Close
Faqja 15 prej 45 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 443
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga friendlyboy1 Lexo Postimin
    krishterimin po dehse praktikoe po deshe mos e praktiko, po me islamizmin mos u merr se islamizmi nuk esht fe esht kult.
    Pajtohem plotesisht, bile kulti me i suksesshem ne historine e njerzimit. Ka qene nje kult ne Amerike ne vitet e '70-ta kur nje njeri i krisur i ka detyruar qe te bejne vetvrasje mbi 500 njerez dhe u ka premtuar se kinse do t'i marre me vete ne planetin e tij, islami qe 1400 vjet ka shkatrruar me miliarda jetera te njerzve, myslimane dhe dhe jo-myslimane duke u premtuar xhihadisteve seks ne xhenet.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga ocean Lexo Postimin
    Shembulli i jetes se Jezusit a.s. patjeter se perfaqesoi Rrugen, Te Verteten dhe Jeten.
    Jezusi nuk thote se ka ardhur ta perfaqesoje jeten, rrugen, te verteten, por se eshte VET Jeta, Rruga dhe e Verteta.

Respekt

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Misioni dhe vepra e e Jezusit ne kryq, ishte e parathen nga Zoti permes gojes profetike dhe shkrimit te shenjte. Pra Vertetesia e Jezusit nese ishte apo jo ai Mesia, duhej te provohej duke permbushur te gjitha profecite dhe Shkrimin e shenjte. Le te kthehemi per nje cast tek Luka 4-ter, dhe te shohim se si Jezusi e paraqiti vetveten para judenjve. Le te sjellim edhe njehere pasazhin nga ungjilli i Lukes, ku Jezusi duke mare librin e senjte lexon :

" Fryma e Zotit eshte mbi mua, sepse Ai me vajosi per tju dhen LAJMIN e MIRE te vobekteve, te sheroj ata qe kane zemer te thyer, tju shpall sklleverve LIRINE, edhe te verberve tju hap syte, dhe te dergoj ata qe jane nen mundim, ne liri. Te shpall Vitin e pelqyer te Zotit."

Jezusi ketu fillon tju deshmoje Judenjve, profecine e profetit Isaia, profeci e cila do te permbushej nga Krishti. Le ti shohim me ne thelb detajet e kesaj profecie. Ne fillim Jezusi lexon:

1- "Fryma e Zotit eshte mbi mua sepse Ai me VAJOSI..."

Te Krishtret e dine se cdo te thote VAJOSJE e Zotit, por mbase ka plot njerez, qe nuk e kuptojne se cfare eshte "vajosja". Ne popullin e Izraelit, cdo profet dhe i dhe i perzgjedhur nga Zoti, per te udhehequr apo drejtuar popullin e Perendise, se pari ai vajosej nga profeti paraardhes. Psh. Kur Perendia vendosi qe te heqe mbretin Saul nga mbreterimi mbi Izrael, Ai dergoi profetin Samuel duke i thene se, kam zgjedhur nje tjeter njeri , i cili do te jete mbreti i ardheshm i Izraelit. Dhe Zoti i tha profeti Samuel, qe te merte bririn me Vaj, dhe te shkonte tek Isai, sepse nje prej bijve te Isait do te ishte mbrei i ardhshem i Izraelit. Kur Profeti shkoi ne Betlehem, tek familja e Isati, ai i tha Isait se Zoti kishte zgjedhur nje prej bijve te tij, i cili do te ishte mbreti i ardhshem i Izraelit. Keshtu pasi ata kryen rritin e "pastrimit", Profeti me Bririn e mbushur me vaj, ju afrua nje prej bijve te Isait, duke menduar se, meqense ky eshte me i pamshmi, mbase Zoti kete ka perzgjedhur. Por Zoti i tha Profetit Samuel: Mos i shiko as pamjen dhe as shtatgjatesine, sepse une nuk kam zgjedhur kete djale. Sepse Zoti nuk shikon sic njeriu shikon, sepse njeriu shikon nga pamja, ndersa Zoti shikon nga zemra. Atehere pasi Profeti pa se asnjeri prej bijve te Isait qe kaloi para tij nuk ishte i zgjedhur i Zotit i tha Isait: a ke bij te tjere pervec ketyre? Isai i tha: kam dhe nje djale teper te ri, i cili eshte coban me dhente ne mal. Ateher profeti i tha: Shko dhe thire ate te vije ketu. Me pas kur djali me i ri i Isait erdhi ne shtepi, ne prani te profetit, atehere Zoti i tha profetit Samuel: cohu dhe VAJOSE , sepse ky eshte ai te cilin une kam perzgjedhur. Dhe keshtu Profeti Samuel e VAJOSI DAVIDIN, birin e Isait, i cili me pas u be mbreti i Izraelit, ne brezin e te cilit do te lindej MESIA.

"Vajosja" na deshmon ate qe Zoti ka perzgjedhur per punen e tij. I Vajosur do te thote , i ndare vecmas per pune te Perendise. Jeuzsi ne lexim te shkrimit te shenjte na thote se, profeti Isai ka parathene per Mesine se, Ai eshte i VAJOSUR nga Perendia per nje VEPER te vecante. Vajosja" ne Jezusin, ishte bere prej Atit Perendi, ne menyre qe Ai tju shpallte ungjillin e shpetimit te Vobekteve, te sheronte zemerthyerit, te shpallte clirimin e sklleverve, tju sillte shikimin te verberve, te clironte ata qe ishin nen denim dhe te shpallte vitin e pelqyer te Zotit. Shikoni se perse Perendia e vecoi Jezusin (Vajosi) per nje mison kaq te madh, te cilin Njeriu i botes nuk mund ta kryente per shkak te mekatit dhe dobesise se tij vdekatare.

A e permbushi Jezusi kete profeci te Isait?

Eshte vertet mjerane kur sheh myslimanet, te cilet me cdo kusht perpiqen te bejne nje linje krahasimi midis Jezusit dhe Muhametit. Shikoni Jezusin, se si ai e filloi misionin e tij ne toke. Ai e deshmoi veten e tij si te derguar nga Perendia, permes Shkrimti te shenjte dhe profecive. Po Muhameti? Cili profet foli dhe deshmoi per te??? Ne cilin shkrim ishte shkruajtur per te???? Ne cilin shkrim shohim qe Perendia te deshmoje per te??? A vjen Muhameti prej kombit te perzgjedhur te Perendise, Izraelit????
    I derguari i Perendise nuk e mer aprovimin nga njeriu i botes. Asnjher Jezusi nuk e kerkoi vertetesine e tij nga njerzit e botes. Asnjeher Jezusi nuk kerkoi dhe nuk mesoi dishepujt e tij, qe ata ta besonin ate jashte Shkrimit, profecive dhe Ligjit. Po sjell nje shembull shume te shkurter, i cili eshte mjaft domethenes. Bibla na deshmon se Jezusi me misionin e tij ne toke permbushi gjithshka qe shkrimi, dhe goja profetike kishte parathen per te. Ashtu sic ishte regull ne Izrael qe nje profet dhe i derguar nga Zoti duhej te deshmohej nga profeti paraardhes, ne shohim se ne linje te plote Jezusi ishte duke vepruar. Profeti i fundit, i cili e mbyll linjen e profeteve te Perendise ne toke, ishte Joan Pagezori. Ai duke qene profeti i fundit ne te gjithe ciklin e profeteve, kishte detyren me te rendesishme, pasi duhej te shpallte Krishtin e Perendise. Si e nisi Joan Pagezori shpalljen e Krishtit? Joani duke qene profet, e filloi njohejn dhe deshmimin mbi Krishtin, duke u mbeshtetur ne Shkrimin, ne porfecite dhe permbushjen e Ligjit te Perendise. Pra ai nuk mund te shpallte dhe te deshmonte Krishtin, jashte ketij regulli te dhen nga Perendia Jahve.
    Ne fillim Joani tha:
    Une po ju pagezoj me uje per pendim, por ai qe vjen pas meje, eshte me i forte se une, dhe une nuk jam i denjte te lidh as lidhsen e sandales se tij. Ai do tju pagezoje me Frymen e Shenjte dhe me zjarrin.
    Me pas shohim se Jezusi shkon te pagezohet ne jordan. Joani i cili ishte rritur ne shkretetire dhe nuk e njihte personalisht njeriun Jezusin , kur pa se drejt tij po vinte Jezusi, ne rrefim te Frymes ai i tha Jezusit: Une duhet te pagezohem prej teje dhe jo ti nga une. Por Jezusi i tha se, ti duhet te besh sherbesen qe ke mare nga Perendia, dhe keshtu ai e pagezoi Jezusin. Ne kete moment, Qiejt u hapen dhe Joani pa Frymen e Perendise te zbriste si nje pellumb mbi Krishtin. Me pas nje ze buciti nga qielli: Ky eshte Biri im i dashur, ne te cilin jam kenaqur.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

shume mire

Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Nje pyetje kam une per te Krishteret. Mesa kam pare une, juve te Krishteret bini ne nje kontradikte. Juve thoni se Jezu Krishti eshte I Biri i Perendise ndersa nga ana tjeter juve i luteni Jezu Krishtit si Perendi. Por, juve thoni Zoti eshte nje dhe i vetem. Tani, a mund te me thoni, kush eshte Perendia, Jezu Krishti apo I Ati i Jezu Krishtit. Te me falni nese pyetjen e kam ndertuar gabim, pasi nuk eshte se e kam studiuar shume fene e Krishtere, qofte ate Ort'hodokse, qofte Katolike apo Protestante.

Nje fakt tjeter eshte: Ne Kuran thuhet: Nqs nuk beson se ka nje Zot, nqs nuk beson se ka dite gjykimi, nqs nuk beson ne jeten e pertejme dhe nqs perveē Kuranit nuk lexon dhe Dhjaten e Vjeter, Dhjaten e Re dhe jane dhe dy libra te tjere te krishtere qe nuk po me kujtohen titujt tani, thuhet se nuk quhesh besimtar i devotshem. Nga ana tjeter Krishterimi sulmon Myslimanizmin. A mund te ma shpjegoni pak perse ky lloj sulmi?

Sa i perket temes, po jap dhe une mendimin tim. Une besoj ne nje Zot te vetem dhe jo ne njerez. Jezu Krishtin dhe Muhamedin i pranoj si te derguarit e Zotit, por jo si Perendi. Une pranoj Zotin dhe nuk jam une ai qe mund te gjykoj per Krishterimin apo Myslimanizmin. Ne nuk jemi te afte te gjykojme as njeren as tjetren.
    Ne te Krishteret besojme ne nje Zot te vetem ne kuptimin e njesise se perbere dhe jo te nje personi te vetem fjala nje Zot i vetem ka kuptimin nga hebraishtja nje njesi kolektive e vetme dhe kur i lutemi Birit te Perendise nenkupton se po i lutemi vet Perendise sepse fjala Bir nuk nenkupton nje person me te vogel se vetja por nje person me te njejten natyre si dhe nenkupton marrdhenien qe kane dy personat pra nje marrdhenie dashurie te persosur Ati e do Birin dhe Biri e do Atin.

Tani kam une nje pyetje per ty aje ti ndryshe nga njerezit e tjere po qe se une te therras ty bir njeriu ?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I gjithe populli i cili kishte ardhur per tu pagezuar nga Joani ne lumin Jordan, e digjoi kete ze qe erdhi prej Qiejve. Ky ishte nje deshmim i drejtperdrejte nga vete Ati Perendi, i cili deshmoi Jezusin si te vetmin Bir te lindur prej tij, i cili do te permbushte Vullnetin e Atit Perendi qe ne thelb kishte: Shpetimin e njeriut nga mekati dhe vdekja. Por a mbaron ketu sherbesa e Joanit? Ashtu sic e thashe edhe me siper, Joani ishte nje nder profetet me te rendesishem ne te gjithe brezin profetik ne Izrael, sa Jezusi per ekte tha: nuk ka njeri me te madh te lindur prej gruaje, se Joan pagezori.
    Joani duke qene profeti i fundit ne te gjithe brezin profetik ne Izrael, kishte detyren dhe pergjegjesine me te veshtire profetike, sepse ai duhej ti deshmonte popullit te Perendise, Krishtin e Perendise. Por ne cfar menyre Joani do ti shpallte dhe deshmonte Izraelit Krishtin e Perendise?
    Perpara se Jezusi te vinte ne toke, Perendia kishte pergatitur dhe menyren se si Ai do ti shfaqej popullit te Izraelit. Krishti i Perendise, duhej te permbushte profecite qe ishin then per te. Ai duhej te kryente shenjat dhe mrekullite, qe ishin parathen prej Perendise ne shkrimin e shenjte. Si dhe te permbushte plotesisht ligjin e shenjte te Perendise, ne menyre qe ta nxirte NJERIUN te DREJTE para Perendise. Pra sic e shikoni Jezusi Krishti nuk eshte thjesht nje njeri, te cilin nje grup njerzish, te quajtur te krishtere, e mbajne ate per Zot. Vertetesia e Jezusit , nese eshte apo jo Ai Krishti i Perendise, do te deshmohej jo vetem thjesht me fjale besimtaresh, por prej PERMBUSHJES se PLOTE te te GJITHE asaj cka Zoti kishte parathene se Krishti do te beje. Pra nese dikush kerkon te njohe se Jezusi eshte Krishti, ai duhet ta vendose kete njohuri , permes VEPRAVE dhe JETEES qe Jezusit beri mbi dhe. Pikerisht Joan pagezori, ishte profeti i Perendise, i cili erdhi prej Perendise per te na vertetuar dhe deshmuar se Jezusi eshte Krishti. Dhe kete vertetim dhe deshmim ai do ta bente duke u mbeshtetur ne ate Cka Zoti Perendi kishte parathen dhe bere gati per Krishtin e Perendie.
    Kur Joani filloi sherbesen e tij ne Izrael, e cila ne qender kishte shpalljen e Krishtit, e gjithe prifteria dhe kreret e Izraelit u vendosen par nje FAKTI, dhe ky FAKT ishte: Njeriu Jezus. Perballe ketij Fakti ata ngriten pyetjen:

A ishte Jezusi, Krishti i Perendisde, apo duhet te presim ndonje tjeter?
    Pyetja qe une si i krishtere ngre eshte: Prej ku ata duhej ta mernin kete pergjigje?
    Le te shohim se si e nisi sherbesen e tij profetike, profeti Joan pagezori.
    Nuk mund te maresh nje njohuri te plote, rreth Jezus Krishtit, nese do te menjanosh Joan pagezorin. Sherbesa e Jaon pagezorit, thelbesisht ishte ne funkison te Krishtit. Profeti Isaia paratha per Joan pagezorin , se ai eshte "zeri i atij qe bertet ne shekretetire dhe thote: "beni gati Udhen e Zotit, beni rruget e atij te drejta."
    Pra sic e shikoni se, per cdo profet qe vinte ne Izrael kemi profeci te parathen per te, te cilat permes sherbeses dhe jetes se tij, porfeti duhej duhej ti permbushte. Po keshtu duhet thene se kishte dhe profete te tjere, per te cilet nuk kishte anje profeci dhe asnje deshmi nga Zoti, dhe keta ishin profetet e reme.
    Bibla nuk eshte si kurani, dhe kush perpiqet ta krahsoje ate me kuranin nuk ben gje tjeter vecse deshmon verberine dhe besimin e humbur qe ai ka ne vete te tij. Une aspak nuk perpiqem te gjykoj kuranin dhe ithtaret e tij, pasi kjo nuk eshte detyra ime. Por une ju tregoj se, te krishteret, kur vjen puna per te te gjykuar mbi nje liber apo doktrine fetare, e cfardo lloi qofte ajo, ata mbeshteten ne menyren dhe mendimin e Perendise dhe jo te njeriut. Psh. neqofte se ju te nderuar myslimane kerkoni qe ne te pranojme Muhametin si profet, kjo nuk varet nga cka ne biem ne ujdi me njeritjetrin. Ne i permbahemi regullit dhe mesimit qe Perendia na tregon permes fjales se profetike ne bible. Ju thoni se bibla eshte e ndryshuar, natyrisht per te verberit drita nuk ekziston, sepse skane sy qe ta shohin. Dikush nga ju thote se, si Jezusi po keshtu dhe Muahameti jane te dy te derguar. Mbase ka dhe fe te tjera te cilat pretendojne per liderat e tyre te njejten gje. Atehere ngirhet pyetja: si mund ta vertetojme se ky apo ai lider eshte i derguar nga Perendia? Vertetesia e tyre nuk varet nga numri i atyre qe e besojne dhe e sspallin si te tille. Bibla na deshmon se ate qe Perendia dergon, natyrisht qe dhe ka parfolur gjithshka para se Ai te vije. Perse? Sepse vertetesia e tij do te deshmohet si e tille, nga permbushja qe Ai do ti beje asaj cka Zoti ka parathene per te. Psh. Jezusi ju paratha dishepujve te tij disahere se, ne ditet qe vijne ai do te meret prej krereve prifterore dhe do te dorezohet ne johebrenjte, dhe ata do ta vrasin ate, por ai do te rignjallet diten e trete. Kjo eshte profeci e bere nga porfeti mbreti David, Isai e tjere, te cilen Krishti e perforcoi tek apsotujt e tij, ne mnyre qe ata te shihni se Jezusi po permbushte profecite dhe gjithska qe ishte parathen per te, perpara se Ai te shkonte ne kryq. Pra te nderuar myslimane, kjo eshte rruga dhe menyra se si nje i krishtere, e verteton dhe e deshmon te derguarin e Perendise.
    Ju e mbani Muhametin per profet, kjo eshte e drejta juaj, dhe ju vete do te jeni pergjegjesj per ate cfar ju deshmoni dhe besoni. A kam te drejte une tju gjykoj? Apsolutisht jo, por duhet te dini se Perendia e ka parathen gjithshka, vetem duhen VESHE per te digjuar, dhe ZEMER per te besuar. Le te vazhdojme me Joan pagezorin, dhe te shohim se si ai na deshmon, se Jezusi eshte Krishti.

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Deshmuesi ju her thuani se Isa a.s (Jezusi) eshte zot here bir i zotit....po me duket se as ju vete nuk e dini ''doktrinen'' mbi te cilen ju thirreni

Tani kam une nje pyetje per ty aje ti ndryshe nga njerezit e tjere po qe se une te therras ty bir njeriu ?

Na cdo here bejme pyetje kur nuk dime te pergjigjemi !!!!!
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Deshmuesi ju her thuani se Isa a.s (Jezusi) eshte zot here bir i zotit....po me duket se as ju vete nuk e dini ''doktrinen'' mbi te cilen ju thirreni :(
    Une ne vend te pergjigjes po te drejtoj nje pyetje, dhe mendoj besi84, se do te merni pergjigje. Pyetja eshte:

Cfar del nga Njeriu: e njejta qenie (dmth njeri), kafshe, bime apo send?

Tani besi84, mendoj se cdo kush e ka mjaft te lehte qe te pergjigjet, e te thote se nga Njeriu del vetem Njeri. Tani vijme tek Jezusi, dhe shohim se fjala profetike na deshmon se, ai ishte NJERI si gjithe njerzit. Pyetja eshte: Perse Jezusi quhet Biri i Njeriut?
    Se pari: Jezusi Lindi nga Maria, e cila ishte Njeri, dhe ne e dime se nga NJERIU del VETEM NJERI. Nuk mendoj se je kunder ketij fakti.
    Se dyti: Fjala profetike ne deshmon se, Jezusi eshte Biri i Perendise. Por si mund ta vertetojme?
    Le ti referohemi faktit, te cilin dhe islami e pranon. Fjala profetike ne bibel na deshmon se, Mbarsja e Maries erdhi nga Fryma e Perendise dhe jo nga NJERIU. Pra ketu nuk kemi nje baba NJERZOR. Atehere ju pyes: Kush eshte Ati i Jezusit? Meqense mbarsja nuk erdhi nga NJERIU por nga Perendia, ateher perse ju nuk doni ta pranoni se Ati i Jezusit eshte Perendia? Cka del nga Perendia eshte Perendi, ashtu sic cka del nga Njeriu eshte vecse Njeri.
    Se treti: apsotulli Gjoni qysh ne fillim te ungjillit te deshmuar prej tij, ne zbulese te Frymes se Shenjte na deshmon se, Fjala Perendi, erdhi dhe u MISHEZUA ne TRUPIN e NJERIUT, emri i te cilit ishte JEZUS. Ky eshte rast unikal dhe i vetem ne te gjithe historine njerzore. Natyrisht qe ky eshte FAKTI me te cilin na njeh Zoti Perendi, te cilin mendja dhe zgjuarsia e njeriut nuk mund ta kuptoje dhe hulumtoje dot. Tani shtrohet pyetja me e rendesishme:Si perballeni ju me kete realtiet. Qe te thuash: s'eshte e vertete, mendoj se eshte nje barre e veshtire per njeriun, pasi duhet VERTETUAR nje GJYKIM i tille. Kush nga ju mund te VERTETOJE dhe te hulumtoje rruget dhe mendjen e Zotit? Natyrisht, ai qe kundershton fjalen dhe deshmine e Zotit, nuk mund te jete kursesi pjese e Zotit.
    Une po ju sjell argumentet se ku ju mbeshteteni, per te kundershtuar te Verteten rreth Jezus Krishtit. Ju thoni se, Perendia nuk eshte si njeriu qe mund te linde dhe te kete femije? Une ju pyes: Ku e vertetoni ju kete gje? Natyrisht qe ky argumentim ne te cili ju dilni, mbeshtetet totalisht tek aftesite e njeriut. Kjo ndodh sepse ju nuk e njihni Perendine Jahve, prandaj e mendoni Perendine ne parametrat njerzore. Ketu ju sfidoj me nje pyetje: Si ka mundesi qe Perendia te krijoje njeriun, ta paise ate me aftesi per te lindur femije dhe per te krijuar familje, dhe nga ana tjeter ( simbas jush), ai te mudn te mos jete i afte te linde vete Femije dhe te krijoje Familjen e tij qiellore?? Ne bible thuhet se per Perendine nuk ka AZGJE te pamundur. Ja pra ju besoni ne nje perendi te krijuar simbas imagjinates se njeriut, ku natyrisht dhe aftesite i ka si te njeriut. Une nuk ju gjykoj as ju dhe se ku ju besoni, por Perendia ne te cilin une besoj, Eshte Perendia i perjetshem, per te cilin nuk ka AZGJE te pamundur.
    Ju cuditeni me faktin se si Jezusi eshte Zot e Perendi, dhe njekohesisht Biri i Njeriut. I padituri qe nuk e di kete gje, je ti, dhe jo ne te krishteret. Ta thashe pak me siper se, padituria qendron tek ju, per faktin se ju nuk doni te besoni ate cka Zoti na deshmon. Persa kohe qe ju te thoni se, bibla eshte e ndryshuar; se kurani eshte fjale e zotit; se islami eshte feja e vertete; se myslimani eshte besimtari i vertete e te tjera gjera si keto, ju siguroj se KURRE nuk do tju zbulohet e VERTETA. Kjo sepse ti vete keshtu ke perzgjedhur. Eshte nje varg i shkurter ne psalmet, ku Perendia thote:

Ate qe njeriu kerkon, ate edhe une do ti jap.

Pra cdo njeri ne kete bote, mer prej Perendsie ate cka ai kerkon. Dita e gjykimit do te tregoje nese ke kerkuar per shpetimin tend apo per shkatrimin tend. Gjithashtu duhet thene se, ne ate dite nuk ka me HIR dhe MESHIRE, pervecse NDESHMKIM ne Lqien te zjarrit, per te gjithe ata qe nuk pranuan dhe besuan Jezusin..
    Une si i krishtere qe jam me duhet tju deshmoj drejt LAJMIN e MIRE. Asnjehere nuk perpiqem ti bind dhe detyroj njerzit qe te besojne ate qe une them. Perse? Sepse jam i pafte per nje NDIKIM dhe AFTESI te tille, pasi kjo i perket vetem Perendise. Une trokas ne cdo porte , thote Jezusi, dhe kush me HAP deren une do te hyj dhe do te banoj BASHKE me te. Ai "gishti" qe troket ne deren tende , eshte KISHA , trupi i Krishtit. Keta jane te krishteret qe deshmojne dhe perhapin Ungjillin dhe Emrin e Zotit. Por Hyrja apo mos hyrja e Krishtit ne jeten tende, varet nga perzgjedhja jote, e cila e lejon apo jo Krishtin qe te hyje dhe te behet Zot i Zemres tende.
    Persa kohe qe ti mendon se bibla eshte e ndryshuar, se Jezusi eshte nje profet, se Ai nuk vdiq ne kryq dhe nuk u ringjall, e te tjera gjera si keto, duhet te dish se nuk ben gje tjeter, vecse MOHON Perendine Shpetimitar. Ai qe interesohet per HUMBJEN tende eshte vetem SATANI. Ai i tha Njeriut ne eden se, po te thysh fjalen dhe urdherin e Perendsie duke e ngren frytin e ndaluar, nuk ke per te vdekur. Por cfare ndodhi?? Ndodhi pikerisht ajo qe Perendia i paratha Njeriut. Edhe sot kjo gje ndodh me te gjithe ata qe e kundershtojen deshmine dhe zbulesen profetike, qe Perendia jep permes bibles se shenjte. Satani perpiqet me te gjitha menyrat dhe marifetet e tij, qe ta mbaje njeriun sa me lark se Vertetes, duke i thene se, bibla nuk eshte fjale e Zotit; se bibla nuk deshmon te verteten; se bibla origjinale nuk eshte kjo qe Perendi ju ka dhene; se Jezusi nuk eshte Biri i Perendise; se Jezusi nuk e pagoi borxhin e mekatit pasi nuk vdiq ne kryq; se Jezusi nuk u ringjall nga vdekja e tjera mashtrime si keto.
    I nderuar besi84.
    Qellimi im ne kete pergjigje nuk eshte qe te bejme replika apo konflikte midis nesh. Qellimi im dhe i cdo te krishteri tjeter eshte: te pranoni Shpetimtarin Zotin Krisht, i cili vdiq per ty dhe per mua ne kryq, dhe me gjakun e tij ti je i shpetuar. Ketu fillon BESIMI ne Krishtin, si e vetmja menyre per te njohur dhe pranuar Perendine Jahve, Zotin e perjetshem. Amin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 19-03-2008 mė 01:04

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Kisha pasur deshire te replikoje vetem ne dy nga keto shume pyetjet tuaja (per mua) te pakuptimta:

Deshmuesi:
    (...)Si ka mundesi qe Perendia te krijoje njeriun, ta paise ate me aftesi per te lindur femije dhe per te krijuar familje, dhe nga ana tjeter ( simbas jush), ai te mudn te mos jete i afte te linde vete Femije dhe te krijoje Familjen e tij qiellore??

Asgjekundi (ne fene Islame) nuk thuhet se Allahu xh.sh nuk eshte ne gjendje te beje diq te tille, por perkundrazi kur Ai deshirone qe te jet ashtu , atehere QDO GJE eshte e mundur.
    Problemi qendrone aty se ju mundoheni qe MADHERINE E ALLAHUT FUQIPLOTE ta perceptoni brenda kornizava/suazave tuaja mendore/logjike. Andaje edhe vini ne perfundime te tilla te panevojshme.

Deshmuesi:
    (...)Se dyti: Fjala profetike ne deshmon se, Jezusi eshte Biri i Perendise. Por si mund ta vertetojme?
    Le ti referohemi faktit, te cilin dhe islami e pranon. Fjala profetike ne bibel na deshmon se, Mbarsja e Maries erdhi nga Fryma e Perendise dhe jo nga NJERIU. Pra ketu nuk kemi nje baba NJERZOR. Atehere ju pyes: Kush eshte Ati i Jezusit? Meqense mbarsja nuk erdhi nga NJERIU por nga Perendia, ateher perse ju nuk doni ta pranoni se Ati i Jezusit eshte Perendia? Cka del nga Perendia eshte Perendi, ashtu sic cka del nga Njeriu eshte vecse Njeri.

QDO GJE E GJALLE DHE JO E GJALLE, QDO PLANET DHE HAPSIRE, MADJE EDHE VETE KOHA DOLI/KRIJUA NGA ALLAHU FUQIPLOTE.

P.s Sa i perket Bibles nuk kame ndermend te replikoje me shume, sepse shihet se edhe ty (sikurse mua) te dhemb fakti se Bibla eshte ndryshuar, andaje mundohesh te sillesh si '' i pa informuar'' rrethe kesaj qeshtje, derisa shumica nga ata (si ti) qe besojne ne po ate qe edhe ti beson (shumica e te krishtereve pra) tanime kane pranuar njje fakte te tille.

SHNET ISHALLA
    besi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Pershendetje mesia4ever.
    Po sjell nje shembull qe e lexova tek faqja islame. Dikush atje shkruan nje teme dhe pyet: a eshte kurani kopje e bibles apo jo. Teksa e lexova shkrimin, pashe se temshkruesi kishte mare nje varg nga bibla, por vargu qe ishte mare nga bibla, ishte mare i mangut duke i ndruar keshtu te gjithe kuptimin. I kerkova shkruesit te tems qe te sjelle vargun nga bibla te plote dhe te pandryshueshm. Por le te sjell vargun, ne menyre qe shembulli im te jete sa me i qarte. Tek Gjon:14:16-17, Jezusi thote per ardhjen e Ngushelluesit qe eshte Fryma e Shenjte e Perendise. Autori i temes e kishte hequr fare emrin e Ngushelluesit qe eshte Fryma e Shenjte, duke manipuluar me emrin e Muhametit, profetit te tyre ku ata besojne.

Tani a ke me pisllek dhe me mashtrim se kaq??

Per kete i kerkova temshkruesit qe te sjelle vargun te plote dhe te shkruaje drejt fjalet e JEzusit, ku Ngushelluesi eshte Fryma e Perendise. Por ja si me tha temshkruesi: Ne Greqisht nuk ka ndarje te fjales Pneuma , (fryme) dhe shprit, prandaj perkethyesit e bibles heraheres fjalen pneuma e kane perkethyer Fryme dhe heraheres shprit, dhe dihet (simbas islamit) se fjala "shprit", nenkupton njeriun. Pra temshkruesi me kete thote se, une e hoqa emrin e Ngushelluesit, se ne kete rast ai ka kuptimin shprit, dhe kjo nenkupon Muhametin. A kini digjuar absuditet, naivitet dhe dashakeqesi me te madhe se kaq?? urrejtje.
    Ne lidhje me kete: tek filmi Passion of the Christ kam vere re se Jezusi ne gjuhen aramaike thote qe do te vije Ahmad, po ta degjosh me kujdes do shohesh se thote Ahmad. Dhe Ahmad qe eshte Ahmed ka te njejtin kuptim me Muhamed.

Se sa mund ta konsiderosh si pjese te argumentit kete film nuk e di, por ne anglisht poshte perkthehej Ngushellues, pra duket sikur po flasim per te njejten gje. Dhe gjuha Aramaike eshte shume afer me gjuhen arabe.

Me respekt
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bakudr : 19-03-2008 mė 18:54 Arsyeja: sqarim me shume
    beqar

Faqja 15 prej 45 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •