, i cili adhurohej dhe nderohej porsi Perendia?
    -Kush ishte ky Jezus, fjala e te cilit kishte pushtet dhe autoritet Perendie?
    -A kishte pasur me perpara ne Izrael nje njeri te tille si Jezusi, i cili te adhurohej dhe te nderohej si Perendia?

Keto jane disa pyetje, te cialt jane te veshtira te kuptohen prej atyre qe nuk njohin Perendine e Vertete Jahve dhe popullin e tij te zgjedhur Izrael. Ashtu sic e kam thene edhe ne shkrimet e meparshme, Izraeli ishte i VETMI popull mbi rruzullin e dheut, i cili ishte perzgjedhur prej Perendise, si dhe i vetmi popull mbi dhe, i cili njihte dhe besonte ne Perendine e Vertete Jahve. Ky fakt na deshmon se, ishte krejt e veshtire dhe e pamundur per dike ne Izrael, qe ti atribonte vetes dhe te shpallte per vetveten ato qe Jezusi tha ndaj Personit te tij. Me kete dua te them se, popujt arabe si dhe gjith popujt e tjere ne bote, e kane mjaft te lehte qe te adhruojne perendi te reme dhe njerez te reme, te cilet ju paraqiten si profete apo te derguar te Zotit. Perse? Sepse jane kombe qe nuk e njohin Perendine, pasi nuk jane perzgjedhur nga Perendia, ashtu si populli i Izraelit.
    Myslimanet aktualisht e quajne Muhametin profet, por bibla na deshmon se, brezi profetik erdhi me Izraelin dhe per Izraelin. Mbase dikush thote: por perse vetem per Izraelin? Kjo sepse VETEM Izraeli ishte populli qe Perendia formoi dhe perzgjodhi per planin e Tij. Se sa e pranojne kete fakt myslimanet apo dikush tjeter, ky eshte probemi i tyre. Fakti eshte FAKT dhe PROVA eshte PROVE.
    Ketu shoh se myslimanet perpiqen ta vendosin Muhametin ne nje nivel me Jezusin, por kjo nuk varet nga njeriu. Myslimanet mund ta quajen Muhametin profet, apo dicka tjeter, kjo nuk perben prove dhe fakt te erdhur dhe te deshmuar prej Perendise Jahve.

Kohet e fundit kane ardhur mjaft shkrime historike rreth Muhametit dhe jetes se tij, ku deshmohet qarte se edhe ai ka qene nje mekatar ashtu si cdo njeri tjeter mbi dhe. Myslimanet nuk duan ta pranojne kete fakt, kjo sepse ata nuk njohin thelbin e fjales dhe mesimit te Perendise ne biblen e shejnte, e cila ka te beje me mekatin dhe njeriun ne kete skllaveri. Gjithsesi nuk eshte puna ime qe te merem me besimin islam, apo profetin dhe perendine e tyre. Ajo qe une sjell ne ket teme ka te beje me te Verteten, me Perendine e plotfuqishem, Perendine e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit. Po keshtu nuk eshte puna ime nese dikush nuk do ta besoje apo kerkon ta mohoje Jezusin. Njeriu eshte i LIRE te perzgjedhe apo te mohoje te Verteten e Perendise, simbas vullnetit te tij te lire.
    Shikoni se sa i panxene tregohet nje myslimane ketu kur thote:

"Meqense ju te krishteret luteni per mua, ateher si shpjegohet qe une nuk besoj ne Krishtin?
    Jezusi thote, vazhdon ai, se cdo gje qe kerkoni ne emrin tim do ta merin. Atehere: perse une nuk po khtehem ne besimin e krishtere?"

Ky njeri per mua eshte vecse nje mjeran, i cili mendon se i ka kapur ne fjale te krishteret, por qe ne fakt nuk sheh rjeten me te cilin satani e ka gllaberuar.
    Eshte me se e vertete fjala e JEzusit, i cili tha: kerkoni gjithshka me besim dhe do ta merni.
    Te kerkosh ne Perendine do te thote: te kerkosh BRENDA vullentit te Tij. Pra cdo gje qe na jep Perendia permes lujtes, deshmon qarte se eshte eshte BREDNA VULLNETIT te Perendise. Nese personi per te cilin ne lutemi eshte nje kundershtar i Perendise, apo nje armik i Krishtit, atehere: a pajtohet deshria jone me vullnetin e Perendise?
    Kur personi per te cilin ne lutemi e quan Jezusin nje profet dhe njeri; e mohon Jezusin si Zot e Perendi; e mohon Jezusin Bir te Atit e keshtu me radhe, ateher: Perendia per hater te lutjes sone qe ne bejme per kete person, i cili aktualsiht eshte nje armik i Perendise, do te na digjoje lutjen tone dhe keshtu te mohoje vullnetin e tij??
    Sic e shikoni pra, kur ne kerkojme tek Perendia, natyrisht qe e marim ate qe kerkojme, dhe kjo eshte mese e vertete sepse fjala dhe premtimi i Jezusit nuk bije poshte. Por ne duhet te dime nje gje qe eshte shume e rendesishme. Ne duhet te dime se ate qe e kemi kerkuar vertet dhe e kemi mare, por vertem nese kerkesa jone eshte e perputhur me vullnetin e Perendise. Cfar meson i krishteri nga kjo? Ne mesojme se ajo qe marim permes lutjes me besim, eshte totalisht brenda vullnetit te Perendise, prandja ne fund te cdo lutje themi: U befte vullneti yt dhe jo deshria jone.

Me vjen keq per kete mysliman, i cili mendon se ka kapur te krishteret ne fjale me shembullin qe sjell, por qe ne fakt ai qendron edhe me i sigurte ne rrejten e satanit.
    Lujtet e te krishterit ndihmojne totalisht dike, kur i cili vertet kerkon te kthehet ne Krishti. Por njekohesisht duhet te dime se, lutejt tona nuk kane fuqi dhe aftesi qe te kthejne vullnetin e atij qe tallet dhe fyen Jezusin. Perendia njeh zemrat dhe i ve ato ne prove, thote bibla. Une kam deshire qe i gjithe njerzimi te besoje ne Krisht, bile kjo eshte dhe deshira e Atit Perendi. Bibla na deshmon dhe thote se, Perendia e dergoi Birin e tij te vetmelindur qe te vdese ne kryq per te gjitha mekatet e BOTES. Pra Perendia nuk ka perjashtura ASKEND nga ky SHPETIM. Por duhet thene se, GJTISHKA varet perosnalisht nga njeriu, pasi Perendia nuk mund te dhunoje ate liri dhe te drejte perzgjedhje qe i ka dhen njeriut qysh ne krijim.
    Ky mysliman, i cili tallet me Hirin e Perendise, nuk eshte ne gjendje qe te shohe dhe te dije se cfar po ben. Ai mundohet te vere ne loje fjalet e Krishtit, duke menduar se eshte i zgjuar. Vertet eshte mjeran. Bibla thote se, Mjere ai qe bije ne doren e Perendise se Gjalle. Nese ky mysliman vertet deshiron te dije plotesisht fuqine qe ka lutja e te krishterit, le te bjere se pari para kembeve te Jezusit, dhe te pendohet per mekatet e tij, sepse kjo eshte plotesisht vetem e drejta e tij dhe nuk varet nga askush.Vetem atehere ky mysliman i ktheyr ne Krisht do te shohe hirin dhe Fuqine e Perendise, Paqen dhe Dashrine e tij. Vetem keshtu lutja e te krishterit behet nje me vullnetin e Atit Perendi. Amin.
    Judenjte para proves.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Judenjte para proves.

Mendoj se kemi erdhur ne piken me kulmore te kesaj teme, pikerisht ne peytejen: Kush eshte Jezus Krishti?
    Do perpiqem qe te mos jem i perseritshem ne ato qe kam thene, prandaj do te ndalemt tek ungjilli pas Gjonit, kapitulli 14-te.

Nese duam realisht qe te njohim se kush eshe Jezus Krishti, pyetja me themelore qe une ngre eshte:

Perse duhet ta njohim personalisht Jezusin, dhe kush na e jep kete mundesi?

Per myslimanet pak rendesi ka njohja e Krishtit, pasi besimi i tyre nuk ka ASNJE lidhje me Jezusin. Kete e verteton shume qarte edhe vete kurani, i cili rreth Jezusit na paraqet vetem disa vargje, te cilat edhe nese i lexon, nuk kupton asgje, pasi jane krejt jashte se vertetes qe Ungjilli dhe i gjithe shkrimi i shenjte, shpall dhe deshmon rreth Jezus Krishtit.
    Por pyetjet qe une ngre jane:

Perse myslimanet kane nje lufte frontale rreth Krishtit dhe kishes se Tij?
    Ose, si shpjegohet qe myslimanet nuk luftojne besimin budist, ate indu apo dhe besimet e tjera??

Lufta qe feja islame ben ndaj Krishtit dhe besimit te krishtere, e vendos ate perballe se Vertetes, dhe e VERTETA eshte Krishti. Jezusi tha: "UNE JAM" "GURI" te cilin ndertuesit e hodhen jashte. Dhe kush do te bjere mbi kete "GUR", do te shkatrohet plotesisht, ndersa kush do te NDERTOHET mbi kete "GUR", do te qendroje per jete.

Ne ungjillin e Krishtit mesojme se, si Jezusi i zgjodhi 12 apsotujt, te cilet do te ishin jo vetem nxenesit e tij, por ata do te deshmonin per te ne te gjithe boten mbare, pikerisht per ate qe PANE, PREKEN dhe DIGJUAN, lidhur me Fjalen e Jetes. Ata do te ishin puntoret permes te cileve Jezusi do te ngrinte KISHEN e Tij. Deshmia e tyre eshte baza thelbesore e mesimit ne te cilen rritet dhe perparon kisha e Krishtit. Pra sherbesa dhe deshmia apsotolike, eshte nje sherbese dhe kontribut krejt i vecante dhe e paperseritshem nder breza, per faktin se ata ishin "USTALLARET" qe hodhen THEMELIN, ne te cilen u NGRIT kisha e Krishtit, ku THEMELI eshte vete Krishti.

Apsotujt jetuan me Jezusin per disa vjet, ku pane dhe cudira e mrekulli te shumta. Ata digjuan mesime te cilat ishin te fshehura per veshet e njeriut. Pra te gjitha keto "GJERA" qe ata pane tek Jezusi, bene qe ne plot raste ata te ishin sa konfuze aq dhe te paditur, ku shpesh here kjo sillte dhe turbulli tek ta. Ata nga goja e Jezusit, per here te pare digjonin se Perendia ishte ATE dhe Jezusi Biri i tij. Ata digjonin prej Jezusit mesime te tilla, te cilat me pare kurre nuk i kishin digjuar. Ne shembelltyrat e ndryshme te Jezusit, ata nuk arinin te kuptonin se perse Jezusi po fliste. Po keshtu Jezusi ju fliste per Ngushelluesin, i cili do te kujdesej per ta, pasi Jezusi te ngjitej ne qiej. Apostutj cuditeshin dhe thoshin, kush eshte ky qe i binden dhe errerat e detit? Kush eshte ku qe ngre te vdekurin nga vdekja, qe ben te verberin te shohe dhe paralitikun te vrapoje? Vertet rast i vecante dhe i pakonceptueshem nga mendja e njeriut. Apsotujt te gjendur para nje realiteti te tille, edhe pse nuk kuptonin dhe imagjinonin Jezus Krishtin, ata kurre nuk u mbeshteten ne arsyetimin e tyre llogjik. Ja si ju tha Jezusi apsotuve te tij. Gjon:14

" Le te mos turbullohen zemrat tuaja, Besoini Perendise, Besomeni edhe mua."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Fjalet me te cilat Jezusi ju drejtohet apostujve , permbjane nje mesim mjaft te rendesishem per cdo besimtar te krishtere. Mendoj se tri jane pikat ose ceshtjet, ku Jezusi na fton qe te jemi te vemendshem ne besimin tone tek Perendia. Ato jane:

1- Mos u turbulloeni ne zmerat tuaja.....
    2- Besoini Perendise......
    3- Besomeni mua........

" MOS U TURBULLONI ne ZEMER.."
    Jezusi ju tregon apsotujve se, "turbullia ne zemrat tuaja", eshte mjaft e rrezikshme per besimin tuaj ne Perendine. Bibla eshte i vetmi liber, ne te cilin Perendia na zbulon nje sekret shume te madh, i cili ka te beje me "Zemren" e njeriut. Natyrisht qe ketu nuk behet fjale per organin fizik te zemres tek trupi i njeriut. "Zemra" e njeriut, ne bibel ze nje aspekt mjafte te gjere ne trajtimin e saj. Jezusi tha se, "nga zemra e njeriut dalin mendimet e mbrapshta.." Pra Jezusi na tregon se, "zemra" eshte bastioni prej ku dalin mendimet dhe udhet e njeriut. Pra "zemra" eshte themeli fondamental, prej ku dalin mendimet dhe marin udhe rruget e jetes, ne te cilat ecen njeriu.

Une personalisht jam ndalur shume ne kete zbulese qe Jezusi na tregon, dhe kam konstatuar se, njeriu vete nuk ka aftesi dhe mundesi qe ta njohe dhe ta eksploroje thelbesisht "zemren" e tij. Kjo eshte nje e keqe shume e madhe per te. Inteligjenca dhe zhvillimi intelektualo - arsimor e kulturor qe kemi, na ndihmon qe te njohim boten qe na rrethon si dhe fenomenet qe vijne nga jashte, te cilat behen pjese problemore e jetes sone, qofshin pozitive apo negative. Nese e lexojme me vemendje ungjillin e Krishtit, e kuptojme se sa te paafte jemi ne njohjen e mendimeve dhe rrugeve te "zemres" sone.

Ne ligjin e Mojsiut, thuhej se, judenjte nuk duhet te hanin nje sere ushqimesh, te cilat quheshin ushqime te papastra. Judejnte te cilet jetonin ne ligj, perpiqeshin qe te mbanin pastertine e tyre, duke e bazuar ate ne mosngrenien ushqimeve te papastra, dhe keshtu ata mendonin se ishin te PASTER para Perendise. Por Jezusi ju dha "sy" judenjve , pra nja zbulese qe vjen vetem nga Perendia, ne menyre qe ata te kuptonin se te qenit i paster para Perendise, do te thote: i pamekatshem. Jezusi ju tha se, nuk e ndot njeriun ajo qe hyn ne goje te tij e del ne jashtqitje. Njeriun e ndot ajo qe del nga goja e tij. Pra pikerisht ato qe dalin nga "zemra" e tij, te cilat jane mendimet e mbrapshta si, kuroreshkelja, mashtrimi, vjedhja, urrejta, perbuzja, zenkat, meria, lakmia, idhujtaria e tjera si keto, jane ato qe e NDOTIN njeriun.

Le te ndalemi ne nje thenie te Jezusit, qe per mua eshte fondamentale. Jezusi tha:

"Atje ku eshte ZEMRA juaj, atje eshte dhe THESARI juaj.."

Mbase shume njerez fjalen: "thesar", e lidhin vetem me parate apo kamjen e tyre. Fjala e Perendise eshte shume me gjere se sa kjo. Me fjalen: "thesar",Jezusi na tregon konkretisht se kush eshte "idhulli"apo "zoti" i zemres suaj, ndaj te cilit njeriu eshte vecse nje skllav i bindur. Ky idhull mund te jete Paraja, Fama, dikushi, politika, besimet e reme e keshtu me radhe. Por a eshte ne gjendje njeriu qe ta shohe drejt se cfar "thesar" ka ne zemr te tij? Apsolutisht jo. Per mua ketu ndahet nje besimtar ne Krisht, dhe nje njeri pa Krishtin. Me lejoni qe ta shpejgoj se perse, pasi eshte shume e rendesishme. Po vij ne nje moment, ku disa judej deshin te vrisnin nje grua, e cila simbas ligjit te Mojsiut duhej te vritej me gure, per faktin se ajo kishte kryer kurverim. Judenjte jo pa qellim e sjellin kete grua ne prani te Krishtit, ku qellimi i tyre nuk ishte problemi ne fjale, por ishte kapja dhe konfrontimi i Krishtit ne lidhje me ligjin e Mojsiut. Fjalet e Jezusit drejtuar judenjve ishin: ai qe eshte i pa faj (pamekat) ta hedhe gurin e pare mbi te. Judenjte pas ketyre fjaleve te Krishtit, u larguan nje nga nje. Pyetja eshte:
    Perse judenjte nuk hodhen guret mbi kete grua, mos valle kishin frike nga Jezusi?

Vetem Zoti te jep zbulesen dhe "SYTE" per te pare thelle "thesarin "e zemres tende.

Jezusi i drejtoi judenjte duke i sjelle ne nje kenveshtrim krejt te ri, i cili vjen vetem nga Zoti. Ky kendveshtrim beri qe ata nga akuzues qe ishin, te ktehehshin ne te akuzuar. Po keshtu shohim se, Jezusi nuk doli ne mbrojtje te gruas qe kishte shkelur ligjin e Mojsiut. Jezusi duke qene Zot e Perendi, ju dha " SY" judenjve qe te shohin drejt PROBELMIN e ZEMRES se tyre, sepse edhe ata ashtu si kjo grua qe kishte shkelur kuroren, ishin mekatare perpara Perendise. Ky veshtrim i ri, i cili vjen vetem nga Perendia, beri qe judejnte te linin guret perdhe dhe te largoheshin pa fjale, nje nga nje, duke qene te bindur dhe te ndergjegjesuar se edhe ata ishin mekatare.

Perse Jezusi i porosit apostujt e tij qe te mos "Turbullohen zemrat" e tyre, dhe kush e ruan "zemren" e besimtarit te krishter nga cdo "turbullim"?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 11-10-2008 mė 23:27

Gjithcka e mire ka Fund!! Maska e Warning
    Anėtarėsuar
    21-09-2008
    Vendndodhja
    Prishtine!!
    Postime
    504
    Le te jene qe te dyja nuk i prish pune kujt kjo gje.Selici beson ne ate qe don,nuk mund te i imponosh dikujt dicka nese nuk beson,Selici e krijon vet bindjen ne ate se cfare do besoje.
    Krishterimi-per ata te cilet besojne ne Krishtin Jezusin
    Islamizmi-per ata te cilet besojne tek Muhamedin
    Te krishteret dhe muslimanet besojne ne nje ZOT
    !Gjeja me e mire dhe me e keqe e njeriut eshte gjuha!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Warning Lexo Postimin
    Le te jene qe te dyja nuk i prish pune kujt kjo gje.Selici beson ne ate qe don,nuk mund te i imponosh dikujt dicka nese nuk beson,Selici e krijon vet bindjen ne ate se cfare do besoje.
    Krishterimi-per ata te cilet besojne ne Krishtin Jezusin
    Islamizmi-per ata te cilet besojne tek Muhamedin
    Te krishteret dhe muslimanet besojne ne nje ZOT
    Besimi ne Zot nuk eshte pluralizem. Ju gaboni katercipersisht kur thoni se myslimanet besojne ne te njejtin Zot me te Krishteret. Perendia ku besojne te Krishteret eshte Perendia i Abrahamit, Isakut dhe Jakobit, emri i te cilit eshte JAHVE, "UNE JAM". Ndersa perendia ku besojne islami quhet Allah, dhe eshte nje nga treqind zotat ku besonin arabet. Allahu ishte perendia ku besonte familja e Muhametit, dhe keshtu ai e vendosi perendine e tij mbi treqind perendite e arabeve.

Gjithcka e mire ka Fund!! Maska e Warning
    Anėtarėsuar
    21-09-2008
    Vendndodhja
    Prishtine!!
    Postime
    504
    Me gjithe repekt,mund te jem edhe gabim,por te pakten une keshtu mendoj,ju nuk mund te ma ndryshoni mendimin
    Ka vetem nje Zot (sido qe e quan Perendi,Allah apo ku di gje ) eshte vetem nje!!!
    !Gjeja me e mire dhe me e keqe e njeriut eshte gjuha!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    nuk ka asnje, eshte paftyresi e jone kjo.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 27 prej 45 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •