Close
Faqja 24 prej 45 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 443
    kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin

Shoh shume shkrime prej myslimaneve ne kete teme, te cilet nuk kane qellim te njohin dhe te besojne Perendine e Vertete. Ajo qe mund tju deshmoj ne lidhje me kete fakt esht se, asnjehere nuk do ta njihni Jezusin, nese nuk e ftoni ate qe te hyje ne zemren tuaj. Une besoj se, shume shpejt do te kete ketu nje mysliman, i cili do te kthehet ne Jezusi, dhe te jape ketu nje deshmi per Krishtin.
    Edhe une mendoj dhe besoj se shume shpejt nje musliman ne kete forum do te japi nje deshmi per Krishtin , por kerkoi nga te gjithe te krishteret qe te luten per gjithe muslimanet ne kete forum .
    Zoti ėshtė dashuri

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Para shume vitesh me kujtohet nje pastor ne Amerike, i cili pergjate nje predikimi, u perpoq te bente nje lidhje midis krishtrizmit dhe islamit. Po sjell fjalet e tij, te cilat edhe pse kane kaluar shume vite, me kane mbetur ne kujtese. Ky pastor perpiqej qe te ruante nje linje paqesore midis krishtrizmit dhe islamit, dhe midis te tjerash ai tha:

" Ne te krishtereve, me shume gjera na ofrojne me isalmin se sa na ndajne.."

Nuk kam aspak qellim te gjykoj kete pastor per fjalet e tij, si dhe "bashkimin" qe ai u perpoq te bente midis islamit dhe krishterizmit. Ajo per te cilen une dua te ndalem eshte pikerisht fakti: A eshte i vertete mendimi, se, krishterimin me islamin me shume gjera e bashkojne se sa e ndajne??
    Me bindje te plote dhe te sigurt them se, krishterimin nga islami, ashtu si dhe me cdo religjion tjeter jokristian, e ndan perjetesisht Jezus Krishti. Fjala profetike na deshmon se Jezus Krishti eshte THEMELI, ku eshte e ndertuar Kisha, Besimi dhe Feja e krishtere. Pikerisht Islami jo vetem qe e mohon Jezusin, por e perendjek "TRUPIN e Tij ( kishen) deri ne vrasje. Jezusi tek shembelltyra e ndertuesve, na jep nje zbulese krejt te qarte. Ai thote se, Dy "njerez" ndertuan nga nje ndertese, ku i pari e ndertoi ndertesen e tij simbas diturise se Krishtit, ndersa i dyti simbas diturise se tij. Per kete Jezusi tha:
    Ai qe i DIGJON dhe ZBATON fjalete e mia, i ngajn atij NDERTUESI, i cili e ndertoi shtepine e tij mbi SHKEMB. Kur erdhi koha e POVES dhe ujerat e furtunat rane mbi kete ndertese, ajo qendroi e FORTE, per faktin se ishte e themelosur mbi SHKEMB.
    Me poshte Jezusi tha:
    Ai njeri qe i DIGJON fjalet e mia, por nuk i ZBATON, ngjan me ate njeri, i cili e ndertoi shtepine e tij mbi rere. Kur erdhi koha e proves, dhe furtunat rane mbi ate shtepi, ajo u shkatrua plotesisht, dhe humbja e tij ishte shume e madhe.

Jezusi na jep dy shembuj shume te qarte, ku na tregon se cdo te thote te NDERTOSH BESIMIN dhe fetarizmin tend simbas DITURISE se Perendsie. Por po keshtu Ai na tregon se cdo te thote, te ndertosh besimin dhe fetarizmin tend jo simbas diturise se Perendise, por simbas njohurise tende. Vereni fjalet e Jezusit. Ai thote se, i VETMi BESIM dhe FE i cili mund te te nxjere FITIMITAR ne PROVEN e madhe, eshte vetem BESIMI dhe FEJA qe eshte ndertuar simbas PERENDSIE, ku THEMELI dhe Guri i qoshes eshte Jezus Krishti.

Islami eshte nje fe dhe besim, i cili e kundershton Jezus Krishtin dhe FJALEN e tij. Pra ky fakt na tregon se kjo fe dhe ky lloj besimi, te cilat simbolizohen me "ndertesen", nuk jane ndertuar simbas FJALES se Krishtit dhe diturise se Perendise. Kjo "ndertese" ka per arqitekt NJERIUN, dhe Jezusi e krahason ate me nje ndertese te ndertuar ne "rere". Por a pajtohen myslimanet me nje fakt te tille?? Natyrisht qe jo.
    Kam pare myslimane, te cilet me cdo menyre perpiqen te reklamojne fene e tyre si nje fe te vertete, por Jezusi na deshmon se, AI eshte e VERTETA dhe askush tjeter pervec Tij. Ketu ka nje ndryshim thelbesor midis te krishterit dhe myslimanit. Nje i krishtere e shpall te VERTETEN, edhe duke e sakrifikuar veten e tij, ne menyre qe ti sjelle njerzit ne prezence te se VERTETES. Perse? Sepse vetem ne te VERTETEN njeriu mund te mare SHPETIMIN. Po nje mysliman? Ai eshte i gatshem te beje gjithska, bile edhe duke vrare njerez te pafajshem, duke menduar se keshtu Allahu i jep atij hyrjen ne pardis, ku vashezat sy medha e presin per tu kenaqur seksualisht. Shikoni pra se sa ne te kundert jane me njeritjetrin islami dhe krishterimi.

Jeta e Jezusit eshte nje refim i qarte i rruges se Dashruise ne te cilen duhet te ece nje i krishtere. Jezusi permes jetes se tij ne toke, na tregoi dhe deshmoi se, tashme njeriu i ka te gjitha mundesit per te ecur ne shtegun e DREJTESISE. Por pa Krishtin kjo ruge eshte e pamundur qe te peshrshkohet nga njeriu mekatar.
    Shpesh here kemi deshira te medha per te ecur me ndershmeri. Dhe heraheres perpiqemi te provojme te ecim ne rugen e ndershmerise. Por cfar ndodh me pas? Shume shpejt e shohim se gjithshka mbetet vetem nje deshire e mire, por e pamundur per tu kryer. Perse?
    Nje mysliman mund te jape namazin apo te lutet pese here ne dite. po keshtu mundt e kryeje shume gjera te religjionit te tij, dhe te mendoje se eshte ne regull me Perendine. A nuk vepronin keshtu dhe farisenjte? A nuk jepnin ata te dhjeten dhe a nuk mbanin ligjin e Mojsiut? A nuk mendonin ata se, permes kryerjes se ketyre regullave ata ishin ne regull me Perendine? Por a eshte vertet ky fakti, i cili na bind ne si njeres, se vertet ne jemi ne regull me Perendine?
    Jezusi i quajti farisenjte : "pjelle neperkash". Pra Jezusi nuk e pa mardhenien e njeriut me Perendine, permes syrit njezor. Ai eshte e VERTETA, dhe vetem e VERTETA deshmon DREJT, QARTE dhe HAPUR.

Perse farisenjnte e cuan Jezusin ne kryq? Kjo sepse ata nuk e pranonin deshmine qe Jezusi dha per ta. E njejta gje eshte dhe per myslimanet. Perse ata e perndjekin kishen e Krishtit dhe i urejne te krishteret kudo qe ata ndodhen? Perse ata blasfemojne kunder Krishtit dhe Frymes se Perendise? Perse ata mohojne VERPEN e Krishtit ne kryq? Perse ata nuk pranojne se vetem Jezusi eshte Rruga, e Verteta dhe JETA dhe askush nuk mund te shkoje tek Ati pervecse me anet te tij? Kjo sepse ata nuk jane prej Krishtit. Ju jeni nga ketu poshte, tha Jezusi, ndersa une jam prej aty LART.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Shpirti qe ka folur me Muhamedin ne shpelle?, Engjulli Gabriel apo jo?

Pyetje per myslimanet

1. A ka ditur te lexoje Muhamedi? Nese jo(sipas mitit islamik) perse thote Kurani se Muhamedi lexon prej fleteve te pastra.

Kurani 98:2. I dėrguari prej All-llahut, qė lexon fletė tė pastra,

Perse Kurani llogaritet si 'dija e Allahut' (Zotit) kur Kurani merret me nje person ne plote ajete, me disa njerez te caktuar etj?

Kush flet ketu, Muhamedi, Gabrieli (engjulli Gabriel), apo Allahu? Nese Allahu perse flet ne shumes?

2:254. O ju qė keni besuar, para se tė vijė njė ditė kur nuk do tė ketė as shitblerje, as miqėsi, e as ndėrmjetėsi, jepni nga ajo me ēka Ne u furnizuam juve. Pabesimtarėt janė mizorė.

Ketu...

3:118. O ju qė besuat, mos i zini pėr miq tė ngushtė tė tjerėt jashtė mesit tuaj, ata nuk pushojnė sė vepruari nė dėm tuajin, u dėshirojnė ēka u mundon juve. Urrejta kundėr jush duket nga gojėt e tyre, por ajo qė fshehin nė gjoksat tyre, ėshtė edhe mė e madhe. Ne pra, u kemi sqaruar faktet nėse ju i kuptoni.

Dhe ketu, kush flet Allahu, Gabrieli apo Muhamedi?!

3:151. Ne do tė mbjellim frikėn nė zemrat e atyre qė nuk besuan sepse ata All-llahut i trillojnė e i mveshin zota tė tjerė, duke mos pasur pėr tė kurrėfar fakti, ndaj vendbanimi i tyre do tė jetė xhehNemi. Sa i shėmtuar ėshtė vendi i mizorėve.

perse ne shumes.

4:37. Ata qė vetė janė koprracė dhe urdhėrojnė njerėzit pėr koprraci, dhe e fshehin atė qė ju ka dhėnė All-llahu nga mirėsitė e veta. Ne kemi pėrgatitur dėnim tė turpshėm pėr jobesimtarėt;

Kush ka ndersyer armiqesine dhe urrejtjen ne mes Nazarenasve (te krishtereve), Allahu apo Gabrieli? A po thoni ju se ne fene islame nuk ka urrejtje dhe dhune?

5:14. Ne e morėm zotimin edhe tė atyre qė thanė: "Ne jemi Nesara" e edhe ata e harruan njė pjesė tė saj me tė cilėn ishin udhėzuar, andaj Ne kemi ndėrsyer armiqėsinė e urrejtjen ndėrmjet tyre deri nė ditėn e kijametit. E mė vonė All-llahu do t'i njohtojė ata me atė qė bėnė.

Perse aty flitet per Allahun ne veten e trete...?

Kontradikte brenda ajetit?!

5:44. Ne e zbritėm Tevratin, nė tė cilin ėshtė udhėzimi i drejtė dhe drita. Sipas tij gjykuan ndaj atyre qė ishin jehudi, pejgamerėt qė ishin tė bindur, gjykuan edhe dijetarėt e devotshėm e paria fetare, ngase ishin tė obliguar ta ruanin librin e Allauhut dhe ishin mbrojtės tė tij. Prandaj, mos u frikėsoni nga njerėzit, vetėm Mua tė mė frikėsoheni dhe mos i ndėrroni argumentet e Mia pėr pak send. E kush nuk gjykon me atė qė e zbriti All-llahu, ata janė mohues.

Perfundimi i ajetit eshte i palogjikshem, perse nuk flet pra Allahu ne veten e pare por ajeti perfundon ne veten e trete. Ne veten e pare do te ishte. ...E kush nuk gjykon me ate qe zbrita Une...

Perse Kurani kriminalizon dhe demonizon te gjithe ata qe nuk e besojne? A flet Zoti keshtu kunder krijesave te Tij? Apo Muhamedi e ka shpikur qe t'i nderseje bandat e tij fetare ne lufte kunder atyre qe nuk i besojne pretendimet e tij!

6:55. Ja, kėshtu Ne i sqarojmė argumentet, nė mėnyrė qė tė dalė nė shesh rruga e krimiNelėve.

Perse Allahu urdheron qe engjujt t'u perkulen njeriut? A nuk eshte ky shirk (mekati me i madh ne islam), perse Allahu e urdheron Satanin qe t'i beje sexhde nje krijese te tij?

7:11. Ne ju krijuam pastaj ju dhamė formėn, e mandej engjėjve u thamė: "Bėni sexhde pėr Ademin". Ata i bėnė sexhde pos Iblisit. Ai nuk qe prej atyre qė bėnė sexhde.

Ne veten e pare shumes fillon, perdundon ne veten e trete njejes!!!

13:38. Ne dėrguam edhe para teje tė dėrguar dhe atyre u mundėsuam tė kenė gra e fėmijė. Asnjė tė dėrguari nuk i takoi tė sjellė ndonjė mrekulli vetėm me lejen e All-llahut. Pėr secilin afat ekziston evidencė e caktuar.

Respekt

Duket se gjysmen e shume ajeteve e ka shpallur Allahu, pastaj njo 30% Gabrieli, pastaj edhe Muhamedi e ka shprehur mendimin e tij ne 20% te atij ajeti. (le t'i pergjigjen pyetjeve vetem ata qe kane njohuri per Kuranin)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 27-05-2008 mė 01:53

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Pergjigje krishtere ndaj myslimaneve

Kjo eshte videoja

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Se pari dua tju them se, qysh ne momentin qe Jezusi shkoi ne kryq dhe vdiq po ne kryq, Farisenjte dhe mbare prifteria ne izrael u kujdes qe te mashtronte per ringjalljen e tij. Eshte i vertete fakti se, asnje nga kundershtaret, te cilet e derguan Jezusin ne kryq, nuk e pa Jezusin te ringjallur. Perse? Jezusi tha: do te me gjeni nese me kerkoni me gjithe zemer. A i permbahen ketij fakti myslimanet? Pikerisht ketu ndahen besimet tona te nderuar myslimane. Asnjehere nuk mund te mohoj deshiren qe ju te nderuar myslimane kini per te besuar tek Zoti. Edhe farisenjte kishin deshire te per Zotin, por ju mungonte e VERTETA. Te gjitha religjionet sot ne bote kane deshire per Perendine, por ju mungon e VERTETA. I vetmi njeri deri me sot, i cili ka deshmuar per veveten se vetem Ai eshte e VERTETA, eshte Jezus Krishti i Nazaretit. Para disa kohesh ju kam bere nje pyetje jo pa qellim, ku ju pyes: Perse vetem Jezusi ka deshmuar dhe ka thene: Une jam e VERTETA, RRuga dhe Jeta, dhe askush nuk vjen tek Ati Perendi pervecse me anen time? Po sot si e presin kete deshmi te Jezusit mbare njerzimi? Ketu nevoitet besimi dhe jo llogjika apo mencuria e njeriut, per te vertetuar nese keto fjale te Jezusit jane apo jo te verteta. Fakti na deshmon se, kur Jezusi deshmoi kete fakt rreth vetes se tij, ate e pranuan dhe e besuan vetem njerzit te cilet nuk i perkisni shtreses se larter, dhe kjo ishte ajo lloj shtrese qe ishte me e pashkolluara dhe me e ulta ne Izrael. Pra ketu kemi te bejem me nje fakt, permes te cilit vertetojme se besimi tek Krishti, nuk eshte nje arsyetim dhe perfundim i llogjikshem njerzor. Shikoni apostujt. Ata ishin njerezit me te rendomte ne izrael, aq sa farisnenjte kur i moren ne peytje thane: keta jane te pashkolluar dhe i perkasin dores se ulet ne rrethin shoqeror ne izrael. Une erdha, tha Jezusi, per te padrejtet, ne menyre qe ata te drejtesohen, sepse i semuri ka nevoje per doktor.

Por le te ndalemi tek nje fakt teper madhor, dhe te shohim se, perse myslimanet e mohojne Jezus Krishtin.
    Ekam thene edhe me siper se, kurani e ka te pamundur te na njohe me Perendine Jahve dhe Birin e tij Zotin Jezus, per faktin se ai eshte nje liber krejt i mbeshtetur ne llogjiken dhe njohurite e njeriut. Kurani ne thlb eshte nje liber thjesht kanunor, ku nje pjese njerzish ju mesohen regulla qe ne thelb kane njeriun dhe aspak Perendine. Detyra ime nuk eshte te gjykoj myslimanet dhe besimin e tyre, por te shpall drejt Jezus Krishtin, Perendine shpetimitar.

Perse myslimanet kane mendime dhe njohuri te gabuar rreth Personit Jezus Krisht?
    E gjitha kjo ndodh per shkak te doktrines ne te cilen ata besojne. Eshte e veshtire dhe e pamundur qe te pranosh se, nje njeri me emrin Jezus, eshte njokohesisht edhe Zot dhe Perendi. Doktrina islame eshte e pafte te zbuloje kete fakt. Po keshtu eshte e pamundur qe te pranosh se, ky njeri pasi vdiq, te treten dite u ringjall. Edhe kete fakt dotkrina islame e ka te pamundur qe te naj zbuoloje dhe deshmoje. Po ndalem thjesht vetem ne keto dy fakte, ku jo vetem kjo dotkrine eshte e pafte, por cdo lloj tejter doktrine njerzore, eshte krejtesisht e pafte te na jape nje mesim dhe zbulese te plote rreth Personit Jezus Krisht.

A ishte Personi Jezus Njeri dhe Zot e Perendi?
    LLogjika e jone e ka te pamundur qe te shohe dhe te kuptoje nje standart te tille njohurie, pasi vete qenia jone njerzore eshte e kufizuar brenda nje kufiri dhe shkalle njohurie te caktuar. Pra nese e shohim kete fakt qe bibla na zbulon rreth Personit Jezus Krisht, natyrisht qe kemi pengesa dhe bariera krejt te pakaluashem nga arsyetimi dhe njohuria jone njerzore. Nese do te perqendrohemi totalsiht ne aftesite tona, atehere netyrisht qe ky fakt i bibles rreth Personit Jezus Krisht, do te mbetet JASHTE llogjikes sone. Keshtu njeriu perballe ketij FAKTI, do te kete dy perzgjedhje.
    E para: Kjo eshte vecse nje ginjeshter.
    Dhe e dyta: Mund te jete i vertetet FAKTI qe bibla na deshmon rreth Pesonit JEzus Krisht, edhe pse eshte i pashpjegueshem nga njohuria dhe llogjika ime.

Myslimanet duke u mbeshtetur ne nje liber qe per autor ka njeriun e kufizuar Muhamet, natyrisht qe ky fakt biblik mbetet vetem nje ginjeshter dhe azgje me shume. Po te krishteret , mos valle kane me teper aftesi se myslimanet? Apsolutisht jo. Por midis tyre ka nje dallim: Te krishteret pranojne deshmine e Perendise, duke e vertetuar FAKTIN JEZUS simbas llogjikes se Perendise. Te kishteret nuk vendosin llogjiken e tyre si "mjet" per vertetim, ashtu sic myslimanet Muhameti i meson qe te veprojne. Perse? Sepse FAKTI Jezus, eshte jashte gjykimit te llogjikes dhe kapacitetit njerzor. Pra nese pranon se Perendia eshte MISTER, kjo se pari verteton se, gjykimi dhe llogjika njerozre eshte krejtesisht e pafte te zbuloje dhe njohe Perendine. Pra cdo nisje njerzore per te zbuluar kete mister, do te jete krejt deshtim.

"Perendine e njoha, kur Ai deshi qe te me njohe."

Ky eshte konkluzioni im rreth njohjes se Perendise. Per shume kohe u perpoqa ta njoh Perendine permes mendjes sime, duke menduar se besoja. Por nje dite u ndesha me fjalen e Jezusit i cili tha: do te me gjeni nese me kerkoni me gjithe zemer. Kur u ndesha me kete varg thashe: Po mendja nuk vlen?? Me poshte Jezusi me sqaron dhe me thote: Dituria e njeriut eshte marezi per Perendine, dhe dituria e Perendise eshte marezi per njeriun. Menjehere thashe: dmth, cdo nisme qe mbeshtetet ne njohurine dhe llogjiken e njeriut per te njohur Perednine eshte MARREZI. STOP i thashe vetes, NDALO. Cfare duhet te bej? Ketu jezusi me ofroi nje varg tjeter nga bibla dhe e me tha:
    Une trokas tek cdo porte, dhe kush me HAP porten e tij une do te hyj dhe do te ri e do te ha bashke me te.
    Peseri u mendova dhe thashe: Eshte vete Zoti, Ai i cili troket ne proten time, dhe jo une te trokas ne proten e tij. Perse une nuk mund te trokas ne proten e Jezusit, por vetem ai e ka kete mundesi? Bibla me thote: sepse ti je i pafte te gjesh deren e Zotit, pasi Perendia eshte mister. Shiko nje te verber dhe mendo: a mudn ta gjeje ai PORTEN ku duhet te hyje? Kjo me vuri ne nje mendim te thelle dhe pergjegjesi te madhe per veten time. Une mendoja se besoja ne Zot dhe e kisha permbushur detyren time , por vertetova se isha ne rruge krejt te gabuar. Atehere mora vendim dhe thashe: O Zot edhe pse nuk te njoh, deshiroj te me hapesh syte per te pare te verteten, DEREN ku duhet te hyj. Ne kete cast Jezusi tha: Une jam Porta e deleve te mija. Pikerisht ne kete cast une e digjova trokitjen e mebel qe Jezusi beri ne zemren time, dhe vendosa ti hap porten dhe ta lejoj te hyje ne zemren time, duke qene Ai i i vetmi ZOt e Perendi ne jeten time. Njekohesisht me duhet te them se, akoma une e kisha te paqarte se si njeriu Jezus ishte Zot e Perendi, dhe ringjalljen e tij nga vdekja? Por Jezusi me tha: Nese deri dje, e kishte te pamundur qe ta mesoje kete fakt, sot e VERTETA do te ta zbuloje plotesisht dhe ti do te shohesh dhe do te njohesh Birin e Perendise dhe Perendine.
    Kjo eshte pervoja ime te nderuar myslimane, si si une e njoha kush eshte Jezus Krishti, dhe perse Ai edhi ne kete bote plot mekat, ku vdiq per ty e per mua, dhe u ringjall per ne qe te kemi jeten me bollek. Persa kohe qe ti i nderuar mysliman do te qendrosh ne pozitat e tua, te siguroj se, je jashte se vertetes, dhe kjo nje dite do te te kushtoje me shaktrimin ne ferr. Bej nje hap para dhe bjer para Perendise se plotfuqishen Jahve, dhe Biri i tij Zoti Jezus do te hyje ne jeten tende dhe do te te zbuloje gjithshka.
    Hapi eshte i yti, dhe sheptimi eshte i Perendise.
    Nuk kam qellim politikat fetare apo perfitimet fetare. Qellimi im eshte sheptimi juaj, dhe kjo me gezon. Ju jeni te lire te perzgjidhni, por mos haroni se cdo perzgjedhje ka nje kosto. Kush perzgjedh Krishtin, kostoja eshte Jeta e perejtshme, sepse Jezusi eshte JETA e perejtshme me Perendine.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Une kam lindur ne familje muslimane jo praktikuese por jemi deklaruar musliman .
    Para 3 viteve e kam lexuar Kuranin dhe me besoni leximi ka zgjatur 1 vit sepse kisha frike ta merrja ta lexoja sepse aty lexoja vetem kercenime dhe kush e ka lexuar mund te me kuptoj .
    Une dyshoj qe eshte liber i Zotit (Zoti me falte nese e kam gabim) sepse disa gjera qe kam lexuar sidomos ne lidhje me femrat me kane shokuar ,bie fjala te divorci si duhet te jete per ato qe kane meustracione dhe per ato qe nuk kane pasur akoma ato , aty i bie qe vajzat lejohen te martohen 9,10,11 vjeqe .
    Pastaj sipas Kuranit feja e ndalon martesen me prinderit ,hallat ,tezet ,xhaxhallaret ,dajte kjo jep me kuptu qe lejohen me femijet e tyre .Kjo eshte e papranueshme per mendimin tim dhe eshte shume perverse.
    Pastaj lejimi i marteses se mashkullit me 4 gra ,kjo automatikisht bie ne kundershtim me balancimin e lindjeve te krijuara nga vet ZOTI.
    Nese nje i pasur merr 4 gra 3 te tjere do te mbesim pamartuar ,ky eshte shembulli me i thjesht e te mos flasim per familjet me ,se cfare familje munde te jene ato ,nje burre me kater gra e femije prej seciles .
    E shume shembuj te tjere te cilet nuk po i permend qe jam mosbindese .
    Mendoj qe feja duhet te predikohet me dashuri e jo me arrogance sic predikojne hoxhallaret ne radio e tv sepse live skam pasur rasti ti ndjek pasi jam femer dhe per kete arsye sipas fese jam burim i mekatit.
    Jam besimtare ,besoj ne ZOT ,ne jetem e pertejme ne ferr e parajse por nuk besoj qe femra pse nuk deshiron te vishet si pinguin shkon ne ferr dhe asnje hoxhe ne bote nuk mundet te me binde .
    Pershendetje nga Kosova

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    [QUOTE=krishterprizren;1898428]bravo eldonel kete lutje e kam bere une para perendise kur kam degjuar per Jezusin per here te pare bile i perqeshesha ata duke i fyer duke i thene se jeni duke i bere shirk perendise , sepse isha krenare per besimin tim ne islam

por qa ndodhi me pastaj une u semura shume rende sa qe zemra filloi te me dhimbte edhe duke me rrahur aq shume sa qe une degjoja sikur te me mshonte dikush ne zemer filloi kollitja e madhe pa pasur asgje une pastaj filloi djersitja e trupit pastaj deri ne oren 04 te mengjesit une nuk po fleja nga dhimbjet e medha qe kisha ne zemer sikur donte te kisha sulm ne zemer (infrakt)
    por ja qe ne ate moment mua me ran ndermend fjalet e atyre qe me flisnin per Jezusin se qa do qe i kerkon perendise ai te degjon dhe te jep menjeher por nese ti i kerkon ne emer te Jezusit

edhe une e bera i thash mir jezus nese po me degjon ti mua me shero ne keto momente ne ate moment ndodhi nje mrekulli une u sherova menjehere sa hape e mbylle syte

po hapi biblen

edhe me tha zoti

“Une jam rruga e verteta dhe jeta. Askush nuk shkon tek Ati vecse nepermjet meje”[/QUOTE
    Kete po them edhe une Zoti eshte dashuri e jo kercenim.Dhe per kete dashuri e besim qe kam i falenderohem predikimeve te cilat i kam degjuar nga Dom Lush GJergji ,nuk besoj qe ne Kosove ska degjuar njeri per te,bile edhe ne SHqiperi.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Une kam lindur ne familje muslimane jo praktikuese por jemi deklaruar musliman .
    Para 3 viteve e kam lexuar Kuranin dhe me besoni leximi ka zgjatur 1 vit sepse kisha frike ta merrja ta lexoja sepse aty lexoja vetem kercenime dhe kush e ka lexuar mund te me kuptoj .
    Une dyshoj qe eshte liber i Zotit (Zoti me falte nese e kam gabim) sepse disa gjera qe kam lexuar sidomos ne lidhje me femrat me kane shokuar ,bie fjala te divorci si duhet te jete per ato qe kane meustracione dhe per ato qe nuk kane pasur akoma ato , aty i bie qe vajzat lejohen te martohen 9,10,11 vjeqe .
    Pastaj sipas Kuranit feja e ndalon martesen me prinderit ,hallat ,tezet ,xhaxhallaret ,dajte kjo jep me kuptu qe lejohen me femijet e tyre .Kjo eshte e papranueshme per mendimin tim dhe eshte shume perverse.
    Pastaj lejimi i marteses se mashkullit me 4 gra ,kjo automatikisht bie ne kundershtim me balancimin e lindjeve te krijuara nga vet ZOTI.
    Nese nje i pasur merr 4 gra 3 te tjere do te mbesim pamartuar ,ky eshte shembulli me i thjesht e te mos flasim per familjet me ,se cfare familje munde te jene ato ,nje burre me kater gra e femije prej seciles .
    E shume shembuj te tjere te cilet nuk po i permend qe jam mosbindese .
    Mendoj qe feja duhet te predikohet me dashuri e jo me arrogance sic predikojne hoxhallaret ne radio e tv sepse live skam pasur rasti ti ndjek pasi jam femer dhe per kete arsye sipas fese jam burim i mekatit.
    Jam besimtare ,besoj ne ZOT ,ne jetem e pertejme ne ferr e parajse por nuk besoj qe femra pse nuk deshiron te vishet si pinguin shkon ne ferr dhe asnje hoxhe ne bote nuk mundet te me binde .
    Pershendetje nga Kosova
    Pershendetje ane. Ne Kuran ka shume kercenime per jeten e pertejme sepse krejt feja islame (sa e kam verejtur une) eshte kercenime, ketu perfshihen kercenimet per jeten tjeter (ku Kurani kercenon me ferr) dhe kur Kurani kriminalizon dhe demonizon jo-myslimanet dhe thote te vriten. Shembull e ke kete ajet.

4:89. Ata dėshirojnė qė edhe ju tė mos besoni sikurse nuk besuan vetė dhe bėheni tė njejtė. Mos zini miq prej tyre deisa ata tė shpėngulen (si ju) pėr hirė tė All-llahut, e nėse refuzojnė, ataherė kudo qė t'i gjeni, kapni dhe mbytni dhe prej tyre mos zini as mik as ndihmės.

33:64. All-llahu i ka mallkuar jobesimtarėt dhe pėr ta ka pėrgatitur zjarr tė ndezur fort.

...kjo Sure perfundon me...

...All-llahu ėshtė Ai qė falė shumė dhe ėshtė mėshirues.

Une te kuptoj se edhe vet i kam perjetuar ato, te shkatrrojne psiqikisht dhe emocionalisht derisa vendos qe t'i besh balle. Le te paramendojme se me miliona femije jane duke u indoktrinuar nga ky kult, Shejtani neser do t'i ktheje ne terroriste dhe monstrume dhe u premton shfryrje epshi ne 'xhenet', eshte tradite 1400 vjecare. Per gjinine femerore Kurani dhe Muhamedi nuk ka menduar se ato nuk ekzistojne, nuk ka 'hyrana' por vetem hyri per meshkuj. Sipas nje hadithi ne Bukhari vetem 70.000 do te shpetohen, nje hadith tjeter thote se feja islame do te ndahet ne 73 tarikate dhe vetem njera prej tyre do te shkoje ne xhenet. Mos te flasim per huazimet nga paganizmi dhe ritualet pagane. Nese na merr malli per paganizem te shkojme ne Meke gjate Haxhit te praktikosh 'paganizem monoteist', edhe a e din qysh te thojne islamiket: 'Shkofsh e mos u kthefsh'.

Pastaj ka kontradikta brenda ne Kuran, pastaj ka kontradikta Kuran-Hadithe dhe Hadithe-Hadithe, nuk dihen se cilat jane te sakta dhe cilat te rreme, disa sekte dhe disa tarikate i interpretojne sic duan vet, kur nuk pajtohen luftojne dhe jeterat humbin ne perpjekje qe njera pale ta detyroje qe ta besoje verzionin e tyre. Jane shkruar qindra vite pasi ka ndodhur ngjarja por kete islamiket nuk e tregojne kurre ne debate. Pak dekada pasi qe ka vdek Muhamedi, myslimanet kane filluar luften civile se kush duhet ta marr pushtetin qe te udheheqe khalifatin. Shiitet kane interpretimin e tyre te islamit dhe Kuranit, aty ka ndikuar tradita perse, zoroastriane etj. dhe akuzojne se Kurani i tanishem nuk eshte i njejti sikur qe i ka 'zbritur' Muhamedit, shume hafuze jane vrare sepse kane pasur verzionin e tyre te recitimit qe nuk ka perkuar me ata qe kane dashur ta kanonizojne verzionin e tyre. Islami ka qene fe e paqes (derisa Muhamedi nuk ka pasur force).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 27-05-2008 mė 23:28

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Budallalleku i haditheve.

HADITHI 39. Parajsa dhe ferri qenkan zene me fjale. (kjo vetem ne islam eshte e mundur)

U zurėn Xhenneti dhe Xhehennemi ndėrmjet vehte dhe Xhehennemi tha:
    "Te unė gjendet i fuqishmi dhe kryelarti", ndėrsa Xhenneti tha:
    "Te unė gjendet i dobėti dhe i vobekti" pastaj gjykoi All-llahu ndėrmjet tyre:
    "Ti je Xhenneti, mėshira Ime, nėpėrmjet teje Unė i tregoj mėshirė atij qė dėshiroj, ndėrsa ti je zjarri, ndėshkimi Im, nėpėrmjet teje dėnoj atė qė dėshiroj, dhe ėshtė caktimi Im qė secili prej jush ta ketė hisen e vet!"

Engjulli 'Gabriel' urdheron 'analfabetin' qe te lexoje. Ai thote se nuk di te lexoje. Lexo apo recito?! (tregimi vazhdon)

http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamen...i/001.sbt.html

Maniak seksi. Ka pasur 'fuqi' sa 30 burra, por veq 9 i ka pasur. A s'eshte cmenduri? (me vjen keq per shprehjet)

http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamen...i/005.sbt.html

Volume 1, Book 5, Number 268:
    Narrated Qatada:

Anas bin Malik said, "The Prophet used to visit all his wives in a round, during the day and night and they were eleven in number." I asked Anas, "Had the Prophet the strength for it?" Anas replied, "We used to say that the Prophet was given the strength of thirty (men)." And Sa'id said on the authority of Qatada that Anas had told him about nine wives only (not eleven).

Islamiket thone se Kurani ka ekzistuar gjithmone, por megjithate Allahu ka shtuar tekst pas krijimit!!! Tani po behet mitologji.

Volume 4, Book 54, Number 416:
    Narrated Abu Huraira:

Allah's Apostle said, "When Allah completed the creation, He wrote in His Book which is with Him on His Throne, "My Mercy overpowers My Anger."

Shtate menyra te ndryshme te leximit te Kuranit.?!

Volume 4, Book 54, Number 442:
    Narrated Ibn Abbas:

Allah's Apostle said, "Gabriel read the Qur'an to me in one way (i.e. dialect) and I continued asking him to read it in different ways till he read it in seven different ways."
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesia4ever : 28-05-2008 mė 22:47

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Takimi i Muhamedit dhe 'Gabrielit' per 'Quran Study'.

Volume 4, Book 54, Number 443:
    Narrated Ibn 'Abbas:

Allah's Apostle was the most generous of all the people, and he used to be more generous in the month of Ramadan when Gabriel used to meet him. Gabriel used to meet him every night in Ramadan to study the Holy Quran carefully together. Allah's Apostle used to become more generous than the fast wind when he met Gabriel

Engjujt nuk i hyjne Muhamedit ne dhome kur ka qene dhe qenusha dhe piktura?!

Volume 4, Book 54, Number 450:
    Narrated Salim's father:

Once Gabriel promised the Prophet (that he would visit him, but Gabriel did not come) and later on he said, "We, angels, do not enter a house which contains a picture or a dog."

Faqja 24 prej 45 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •