E shoh se myslimanet, kur vjen ceshtja tek Jezus Krishti i mbyllin veshe e sy para deshmise qe bibla, Fryma dhe kisha e Krishti deshmon. Perse e rrefuzojne myslimanet Jezusin si Zot e Perendi?
Pergjigja eshte shume e thjeshte: e refuzojne sepse nuk e besojne, sepse nuk ju eshte dhene te njohin dhe besojne te Verteten, pasi perzgjodhen ginjeshtren. Besa tek Jezusi na duhet pikerisht per te pare dhe pranuar Hyjin, Zotin e perjetshem. Krishti nuk eshte nje mitologji te krishteresh, te cilet duan ta shpallin Zot e Perendi. Veprat e Jezusit mbi dhe, deshmojne te qenit e tij Zot e Perendi. PRa Jezusi Deshmoi permes VEPRASH se Ai eshte Zot e Perendi. Perendia i deshmoi Izraelit se Ai ishte i vetmi Zot dhe Perendi, permes veprash, te cilat ishin FAKTI MADHOR ku mbeshtetej BESIMI. Izraeli, sic e kam theksuar edhe me siper, ishte i vetmi komb mbi dhe, i cili njihte dhe besonte ne Perendine JAHVE, Krijuesin e vetem dhe te plotpushtetshem. Perendia e dha Ligjin e tij vetem tek kombi i tij. Perse? Sepse Ai vete i ishte zbuluar dhe rrefyer Izraelit. Po keshtu Perendia i dha profetet dhe gjithe shkrimin e tij tek kombi i IZraelit. Perse? Sepse vetem ky ishte i vetmi komb i cili e njihte, e besonte dhe e ndiqte Perendine e Vertete Jehovah. Po bota si qendronte perballe ketij realiteti? Natyrisht qe te gjitha kombet e botes kishin besimet e tyre, te cilat ndiqnin perendite e tyre te reme, ashtu sic ndodh edhe sot. Edhe ato kishin profetet e tyre dhe udheheqesit e tyre fetare, te cilet nuk ishin gje tjeter vecse fallc dhe te reme.
Perse Perendia e dergoi Birin e tij te vetmelindur ne kombin e tij te perzgjedhur Izrael?
Pa njohur kete fakt, kursesi nuk do te mund te dish dhe te pranosh te Verteten qe Perendia dha per mbare njerzimin. Myslimanet e quajne profet Muhametin,i cili ishte nje prijes arab. Po keshtu kuranin e shkrojtur prej tij, ata e quajne fjale te Perendise. Por a deshmohet kjo permes proves nga Perendia? Pikerisht ketu qendron mashtrimi qe djalli ju ben kombeve. Eshte mese e lehte qe dike ta quash profet, zot e perendi. Historite e ndryshme boterore njohin me qindra raste te tilla. Edhe shqiptaret fare lehet mund ta quanin Enver hoxhen nje profet apo perendi, por kjo nuk ndodhi per faktin se Enveri ishte kundershtar i Perendise. Njeriu ne vetvete e ka aftesine te adhuroje dhe besoje ne ginjeshtren dhe marezine, per faktin se jeton ne mekat.
Perendia Jahve e dergoi Birin e tij te vetmelindur Zotin Krisht ne kombin e Izraelit, per faktin se vetem ky komb ishte ne gjendje te pranonte dhe te besonte ne te derguarin e Perendise. Pasi ky komb ishte i vetmi kombi i perzgjedhur prej Perendise, i cili njihte dhe beonte tek Perendia Jahve.
Jezusi erdhi ne Izrael dhe shpalli ungjillin e shpetimit. Ai deshmoi per vetveten dhe Atin Perendi, por a ishte e vertete deshmia e tij? Kush mund ta vertetoje kete te vertete, mos valle njeriu???? Edhe Muhametin myslimanet e quajne nje nje profet dhe te derguar nga Parendia, por kush mund ta vertetoje kete, mos valle myslimanet???
Vereni si veprojne myslimanet. Ata edhe pse e shajne biblen, edhe pse e kundershtojne ate, perseri ata perpiqen me cdo kusht qe te vertetojne vertetesine e profetit te tyre, pikerisht prej bibles qe ata shajne dhe kundershtojne. Perse ndodh keshtu?
Kjo tregon se, edhe pse ata mundohen ta zhvleresojne biblen (ne menyre qe te ngrene kuranin), autoriteti dhe vertetesia e bibles nuk jane fuqi njerzore, por jane fuqi e Perendise. Myslimanet ne cdo cast perpiqen ta ulin Jezusin duke menduar se keshtu ngrene Muhametin. Ata na cdo rast perpiqen ta barazojne Muhametin me Jezusin, por kjo nuk varet nga njeriu. Jezusi eshte Zot e Perendi, duan apo nuk duan myslimanet. Kete nuk e deshmon dhe verteton njeriu. Kete deshmi e jep Fryma e Perendise tek te gjithe ata qe e besojne dhe pranojne Jezusin si te vetmin Zot e shpetimtar te njeriut nga vdekja. Muhameti ishte nje njeri i zakonshem i cili lindi ne mekat, ashtu si e gjithe raca njerzore, si pasardhes i Adamit dhe Eves. Po Jezusi? Fjala profetike ne bibel na deshmon se Jezusi lindi nga Fryma e Perendise dhe e Virgjera Mari, prandaj tha une jam biri i Perendise. Muhameti eci ne mekat, duke drejtuar arabet si nje prijes njerzor ku fuqine e mbeshteti ne shpata. Po Jezusi? Jezusi ndryshoi boten jo me shpate, por me fjalen dhe dashurine e tij. Pra vepra e Jzusit eshte nje veper qe nuk ka ne thelb te vet njerzoren. Jezusi erdhi per te na ZBULUAR Atin Perendi, nepermjet vetes se tij. Myslimanet jo vetem qe nuk mund te kuptojne kete fakt, por ata nga verberia e tyre hidhen ne sulm kunder Krishtit dhe Perendise.
Teksa bisedoja njehere me nje mysliman ai me tha: "Ju thoni se Jezusi eshte Zot e Perendi, por ne kurani na meson se kjo gje nuk eshte e vertete."
Atehere i thashe: Qe te mos e pranosh, kjo eshte liria jote, por qe ta gjykosh ketu qendron dhe blasfemia juaj. Une po te bej nje pyetje: ne cfar fakti mbeshtetet deshmia juaj? Ne qofte se me thua ne kuran, une po te them se bibla, e cila pranohet totalisht si fjale e frymezuar e Perendise, na deshmon se, kurani nuk eshte fjale qe buron nga Perendia Jahve. Pra nese ti e pranon kuranin si fjale perendie, kjo eshte perzgjedhja jote. Une si i Krishtere mbeshtetem ne deshmine dhe te vertete qe bibla e Perendise me tregon. Bibla e meson te krishterin duke i treguar se, kurani eshte fjale e njeriut.
Me pas myslimani me tha: Mire ateher, le te ecim simbas deshmise biblike, dhe me trego se si bibla e deshmon Jezusin Zot e Perendi. Me trego ku thuhet se Jezusi eshte Zot e Perendi.
Atehere une i thashe: Une nuk do te bazohem thjesht ne nje varg apo dy vargje, ku thuhet se Jezusi eshte Zot e Perendi. Keto vargje ja u kemi thene shume here, dhe ju vetem nje gje dini te thoni: bibla eshte e ndryshuar. Pra kjo tregon se, edhe pse ja u japim vargjet ku deshmohet kush eshte JEzusi, ju perseri mbeteni ne poziten tuaj kundershtuese. E di se perse? Sepse ju nuk besoni ne Krishtin, dhe pa besim nuk ka njohuri dhe pranim te se vertetes. Megjithate une nuk do te ndalem tek keto vargje, te cilat ju i dini peremndesh. Une do te ndalem ne FAKTIN dhe PROVEN, me ane te te cilave Jezusi na e deshmoi veten e tij Zot dhe Perendi.
Krijoni Kontakt