Close
Faqja 23 prej 45 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 443
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    [QUOTE=krishterprizren;1892676]
    o ska kuran te kohes se muhamedit se krejt ate kohe jan kone analfabeta edhe e kan mesuar permendesh por u kanonizua 3 shekuj me pas kurani famekeq , kurani per 300 vjet jan bo me qindra marifete edhe nese je nje mussliman me i ditur reth islamit une po te pyes pse jan vra te gjith hafuzat e kuranit ate kohe kur u kanonizua kurani te gjith ato qe kan studijuar e dine por ti a e dine
    Se eshte fe e paqes... por jo, krishterimi i ka fajet?!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Te gjitha disktuimet e myslimaneve jane pothuajse jashte konteksit te kesaj teme. Kjo eshte e vetmja menyre se si myslimanet ne cdo rast perpiqen ta denigrojne biseden, duke u hedhur ne ceshtje krejt te ndryshme, te cilat nuk kane te bejne asgje me ate cka ne po diskutojme.
    Faktikisht ne po flasim per Jezus Krishtin, kush Ai eshte dhe cfar bibla na deshmojn rreth Personit Jezus Krisht. Si dhe cfar kurani meson ne lidhje me Jezusin, mesim i te cilit eshte reme dhe i mbeshtetur ne llogjiken e njeriut, dhe aspak nen zbulesen e Perendise Jahve. Mbase ky perfundim ju duket i veshtire per ta pranaur, por qellimi im dhe i te gjithe te krishtereve, nuk eshte konkurenca ndaj feve apo politika fetare. Qellimi im eshte, qe gjithsecili ( mysliman dhe jomysliman) te njohe dhe te besoje ne Perendine e vertete Jaehovah, Krijuesin e gjithshkaje.
    Bibla na zbulon se doktrina kuranore dhe i gjithe besimi ne islam, jep mesime te reme rreth Jezus Krishtit, te cilat burimin e tyre e kane prej judenjve, te cilet e kundershtuan Jezusin si Zot e Perendi. Pra pergjate leximit te ungjillit te Krishtit do te shohesh fare qarte se, kurani nuk eshte gje tjeter, vecse nje liber, i cili ne thelb te tij ka mesime te mara nga refenjat judaike, te cilet e kundershtonin Jezusin si Zot dhe Bir te vetmelindur te Atit Perendi.
    Arsyeja se perse myslimanet e kane te pamundur qe te diskutojne rreth temes ne fjale, eshte se, doktrina e tyre vjen prej njeriut, dhe natyrisht qe mbeshtetet tek faktori njeri. Baza dhe arsyetimi i tyre rreth njohurise dhe beses ne Perendine, eshte vetem mbeshtetja ne LLOGJIKAEN e NJERIUT. Por nese thelmelosesh ne nje themel te tille, qe eshte llogjika e njeriut, natyrisht qe gjithshka qe qendron jashte ketij themeli, eshte e papranueshme dhe e kundershtueshme. Veshtroni myslimanet se sa me force dhe me vendosmeri deshmojne se, besimi dhe njohuria e tyre ne Perendine, mbeshtetet totalisht ne LLOGJIKEN e shendoshe te njeriut. Por ketu kam nje pyetje: A mundet qe llogjika e njeriut, e cila eshte krejt e kufizuar, te njohe, te kuptoje dhe te pranoje mendimin e Perendise se pakufijshem? Kjo eshte pyetje e cila kerkon shume vemendje, per te gjithe ata qe kerkojne te njohin Perendine e Vertete Jehovah.

Cfar e shtyu apsotullin Pal qe te na deshmoje se, Dituria e Perendise per njeriun eshte MAREZI; se, Dituria e njeriut para Perendine eshte MAREZIi; dhe se Ne (besimtaret e krishtere) kemi mendjen e Krishtit, ne menyre qe te kuptojme dhe njohim misteret e Perendsie.

Pali deshmon qarte dhe thote se, dituria e njeriut dhe dituria e Perendise jane krejt te kunderta dhe te papajtueshme thelbesisht me njeratjetren. Duhet thene se Pali, ishte nje jude i shkolluar, njohes i perkyre i Ligjit dhe shkrimeve te shenjta, si dhe njihte shume gjuhe dhe kulturen Greke e Romake. Ai kishte sutudiuar ne shkollat e Tarsit, nje vend shume i zhvilluar arsimor dhe kulturor i asaj kohe. Pra Pali perpara se te njihte dhe te besonte ne Krishtin, ai mbeshtetej totalisht ne diturine e tij njerzore. Por cfar ndodhi me Palin, dhe si e vleresonte ai veten e tij para se te njihte Krishtin, dhe pas njohjes me Krishtin?
    Pali, i cili ne fillim quhej Saul, arriti te behej njeriu me me influnece ne Izrael. Per shkak te meritave te tij, atij ju dha nje detyre shume e rendesishme prej krereve prifterore ne Izrael. Ai u vu te shkatroje kishen e Krishtit, duke e perndjekur dhe duke vrare te gjithe te krishteret qe besonin se Jezus Krishti eshte Zot e Perendi. Pra Sauli po behej cdo dite e me teper njeriu me i pushtetshem ne izlrael. Te krishteret e pare e shikonin ate si nje terrorist i cili po perndiqte dhe vriste kishen e Krishtit. Sauli ne vete te tij mendonte se, gjithshka qe ai bente (duke perndjekur dhe vrare te krishteret) po e bente per Perendine. Pra dituria e tij e mbeshtetur ne llogjiken e tij njerzore dhe jo ne zbulesen e Frymes se Perendise, bente qe Sauli te mendonte se me vepren e tij ai po i sherbente Perendise. Keshtu ndodh edhe me besimtaret myslimane, te cilve ju mungon Zbulesa e Frymes se Perendise. Mesimet baze qe kurani meson dhe kerkon prej besimtareve myslimane jane:

-Te kundershtoje Jezusin si Zot e Perendi, dhe ta pranoje ate vetem si profet, duke e krahasuar me "profetin" e tyre Muhamet. Edhe pse Muhameti ishte nje "profet" pa profeci dhe qe nuk i perkiste popullit te perzgjdhur Izrael, si dhe ishte "profet" i shpallur nga njerzit dhe aspak nga Fryma e Perendise.

-Te kundershtoje se Jezusi eshte Biri i vetmelindur i Atit Perendi.

-Te kundershtoje se Perendia eshte Ati Perendi.

-Te kundershtoje Kryqezimin , vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit.

-Te kundeshtoje Jezusin Mesia Shpetimitar.

-Te kundershtoje Frymen e Shenjte te Perendise.

-Te blasfemoje kunder Frymes se Perendise, duke e krahasuar ate me njeriun e vdekshem dhe mekatar (Muhametin), blasfemi e cila nuk falet prej Perendise, dhe qe ka vetem destinacion ferrin.

-Te kundershtoje dhe te perndjeke kishen, Trupin e Krishtit.

-Te sulmoje fjalen profetike ne biblen e shenjte , si dhe te gjitha shkrimet dhe deshmite qe lane apostujt ne beslidhjen e re, te cilat u frymezuan prej Frymes se Perendise.

A nuk e shikoni se, te njejtat kundershtesa kishin dhe Judenjte ne lidhje me Krishtin dhe kishen e Krishtit?
    Sauli ishte ne kyre te kesaj perndjeke, duke menduar se ai po i sherbente Perendise. Por kujt Perendi?? Cfar ndodhi me Saulin?

Nje dite rruges per ne Damask, Sauli ishte nisur per te kapur te krishteret e damaskut. Dhe ja mrekullia e Perendise ndodhi. Jezusi ju faneps Saulit permes nje drite te forte, ku Sauli i rene perdhe humbi dhe shikimin, per shkak te drites. Dhe nje ze foli e tha:

"Saul Saul, perse me perndjek?"
    Sauli e pyeti i tmeruar: "Cili je ti o Zot?"
    "Une jam Jezusi qe ti perndjek, eshte keq per ty qe tju biesh me kembe GJEMBAVE."

Sauli mendonte se perndjekja qe ai po bente ndaj te krishtereve, ishte nje sherbese ndaj Perendise, ne te cilin ai besonte. Askush nuk mund te thote se, Sauli nuk besonte tek Perendia, por pyetja me thelbesore eshte: A e njihte Sauli Perendine e Vertet ne te cilin ai besonte? Fjala profetike ne bibel ne meson se, askush nuk mund te njohe Perendine e Vertete dhe te vetem Jahve, nese vete Perendia nuk i zbulohet. Ne te gjithe shkrimin profetik, mesojme dhe shohim se Perendia ju zbulohet vetem te tijve, duke nisur qe me Adamin, Abrahamin, Isakun, Jakobin dhe me pas Mojsiun dhe vete populin e tij Izrael. Por a ka ndryshuar sot ky rregull? Apsolutisht jo. Shkrimi profetik ne bibel na deshmon se, Perendia na foli ne fund te koheve me ane te Birit te tij Zotit Krisht. Myslimanet cuditen para ketij fakti, duke menduar se ata e njohin Perendine e Vertet Jahve. Po sjell fjalet e Jezusit, drejtuar te gjithatyre qe duan te njohin dhe te besojne ne Perendine e Vertete. Jezusi tha:

Askush nuk e ka pare Atin Perendi, pervecse Bririt, dhe Biri ja tregon kujt te doje ai.

Askush deri me sot, pervecse Jezusit, nuk ka dhene nje deshmi te tille rreth vetes se tij. Jezusi deshmon dhe thote se, NJERIU eshte i paafte te njohe Perendine e Vertete Jahve. Pra cdo perpjekje njerzore per te zbuluar Perendine, nuk eshte gje tjeter, vecse nje deshtim. Te nderuar myslimane me bindje ju deshmoj dhe ju them se, e gjithe perpjekja juaj per te njour Perendine e vertete , jashte Jezus Krishtit, nuk eshte gje tjeter, vecse deshtim i tmershem qe ju con drejt ferrit.

Po ju sjell nje krahasim me Saulin, pasi dhe ai mendonte se e njihte dhe e besonte Perendine e vertete Jehovah. Por cfar ndodhi? Ai kundershtonte Jezusin si Zot e Perendi, dhe kjo bindje bente qe ai te perndiqte te gjithe ata qe kishin DESHMINE e Jezuit ne zemer te tyre. Pra ky eshte kendveshtrimi dhe njohuria njerzore, me te cilin Sauli e perceptonte dhe e besonte Perendine. Sauli nuk e dinte se, duke kundershtuar JEzusin dhe duke e perndjekur kishen e tij, ai i hiqte vetes cdo mundesi per te njohur dhe besuar tek Perendia i vertete. Perse? Sepse Jezusi tha: Askush pervecse Birit, nuk mund te te zbuloje Atin Perendi. I njejti problem qendron edhe me ju te nderuar myslimane, dhe jo vetem me ju, por me te gjithe boten mbare, e cila e kundershton Krishtin dhe e perndjek ate.

Sauli pasi digjoi zerin prej qiellit tha: Kush je ti o Zot?

Ketu kam nje pyetje: Perse Sauli pyeti: "kush je ti o Zot"? Perse ai ndjeu dyshim ne vete te tij? Mendoj se kjo pyetje erdhi tek Sauli, pikerisht sepse ai u perball me te Verteten, me zbulesen dhe deshmine e Perendise. A nuk tha Jezusi se, vetem Biri te zbulon Atin? Sauli ne kete perballje me te Verteten po shikonte se, njohuria e tij ndaj Perendise, ishte plotesisht e GABUAR, edhe pse DESHIRA e tij per te BESUAR ishte mjaft e madhe. Sauli pa se BESIMIT te tij tek Perendia, i mungonte e VERTETA Zoti Jezus Krisht.
    Te gjitha llojet e besimve te ndryshme fetare, te cilat ne qender te besimit te tyre nuk kane te VERTETEN Zotin Krisht, natyrisht qe qendrojne ne te njejten VERBERI me te cilen Sauli e perceptonte dhe e mendonte Perendine, edhe pse teologjikisht ai kishte njohuri te shkelqyera. Bibla na deshmon dhe na thote se, Mendja dhe Dituria e Njeriut, eshte krejtesisht e paafte te hulumtoje dhe te zbuloje Perendine dhe rruget e Tij. Vertetesia e Perendise nuk varet nga cka ne mendojme dhe arsyetojme rreth tij, por nga cka Ai na zbulon dhe na deshmon per Veten e Tij. Si fakt te gjalle kemi Saulin. Ne shohim se Sauli u THYE plotesisht perpara Zbuleses qe Jezusi i beri ne rrugen e damaskut, duke e pranuar dhe quajtur ate Zot.

" Sauli duke u DRIDHUR dhe duke u HABITUR tha: Zot, cfar do qe une te bej?"

Disa caste perpara, se Saulit ti fanepsej Jezusi ne rugen e Damaskut, ai mendonte se e NJIHTE dhe BESONTE plotsisht tek Perendia i vertet Jahve. Sauli i vriste te gjithe ata qe e quanin Jezusin Zot e Perendi. Por cfar ndodhi pak caste me pas, kur ai pa DRITEN e forte dhe digjoi zerin e Jezusit ne rrugen per Damask? ??? Ai duke u DRIDHUR nga FRIKA, ju drejtua Jezusit, duke e thirur: ZOT.
    Mes ketij shembulli, te nderuar myslimane ju tregoj se, vetem Jezusi mund te zbuloje tek ju Atin Perendi. Persa kohe qe ju e kundershtoni Jezusin dhe e perndiqni ate, nuk beni gje tjeter, vcse i largoheni edhe me shume Perendise, duke ndjekur rrugen dhe fundin e djallit, qe eshte tortura e perjetshme ne liqen te zjarrit.

Ps. Digjoni deshmine e krishterprizrenit, sepse ai, ashtu si te gjithe besimtaret e krishtere, sheh plotsisht cka Jezusi zbuloi dhe dha ne zemer te tij. Dhe do tju lutesha te gjithe atyre qe shkruajne ne kete teme, ti permbahen temes, pasi cdo denigrim qe i behet temes, na largon nga qellimi per te cilin kjo teme eshte sjelle, ku qellimi eshte Shpetimi ne Krishtin Jezus.
    Perse Ocian nuk mer me pjese ne diskutim??!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Dhe nga i nxjerr keto njohuri per Jezusin ti ? Pse nuk merr pjese do te thoja ne munges pergjigjesh supozoj .
    Mendoj se ju Eldonel, ose nuk i lexoni aspak shkrimet e mia, ose nuk i kuptoni. Nga pergjigja qe ti jep tregon se nuk ke njohurine e duhur per diskutim. Nuk kam aspak qellim qe tju fyej, por se pari ju ftoj te lexoni vete biblen qe me pas te mund te diskutoni. Une per vete asnjeher nuk jap mendim dhe nuk mar pjese ne nje diskutim ne te cilin me mungon njohuria.
    Do te deshiroja qe ju te diskutonit rreth temes ne fjale. Ja po sjell disa pyetje per ju:
    - A mendon se Sauli, i cili ashtu si ju, mendonte se e njihte dhe besonte ne Perendine e Vertete Jehovah??
    - Perse Sauli e pranoi se Jezusi eshte Zot e Perendi, kur me pare ai vriste dhe perndiqte te gjithe ata qe e therisnin Jezusin Zot?
    - A je plotesisht i bindur se ti njeh dhe beson Perendine e Vertete Jehovah, dhe ku e ke sigurine per kete fakt?
    - Cfar ndodhi tek Sauli dhe pse Ai e thiri Jezusin Zot?
    - Mendon se kundershtimi qe ti personalisht i ben Jezusit si Zot e Perendi, eshte plotesisht i drejte?
    - Edhe nese e ben kete kundershtim ndaj Jezusit, cili eshte PROVA qe te bind per kete?
    - A e di ti se cili eshte mekati me i madh per te cilin njeriu shkon ne FERR?

Mendoj se keto jane disa pyetje, te cilat te japin mundesine qe te diskutosh rreth thelbit te kesaj teme, por se pari lexo biblen dhe bindu vete per ato qe kundershton dhe thua rreth JEzus Krishtit.
    Sauli mendoj se eshte nje shembull mjaft i qarte per te gjithe ata qe kerkojne te njohin Zotin Jezus. Asnjeher nuk ta imponoj besimin ne Krisht, sepse jam i pafuqishem, por te te deshmoj te verteten kjo eshte detyra ime. Ajo qe deshrioj per ty dhe te gjithe njerzimin mbare, eshte: te marin shpetimin nga mekati dhe vdekja e perejtshme, ne te cilen mbare njerzimi qendron. Nese vertet deshrion te njohesh se kush eshte Zoti i vertet prej qiejve, kete mos e prit nga njeriu, kushdo qofte ai.
    Ja si i thashe njehere nje miku, i cili kerkoi nga une qe ti tregoja Perendine e Vertete Jehovah. Kisha kohe qe i flisja rreth Perendise dhe Shpetimit qe Perendia dha me ane te Zotit Krisht, por ai thoshte: nuk ma mbush dot mendjen. Atehere i kerkova vetem nje gje, te cilen po te keroj dhe ty,( gjithmone nese deshiron) qe te shkonte ne dhome te tij, dhe ti lutej Perendise me gjithe zemer, duke keruar prej Tij qe ti zbulonte te verteten. Nuk kaloi shume kohe dhe nje dite miku im me tha: Jam plotisht i bindur se vetem ne Jezusin ka sheptim, sepse vetem ai eshte Zoti dhe shpetimtiari yne prej qiejve.

Shiko shembullin e Saulit. Ai kishte digjuar mjaft per Jezus Krishtin ( lexo tek Veprat:kapitujt .6-7). Stefani, shenjtori i Jezusit i deshmoi plotesisht judenjve dhe Saulit, se kush ishte Jezus Krishti, por Sauli i mbajti veshet dhe zemren mbyllur ndaj deshmise qe Stefani dha per Jezus Krishtin, dhe pranoi qe Stefani te vritej me gure. Te njejten gje po beni edhe ju me kundershtesen dhe mesimin krejt te gabuar qe jepni rreth Jezus Krishtit. Une nuk kam mundesi dhe aftesi qe tju ndal ne kete veprim fatal te jetes suaj, por ajo qe ju ftoj te beni eshte: te hyni ne dhomen tuaj, dhe te mbyllni deren. Gjunjezohu para Perendise duke e perulur zemren tende para Krijuesit. Vetem disa fjale drejtoi Zotit me sinqeritetin dhe vertetesine e shpritit tend. Dhe thuaj: O Perendi, zemra ime deshrion te te njohe. Eja hyre ne jeten time, dhe behu Zoti i zemres sime.
    Beje kete me sinqeritet dhe paparagjykim, dhe Ai do te mbaje premtimin e bere, prandaj dhe tha: ASKEND nuk do te rrefuzoj, nese ai me keron me gjithe zemer.
    Ju pershendes.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Mendoj se ju Eldonel, ose nuk i lexoni aspak shkrimet e mia, ose nuk i kuptoni. Nga pergjigja qe ti jep tregon se nuk ke njohurine e duhur per diskutim. Nuk kam aspak qellim qe tju fyej, por se pari ju ftoj te lexoni vete biblen qe me pas te mund te diskutoni. Une per vete asnjeher nuk jap mendim dhe nuk mar pjese ne nje diskutim ne te cilin me mungon njohuria.
    Do te deshiroja qe ju te diskutonit rreth temes ne fjale. Ja po sjell disa pyetje per ju:
    - A mendon se Sauli, i cili ashtu si ju, mendonte se e njihte dhe besonte ne Perendine e Vertete Jehovah??
    - Perse Sauli e pranoi se Jezusi eshte Zot e Perendi, kur me pare ai vriste dhe perndiqte te gjithe ata qe e therisnin Jezusin Zot?
    - A je plotesisht i bindur se ti njeh dhe beson Perendine e Vertete Jehovah, dhe ku e ke sigurine per kete fakt?
    - Cfar ndodhi tek Sauli dhe pse Ai e thiri Jezusin Zot?
    - Mendon se kundershtimi qe ti personalisht i ben Jezusit si Zot e Perendi, eshte plotesisht i drejte?
    - Edhe nese e ben kete kundershtim ndaj Jezusit, cili eshte PROVA qe te bind per kete?
    - A e di ti se cili eshte mekati me i madh per te cilin njeriu shkon ne FERR?

Mendoj se keto jane disa pyetje, te cilat te japin mundesine qe te diskutosh rreth thelbit te kesaj teme, por se pari lexo biblen dhe bindu vete per ato qe kundershton dhe thua rreth JEzus Krishtit.
    Sauli mendoj se eshte nje shembull mjaft i qarte per te gjithe ata qe kerkojne te njohin Zotin Jezus. Asnjeher nuk ta imponoj besimin ne Krisht, sepse jam i pafuqishem, por te te deshmoj te verteten kjo eshte detyra ime. Ajo qe deshrioj per ty dhe te gjithe njerzimin mbare, eshte: te marin shpetimin nga mekati dhe vdekja e perejtshme, ne te cilen mbare njerzimi qendron. Nese vertet deshrion te njohesh se kush eshte Zoti i vertet prej qiejve, kete mos e prit nga njeriu, kushdo qofte ai.
    Ja si i thashe njehere nje miku, i cili kerkoi nga une qe ti tregoja Perendine e Vertete Jehovah. Kisha kohe qe i flisja rreth Perendise dhe Shpetimit qe Perendia dha me ane te Zotit Krisht, por ai thoshte: nuk ma mbush dot mendjen. Atehere i kerkova vetem nje gje, te cilen po te keroj dhe ty,( gjithmone nese deshiron) qe te shkonte ne dhome te tij, dhe ti lutej Perendise me gjithe zemer, duke keruar prej Tij qe ti zbulonte te verteten. Nuk kaloi shume kohe dhe nje dite miku im me tha: Jam plotisht i bindur se vetem ne Jezusin ka sheptim, sepse vetem ai eshte Zoti dhe shpetimtiari yne prej qiejve.

Shiko shembullin e Saulit. Ai kishte digjuar mjaft per Jezus Krishtin ( lexo tek Veprat:kapitujt .6-7). Stefani, shenjtori i Jezusit i deshmoi plotesisht judenjve dhe Saulit, se kush ishte Jezus Krishti, por Sauli i mbajti veshet dhe zemren mbyllur ndaj deshmise qe Stefani dha per Jezus Krishtin, dhe pranoi qe Stefani te vritej me gure. Te njejten gje po beni edhe ju me kundershtesen dhe mesimin krejt te gabuar qe jepni rreth Jezus Krishtit. Une nuk kam mundesi dhe aftesi qe tju ndal ne kete veprim fatal te jetes suaj, por ajo qe ju ftoj te beni eshte: te hyni ne dhomen tuaj, dhe te mbyllni deren. Gjunjezohu para Perendise duke e perulur zemren tende para Krijuesit. Vetem disa fjale drejtoi Zotit me sinqeritetin dhe vertetesine e shpritit tend. Dhe thuaj: O Perendi, zemra ime deshrion te te njohe. Eja hyre ne jeten time, dhe behu Zoti i zemres sime.
    Beje kete me sinqeritet dhe paparagjykim, dhe Ai do te mbaje premtimin e bere, prandaj dhe tha: ASKEND nuk do te rrefuzoj, nese ai me keron me gjithe zemer.
    Ju pershendes.
    I nderuar une pyesja per bibla dhe ti me jep pergjigje per Saulin po te kisha te paqart diq per Saulin do te pyesja mos ke frik . Ti me keshillon te lexoj biblen , une tani te pyes cilen nder to sepse keni ndryshim per nga numri i permbajtjes se librave . Do te pyesja edhe per Emrat dhe Cilesit e Zotit cilat i keni ju sepse ne baze te kesaj njihet Zoti dhe pasi themi te gjithe qe Zoti eshte nje si e keni per detyre ju ta mbani Ate nje pra Njheshmerin e Zotit . Edhe une te pershendes vetem nje gje e kam merzi me shkru shum ene brendesi asgje dikush do te thoshte shkrime alla komuniste . Gjithe te mirat .
    KOSOVA E MADHE

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Gjunjezohu para Perendise duke e perulur zemren tende para Krijuesit. Vetem disa fjale drejtoi Zotit me sinqeritetin dhe vertetesine e shpritit tend. Dhe thuaj: O Perendi, zemra ime deshrion te te njohe. Eja hyre ne jeten time, dhe behu Zoti i zemres sime.

Dhe une kam nje per te gjithe te themi
    O Krijuesi yne Krijuesi i gjithesise na fal ne se Ti je Falesi Ti vertet e do faljen andaj na fal ne , na udhezo ne rrugen e drejte ne ate qe kane bere thirrje te gjithe te derguarit e Tu . Amin
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar une pyesja per bibla dhe ti me jep pergjigje per Saulin po te kisha te paqart diq per Saulin do te pyesja mos ke frik . Ti me keshillon te lexoj biblen , une tani te pyes cilen nder to sepse keni ndryshim per nga numri i permbajtjes se librave . Do te pyesja edhe per Emrat dhe Cilesit e Zotit cilat i keni ju sepse ne baze te kesaj njihet Zoti dhe pasi themi te gjithe qe Zoti eshte nje si e keni per detyre ju ta mbani Ate nje pra Njheshmerin e Zotit . Edhe une te pershendes vetem nje gje e kam merzi me shkru shum ene brendesi asgje dikush do te thoshte shkrime alla komuniste . Gjithe te mirat .
    Pergjigjen per Biblen ta kane dhen shume te krishtere, por mendoj se te mungon afteisa per te kuptuar pergjigjen. Kjo ndodh se ti asqe ke iden se cfar bibla eshte, dhe me e keqja eshte se e gjykon nga cka te tjeret te thone. Perpara se ta gjykosh biblen te ftoj ta lexosh, dhe te siguroj se bibla eshte nje dhe vetem nje.
    Po te drejtoj dy pyetje:

1 -E di se perse ka plot libra, te cilet me cdo kusht perpiqen te zvendesojne biblen?
    2- E di se perse nuk ka kurane te tjere, qe te perpiqen te zvendesojne kuranin?

Qellimi i ginjeshtres eshte, te duket si e verteta, dhe natyrisht qe lufta dhe mashtrimi i saj mbetet vetem ndaj se VERTETES, dhe bibla eshte i vetmi liber qe shpall dhe deshmon te VERTETEN. Sa per kuranin te siguroj se, nuk ekziston liber deri me sot, dhe nuk do te ekzistoje, qe te kete ne qellim zvendesimin e kruanit. Perse? Sepse kurani nuk ka te VERTETEN dhe ku ska te VERTETE ka MASHTRIM. Mashtrimi nuk i shpall lufte vetvetes, prandja dhe Jezusi tha: nje mbreteri nuk mund te luftoje ndermjet vedi.

Satani gjithemone eshte perjekur dhe do te periqet deri ne fund, qe te manipluloje fjalen e Perendise, dhe jo fjalen e tij , prandaj dhe bibla eshte i VETMI liber me i perndjkur dhe me i luftuar deri me sot. Por pyetja eshte: Perse nuk eshte shperbere dhe nuk ka humbur ky LIBER? Perse kisha e Perendise qysh ne lindjen e saj dhe deri me sot , kete LIBER e ka pasur, e ka dhe do ta kete USHQIMIN e vetem dhe te fuqishem Shpriteror? Kjo sepse Fjalen e Perendise nuk mund ta munde dot GINJESHTRA, pasi E VERTETA mbetet e VERTETE. Edhe pse e kryqezuan te Verteten Ai perseri u ringjall, pasi vdekja nuk mund te munde te VERTETEN.
    Kete fakt mund ta shohesh edhe ne jeten e perditshme, se si Ginjeshtra gjithmone perpiqet te duket si e ndershme. I pandershmi lufton te duket i ndershem dhe asjnehere i ndershmi nuk keron te duket i pandeshem.
    Arsyeja se perse ju myslimanet i tureni bibles duke e quajtur fallco, tregon fare qarte se jeni te reme, dhe keshtu duke ulur biblen mendoni se beheni te vertete. Por e VERTETA nuk e mer deshmine nga njeriu, por nga Perendia. Asnjehere bibla nuk ka pasur ne qellim te saj kuranin apo nje liber tjeter fetar, qe permes tij te duket e vertete. Asnjehere nuk kam pare te krishtere qe te nisen nga kurani, per ta bere biblen te vertete. Perse? Sepse e Verteta nuk mer deshmi nga ginjeshtra. Por perkundrazi, vetem e Verteta e zbulon ginjeshtren. Une jam DRITA, tha Jezusi, dhe kush vjen tek une nuk ecen me ne ERRESIRE. Ne DRITE gjerat e ERESIRES behen te dukshme. Kjo eshte arsyeja se perse ju sulmoni Krishtin, fjalen e Krishtit (biblen)dhe kishen e Krishtit.

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Gjunjezohu para Perendise duke e perulur zemren tende para Krijuesit. Vetem disa fjale drejtoi Zotit me sinqeritetin dhe vertetesine e shpritit tend. Dhe thuaj: O Perendi, zemra ime deshrion te te njohe. Eja hyre ne jeten time, dhe behu Zoti i zemres sime.

Dhe une kam nje per te gjithe te themi
    O Krijuesi yne Krijuesi i gjithesise na fal ne se Ti je Falesi Ti vertet e do faljen andaj na fal ne , na udhezo ne rrugen e drejte ne ate qe kane bere thirrje te gjithe te derguarit e Tu . Amin

bravo eldonel kete lutje e kam bere une para perendise kur kam degjuar per Jezusin per here te pare bile i perqeshesha ata duke i fyer duke i thene se jeni duke i bere shirk perendise , sepse isha krenare per besimin tim ne islam

por qa ndodhi me pastaj une u semura shume rende sa qe zemra filloi te me dhimbte edhe duke me rrahur aq shume sa qe une degjoja sikur te me mshonte dikush ne zemer filloi kollitja e madhe pa pasur asgje une pastaj filloi djersitja e trupit pastaj deri ne oren 04 te mengjesit une nuk po fleja nga dhimbjet e medha qe kisha ne zemer sikur donte te kisha sulm ne zemer (infrakt)
    por ja qe ne ate moment mua me ran ndermend fjalet e atyre qe me flisnin per Jezusin se qa do qe i kerkon perendise ai te degjon dhe te jep menjeher por nese ti i kerkon ne emer te Jezusit

edhe une e bera i thash mir jezus nese po me degjon ti mua me shero ne keto momente ne ate moment ndodhi nje mrekulli une u sherova menjehere sa hape e mbylle syte

po hapi biblen

edhe me tha zoti

“Une jam rruga e verteta dhe jeta. Askush nuk shkon tek Ati vecse nepermjet meje”
    Zoti ėshtė dashuri

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga krishterprizren Lexo Postimin
    bravo eldonel kete lutje e kam bere une para perendise kur kam degjuar per Jezusin per here te pare bile i perqeshesha ata duke i fyer duke i thene se jeni duke i bere shirk perendise , sepse isha krenare per besimin tim ne islam

por qa ndodhi me pastaj une u semura shume rende sa qe zemra filloi te me dhimbte edhe duke me rrahur aq shume sa qe une degjoja sikur te me mshonte dikush ne zemer filloi kollitja e madhe pa pasur asgje une pastaj filloi djersitja e trupit pastaj deri ne oren 04 te mengjesit une nuk po fleja nga dhimbjet e medha qe kisha ne zemer sikur donte te kisha sulm ne zemer (infrakt)
    por ja qe ne ate moment mua me ran ndermend fjalet e atyre qe me flisnin per Jezusin se qa do qe i kerkon perendise ai te degjon dhe te jep menjeher por nese ti i kerkon ne emer te Jezusit

edhe une e bera i thash mir jezus nese po me degjon ti mua me shero ne keto momente ne ate moment ndodhi nje mrekulli une u sherova menjehere sa hape e mbylle syte

po hapi biblen

edhe me tha zoti

“Une jam rruga e verteta dhe jeta. Askush nuk shkon tek Ati vecse nepermjet meje”
    E flanderoj Jezusin per Deshmine e tij, qe ai dha ne zemren tende. Do te te inkurajoja i nderuar krishterprizren qe ta shpallesh mrekulline qe Perendia beri per ty. Perpiqu te japesh sherbesen tende duke e dhene kete deshmi edhe tek myslimanet, pasi ti ke nje prove te gjalle, dhe e pe se si Jezusi te nxori nga erresia ne drite, nga besimi i rreme ne te verteten. Amin.

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Kush e kerkon te verteten nga zoti ai do tia paraqes sepse te gjithe jemi mekatare te gjithe jemi te bindur se ēka besojn prinderit tane eshte e verteta por nuk mund te ket 3000 apo me shume te verteta po aq sa ka religjione ne boten mbare

Jezusi tha
    kerkoni dhe do tju jepet

amen
    Zoti ėshtė dashuri

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Besimi te cilit i mungon deshmia e Perendise, natyrisht qe eshte nje besim i njeanshem, ose thene me drejt: besim i mbeshtetur vetem ne njeriu. Le ti referohemi fjales se Jezusit, i cili tha:

" nuk me kini perzgjedhur ju mua, por une ju kam perzgjedhur .."

Jezusi na tregon se, njeriu eshte i paafte te kerkoje dhe te gjeje Perendine. Te gjithe shembujt biblike ne deshmojne se, ishte Perendia Ai i cili e perzgjodhi dhe e thirri Abrahmin. Po keshtu ne rastin e Mojsiut, ishte vete Perendia Ai i cili e thirri dhe e dergoi ate ne popullin e tij Izrael. Po keshtu shohim se, ishte vete Jezusi ai i cili e perzgjodhi Saulin, ne rrugen e damaskut. Sauli ishte nje njeri me potence ne ate kohe, si dhe nje njeri shume fetar. Ai ishte nje njohes i shkelqyer i Ligjit dhe shkrimit te shenjte. Ai mburej dhe krenohej per sherbesen qe bente, duke i zene te krishteret dhe duke i futur ata ne burg apo dhe duke i vrare. Pra ne syte e Saulit, gjithshka qe ai bente, mendonte se ishte e drejte dhe e pranueshme ne syte e Perednsie. Por pyetja eshte: Cfar i mungonte Saulit dhe cfare e mbante ate ne verberi te plote? Te njejten pyetje bej edhe per myslimanet. Ata mendojne se besojne vertet ne Perendine e Vertete, por a e deshmon Perendia nje gje te tille?
    Une e pranoj dhe them se, eshte veshtire per nje njeri, qofte ai mysliman, budist apo i cfardo lloj tjeter besimi, pervec ati te krishtere, qe te pranoje se besimi i tij eshte i gabuar. Qe te pranosh se besimi yt nuk eshte ne te verteten dhe eshte i gabuar, kjo deshmi vjen vetem prej Perendise. Kjo eshte nje nga pikat me themelore te besimit ne Perendine. Kete fakt e shohim te shprehur qarte ne jeten e Saulit. Bibla na tregon dy momente nga jeta e Saulit. Ne momentin e pare te jetes se tij shohim se, Sauli ishte i mbeshtetur totalisht ne kapacitetin njerzor dhe ne erresiren e religjionit te tij judaik. Besimi i tij ne Perendine nuk mbeshtetej ne Deshmine qe Perendia dha permes Birit te tij Zotit Krisht. Pikerisht SULMI ndaj KRISHTIT, ishin dhe VERBERIA e tij ne besim dhe njohuri, e cila e mbajti Saulin ne rrugen e verberise dhe njohurise ndaj se VERTETES. Pyetja eshte: Perse Sauli, pas rruges se Damaskut e braktisi besimin dhe njohurine e tij, qe ai kishte ndaj Perendise? Ne kete konteks po sjell nje interviste te shkurter nga nje mysliman, i cili banon ne SHBA. Emri tash per tash nuk me kujtohet por deshmia e tij mbi besimin ne islam, dhe me pas ne besimin e tij ne Krisht, eshte nje deshmi e gjalle per te gjithe ata qe duan te njohin dhe te besojne ne Perendine e Vertete Jehovah. ( ju them se vidjon e tij e kam, por jo te plote)

Myslimani : Isha nje besimtar mjaft i devotshem ne Allahun, dhe per kete isha i gatshem qe te saktrifikoja dhe jeten time per ceshtjen e Allahut. Une merja pjese ne nje organizate islamike, ku ne qender kishim Xhihadin. Po ju them se isha i gatshem qe ne cdo cast te bomboja veten time, kudo, kurdo dhe mbi kedo, vetem e vetem qe te me quhej nje sakrifice sublime per Allahun. Shume here ne vendosnim bobma ne autobuzat e linjes, apo ne kafene te ndryshme, ku qellimi ishte islami dhe azgje tjeter.
    Spikeri e pyet: A e mendoje ndonjehere se, me veprime te tilla ju po vrisnit njerez te pafashjem?
    Myslimani: Ju nuk mund ta kutponi se, cdo te thote te besosh me te vertete ne islam. Te besosh ne islam, do te thote te zbatosh fjalen e kuranit. Ju e quani nje akt terrorist, sepse nuk e njihni kuranin, por per myslimanin ajo eshte nje detyre dhe ai qe nuk e kryen nuk eshte nje ushtar i Allahut.
    Spikeri: Mendoni se Alkaida eshte nje organizate terroriste?
    Myslimani: Keshtu mendoni ju qe nuk njihni kuranin dhe Allahun. Alkaida eshte nje organizate qe vertet zbaton kuranin dhe deshiren e Allahut. Nese Alkaida nuk do te ishte e tille, nuk do te perkrahej, inkurajohej dhe ndihmohej nga myslimanet, e kryesisht ne lindjen e mesme ku eshte dhe vendi i islamit.
    Spikeri: Atehre le te ndrojme tem dhe te vijme tek besimi qe ju kini tani. Pyetja eshte: cfar ju shtyu te besoni tek Krishti?
    Myslimani: Azgje nuk mund te te shtyje te besosh ne Krisht, nese Krishti nuk te therret dhe te perzgjedh. Eshte krejtesisht e ndryshme dhe e kundert me ate cka une kam besuar ne islam.
    Ime shoqe ishte e para qe nje dite me tha: Perse mendon se te krishteret dhe bibla e tyre nuk jane te vertete? Une mendoj se ti duhet te lexosh vete biblen dhe te bindesh per nje gje, qe per mua eshte shmue e rendesishme. Sepse nese besimi i tyre eshte i vertete, atehere mendon se cfar te pret?
    Te them te drejten keto fjale te gruas sime me bene te mendohem thelle. Asnjehere nuk e mendoja se nje dite mua do te me hapeshin syte, ashtu sic ju hapen Saulit ne rrugene damaskut, dhe te shihja se jo vetem qe besoja gabim, por isha nje vrases dhe perndjekes i kishes dhe Krishtit. Keshtu nje dite i kerkova gruas qe te me gjente nje bibel, dhe ajo ma gjeti. Te them te drejten, gruaja ime nuk ishte nje myslimane, pasi nje prej prenderve te saj ishte hebre, dhe ky fakt me jepte mundesine qe ate ne mjaft raste ta digjoja.
    Pasi mora biblen ne dore, pikerisht rastesisht e hapa tek Veprat kapitulli 9-te. Atje lexova konkretisht se si Jezusi i foli Saulit ne rrugen e damaskut. Nuk e di se cfar ndodhi por pernjehersh u preva dhe rashe permbys ne toke dhe fillova te therisja, me fal Jezus me fal Jezus. Ki meshire per mua. Per here te pare e thira Jezusin Zot, dhe konrektisht verpova ashtu si Sauli, duke e ftuar ate qe te hyje ne jeten time dhe te behet Zoti dhe Shpetimtar i jetes dhe familejs sime.
    Spikeri: Mendon se ke gjetur vertet besimin ne Zotin e Vertete?
    Mylsimani: per kete jam edhe me jeten time i bindur se, vetem Jezusi tha: Une jam Rruga, e Verteta dhe Jeta, dhe askush nuk shkon tek Ati im pervecse nepermejt meje. Une e takova Jezusin personalisht dhe jam i bindur se askush nuk mund tvije ne Perendine nese nuk takon dhe beson Jezusn e Perendise, Zotin Krisht. amin.
    Spikeri: Je i gatshem sot qe te vritesh per Jezusin?
    Myslimani: Natyrish qe dhe jeten do ta jepja, por me nje ndryshim: duke mos vrare te pafajshmit, por duke ju shpallur atyre Meshiren dhe Hirin e Perendise, qe u treguan dhe u dhane me ane te Krishtit.

Ky mysliman sot eshte nje nder shembujt me te gjalle ne ShBA, i cili po jep deshmine e tij ne te gjitha kishta dhe ne mbare tv. e krishtere.
    Ky shembull qe solla, nuk ka te beje thjesht me nje demagogji qe ne thelb ka religjionin apo politkat fetare. I gjithe qellimi eshte, qe, cdo kush te shohe dhe te pranoje Jezusin ne jeten e tij, si te vetmin Zot e shpetimitar.

Shoh shume shkrime prej myslimaneve ne kete teme, te cilet nuk kane qellim te njohin dhe te besojne Perendine e Vertete. Ajo qe mund tju deshmoj ne lidhje me kete fakt esht se, asnjehere nuk do ta njihni Jezusin, nese nuk e ftoni ate qe te hyje ne zemren tuaj. Une besoj se, shume shpejt do te kete ketu nje mysliman, i cili do te kthehet ne Jezusi, dhe te jape ketu nje deshmi per Krishtin.

Faqja 23 prej 45 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •