Postuar mė parė nga
deshmuesi
Mendoj se ju Eldonel, ose nuk i lexoni aspak shkrimet e mia, ose nuk i kuptoni. Nga pergjigja qe ti jep tregon se nuk ke njohurine e duhur per diskutim. Nuk kam aspak qellim qe tju fyej, por se pari ju ftoj te lexoni vete biblen qe me pas te mund te diskutoni. Une per vete asnjeher nuk jap mendim dhe nuk mar pjese ne nje diskutim ne te cilin me mungon njohuria.
Do te deshiroja qe ju te diskutonit rreth temes ne fjale. Ja po sjell disa pyetje per ju:
- A mendon se Sauli, i cili ashtu si ju, mendonte se e njihte dhe besonte ne Perendine e Vertete Jehovah??
- Perse Sauli e pranoi se Jezusi eshte Zot e Perendi, kur me pare ai vriste dhe perndiqte te gjithe ata qe e therisnin Jezusin Zot?
- A je plotesisht i bindur se ti njeh dhe beson Perendine e Vertete Jehovah, dhe ku e ke sigurine per kete fakt?
- Cfar ndodhi tek Sauli dhe pse Ai e thiri Jezusin Zot?
- Mendon se kundershtimi qe ti personalisht i ben Jezusit si Zot e Perendi, eshte plotesisht i drejte?
- Edhe nese e ben kete kundershtim ndaj Jezusit, cili eshte PROVA qe te bind per kete?
- A e di ti se cili eshte mekati me i madh per te cilin njeriu shkon ne FERR?
Mendoj se keto jane disa pyetje, te cilat te japin mundesine qe te diskutosh rreth thelbit te kesaj teme, por se pari lexo biblen dhe bindu vete per ato qe kundershton dhe thua rreth JEzus Krishtit.
Sauli mendoj se eshte nje shembull mjaft i qarte per te gjithe ata qe kerkojne te njohin Zotin Jezus. Asnjeher nuk ta imponoj besimin ne Krisht, sepse jam i pafuqishem, por te te deshmoj te verteten kjo eshte detyra ime. Ajo qe deshrioj per ty dhe te gjithe njerzimin mbare, eshte: te marin shpetimin nga mekati dhe vdekja e perejtshme, ne te cilen mbare njerzimi qendron. Nese vertet deshrion te njohesh se kush eshte Zoti i vertet prej qiejve, kete mos e prit nga njeriu, kushdo qofte ai.
Ja si i thashe njehere nje miku, i cili kerkoi nga une qe ti tregoja Perendine e Vertete Jehovah. Kisha kohe qe i flisja rreth Perendise dhe Shpetimit qe Perendia dha me ane te Zotit Krisht, por ai thoshte: nuk ma mbush dot mendjen. Atehere i kerkova vetem nje gje, te cilen po te keroj dhe ty,( gjithmone nese deshiron) qe te shkonte ne dhome te tij, dhe ti lutej Perendise me gjithe zemer, duke keruar prej Tij qe ti zbulonte te verteten. Nuk kaloi shume kohe dhe nje dite miku im me tha: Jam plotisht i bindur se vetem ne Jezusin ka sheptim, sepse vetem ai eshte Zoti dhe shpetimtiari yne prej qiejve.
Shiko shembullin e Saulit. Ai kishte digjuar mjaft per Jezus Krishtin ( lexo tek Veprat:kapitujt .6-7). Stefani, shenjtori i Jezusit i deshmoi plotesisht judenjve dhe Saulit, se kush ishte Jezus Krishti, por Sauli i mbajti veshet dhe zemren mbyllur ndaj deshmise qe Stefani dha per Jezus Krishtin, dhe pranoi qe Stefani te vritej me gure. Te njejten gje po beni edhe ju me kundershtesen dhe mesimin krejt te gabuar qe jepni rreth Jezus Krishtit. Une nuk kam mundesi dhe aftesi qe tju ndal ne kete veprim fatal te jetes suaj, por ajo qe ju ftoj te beni eshte: te hyni ne dhomen tuaj, dhe te mbyllni deren. Gjunjezohu para Perendise duke e perulur zemren tende para Krijuesit. Vetem disa fjale drejtoi Zotit me sinqeritetin dhe vertetesine e shpritit tend. Dhe thuaj: O Perendi, zemra ime deshrion te te njohe. Eja hyre ne jeten time, dhe behu Zoti i zemres sime.
Beje kete me sinqeritet dhe paparagjykim, dhe Ai do te mbaje premtimin e bere, prandaj dhe tha: ASKEND nuk do te rrefuzoj, nese ai me keron me gjithe zemer.
Ju pershendes.
Krijoni Kontakt