Arsyeja se perse myslimanet e kane te pamundur qe te njohin dhe besojne ne Krishtin, ndodh per shkak te mosbesimit qe ata kene ndaj fjales se Krishtit. Mosbesimi te con ne gjykim, dhe ky lloj gjykimi te nxjer ne shteg te gabuar. Une i ndjek me mjaft vemendje te gjitha shkrimet qe myslimanet sjellin ne ket teme, te cilat nuk jane gje tjeter vecse nje gjykim i gabuar, i cili vjen per shkak te mosbesimit qe ata kane ndaj Jezusit dhe fjales se tij.
Cfar ndodh konkretisht me myslimanet. Nuk dua ti gjykoj mbi menyren se si ata diskutojne apo besojne, gjykimi im qendron ne te verteten dhe e verteta eshte ajo cka Jezusi deshmon dhe meson ne shkrimin e shenjte profetik. Jezusi na zbulon nje mister, i cili na ndihmon qe te njohim konkretisht realitetin dhe poziten midis nesh dhe Perendise. Jezusi ne bible na tregon se, njeriu eshte i ndare nga Perendia, aq sa eshte vdekja e perjetshme nga jeta e perjetshme. Qysh ne momentin qe do te hash PEMEN e ndaluar, i tha Zoti NJERIUT ne kopshtin e Edenit, me siguri ke per te vdekur. Myslimanet perballe ketij fakti thone: Perse Adami nuk vdiq menjeher sapo hengir frytin e ndaluar, por jetoi dhe disa qindra vjet? Pikerisht ketu qendron misteri i te kuptuarit te fjales se Perendise. Askush nuk mund ta kuptoje kete mister, nese Perendia nuk ta zbulon. Fjala "VDEKJE", per te cilin Perendia e paralajmeroi Njeriun ne kopshtin e Edenit, nuk kishte ne qender te vet nje vdekje qe do te vinte si pasoje e nje fryti te "HELMUAR". Une i kuptoj myslimanet ne panjohurine e tyre, pasi llogjika e njeriut me fjalen "vdekje" kupton vetem momentin kur ne trupin fizik nuk ka me jete. Pra gjithshka fizike ne trupin e mishte njerzor ka pushuar se ekzistuari. A mendoni se kjo eshte plotesisht VDEKJA, per te cilen Perendia e paraljmeroi njeriun e pare ne Eden? Pikerisht ketu ndryshojne te gjithe besimet fetare dhe dituria e botes, nga doktrina dhe besimi kristian. Perendia ne bible na deshmon se, kur vdes nje i krishtere, per Perendine ai nuk ka vdekur, por ka "FJETUR". Perse? Sepse VDEKJA nuk eshte pjese e JETES. Per Perendine fjala VDEKJE do te thote, te qenit JASHTE JETES se perjetshme. Pra gjithska qe eshte JASHTE JETES se perjetshme, per Perendine eshte VDEKJA e perjetshme. Eshte e veshtire per nje mysliman te kuptoje kete kete deshmi te Perendise, pasi ai me fjalen vdekje njeh vetem momentin kur njeriu pushon se ekzistuari fizikisht ( doktr.evolucioni). Meqense doktrina islamike nuk ka mesime rreth shpritit dhe frymes tek njeriu, por e sheh ate si nje qenie fizike, kjo e ben edhe me te veshtire per nje mysliman qe te kuptoje konrektisht se cfare na tregon konkretisht Perendia me fjalen VDEKJE . Qe ta kemi nje kuptim te plote rreth kesaj qe falsim, natyrisht qe do ti referohemi mesimit te Krishtit. Po rikthehem edhe njehere tek deshmia qe Jezusi dha rreth Personit te tij. Jezusi tha:
"Une jam RRUGA, e VERTETEA dhe JETA.."
Cfare kerkon Jezusi te na tregoje me fjalet: " Une jam JETA??"
Jezusi permes ketyre fjaleve na jep zbulesen me te madhe dhe me te rendesishme, duke na treguar ne thelb JETEN e PERJETSHME. Jezusi na tregon konkretisht se, kush ka Jezusin, ka JETEN , dhe kush nuk ka JEZUSN ka VDEKJEN. Cfar ndodhi me Njeriun e pare ne Eden? Mosbindja e Njeriut ndaj urdhereses se Perendsie, beri qe njeriu te HUMBASE dhe te DALE perfundimisht nga JETA e perjetshme, duke rene ne VDEKJE te perjetshme. Njeriu vete nuk e dinte kete gje, prandaj dhe Perendia e urdheroi qe te mos e haje Frytin e ndaluar. Mosbindja ndaj urdhereses sime, i tha Perendia njeriut, do sjelle tek ty VDEKJEN, qe do te thote: te qenit JASHTE JETES se perjetshme, dmth jashte Perendise. Dhe cfar ndodhi me Adamin? Sapo ai hengri frutin e ndaluar, Perendia e perjashtoi ate nga kopshti i edenit. E dini se perse? Se pari: sepse NJERIU theu urdhresen e Perendise, dhe shkelja e ligjit thote Gjoni ne letrene tij, eshte MEKAT. Dhe se dyti: Njeriu nuk duhej te hante ne kopshtin e Edenit nga PEMA e JETES. Njeriu perzgjodhi me vullnet te lire, i mashtuar nga satani, qe te haje PEMEN e ndaluar, dhe kjo mosbindje solli tek ai VDEKJEN, qe do te thote: te qenit perfundimisht JASHTE JETES. Konkretisht Perendia i tregoi ADAMIT se, qysh ne momentin qe ai do te thynte Urdheres e Perendise duke e ngrene frytin e ndaluar, ai do te ndahej perjetesisht nga JETA e perjetshme me Perendine, dhe ky "vend" ku njeriu do te qendronte perjetesisht quhej VDEKJE. Pra fjala VDEKJE nuk do te thote thjesht, kur njeriu vdes dhe varroset. Bibla na deshmon dhe na meson se, ky trup i mishte, nuk ka per ta pare mbreterine e Perendise, per faktin se MEKATI BANON ne te. Dhe ligji thote se, MEKATI eshte paga e vdekjes. Ajo qe duhet te kuptojme plotsisht ne mesazhin dhe zbulese qe Perendia na jep permes fjales se tij profetike ne bibel eshte: kur ne pranojme Jezusin si Zotin dhe Shpetmitarin tone, kemi pranaur JETEN, sepse Ai tha: une jam JETA. Pra me kete AKT pranimi, permes Jezusit kemi kaluar nga VDEKJA ne JETE. Por jo nga VDEKJA fizike e ketij trupi te mishte dhe mekatar. Por kemi kaluar nga VDEKJA ne te cilen ra ADAMI ne EDEN, duke hyre me ane te Jezusit ne Jeten e perjetshme me Perendine.
Ardhja e Jezusit, eshte pikerisht ardhja e JETES, qe Perendia dha per njeriun. Por si ballafaqohet njeriu me kete miresi te Perendise? Fatkeqesisht bota dhe myslimanet si pjese e saj, e sulmojne JETEN qe Perendia dha per ta. Kur une ju deshmoj Jezusin njerzve, nuk bej gje tjeter, vecse shpall MIRESINE qe Perendia dha per Njeriun. Dhe kur dikush e pranon Jezusin, ai ka pranuar JETEN e Perjetshme. Por pyetja me madhore eshte: A mund te qendroje JETA e perjetshme dhe VDEKJA e perjetshme tek Njeriu? Natyrisht qe jo. Per kete Jezusi tha: Kush BESOn tek une, ka kaluar nga VDEKJA ne JETE. Por si???
o eldonel une per ty kam shume respekt edhe kur une te them se zoti ti hapt syte sepse deshiroj te miren ty edhe gjith muslimaneve ne kete forum duke ju thene qe zoti te ju bekoj
edhe Satani (shejtani) ka sy dhe shef por nuk i ka te hapt syte per te kuptuar dhe bindur Perendise
ndersa per pergjigjjet e tua une kam koh kur te duash nese ti je i gatshem te pyesish por pa nxjer pyetje nga muslimanet ne internet por ti personalisht nese pyet diqka e jo duke marr nga literatura islame kunder te krishtereve sepse jan pyetje te thata qe skan kur far vlere por ti pyet edhe jo vetem une por te gjith te krishteret do te japin pergjigjje
Zoti te Bekoft edhe pat meshire per tu i dashur Eldonel
Zoti ėshtė dashuri
Me vje mire nga ju qe te kem nje debat ashtu si na ka hije , prej meje mos u frigo ndonjeher qe te ofendoj Perendine ose Jezusin a.s sepse ne nuk e bejme nje gje te tille sepse nuk na lejon besimi dhe presum edhe nga ju nje gje te tille nese kishit mundur . Sqarimi i pare nga ju puna e ndryshimit mes Biblave .Ok kjo eshte pyetja ime pergjigjuni kushdo s ka rendesi per mua kush pergjigjet.
Te gjith te krishteret paresore e kan ungjillin qe do te thote LAJMI I MIRE ajo ka vlere
Jezusi erdhi per ta nenvlersuar ligjin dhe per te dhene jeten e tij edhe per mekatet e tua i dashur eldonel
nuk mundem me te ndal une se ti ken e ofendon por une te sugjeroj mos ofendo ata qe na ndihmuan per aleatet e shqipetareve e kam fjalen dhe pika e pare mos ofendo figurat shqipetare qe kan kontribuar per atdheun tone te dashur dhe veje ne radh te pare identitetin tend shqipetar e pastaj ate fetar
Zoti ėshtė dashuri
" Me te vertete me te vertete po ju them se, kush DIGJON FJALEN TIME, dhe BESON ne ATE qe me ka derguar, ka JETE te PERJETSHME , dhe ne GJYQ nuk vjen, por SHKOJ prej VDEKJES ne JETE."
Gjithmone kur ju flas njerzve rreth Jezusit dhe ju shpall Ungjillin e shpetimit, ajo qe bej eshte, ti sjell dhe ballafaqoj ata me fjalen e Perendise. Jezusi tha: dilni ne mbare boten dhe shpallni ungjillin e shpetimit. Mrekullia ndodh kur flet dhe vepron fjala e Perendise.
Po nje mysliman si e pret fjalen e Perendise, e cila eshte e shkrojtur ne shkrimin e shenjte profetik te bibles?
Si myslimani po keshtu dhe cdo njeri ne bote, kurre nuk do ta pranoje fjalen dhe mesimin e Krishtit, nese ai nuk e mer ate me besim. Diku me siper kam then se, bibla nuk eshte si kurani. Perse? Sepse fjala profetike ne bibel mund te hulumtohet dhe kuptohet vetem permes BESES ne Krishtin Jezus. Sa me vone ta kuptoje kete nje mysliman, aq me keq eshte per te.
Nje mysliman diku me siper thote se, ai nuk e ofendon Perendine dhe Jezusin, por po te lexosh shkrimet e tij, sheh qarte se sa shume ai e blasfemon Perendine. Ofendimi nuk do te thote thjesht te shash me fjale te pista. Kur ti si mysliman mohon se Jezusi eshte Biri i Perendise, jo vetem qe e ofendon Perendine, por e ben edhe ginjshtar, sepse Ati vete deshmoi prej qiejve dhe tha per Jezusin kur ai po pagezohej: Ti je biri im i dashur ne ty jam pelqyer." Por le te vijme tani tek nje ceshtje, e cila kerkon dhe vemendjen e duhur.
Jezusi dhe myslimani.
Njohuira qe myslimani ka rreth Personit Jezus Krisht, eshte nje njohuri dhe kendveshtrim njerzor. Myslimanet mendojn se e njohin dhe e besojne Perendine, por faktikisht perendia ne te cilin ate besojne nuk eshte gje tjeter vecse nje besim i gabuar, ne te cilin mungon e VERTETA. Me eshte dhen mundesia te bisedoj me plot myslimane, ku kam pare edhe nga ata qe e kane pranuar Jezusin, por edhe nga ata qe e kundershtojne dhe e perndjekin Jezusin. Por ajo qe me te vertete me ka bere shume pershtypje dhe qe me bind se besimi i tyre eshte krejteisht i gabuar dhe jo i vertete eshte se, sapo fillon tju flasesh konkretisht se kush eshte Perendia, dhe cfar Ai ka bere per Shpetmin e njeriut, myslimanet te kundershtojne bile deri ne perndjekje. Po keshtu sapo fillon te flasesh per Jezusin dhe vepren e Tij ne kryq, lufta e tyre behet edhe me e nxehte. Pyetja eshte: Perse valle ndodh kjo tek myslimanet? Bibla na meson se, ai i cili e kundershton Jezusin dhe vepren e Jezusit ne kryq, eshte armiku i Perendise, djalli satana. Jezusi u perball ne mjaft raste ne kundershtesa te tilla prej judenjve, dhe kryesisht prej farisenjve dhe gjithe krereve te izraelit, te cilet jo vetem qe nuk e besonin Jezusin, por bene cmos derisa e cuan ate ne kryqezim. Je si ju tha Jezusi atyre:
" Ju jeni nga Djalli, ati juaj, dhe doni te beni deshirat e atit tuaj. Ai ishte qe ne krye njerivrases, dhe nuk qendron ne te VERTETEN, sepse te VERTETE nuk ka tek ai. Kur flet ginjeshtren, flet nga VETJA e tij, sepse eshte GINJESHTAR dhe ati i GINJESHTRES".
Jezusi tregon fare qarte se, te gjithe ata qe e kundershtojne Jezusin, qe nuk e besojne, qe e perndjekin dhe qe e luftojne ate , deshmojne se jane prej satanit. Mbase nje mysliman e ka te veshtire ta pranoje kete fatk, por po keshtu edhe judenjte e paten te veshtire ti pranonin keto fjale te Jezusit, i cili ju deshmoi atyre se, me veprimet e tyre ata i sherbenin satanit dhe jo Perendise. Se mendimet dhe veprat e tyre ishin nga Djalli, te cilit dhe i perkisnin. Perballe ketij fakti ata e kundershtuan Jezusin duke i thene:
" .... nje Ate kemi, Perendine.. por Jezusi ju tha: po te ishte Perendia Ati juaj, ju do te me donit, sepse une prej Perendise DOLA dhe prej atij VIJ, sepse nuk erdha prej vetes sime, por ai me dergoi."
Jedenjte e kishin te pamundur te pranonin se , ata i perkisnin djallit dhe aspak Perendise. Njeriu ne thelb e ka te pamundur te njohe dhe te shohe se si djalli e manipulon ate permes mekatit, duke e cuar kunder Perendise. Eshte njesoj si nje i verber, i cili nuk ka mundesi te shohe humneren para tij, ku mjfaton vetem nje hap dhe ai perfundon ne gremine. Le te shohim me ne thelb se cfar myslimanet kundershtojne tek Personi Jezus Krisht, dhe prej nga e huazon kurani kete mesim.
Myslimanet nuk pranojne qe Jezusi eshte Zot e Perendi; Nuk pranojne qe Jezusi eshte Biri i vetmelindur i Atit Perendi; Nuk pranojne qe Jezusi u kryqezua per mekatet e njeriut, dhe u ringjalle te treten dite per shpetimin e njeriut nga mekati dhe vdekja; Nuk pranojne qe Jezusi eshte Fjala e mishezuar ne trupin njerzor; nuk pranojne qe Jezusi ishte plotesisht NJERI dhe Perendi, e tjera.
Te gjitha keto kundershtesa dhe mesime te kuranit, nuk jane nje gje e re per kishen e Krishtit, dhe nuk e kane fillesen e tyre me kuranin. Shkruesi i kuranit, ka mare kete doktrine nga judenjte, te cilet nuk pranuan se Jezusi eshte Biri i vetmelindur i Atit Perendi. Bile kjo eshte dhe nje nga arsyet baze, e cla beri qe ata ta conin Jezusin drejt kryqezimit, pasi ata nuk e pranonin se Jezusi ishte nje me Perendine Jahve. Por cfar dhe si i cilesoi Jezusi mendimet dhe veprimet, qe judenjte kishin ndaj Tij? Ai ju tha: Ju jeni bij te djallit. Ky vleresim eshte aktual, per te gjithe ata qe e kundershtojne Jezus Krishtin. Duhet te kuptoni te nderuar mylsimane se, kete deshmi nuk e jep as deshmuesi dhe as krishterprizreni apo Peniel. Kete deshmi e jep vete Zoti Krisht. Ai ju deshmon fare qarte duke ju treguar ju myslimaneve se, e gjithe kundershtesa dhe perndjekja qe ju kini ndaj Krishtit, tregon qarte se jeni duke i sherbyer satanit, Atit tuaj shpriteror.
Cfar do te thote, te besosh ne Perendine?
Besimi na ndihmon ta shohim dhe ta pranojme te VERTETEN e Perendise. Besimi na ndihmon gjithashtu qe te bashkohemi dhe te behemi pjese e se VERTETES. Por jo cdo besim te sjell ne te VERTETEN. Natyrisht qe Besimi ka PROVE, FAKT dhe te VERTETE te Perendise, dhe ky eshte i vetmi besim qe te sjell dhe te mban ne Perendine. Arsyeja se perse njeriut i nevoitet vetem ky lloj Besimi ne mardhenie me Perendine, na deshmon qarte paftesine intelektuale dhe fizike qe njeriu ka, drejt njohjes dhe bashkimit te perjetshem me Krijuesin.
A kane myslimanet Besimin e duhur qe te con dhe te mban ne Perendine?
Besimi ne islam mbeshtetet totalisht ne AFTESITE intelektuale dhe mendore te njeriut, se si ai e precepton dhe e deshiron Perendine. Pra ky lloj besimi nuk mbeshtetet tek deshmia dhe prova plot vertetesi qe na jep vete Krijuesi. Bibla thote se Perendia eshte MISTER per njeriun, cka ne tregon se cdo lloj perjekje njerzore per te zbuluar Perendine eshte vecse nje deshtim.
E kutpoj se eshte mjaft e veshtire per nje mysliman, qe te dale ne nje konkluzion te tille. Kjo sepse ai nuk e sheh Perendine permes atij Besimi, ku PROVA, FAKTI dhe e VERTETA e zbuleses se Perendise jane baza e tij. Myslimani e koncepton Perendine , mbeshtetur brenda llogikes dhe kufizimit te tij njerzor. Pikerisht kjo llogjike e kufizuar, nuk eshte ne gjndje qe te shohe Perendine tek Jezusi. Por Jezusi eshte PROVA, eshte FAKTI dhe e VERTETA, permes te cilit Perendia na zbulon veten e tij. Judenjte nuk munden te konceptonin faktin se, si ky njeri ( Jezusi), te mund te ishte i dale nga Perendia?? Ata nuk mund te konceptonin faktin se si Jezusi mund te ishte perpara Abrahamit, dhe se si Abrahami ta kishte besuar dhe pranaur ate. Llogjika dhe aftesia njerzore me te cilen ata e shikonin Jezusin, nuk mund te pranonte qe nje njeri, jo me shume se tridhjet vejt, te mund te kishte jetuar qysh ne kohen e Abrahamit. Pra ky eshte veshtrimi njerzor, i mbeshtetur jo ne proven dhe deshmine e Perendise, por i mbeshtetur ne llogjiken dhe faktorin njeri. Pra ketu kemi dy rruge dhe dy menyra krejt te ndryshme nga njera tjetra, ku njera eshte Deshmija dhe Fakti me Vertetesi qe Zoti na zbulon rreth vetes se tij ne Krishtin Jezus, dhe nga ana tjeter, aftesia njerozre, e cila perpiqet ta konceptoje Zotin simbas llogjikes dhe kapacitetit njerzor, dhe qe ne thelb e kundershton PROVEN, FAKTIN dhe VERTETESINE me te cilen Zoti na zbulohet permes Birit te tij Zotit Krisht. Kundershtesa qe myslimanet i bejne Krishtit, deshmon fare qarte menyren njerzore me te cilen ata perpiqen ti afrohen Zotit, por qe ne thelb eshte e gabuar, dhe punon ne dem te tyre.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 20-04-2008 mė 23:38
1. Ose neve e bejme Perendine te duket si genjshtare , ose ata qe kane perpiluar Biblen e bejne kete pune, mos haro se Jezu Krishti nuk shkroi as nje shkronje te kesaj Bible qe i referohesh ti, biles as nuk ishte gjalle kur u shkrua Bibla.
2. Perendine qe besojme neve qenka vetem nje genjeshter, ke fakte per kete?!! Genjeshter qenka ti perkushtohesh Perendise, ti lutesh Perendise 5 here ne dite, per cdo jave , cdo muaj dhe cdo vit perderisa je gjall?!! Genjshter eshte ti respktojsh prinderit, fqinjet, te ndash kafshaten tende me nje te varfer etj etj ?!!
Gegjashtra jane keto a ?!!
3. Dmth se Bilba ju meson juve ti urreni te gjitha ata qe besojne ndryshe nga ju ?!! Kurani na meson se nuk ka dhune ne religjion !!! Si mendon ti cili mesim eshte me i mire , ti urrejsh te gjithe ata qe besojne ndryshe se sci beson ti dhe ti quajsh njerez qe besojne djallin , ose valle se nuk ka dhune ne religjion ?!!
4. Cuditerisht "shkruesit" e Kuranit kane marre doktrinat nga jehudinjte dhe ne menyre interesante cdo gabim shkencore e kane lene jasht Kuranit, ndersa shkruesit e Bibles te "frymezuar" nga Shpirti i shejnte vene krijim e Diellit pas Tokes ?!!!
5. Pra ne i paskemi besuar shajtanit, dmth djallit?!! Me trego ti mua, prej kurre djalli ka filluar ti udheroj njerezit te bejne te mire ?!! Te strehojne bonjaket, te ndimojne te varferit, te respektojne prinderit etj etj. Prej kurre djalli ka filluar ti mesoj njerezit ne kete menyre ?!!
6. Dmth Bibla paska thene se cdo perpjekje njerezore per te zbuluar Perendine qenka deshtim, Perendija qenka MISTER. Nqs se kjo eshte e vertete, a me tregon ti mua se me cfar perpjekjesh ti e zbulove Perendine, me perpjekje njerezore ose hyjnore?!! Nuk e besoj se ke zbuluar Perendine me perpjekje hyjnore, sepse nese e ke zbuluar ne kete menyre atehere na del puna se ti qenke profet!!!
Me Respekt GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Ti marrim pak me rradhė kėto pyetjet e tua:
Ėshtė e vėrtetė qė ju myslimanėt e bėni Perėndinė gėnjeshtar. Ėshtė e vėrtetė qė Krishti nuk shkroi asnjė fjalė nė Dhiatėn e Re me dorėn e Tij. Kur njeh shumė pak nga Historia kėshtu ndodh. Krishti i la mėsimet e tij dhe porositė e Tij tek nxėnėsit e Tij nė mėnyrė gojore. Pėrpilimi i Biblės erdhi si rezultat i nevojės sė fjalės sė shkruar. Kjo u pa si nevojė e menjėhershme si shkak i shtimit tė kishave.
Se kujt Perėndi i besoni ju kjo ėshtė njė ēėshtje mė vete pėrsa i pėrket pėrkushtimit lėre mė mirė.
Kush ta tha ty kėtė se ne mėsojmė tė urrejmė ata qė besojnė? Qė i besoni Djallit kjo nuk ka asnjė pikė dyshimi se vetėm Djalli mohon hyjnėsinė e Krishtit gjė tė cilėn edhe ju e bėni. Neve Bibla na mėson tė duam njerėzit pa dallim feje dhe rrace akoma mė tepėr tė duam edhe armikun. A ka mėsim mė tė lartė se sa ky?
Se ēfarė kanė bėrė shkruesit kuranorė kjo i takon anės njerėzore sepse edhe i tillė ėshtė kurani vetė. Nė tė nuk ka asgjė tė perėndishme dhe hyjnore. Dhe pėr ēudinė tėnde Perėndia nuk mendon dhe vepron si njeriu. Ēdo gjė qė Ai bėn e tejkalon imagjinatėn njerėzore. A thua Ai qė ėshtė Drita vetė gjatė krijimit tė kishte nevojė pėr dritė? Mendoje pak.
Tė habit kjo gjė ty? Djalli edhe mrrekulli bėn edhe njerėz shėron pėr tė mbajtur tė mashtruar njerėzit dhe larg Perėndisė sė vėrtetė. Nuk ėshtė e habitshme qė njeriu tė ndihet mirė duke bėrė vepra tė mira si ato qė pėrmend ti mė lart. Djalli nuk i kundėrvihet njeriut qė bėn veprat e mira dhe ėshtė larg Perėndisė. Ai i kundėrvihet atij qė ėshtė pranė Perėndisė.
Megjithėse nuk mė je drejtuar mua personalisht, po tė jap njė pėrgjigje tė cilėn besoj se edhe personi tė cilit i je drejtuar do tė tė jepte. Perėndinė e zbulon vetėm nėpėrmjet Krishtit. Duke besuar nė Krishtin zbulon edhe Perėndinė dhe nuk ka asnjė rrugė tjetėr pėrveē Tij.
Nėn Hirin e Tij,
ns
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
Per cshkrime e ke fjalen ti, per ato te shokut pali & co. qe i ndryshuan ashtu siq iu pershtatej /u bieke ne ujedi atyre.
Ka vetem NJE ZOT o panielo, ska hezitime ne kte gjo.
Kush te tha ty qe ne besojme djallin (larg asaj qofshim)??? Ne besojme ATE qe dergoje Isain (Jezusin) pejgamber, e i cili me ndihmen e Atije bente mrekullira ne toke, ashtu siq bene pejgamberet para tije dhe ashtu siq beri edhe Muhamedi a.s pas tije.
Mu vertet me lende pa mende fakti ku disa njerze qe nuk kane lexuar asnjeher Kuranin Famelare, marrine guximin dhe e quajn Kuranin si veper njerezore...
O panielo te jeshe me se i bindur se Kurani as nuk eshte liber njerzore, as nuk eshte punime shkencore, as nuk eshte magji e zeze dhe as nuk eshte nga jashttokesoret, por eshte Fjale e Fuqiplotit.
E SAKTE, vetem se kishe ''harruar'' edhe diqka...nuk eshte e habitshme sikur njeriu te ''ndihet'' mire gjersa ai besone Isain (Jezusin) per zot. Per kete gje u mundua djalli shume dhe po vazhdone te ''sakrifikoje ''qdo gje nga vetja e tije, vetem e vetem qe ti bejne disa te vazhdojne ne kete rruge deri ne Diten e Gjykimit, atehere kur e bardha do ndahet nga e zeza, dhe do del ne pah e verteta.
Meqense nuk me je drejtuar mua, une po te jape nje pergjigjeje te cilen besoj se edhe personi paraprake do ta kishte dhene. Madhestine e Allahut xh.sh e zbulon vetem duke gjermuar shkencen, duke lexuar pafund dhe duke shetit boten...
Allahu xh.sh na udhezofte dhe na meshirofte nga Meshira e Tije e pafundshme.
besi
Krijoni Kontakt