Close
Faqja 26 prej 45 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 443
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    E shoh se myslimanet, kur vjen ceshtja tek Jezus Krishti i mbyllin veshe e sy para deshmise qe bibla, Fryma dhe kisha e Krishti deshmon. Perse e rrefuzojne myslimanet Jezusin si Zot e Perendi?
    Pergjigja eshte shume e thjeshte: e refuzojne sepse nuk e besojne, sepse nuk ju eshte dhene te njohin dhe besojne te Verteten, pasi perzgjodhen ginjeshtren. Besa tek Jezusi na duhet pikerisht per te pare dhe pranuar Hyjin, Zotin e perjetshem. Krishti nuk eshte nje mitologji te krishteresh, te cilet duan ta shpallin Zot e Perendi. Veprat e Jezusit mbi dhe, deshmojne te qenit e tij Zot e Perendi. PRa Jezusi Deshmoi permes VEPRASH se Ai eshte Zot e Perendi. Perendia i deshmoi Izraelit se Ai ishte i vetmi Zot dhe Perendi, permes veprash, te cilat ishin FAKTI MADHOR ku mbeshtetej BESIMI. Izraeli, sic e kam theksuar edhe me siper, ishte i vetmi komb mbi dhe, i cili njihte dhe besonte ne Perendine JAHVE, Krijuesin e vetem dhe te plotpushtetshem. Perendia e dha Ligjin e tij vetem tek kombi i tij. Perse? Sepse Ai vete i ishte zbuluar dhe rrefyer Izraelit. Po keshtu Perendia i dha profetet dhe gjithe shkrimin e tij tek kombi i IZraelit. Perse? Sepse vetem ky ishte i vetmi komb i cili e njihte, e besonte dhe e ndiqte Perendine e Vertete Jehovah. Po bota si qendronte perballe ketij realiteti? Natyrisht qe te gjitha kombet e botes kishin besimet e tyre, te cilat ndiqnin perendite e tyre te reme, ashtu sic ndodh edhe sot. Edhe ato kishin profetet e tyre dhe udheheqesit e tyre fetare, te cilet nuk ishin gje tjeter vecse fallc dhe te reme.

Perse Perendia e dergoi Birin e tij te vetmelindur ne kombin e tij te perzgjedhur Izrael?
    Pa njohur kete fakt, kursesi nuk do te mund te dish dhe te pranosh te Verteten qe Perendia dha per mbare njerzimin. Myslimanet e quajne profet Muhametin,i cili ishte nje prijes arab. Po keshtu kuranin e shkrojtur prej tij, ata e quajne fjale te Perendise. Por a deshmohet kjo permes proves nga Perendia? Pikerisht ketu qendron mashtrimi qe djalli ju ben kombeve. Eshte mese e lehte qe dike ta quash profet, zot e perendi. Historite e ndryshme boterore njohin me qindra raste te tilla. Edhe shqiptaret fare lehet mund ta quanin Enver hoxhen nje profet apo perendi, por kjo nuk ndodhi per faktin se Enveri ishte kundershtar i Perendise. Njeriu ne vetvete e ka aftesine te adhuroje dhe besoje ne ginjeshtren dhe marezine, per faktin se jeton ne mekat.

Perendia Jahve e dergoi Birin e tij te vetmelindur Zotin Krisht ne kombin e Izraelit, per faktin se vetem ky komb ishte ne gjendje te pranonte dhe te besonte ne te derguarin e Perendise. Pasi ky komb ishte i vetmi kombi i perzgjedhur prej Perendise, i cili njihte dhe beonte tek Perendia Jahve.
    Jezusi erdhi ne Izrael dhe shpalli ungjillin e shpetimit. Ai deshmoi per vetveten dhe Atin Perendi, por a ishte e vertete deshmia e tij? Kush mund ta vertetoje kete te vertete, mos valle njeriu???? Edhe Muhametin myslimanet e quajne nje nje profet dhe te derguar nga Parendia, por kush mund ta vertetoje kete, mos valle myslimanet???
    Vereni si veprojne myslimanet. Ata edhe pse e shajne biblen, edhe pse e kundershtojne ate, perseri ata perpiqen me cdo kusht qe te vertetojne vertetesine e profetit te tyre, pikerisht prej bibles qe ata shajne dhe kundershtojne. Perse ndodh keshtu?
    Kjo tregon se, edhe pse ata mundohen ta zhvleresojne biblen (ne menyre qe te ngrene kuranin), autoriteti dhe vertetesia e bibles nuk jane fuqi njerzore, por jane fuqi e Perendise. Myslimanet ne cdo cast perpiqen ta ulin Jezusin duke menduar se keshtu ngrene Muhametin. Ata na cdo rast perpiqen ta barazojne Muhametin me Jezusin, por kjo nuk varet nga njeriu. Jezusi eshte Zot e Perendi, duan apo nuk duan myslimanet. Kete nuk e deshmon dhe verteton njeriu. Kete deshmi e jep Fryma e Perendise tek te gjithe ata qe e besojne dhe pranojne Jezusin si te vetmin Zot e shpetimtar te njeriut nga vdekja. Muhameti ishte nje njeri i zakonshem i cili lindi ne mekat, ashtu si e gjithe raca njerzore, si pasardhes i Adamit dhe Eves. Po Jezusi? Fjala profetike ne bibel na deshmon se Jezusi lindi nga Fryma e Perendise dhe e Virgjera Mari, prandaj tha une jam biri i Perendise. Muhameti eci ne mekat, duke drejtuar arabet si nje prijes njerzor ku fuqine e mbeshteti ne shpata. Po Jezusi? Jezusi ndryshoi boten jo me shpate, por me fjalen dhe dashurine e tij. Pra vepra e Jzusit eshte nje veper qe nuk ka ne thelb te vet njerzoren. Jezusi erdhi per te na ZBULUAR Atin Perendi, nepermjet vetes se tij. Myslimanet jo vetem qe nuk mund te kuptojne kete fakt, por ata nga verberia e tyre hidhen ne sulm kunder Krishtit dhe Perendise.

Teksa bisedoja njehere me nje mysliman ai me tha: "Ju thoni se Jezusi eshte Zot e Perendi, por ne kurani na meson se kjo gje nuk eshte e vertete."
    Atehere i thashe: Qe te mos e pranosh, kjo eshte liria jote, por qe ta gjykosh ketu qendron dhe blasfemia juaj. Une po te bej nje pyetje: ne cfar fakti mbeshtetet deshmia juaj? Ne qofte se me thua ne kuran, une po te them se bibla, e cila pranohet totalisht si fjale e frymezuar e Perendise, na deshmon se, kurani nuk eshte fjale qe buron nga Perendia Jahve. Pra nese ti e pranon kuranin si fjale perendie, kjo eshte perzgjedhja jote. Une si i Krishtere mbeshtetem ne deshmine dhe te vertete qe bibla e Perendise me tregon. Bibla e meson te krishterin duke i treguar se, kurani eshte fjale e njeriut.
    Me pas myslimani me tha: Mire ateher, le te ecim simbas deshmise biblike, dhe me trego se si bibla e deshmon Jezusin Zot e Perendi. Me trego ku thuhet se Jezusi eshte Zot e Perendi.
    Atehere une i thashe: Une nuk do te bazohem thjesht ne nje varg apo dy vargje, ku thuhet se Jezusi eshte Zot e Perendi. Keto vargje ja u kemi thene shume here, dhe ju vetem nje gje dini te thoni: bibla eshte e ndryshuar. Pra kjo tregon se, edhe pse ja u japim vargjet ku deshmohet kush eshte JEzusi, ju perseri mbeteni ne poziten tuaj kundershtuese. E di se perse? Sepse ju nuk besoni ne Krishtin, dhe pa besim nuk ka njohuri dhe pranim te se vertetes. Megjithate une nuk do te ndalem tek keto vargje, te cilat ju i dini peremndesh. Une do te ndalem ne FAKTIN dhe PROVEN, me ane te te cilave Jezusi na e deshmoi veten e tij Zot dhe Perendi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 13-07-2008 mė 20:12

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Marta dhe Maria ishin dy motrat e Elazarit.JEzusi ishte miku i tyre dhe shpesh here kur kalonte andej, kthehej ne shtepine e tyre dhe kalonte kohe ne shoqeri te tyre. Nje dite i derguan lajm se, Elazari, miku i tij i dashur ishte shume semure. Edhe pse Jezusi e mori kete lajm, Ai vendosi te mos shkoje menjehere por te rije dhe disa dite. Natyrisht qe ketu ka mjaft pyetje per te bere, ku me te spikaturat jane pyetjet: Perse motrat e Elazarit e thiren Jezusin qe te vinte e te shihte vellane e tyre te semure per vdekje? Perse Jezusi nuk ju pergjigj menjenjehere kerkeses se tyre? Cili ishte plani i Jezusit?
    Mendoni per nje moment se si jane ndjere Elazari dhe motrat e tij, kur kane pare se mesuesi dhe miku i tyre Jezus nuk erdhi ti vizitoje. Zhginjim, neglizhence apo dicka tjeter??? Le te shohim se cfare dnodhi me pas.
    Mbas disa ditesh Jezusi ju deklaroi dishepujve te tij duke ju thene se, Elazari miku i tij kishte kishte "FJETUR", dhe ne duhet te shkojme e ta zgjoj nga gjumi. Ishte e para here qe nxenesit digjonin nje dicka te tille nga goja e mesuesit te tyre. Cdo kush prej tyre mbase mendonte dhe thoshte: po perse duhet te shkoje mesuesi ta zgjoje Elazarin nga gjumi, a nuk mund ta zgjojne motrat e tij..... cfar lloj gjumi eshte ky?
    Vertet qe jane pyetje paksa te cuditshme, dhe ky fakt beri qe apostujt po ndjeheshin konfuz. Jezusi pasi e verejti kete kofuzion tek apostujt e tij ju tha drejt: Elazari ka vdekur, dhe une gezohem per ju qe te besoni. Eja te shkojme atje.
    2 pyetjet e mija jane: Nga e mesoi Jezusi vdekjen e Elazarit, kur ai ishte ende me apostujt e tij? Dhe: perse Jezusi gezohej per apsotutj, qe ata te besonin, ne cfare?

Bibla na deshmon se, Perendia nuk e mer njohurine nga njeriu.
    Ne te gjithe ungjillin e Krishtit shohim se, Jezusi dinte cdo gjithska qe thuhej apo mendohej rreth tij. Ai dinte edhe ato qe mendoheshin ne fshehtesi ndaj tij. Shepsh here ai ja u zbulonte farisnjve, kurthet qe ata benin per te, duke ja u then hapur ate qe ata mendonin ne fshehtesi. Nje gje e tille ndodhte edhe me apostujt. Shpesh here Jezusi ja u zbulonte mendimet qe ata i shprehnin fshehur mesuesit te tyre. Pyetja eshte: Kush ishte ky NJERI i cili dinte dhe mendimet me te fshehta tek njerzit?
    Natyrisht qe nje gje e tille nuk eshte aftesi njerzore. Po cfar eshte? Nga e mori Jezusi Lajmin se Elazari vdiq, kur askush nuk erdhi e ti tregoje?? Kush ja trregonte atij mendimet e fshehta te farisenjve? Kush ishte Jezus Krishti? I ftoj myslimanet qe te ndalen seriozisht ne kete pike, dhe te marin zbulesen qe Fryma ne zbulon.
    Ketu po arrijme ne konkluzionin se, Jezuesi nuk ishte vetem nje njeri i zakonshem. Ne Personin e tij, permes VEPRES, shohim gjithmone e me teper Krijuesin e gjithpushtetshem, Zotin Perendi. Le te vazhdojme me tej me historine e Elazarit.

Kur Jezusi shkoi ne Betani tek Elazari, gjeti se Elazari kishte kater dite qe kishte vdekur. Erdhja e Jezusit me kater dite vonese, natyrisht qe nuk ishte nje aksident apo nje pamundesi e rrethanave dhe kushteve kohore. Bibla na tregon se, Jezusi vendosi vete qe te shkoje me vonese tek Elazari, qe te kalonin disa dite nga vdekja e tij. Perse dhe cili ishte qellimi i Jezusit?
    Veshtroni me kujdes fjalet qe Jezusi ju tha apostujve te tij:
    "une gezohem per ju qe te BESONI, sepse nuk isha atje."
    Jezusi na fton qe ta besojme PERSONIN e tij, jo nisur nga verberia e religjionit, por permes VEPRES qe ai beri. Ai ju jepte plotesisht apsotujve FAKT dhe PROVE, ne menyre qe ata te BESONIN ne te VERTETEN. Por mos valle keto prova dhe fakte ishin te fshehura per te tjeret? Natyrisht qe jo. Gjithshka qe Jezusi tha e beri, e tha dhe e beri hapur, ku cdo sy te shohe dhe cdo vesh te digjoje ate qe Zoti deshmon. E njejta gje ndodh edhe sot, por ashtu si ne ate kohe edhe sot, jo cdo sy dhe cdo vesh do te shohe dhe digjoje te VERTETEN.

Pasi JEzusi shkoi ne betani, perpara i doli MARTA, motra e Elazarit. Ajo i tha: "

Zot po te ishte ketu Elazari nuk do te kishte vdekur. Por edhe tani e di se, cfardo qe ti kerkosh Perendise, do ta jape."

E di se myslimanet do te thone: nese Jezusi eshte Perendi, atehere kujt do tja kerkoje kete mrekulli, vetes se tij?!
    Kjo eshte nje pyetje standart e myslimaneve, qe behet rreth Personit Jezus Krisht, te ciles une do ti qendroj deri ne fund. Por a kane te drejte myslimanet qe te bejne nje pyetje te tille? Natyrisht kur ajo eshte vetem pyetje, por kur ajo behet nje pergjigje, atehere ata e humbin mundesine per te njohur Perendine dhe Shpetimin qe Ai beri gati per ta.

Pa njohur se pari se kush eshte Jezus Krishti, eshte e pamundur qe te shikosh Perendien tek Ai. Kur Jezusi filloi sherbesen e tij ne Izrael, Ai ju permbajt RREGULLIT dhe MESIMIT me te cilin Perendia e kishte mesuar popullin e tij per te pranuar profetet e Perendise. Ardhja e JEzusit fillon pikerisht me Misionin e Gjon pagezoirt, i cili ishte dhe profeti i FUNDIT mbi dhe. Pagezimi i Gjonit eshte FILLLMI drejt NJOHJES se ardhjes se Birit te Perendise. Gjon pagezori e filloi deshmine e tij rreth Jezusit, duke u nisur nga SHKRIMI dhe profecia, dhe kjo eshte njera ane. Ana tjeter eshte DESHMIA qe dha ATI Qiellor, i cili me zerin e fuqishem nga qielli ju tregoi izrailiteve per dergimin e Birit te tij te dashur. Me pas shohim se Jezusi hyri ne tempull dhe pasi mori librin e shkrimit te shenjte, lexoi profecine qe profeti Isai kishte bere disaqindra vjet para ardhejs se tij, duke ju thene se, sot ky shkrim eshte permbushur ne syte tuaj. Pra shohinm se, ardhja e Jezusit eshte plotesisht ne pajtim te plote me mesimin me te cilin Perendia e kishte mesuar popullin e tij Izrael.

Jezus Krishti njeri, Jezus Krishti Perendi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 19-07-2008 mė 12:26

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Jezusi dhe ringjallja e Elazarit.
    Kur Jezusi shkoi prane guves ne te cilen ishte varrosur Elazari, Marta i tha Jezusit se, nese Ai do te ishte ketu Elazari nuk do te kishte vdekur, por gjithashtu e di Zot se cfar ti keroshPerendise, Ai ta jep. Jezusi pasi e digjoi me vemendje i tha:

" Yt vella do te ringjallet..."Une Jam" RIGNJALLJA dhe JETA. Ai qe me BESON edhe ne vdekte do te roje. Dhe kushdo qe ron dhe beson, nuk do te vdese pergjithe jeten. A e BESON kete?"

Cfar kerkon Jezusit te na tregoje permes ketyre fjaleve??
    Eshte shume e veshtire te pranosh ne arsyetimin llogjik fjalet e Jezusit, i cili thote: "nese vdes do te rrosh."
    Myslimanet, te cilet besimin e tyre ne kuran e vendosin permes llogjikes se tyre, natyrisht qe keto fjale te Jezusit ju duken sajesa dhe pralla njerzore. Por pyetja eshte: Ku e mbeshtetin kete argument? Natytrisht ne llogjiken e tyre. Por bibla nuk eshte nje doktrine njerzore (si kurani) e cila ne themel te saj te mund te kete mendjen dhe llogjiken e njeriut. Bibla eshte fjale Perendie, qe ne thelb ka mendjen dhe llogjiken qe vjen nga Perendia. Per llogjiken dhe arsyetimin e njerzor, eshte krejt i papranueshem fakti se, nese vdes do te mund te rosh. Jane dy gjera krejt te kunderta te cilat mendja jone nuk mud ti pranoje. Po atehere lind pyetja: Po te krishteret cili mendim dhe arsyetim i paraprin ne besimin e Krishtit? Pikerisht ketu ndahet mencuria e botes nga besimtari i krishtere. Ne besimin tone drejt Krishtit nuk na udheheq llogjika dhe zgjuarsia njerzore, pasi llogjika jone bie ndesh dhe nuk pajtohet ne asnje cast me mencuirne e Perendise. Kete fakt e vertetojne vete myslimanet. Perse ata e kundershtojne biblen, dhe konkretisht ne cilat pika jane kunder saj?
    Myslimanet kundershtojne Jezusin Zot e Perendi; kundershtojne vdekjen dhe ringjalljen e tij; kundershtojne Trinine e Shenjte; kundershtojne Atin, Birin dhe Frymen Perendi si dhe plot e plot fakte te tjera qe vijne nga shkrimi i shenjte i Perendise ne bibel. Por pyetja eshte: perse mylimanet i kundershtojne keto fakte te bibles? Kundershtesa vjen per faktin se, ato nuk zene vend ne arsyetimin llogjik te njeriut. Krejt ndryshe ndodh me kuranin.
    Kurani eshte nje liber qe ne themel te tij mbisundon llogjika dhe argumenti njerzor. Cdo kush qe e lexon kuranin, e kupton fare lehte ate , pasi gjithshka ne kuran qendron brenda llogjikes se njeriut. Pra njeriu nuk ka se perse te kundershtoje ate qe vete ka prodhuar. Kurani edhe pse ka mare mjaft histori te bibles, perser ai mbetet brenda kufirit njerzor. Kjo sepse shkruesi i kuranit Muhameti, duke qene njeri, nuk ka mundur te mare nga bibla hyjnoren dhe te perendishmen. Kjo ben qe bibla te mbetet gjithmone nje mister per kedo, per faktin se ne te nuk eshte menda dhe llogjika e njeriut, por eshte mendja dhe mesazhi i Perendise. Jezusi eshte i VETMI NJERI mbi dhe, i cili ofroi dhe ZBULOI para njerzve Perendine e plotfuqishem. Myslimanet e kane te pamundur te njohin Jezusin Zot e Perendi, per faktin se, llogjika me te cilen ata nisen per ta pare ate, eshte krejt njerzore. Shikoni fjale e Jezusit thene Martes:
    " Une JAM, ringjallja dhe Jeta..."
    Kjo eshte nje deshmi e fuqishme dhe mjaft e qarte, por per kedo? Ashtu sic i lexoj une keto fjale, ashtu i lexon edhe nje mysliman. Por perse nuk dalim ne te njejtin perfundim?
    Shikoni se me cilat fjale e nis Jezusi biseden e tij me Marten: "Une Jam", i thote Jezusi Martes, dhe ky eshte Emri i Perendise, qe cdo kush ne izrael e dinte. Akush deri me sot nuk ka guxuar te quaj veten e tij Ringjallja dhe Jeta. Pikerisht qe ketu ne keto fjale te Jezusit fillon njohja e Perendise. Ne fjalet e Jezusit nuk shohim njeriun dhe potencen njerzore. Ne fjalet e Jezusit shohim drejtperdrejt Perendine e plotfuqishem. Jezusi eshte e vetmja mundesi per njeriun, qe ai te shohe Perendine ne VEPRIM. Shume njerez thone Zot e Perendi, por askush smund te na tregoje Perendine, pervecse Biri. Pikerisht kjo e shtyu Filipin ti kerkoje Jezusit qe ti tregoje Atin Qiellor. Le te rikthehemi tek Marta.
    Marta i besoi PLOTESISHT fjales dhe deshmise se Jezusit, ashtu si edhe apsotujt. Marta nuk u fokusua ne Njeriun Jezus. Ajo u fokusua ne ZBULESEN qe Perendia dha para saj. Pyetja eshte: Pese Jezusi ne fund te fjaleve te tij i tha Martes:
    " A e BESON kete?"
    Cfar i kerkohej Martes te besonte?
    Jezusi i ZBULOI MARTES pikerisht ate qe njeriu nuk mund ta shohe, nuk mund ta njohe, dhe nuk mund ta kuptoje me llogjiken e tij, pra Perendine. Pikerisht BESA na ndihmon te SHOHIM ate qe nuk mundemi te shohim, sepse jemi njerez te kufizuar ne aftesi, e cila ekziston dhe eshte e VERTETE. Nuk mendoj se i duhet dikujt besim per te besuar shiun, kur ai e sheh shiun qe bie, apo diellin kur ai e sheh ate qe ndrit.

Jezusi na fton ta BESOJME.
    Pyetja eshte ne cfar duhet ta besojme Jezusin, dhe perse te besojme Jezusin dhe jo Muhametin?
    Jezusi eshte i vetmi mbi dhe i cili deshmoi se, Ai eshte Jeta, Rruga dhe e Verteta. Pikerisht Jezusi perballe kesaj Zbulese na fton per BESIM. Por si dhe ne cfare? Le te rikthehemi tek Marta dhe Jezusi ne betani.

Jezusi pasi e ftoi Marten qe te besonte se Ai eshte Ringjallja dhe Jeta, natyrisht qe para tij mbetet PROVA, per te VERTETUAR FAKTIKISHT fjalet dhe deshmine e tij.
    Bibla na tregon se, para varrit te Elazarit ishin mbledhur me mijera judenj, ku pjesa me e madhe ishin dhe kundershtare te tij. Por e rendesishme eshte te dime se si VEPROI Marta para deshmise s Jezusit?
    Ne jetojme ne nje realitet te tille sote ne bote, ku jemi te rrethuar nga shume njerez te cilet jo vetem qe nuk e besojne Zotin Krisht, por edhe e luftojen ate me cdo mjet. Eshte e rendesishme qe te fokusohemi tek Marta, e cila ishte dhe ne qender te vemendjes se Jezusit. Bibla na tregon se, kur Jezusi e ftoi Marten per te BESUAR, ajo i tha:

" Po o Zot, une kam BESUAR se ti je Krishti, Biri i Perendise qe ke ardhur ne bote."

Besimi i Martes ne Jezusin, nuk ishte i mbeshtetur ne aftesite e saj njerzore. Besimi i Martes mbeshtetej ne zbulesen qe Fryma jep sapo prek zemren e te krishterit. Besimi i Martes nuk erdhi si rezultat i SHIKIMIT fizik. Shume njerez kerkojne te SHOHIN dhe me te BESOJNE. Kjo eshte llogjika njerzore, e cila mbeshtetet ne argumentin njerzor. Krejt ndryshe na meson Jezusi. Ai thote:
    " BESO dhe do te SHOHESH LAVDINE e Perendise."

Marta BESOI dhe PA LAVDINE e Perendise.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 30-07-2008 mė 23:55

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Ne radhe te pare sjam dhe aq besimtar i madh zoti te me fale per kete n.q.se ekziston ,ne radhe te dyte me pelqen te lexoj libra fetare te feve te ndryshme dhe kam lexuar disa te till ngaqe jam tip kurioz,po dua te te korrigjoj per dicka.Kurani fort mir e njeh Jezusin,dhe e pranon qe ai u dergua ne qiell,dhe gjithashtu thot qe ai do te ringjallet,gjithashtu pranon se ai u kryqezua per te marr mekatet e njerezve ashtu sic thot edhe bibla po ku eshte ndryshimi se Kurani thot qe Jezuesi ishte i derguari i zotit,profet dhe jo djali i tij dhe se eshte me e llogjishme, sepse ne te kunderten zoti do na lindte edhe ca te tjere,e dyta kur te zbrese Jezuesi ose te ringjallet nga qielli bibla thote qe ai do zbrese ne Jeruzalem kurse Kurani thote qe ai do zbrese ne qendren me te madhe te krishterimit pra Vatikani dhe do te falet ne xhami (nuk jam i sigurt po kam degjuar qe mbas viteve 90 eshte ndertuar nje xhami ne Vatikan sjam i sigurt per kete mbase ndonjeri di me shum per kete ) dhe mbas kesaj ka per te bere nje kasapane te vertet mbi ata qe i kan shtremberuar mesimet e tij pikerisht ndaj atyre qe mbrojn me shum figuren e tij,bile me ka bere nje pershtypje dicka ,ne Kuran thuhet qe Jezuesi i mesoi besimtaret e tij qe para faljes te lajne kembet dhe fytyren si dhe te heqin kepucet para se te falen neper vendet e shenjta,para 2 viteve pashe ne tv qe ne vatikan prifterinj para faljes ne dit te premte filluan te lanin kembet.Varet se cfar kurani ke lexuar dhe si e kupton ate ,un ne Kuran skam lexuar qe muslimanet te martohen me kusherinjt ndalohet kategorikisht po arabet e bejn,ne Kuran ndalohet kategorikisht te vrasesh veten,lufto thuhet deri ne vdekje,po arabet e bejn ,ndalohet kategorikisht te martoheshdhe te kesh me shum se nje grua,lejohet divorci, ndalohet dhuna ndaj tjetrit me fe te ndryshem per ti ndryshuar bindjet e tij fetare,studioni sa me shum bile kjo eshte gjeja me e bukur qe me ka pelqyer ne Kuran, e kam thene dhe po e citoj prap.<>.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga shiu2008 Lexo Postimin
    Ne radhe te pare sjam dhe aq besimtar i madh zoti te me fale per kete n.q.se ekziston ,ne radhe te dyte me pelqen te lexoj libra fetare te feve te ndryshme dhe kam lexuar disa te till ngaqe jam tip kurioz,po dua te te korrigjoj per dicka.
    Kurani nuk e njeh Jezusin, por Kurani thote qe Jezusi ka qene 'Profet i Allahut'. Kjo eshte jo-historike sepse ithtaret apo dishepujt e pare te Jezusit kane besuar ne natyren hyjnore te Tij. Nese e lexojme Biblen shihet qarte se Jezusi ka pretenduar se eshte Perendia i universit, ai ishte vrare bile per kete pretendim. Po ta mos besonin te krishteret e pare Jezusin si Perendi, se pari hebrenjte nuk do t'i quanin te krishteret idhujtare dhe nuk do t'i vrisnin, por do t'i quanin ithtare te nje profeti te rreme. Myslimanet natyrisht nuk besojne kete por besojne ate se cfare thote Kurani, se po ta besonin do te ishin te krishtere, per myslimanet historia fillon me Muhamedin, krejt bota mund te jete gabim, Muhamedi ka qene drejt. Myslimanet gjithashtu nuk besojne se Perendia mund te vije ne toke (edhepse Kurani nuk e thote kete por thote se Perendia mund te beje gjithcka dhe nuk ka ndalese per Te), sepse per ta kjo do te ishte 'dobesi' dhe kjo bjen ne kundershtim gjithashtu me besimin e tyre. Ne anen tjeter bile edhe ne Kuran Jezusi permendet me shume se Muhamedi, ka karakteristika qe Muhamedi nuk i ka, Jezusi quhet Fjala e Allahut, vijme menjehere ne kundershtim logjik. Jezusi nuk ka vrare aske dhe nuk i ka nxitur ithtaret e Tij qe ta vrisnin dike, Muhamedi po. Por per myslimanet me i mire eshte dikush qe te vrane e jo ai qe te do. Nuk eshte me i mire ai qe jep jeten e vet per ty, por ai qe te nxite qe t'i vrasesh te tjeret. Me i mire eshte ai qe i plackite te tjeret, sesa ai qe ju jep te tjereve dhe i trajton me dashuri.

Kurani fort mir e njeh Jezusin,dhe e pranon qe ai u dergua ne qiell,dhe gjithashtu thot qe ai do te ringjallet,gjithashtu pranon se ai u kryqezua per te marr mekatet e njerezve ashtu sic thot edhe bibla po ku eshte ndryshimi se Kurani thot qe Jezuesi ishte i derguari i zotit,
    Kurani nuk e njeh pra Jezusin sic e thashe edhe me lart. Kurani gjithashtu mohon qe Jezusi u kryqezua. Gjithashtu nuk e njeh ndermjetesimin qe Jezusi ka bere per njeriun tek Zoti. Ne Kuran dhe Hadithe ka kontradikta, disa vargje ne Kuran thone se Muhamedi nuk ka kurrfare fuqie qe te ndermjetesoje per myslimanet, ne disa thote se do te ndermjetesoje ne Diten e Gjyqit. Per myslimanet gjithashtu eshte me e logjikshme se Allahu ka genjyer dhe eshte autori i genjeshtres me te madhe (mashtrimi ne kryq sepse islami thote se nje person qe dukej si Jezusi u kryqezua, vertete ka kuptim te hatashem per nje besimtar ne Zot) ne historine e njerezimit sesa te besoje qe Muhamedi ishte gabim 'de facto' dhe 'de jure'.

profet dhe jo djali i tij dhe se eshte me e llogjishme, sepse ne te kunderten zoti do na lindte edhe ca te tjere,e dyta kur te zbrese Jezuesi ose te ringjallet nga qielli bibla thote qe ai do zbrese ne Jeruzalem kurse Kurani thote qe ai do zbrese ne qendren me te madhe te krishterimit pra Vatikani dhe do te falet ne xhami
    As Bibla nuk thote se Jezusi eshte 'djali' i Perendise ne kuptimin fizik. Por Bibla thote (sa e kam kuptuar une) se Jezusi ka nje marredhenie te vecante me Perendine Atin ne Trini, ne kuptimin shpirteror. Per myslimanet natyrisht se kjo eshte e jo e logjikshme dhe nuk e njohin kete. Vetem perendite pagane kane djeme dhe vajza ne kuptimin fizik, si p.sh. Tri Bijat e Allahut ne te cilat paganet mekas besonin. P.sh. Kleopatra ka thene se eshte vajza e Isis, por ne kuptimin fizik dhe shume shembuj te tjere. Edhe vet Muhamedi ka menduar se Trinia perbehet nga 'Allahu (Perendia), Jezusi dhe Maria gje qe ne krishterim eshte blasfemi. Myslimanet nuk e pranojne kete gabim te Muhamedit (dhe Kuranit) sepse tek ta kryn pune besimi i verber pa kurrfare prove e as argumenti madje edhe 'dijetaret' islamike i perkrahin ne kete.

Gjoni 19:7 Judenjtė iu pėrgjigjėn: ``Ne kemi njė ligj dhe sipas ligjit tonė ai duhet tė vdesė, sepse e bėri veten Bir tė Perėndisė``.

Mos u besoni ateisteve qe thone se Jezusi eshte mit, legjende dhe nuk ka ekzistuar, sepse ky person ka ekzistuar sic ekzistojme sot ti e une, as islamikeve kur thone se ky person ka qene vetem nje profet. Po te ishte Profet do te thoshte sikur Muhamedi.

Po te ishte ashtu sikur qe thone islamiket Jezusi do te thoshte: jam Profet i Allahut, jam njeri sikur ju ... jam mysliman etj., shkone falne namazin, kryeni rituale pagane arabe dhe torturone veten tuaj me gjera te kota, besoni se Allahu do ju jape shume, shume prostituta ne xhenet etj. etj.

Kurani 18:110. Thuaj: "Unė jam vetėm njeri, sikurse ju, ...

Bibla, Gjoni 11.

25 Jezusi i tha: ``Unė jam ringjallja dhe jeta; ai qė beson nė mua, edhe sikur tė duhej tė vdesė do tė jetojė.

26 Dhe ai qė jeton e beson nė mua, nuk do tė vdesė kurrė pėrjetė....?``.

Keso fjalesh nuk ka perdore as Buda, as Zaratustra, e aq me pak Muhamedi...

(nuk jam i sigurt po kam degjuar qe mbas viteve 90 eshte ndertuar nje xhami ne Vatikan sjam i sigurt per kete mbase ndonjeri di me shum per kete ) dhe mbas kesaj ka per te bere nje kasapane te vertet mbi ata qe i kan shtremberuar mesimet e tij pikerisht ndaj atyre qe mbrojn me shum figuren e tij,bile me ka bere nje pershtypje dicka, ne Kuran thuhet qe Jezuesi i mesoi besimtaret e tij qe para faljes te lajne kembet dhe fytyren si dhe te heqin kepucet para se te falen neper vendet e shenjta,para 2 viteve pashe ne tv qe ne vatikan prifterinj para faljes ne dit te premte filluan te lanin kembet. Varet se cfar kurani ke lexuar dhe si e kupton ate ,un ne Kuran skam lexuar qe muslimanet te martohen me kusherinjt ndalohet kategorikisht po arabet e bejn,
    Une e di qe Jezusi (sipas fese islame) do te vije dhe do ta thyeje kryqin (kryqi shihet si simbol satanik ne islam) ndersa ne krishterim eshte simbol i dashurise hyjnore ndermjet Perendise dhe krijeses se Tij njeriut, por edhe simbol i dashuris dhe respektit ndermjet njerezve.

ne Kuran ndalohet kategorikisht te vrasesh veten,lufto thuhet deri ne vdekje,po arabet e bejn ,ndalohet kategorikisht te martoheshdhe te kesh me shum se nje grua,lejohet divorci, ndalohet dhuna ndaj tjetrit me fe te ndryshem per ti ndryshuar bindjet e tij fetare,studioni sa me shum bile kjo eshte gjeja me e bukur qe me ka pelqyer ne Kuran, e kam thene dhe po e citoj prap.
    Ne islam ndalohet qe te vritet vetja, por tani islamiket po i inkurajojne myslimanet qe te kryejne sulme vetevrasese, edhe shume dijatare islamike i justifikojne veprimet e disa myslimaneve dhe thone se kur eshte ne pyetje 'mbrojtja' e fese lejohet gjithcka. Nje gje e di se kamikazet islamike jane duke i marre hyrijat qe u premtohen ne Kuran aq sa kamikazet japoneze ne Luften e Dyte Boterore jetojne sot me 'zotat e tyre', apo ndoshta te dyja paleve Allahu ju jep hyrija se i kane luftuar 'qafirat' amerikane dhe kenaqen ne ate 'feste'. Shyqyr qe te krishteret nuk punojne me kete logjike se sa shume sulmohet krishterimi dhe vriten te krishteret, do te kishte sulme vetevrasese cdo 10 minuta mos me shpesh. Une nuk pasna lexu ne Kuran ne ate ajet qe thote qe duhet te lexohet sepse vet themeluesi i fese konsiderohet se ishte analfabet ndersa ne Kuran thote se Profeti lexon, dhe krejt kjo eshte tragji-komedi dhe ska si te quhet ndryshe.

17:45. Kur ti e lexon Kur'anin, nė mes teje dhe atyre qė nuk e besojnė botėn tjetėr, Ne e vėmė njė perde tė padukshme.

... madje ky ajet le te kuptohet se vet Allahu i inkurajon pabesimtaret dhe u ben pengesa qe te besojne?!.

29:48. Ti (Muhammed) nuk ishe qė lexon ndonjė libėr para kėtij, e as qė shkruajshe atė me dorėn tėnde tė djathtė, pse atėherė do tė dyshonin ata tė prishurit. --- (tani mund ta kuptoni se me cilen dore ka shkruar ky person)

dhe ky ajet paksa shokues a?

98:2. I dėrguari prej All-llahut, qė lexon fletė tė pastra,

Dhe me shokues eshte ky ajet (ajeti i pare i Kuranit kronologjikisht)... recitimi eshte tjeter gje, leximi eshte tjeter gje. Ndonjehere them se nuk e ka keq Gostivari_usa kur thote se myslimanet duhet t'i kthehen Kuranit e jo te besojne mitet qe 'dijetaret' e tyre i shpikin nga vetja.

96:1. Lexo me emrin e Zotit tėnd, i cili krijoi (ēdo gjė).

Tani ju pyes si mund t'i thote Perendia i gjithe ketij universi nje analfabeti mekas lexo. Kjo natyrisht eshte tragjikomedi se cfare jane duke besuar myslimanet.

<>.
    Me kete pajtohem 1000%, eh e Verteta?! C'eshte e verteta (para rreth dy mije viteve u shtrua kjo pyetje- GJoni 18:38)?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 04-08-2008 mė 02:18

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    un ne Kuran skam lexuar qe muslimanet te martohen me kusherinjt ndalohet kategorikisht po arabet e bejn,
    Se nuk e paske lexuar po te besoj, por sepse Kurani e ndalon kategorikisht nuk po te besoj. Arabet jetojne me ligjin e islamit qe 1400 vjet keshtu qe ndalohet gjithcka tjeter pervec asaj qe islami e lejon. Kur lejohet te martohemi me kushurinje-kushurira, lejohet edhe me vajza te axhes (sipas Muhamedit natyrisht).

33:50. O ti Pejgamber, Ne tė kemi lejuar gratė, tė cilave u ke dhėnė shpėrblimin e kurorės , dhe ato qė me ndihmėn e All-llahut hynė nė posedimin tėnd (robėreshat e luftės) (dhunimi eshte OK sipas Kuranit, kjo eshte ajo se cfare dhe beri Muhamedi, lexoni Hadithe per me shume) dhe bijat e axhės tėnd, bijat e hallave tua, bijat e dajės tėnd, bijat e tezeve tua (tė janė lejuar, pos grave me niqah dhe tė afėrtat), tė cilat kanė migruar (kanė bėrė hixhret) si ti, dhe njė grua besimtare nėse ajo ja falė veten Pejgamberit dhe nėse Pejgamberi dėshiron tė martohet me tė (njė martesė e tillė pa shpėrblim tė niqahit) duke qenė kjo (rast) vetėm pėr ty e jo edhe pėr besimtarėt. Ne e dimė se ē'u kemi bėrė atyre obligim rreth grave tė tyre dhe rrėth atyre qė i kanė nė pronėsinė e vet, ashtu qė ti tė mos keshė vėshtirėsi, e All-llahu ėshtė qė falė shumė, ėshtė mėshirues.

(fjalet ne te zeza jane te miat brenda ajetit), pasi qe kjo ska si te quhet ndryshe perpos BARBARI kam vetem nje lutje te thjeshte: oh Zot na mbroj nga kjo barbari.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    pershendetje mesia4ever kisha nje lutje deri tek ti a ka mundesi te mi citojsh VARGJET 31,32,33,34,35,36 nga DHJATA E VJETER ,KAPITUULI 19 ,,MOJSIU,,

dhe si e komenton ti ket ceshtje?????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    kerkoj ndjes se nuk munda me e gjet ne gjuhen shqipe ja per gjith ata cka e kuptojn maqedonishten

1. Мојсијева, глава 19
    Stih 31,32,33,34,35,36

31 Постарата и рече на помладата: „Татко ни остаре, а на земјата нема маж за да влезе при нас, како што е обичај по цел свет.
    32 И така, да го испијаниме со вино нашиот татко, и да легнеме со него: така со таткото ќе го запазиме потомството.”
    33 Во онаа ноќ го испијанија таткото со вино, и постарата отиде да легне со татка си, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала.
    34 На другиот ден постарата и рече на помладата: „Ете, сношти јас лежев со татка ни; да го испијаниме и ноќеска, па оди и ти да лежиш со него: така ќе му го запазиме потомството на таткото.”
    35 Го испијанија таткото со вино и во таа ноќ, па помладата отиде и легна со него, а тој не знаеше ни кога легнала ни кога станала.
    36 Така обете Лотови ќерки забременија од таткото.
    37 Постарата роди син и му даде име Моав (Тој е од мојот татко). Тој е прататко на денешните Моавци.
    38 И помладата роди син и му даде име Бен-Ами (Тој е син на мојот род). Тој е прататко на денешните Амонци.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-08-2008
    Postime
    111
    31

Mė e madhja i tha mė tė voglės: "Babai ynė ėshtė plak, dhe nuk ka asnjė burrė nė vend qė mund tė bashkohet me ne, ashtu siē ndodh mbi gjithė tokėn.

32

Eja, t`i japim verė babait tonė e tė shtrihemi bashkė me tė; kėshtu do tė mund t`i sigurojmė pasardhės babait tonė".

33

Kėshtu po atė natė i dhanė verė babait tė tyre dhe e madhja u shtri bashkė me tė atin, por ai nuk u kujtua as kur ajo u shtri me tė, as kur u ngrit.

34

Tė nesėrmen vajza mė e madhe i tha mė tė voglės: "Ja, natėn e kaluar unė rashė nė shtrat bashkė me babanė tim; le tė bėjmė qė ai tė pijė verė edhe sonte; pastaj ti futu dhe shtrihu me tė, qė tė mund t`i sigurojmė pasardhės babait tonė".

35

Edhe atė natė i dhanė verė babait tė tyre dhe mė e vogla shkoi tė shtrihet bashkė me tė, dhe ai nuk u kujtua as kur u shtri, as kur u ngrit.

36

Kėshtu dy bijat e Lotit u ngjizėn nga babai i tyre.

37

Mė e madhja lindi njė djalė, tė cilit ia vuri emrin Moab. Ky ėshtė babai i Moabitėve, qė ekzistojnė deri nė ditėt tona.

38

Edhe mė e vogla lindi njė djalė, tė cilit ia vuri emrin Ben-Ami. Ky ėshtė babai i Amonitėve, qė ekzistojnė deri nė ditėt tona.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile E cfare don me thene ti me kete ?

Citim Postuar mė parė nga shkupjani_23 Lexo Postimin
    31

Mė e madhja i tha mė tė voglės: "Babai ynė ėshtė plak, dhe nuk ka asnjė burrė nė vend qė mund tė bashkohet me ne, ashtu siē ndodh mbi gjithė tokėn.

32

Eja, t`i japim verė babait tonė e tė shtrihemi bashkė me tė; kėshtu do tė mund t`i sigurojmė pasardhės babait tonė".

33

Kėshtu po atė natė i dhanė verė babait tė tyre dhe e madhja u shtri bashkė me tė atin, por ai nuk u kujtua as kur ajo u shtri me tė, as kur u ngrit.

34

Tė nesėrmen vajza mė e madhe i tha mė tė voglės: "Ja, natėn e kaluar unė rashė nė shtrat bashkė me babanė tim; le tė bėjmė qė ai tė pijė verė edhe sonte; pastaj ti futu dhe shtrihu me tė, qė tė mund t`i sigurojmė pasardhės babait tonė".

35

Edhe atė natė i dhanė verė babait tė tyre dhe mė e vogla shkoi tė shtrihet bashkė me tė, dhe ai nuk u kujtua as kur u shtri, as kur u ngrit.

36

Kėshtu dy bijat e Lotit u ngjizėn nga babai i tyre.

37

Mė e madhja lindi njė djalė, tė cilit ia vuri emrin Moab. Ky ėshtė babai i Moabitėve, qė ekzistojnė deri nė ditėt tona.

38

Edhe mė e vogla lindi njė djalė, tė cilit ia vuri emrin Ben-Ami. Ky ėshtė babai i Amonitėve, qė ekzistojnė deri nė ditėt tona.
    Ato nuk mund ti besonin Perendise per ndonje burre , nuk mund ti besonin per trashegimtare? Dhe ne fakt rrezik si kane besu hic dhe kane bere dicka qe sishte aspak e mire ne fund te fundit ato e bene fshehurazi nga babai i tyre dhe i dhane vere ose e dehen gjasme si per te harruar dhimbjen e vdekjes se te shoqes dhe nje njeri i dehur nuk ka logjik dhe ben gjera te gabuara madje edhe inceste ose pislliqe sic i ndodhi Lotit dhe pastaj kush linden? armiqte e Izraelit. Keshtu qe ajo ishte nje veper satanike epshore dhe aspak e miratuar nga Perendia.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 26 prej 45 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •