Close
Faqja 13 prej 45 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 443
    Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Nje pyetje kam une per te Krishteret. Mesa kam pare une, juve te Krishteret bini ne nje kontradikte. Juve thoni se Jezu Krishti eshte I Biri i Perendise ndersa nga ana tjeter juve i luteni Jezu Krishtit si Perendi. Por, juve thoni Zoti eshte nje dhe i vetem. Tani, a mund te me thoni, kush eshte Perendia, Jezu Krishti apo I Ati i Jezu Krishtit. Te me falni nese pyetjen e kam ndertuar gabim, pasi nuk eshte se e kam studiuar shume fene e Krishtere, qofte ate Ort'hodokse, qofte Katolike apo Protestante.

Nje fakt tjeter eshte: Ne Kuran thuhet: Nqs nuk beson se ka nje Zot, nqs nuk beson se ka dite gjykimi, nqs nuk beson ne jeten e pertejme dhe nqs perveē Kuranit nuk lexon dhe Dhjaten e Vjeter, Dhjaten e Re dhe jane dhe dy libra te tjere te krishtere qe nuk po me kujtohen titujt tani, thuhet se nuk quhesh besimtar i devotshem. Nga ana tjeter Krishterimi sulmon Myslimanizmin. A mund te ma shpjegoni pak perse ky lloj sulmi?

Sa i perket temes, po jap dhe une mendimin tim. Une besoj ne nje Zot te vetem dhe jo ne njerez. Jezu Krishtin dhe Muhamedin i pranoj si te derguarit e Zotit, por jo si Perendi. Une pranoj Zotin dhe nuk jam une ai qe mund te gjykoj per Krishterimin apo Myslimanizmin. Ne nuk jemi te afte te gjykojme as njeren as tjetren.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784

Talking

Citim Postuar mė parė nga Peniel Lexo Postimin
    Pėr tė mos dalė fare nga tema, ėshtė mirė qė pėrpara se tė shkruash diēka tė lexoh pak mė tepėr nė forumet e krishtera. Kėto pyetje qė ti ngre janė diskutuar shumė herė dhe ka tema tė hapura pėr to. Besoj se u kuptuam.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    un kuptova po puna esht se asnjiher skam marr pergjigje por vec citime te bibles dhiates se re dhe te vjeter.kujt ti besoj lala.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nje pyetje te vogel per deshmuesin, verejta qe ne nje postim tendin i ke thene Besi84 qe ti e njeh doktrinen krishtere, andaj duke pasur parasysh qe ti e njeh kete doktrine , atehere pyetja ne vijim eshte tamam per ty

Nqs se bazohemi tek doktrina krishtere na del qe Jezusi eshte ZOT ( si i tille eshte i gjith fuqishem dhe i pavdekshem) , pra krijuesi i UNIVERSIT dhe te cdo gjeje qe gjendet aty duke perfshire edhe njerezit.
    A me tregon ti mua duke pasur parasysh qe neve jemi te krijuar nga Jezusi(ZOT) si eshte e mundur qe JEZUSI(ZOT) vrau veten e tij per hir te krijeses se tij, a nuk pati fuqi Jezusi(ZOT) qe ti laj gabimet tona vetem me nje fjale te Tijen psh. "Sot njerezimit i falen dhe i lahen gabimet"?!!!

Me Respekt Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

[QUOTE]
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    .... Une e kam thene dhe ne shkrime te meparshme se, te pretendosh se ungjilli eshte i ndryshuar, natyrisht qe duhet te sjellesh te pandryshueshmin. Pra nese e ke kete ungjill, te cilin ti e quan te pandryshueshem dhe origjinal, do tju ftoja qe ta sillnit, kete liber, dhe ta shkruanit ketu per ta pare te gjithe. ....QUOTE]
    Pershendetje deshmuesi,

Perderisa nuk kemi argumente specifike per vargje te ndryshuara ne ungjill, une mendoje se Ungjillin e sodit e pranojme deri ne ate pike ku nuk bie ne kundershtim me Kuranin. Kuranin e kemi per te vertetuar ate se cfare eshte shkruar ne ungjill.

Dallimi kryesore ndermjet Kuranit dhe Unxhillit gjendet ne kryqezimin e Jezusit a.s.

Kjo qe do e them eshte shume me rendesi.

Ne Kuran nuk thuhet se apostujt e Jezusit a.s.genjyen kur thane se Jezusi a.s. u kryqezua, sepse ne mendjen e tyre ishte Jezusi a.s. ai qe u kryqezua.

Ne Kuran thuhet se atyre u perngjau ne Jezusin a.s. tjeter njeri qe u kryqezua.

157. Madje pėr shkak tė thėnies sė tyre: “Ne e kemi mbytur Mesihun, Isain, birin e
    Merjemes, tė dėrguarin e All-llahut”. Po ata as nuk e mbytėn as nuk e gozhduan
    (nuk e kryqėzuan nė gozhda), por atyre u pėrngjau. Ata qė nuk u pajtuan rreth
    (mbytjes sė) tij, janė nė dilemė pėr tė (pėr mbytje) e nuk kanė pėr tė kurrfarė dije
    tė saktė, pėrveē qė iluzojnė. E ata me siguri nuk e mbytėn atė.

158. Pėrkundrazi, All-llahu e ngriti atė pranė Vetes. All-llahu ėshtė i poltfuqishėm, dijshėm.

Prandaj sa i perkete ketije dallimi ndermjet Kuranit dhe Inxhillit nuk mund te themi se Inxhilli eshte ndryshuar, por ne kete rast sipas Islamit mund te themi se keto vargje te Inxhillit jane shkruar sinqerisht por me keqkuptim nga ajo qe pane deshmitaret.

Sa i perket te qenit Zot te Jezusit a.s. ne Inxhill nuk e interpretoje te thuhet nje gje e tille.
    Prandaj nga kjo pikepamje mund te themi se as ne kete qeshtje Kurani dhe Inxhilli nuk dallojne.

Meqenese kemi disa verzione te bibles se sodit si p.sh. King James Version, International Version, ky eshte argumenti se bibla ka pesuar ndryshime.

Ne nje program dokumentar qe kame pare thuhes se disa kapituj te bibles ishin hequr dhe shpallur te ndaluara. Keta kapituj ishin Libri i Profetit Enoch a.s., "Book of Jubilees" e disa te tjera qe nuk me kujtohen tani. Ne google mund te kerkosh "The Lost apo forbidden bible chapters" dhe gjen info sa sta merr mendja. Ne kete program dokumentare (ne usa) qe pashe thuhej se bibla me autentike qe nuk besohej te kishte pesuar ndryshime ishte ajo e ETIOPISE.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 28-02-2008 mė 20:24
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    ....

Une po ju sjell myslimaneve nje deshmi, te cilen Jezusi e dha per veten e tij, duke i vendosur ata perballe nje FAKTI. Jezusi tha:

"Une jam RRUGA e VERTETA dhe JETA, askush nuk vjen tek Ati pervcse me anen time."

Kjo eshte nje deshmi qe Jezusi dha per veten e tij. Por une sinqerisht ju pyes: cfar eshte per ty mysliman ky FAKt dhe kjo DESHMI e Jezusit: eshte nje ginjeshter apo nje fakt i vertete?
    Jezusi a.s. shpesh fliste ne menyre metaforike qe per mendimin tim eshte rasti edhe ne kete thenie zgjuarsie te tije.

RRUGA - Ajo eshte rruga e dashurise pa kondita e cila perfaqeson paqen,
    meshiren, durimin, tolerancen, urtesine, faljen, bujarine etj. Ajo eshte
    rruga ne te cilen njeri asimilohet apo shkrihet qe nga brenda ne te
    gjitha cilesit e mira te Perendise. Dhe kjo shkrirje nga brenda reflekton
    anen e jashtme te njeriut ashtu siq ndriqoi Drita e Jezusit a.s. per
    njerezimin.

E VERTETA - Meqenese rruga e Jezusit a.s. ishte dashuria pa kondita, pra nga kjo
    dashuri patjeter se linde e VERTETA. Dashuria eshte e VERTETA.

JETA - RRUGA e VERTETE lind JETEN E VERTETE.

Shembulli i jetes se Jezusit a.s. patjeter se perfaqesoi Rrugen, Te Verteten dhe Jeten.

Prandaje me plot te drejte askush nuk vie tek Perendia pa e percjellur shembullin e jeteses se Jezusit a.s. Perndryshe askush nuk vie tek Perendia pa u asimiluar ne te gjitha cilesite e mira te Perendise ne te njejten menyre siq ishte shkrire ne keto cilesi edhe vete Jezusi a.s.

Pershendetje
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Ne fillim falenderoj te gjithe pjesmaresit, te cilet me pyetjet apo sugjerimet e tyre i permbahen temes. Perseri jam i vemendshem ndaj te gjitha pyetjeve apo paqartesive qe lexuesi ngre ne kete teme. Nuk do te merem me emrat, por me pyetjet dhe paqartesite, qofshin ato te qellimshme apo jote qellimshme. I gjithe misteri, ku ju myslimane jeni totalisht te paqarte, eshte Jezus Krishti. Une i pranoj pyetjet tuaja, pa i paragjykuar ne qellim, dhe do te perpiqem te sjell ne kete shkrim Misterin Zotin Krisht.
    Natyrisht qe Jezusi eshte MISTER, dhe bibla thote se Ai erdhi tek te tijte (izrailtet) dhe ata nuk e pranuan. Mospranimi dhe kryqezimi qe izraeli i beri Krishtit, ishte se pari mosnjohja dhe mosbesimi ne ate qe Jezusi tha dhe veproi.

Fillimisht po sjell disa pyetje dhe mendime ne kete teme, te cilat ngrihen prej myslimenve rreth Personit Jezus Krisht.
    Dikush pyet: si ka mundesi qe Jezusi duke qen Zot, ashtu sic ju te krishteret pohoni, ti lutet vetvetes??
    Po keshtu nje tjeter pyet? Si mund te kete tri zota, kur ju te krishteret thoni ka vetem nje Zot??
    Dikush tjeter thote: Si mudn te jete Njeriu Perendi?
    Po keshtu nje miku im mysliman ketu thote se, kryqezimi i Jezusit ishte vetem ne mendjen e apopsutjve, sepse simbas kuranit, Allahu beri qe apsotujve tju dukej sikur ne kryq shkoi JEzusi, por qe ne fakt Jezusi nuk u kryqezua. Miku im gjithashtu thote se, bilba eshte e ndryshuar. Por a eshte kjo e vertete?
    Une them se ky mendim i ginjeshter rreth bibles eshte i salduar ne mendjen e cdo myslimani, dhe kjo vjen nga nje deshmia mjafte e rrezikshme qe kurani meson ne doktrinen e tij.
    Ka dhe plot pyetje e sugjerme te tjera, por mendoj se keto jane me specifiket, te cilat natyrisht qe kerkojne pergjigje perj meje.

Misteri Zoti Krisht.

E kam then qysh ne fillim te temes, se Perendia Jahve, ku te krishteret besojne, nuk eshte aspak i njejte me perendine Allah ku mysliamnet besojne. Aspak nuk kam qellim te gjykoj mbi besimin dhe perendine Allah ku islami beson, por deshmoj dhe them se, ne nuk besojme ne te njejtin Perendi. Myslimanet po ballafaqohen me kete fakt dhe perfundim, ne te cilin bibla na nxjer. Nuk ka Perendi tjeter vec meje, ju tha Perendia popullit te tij Izrael. Por lete ndalemi tek MISTERI Zoti KRISHT.

Kush eshte Jezus Krishti: Perendia NJERI, apo Njeriu Perendi?
    Se pari po e filloj me deshmine me fondamentale te besimit kristian, te cilen ne e deshmon Fryma e Perendise, permes apsotullit Gjon, tek ungjilli i shkrojtur pas Gjonit.
    Gjon:1:1; dhe 14.
    Gjoni ne zbulese te Frymes se Perendise na deshmon:

" Qe perpara heres ishte Fjala, dhe Fjala ishte me Perendine, Fjala ishte Perendi.......Dhe Fjala u be MISH, (NJERI) dhe banoi nder ne ( dhe ne pame lavdine e atij posi te VETMELINDURIT prej Atit), plot me hir e me te vertete."

Deshmia e apsotullit Gjon nuk eshte nje perfundim dhe arsyetim, i cili mbeshtetet ne llogjiken e tij njerozre. Ky apsotull na jep nje zbulese prej Frymes se Perendise, duke na deshmuar nje FAKT rreth MISTERIT Jezus Krisht. Linjda e Jezusit, me ane te ngjizjes qe Fryma beri ne te virgjeren Mari, deshmon se Ati i Jezusit nuk eshte njeriu, por eshte Ati Perendi. Arsyeja se perse ju myslimanet nuk e pranoni kete fakt, deshmon se mbeshteteni ne arsyen dhe llogjiken e njeriut dhe jo ne zbulesen e deshmine e Perendise. Bibla na deshmon dhe na meson se, Perendia eshte MISTER per syte e njeriut, dhe kjo deshmon se, ASKUSH nuk mund te SHOHE , NJOHE dhe BESOJE Perendine, nese Ai nuk i zbulohet. Pra ky parim themelor eshte nje fondament, prej ku duhet te nisim njohjen tone rreth Perendise. Prandaj dhe Pali thote se, ASKUSH nuk kerkon Perendine, se qe te GJITHE kane dale jashte UDHEs se Tij.

Deshmia qe Gjoni jep rreth Personit Jezus Krisht, na sjell ne perfundimin se Jezusi eshte Personi Fjala Perendi, i cili erdhi ne kete toke te mjere, dhe e VESHI NJERIUN e dobet dhe mekatar. Pra ne Krishtin NJERI, ne shohim Perendine e vertete, si e vetmja mundesi qe i jepet NJERIU, per ta pare, prekur, besuar dhe deshmuar Perendine e gjalle, Perendine e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit. Kjo eshte ruga apo menyra qe vete Krijuesi zgjodhi per ta sjelle njeriun e humbur ne mekat, prane vetes se Tij, ne paqen dhe shpetimin e Tij.

Cfare ndodh me ju myslimanet?
    Mospranimi dhe mosbesimi qe ju kini ndaj Krishtit, ja u heq kete mundmundesi plot hir qe Perendia dha per njeriun. Ju duke gjykuar Krishtin, permes kufizimit tuaj llogjik, nuk beni gje tjeter vecse, e largoni vetveten nga kjo miresi qe Perendia dha, per shpetimin e njeriut. Kur Jezusi tha: Une jam RRUGA, e VERTETA dhe Jeta, ai se pari deshmoi MIRESINE e VETME qe Perendia dha per shpetim te njeriut nga mekati dhe vdekja. Kryqezimi i Krishtit nuk eshte nje ender ne mendjet e apsoutjve, ashtu si kurani meson. Kryqezimi i Jezusit eshte VEPRA cliruese dhe shpetuese qe Perendia dhe per njeriun. Kryqezimi eshte FAKt, ne te cilin mbeshtetet VERPA dhe hiri i Zotit per njeriun. Ai qe kundershton kryqezimin, natyrisht qe eshte kundershtar i Perendise, kjo sepse, mohon HIRIN clriues dhe shpetues qe Zoti dha per NJERIUN.
    Eshte plotesisht i vertete fakti se, mendja dhe llogjika jone kufizuar, e ka te pamundur te arsyetoje dhe te dale ne perfundimin se: si ka mundesi qe Perendia te vije ne MISH te njeriut dhe te jete dhe Zot dhe Njeri? Ketu jemi para nje fakti teper madhor dhe fondamental, pa te cilin BESIMI yne ne Perendine do te ishte i vdekur. Nese kerkoni te njihni kete MISTER te Perendise permes mendjes dhe llogjikes tuaj, atehere nuk kini nevoje per ZBULSE dhe deshmi te Perendise, e cila meret dhe pranohet me BESIM. Vete fjala BESIM na tregon se, para ketij fakti nuk mbeshtetemi ne llogjikne tone, por mbeshtetemi ne ate cka Perendia na Zbulon.
    Jezusi erdhi ne Izrael dhe Ati Perendi prej qiejve deshmoi:

Ai eshte Biri im i vetmelindur dhe ne te jam i kenaqur.

Ketu kemi nje deshmi dhe zbulese nga vete Perendia rreth Personi Jezus Krisht. Cdo njeri qendron para ketij fakti, dhe varet prej tij se cfare do te perzgjedhe: Ta BESOJE kete zbulese dhe deshmi te erdhur nga Perendia per Krishtin , apo te vendose arsyen dhe llogjiken e tij, e cila kursesi nuk pranon qe Perendia te veshi MISHIN e Njeriut. Ketu cdo kush eshte i lire te perzgjedhe dhe veproje ashtu sic ai deshiron, por ju te nderuar myslimane gjykoni gabim kur thoni se kjo deshmi per Jezusin nuk eshte e vertete. Qe ta deshmosh nje fakt te tille duhet te jesh mbi pozitat e njeriut, gje te cilen njeriu kurre nuk e arrin per shkak te kufizimit te tij te mjere.
    Apsotulli Pal, i cili natyrisht qe u perballe ne mjaft raste me kundershtare te Krishtit, por edhe me njerez te cilet kishin te njejtin mendim qe kane myslimenat rreth Krishtit, ne kishin e Filipise thote:

"Edhe le te jete ne ju ajo mendje qe ishte ne Krishtitn, i cili duke qene ne FORME te Perendise, nuk e numuroi te qenurit e tij, si nje e nje me Perendine. Por Ai e ZBRAZI VETEN e tij dhe MORI FORMEN e SHERBETORIT e u BE ne nje PERNGJASIM ME NJERIZIT, duke u gjendur ne FYTYRE porsi NJERI, dhe e perunji veten e tij duke u bere i bindur deri ne vdekje, dhe ne vdekje te kryqit. "

Nuk mendoj se ka deshmi dhe zbulse me te qarte, qe fjala profetike na jep, duke na treguar ne thelb se kush eshte Jezus Krishti. Pali thote se, Jezusi eshte Perendi, cka perputhet totalisht me deshmine e Gjonit qe thote se Jezusi eshte Fjala Perendi. Pali na deshmon dhe thote se, Fjala Perendi e "ZBRAZI"veten e tij dhe MORI FORMEN e Sherbetorit, duke u bere i prengjashem me njeriun,dmth totalisht NJERI.

Pyetja eshte: A eshte e mundur te Banoje Perendia ne Trupin e njeriut?
    Llogjika dhe mendja njerzore natyrisht qe e kundershton nje gje te tille, prandaj dhe islami, i cili eshte 100% llogjike e njeriut, thote JO. Por cfar thote bibla ne librin e zanafilles? Perendia na deshmon se, Ai e krijoi njeriun ne nje shembellese me Perendine. Shume njerez nuk arijne te kuptojne faktin se, perse Krijuesi e krijoi njeriun simbas shembelltyre se Krijuesit? Natyrisht qe ketu nuk behet fjale per nje shembellese ne formen fizike te Perendise. Une mendoj se ne u krijuam ne imazh te Perendise, ne menyre qe Krijesa NJERI te jete mese e pershtatshme per tu VESHUR nga Krijuesi. Pali thotese Fjala Perendi e ZBRAZI vetveten duke BERE i ngjashem me Njerzit, dmth totalisht njeri. Perse? Sepse Njeriu eshte e vetmja krijese, qe eshte ne imazhin dhe shembelltyren e Perendise, dhe kjo i mundeson atij qe ne te te BANOJE plotesisht Perendia. Prandaj dhe Jezusi tha: Nese dikush e digjon zerin tim dhe e hap deren, une do te HYJ dhe te BANOJ ne te. Filipi dhe apsotujt jetuan me Jezusin, dhe nje dite ata mbeten te cuditur kur Jezusi ju tha:

Kush me ka pare mua ka pare Atin tim qiellor.Une dhe Ati jemi NJE.

Mos valle Jezusi i ftoi apostujt qe te shihnin NJERIUN fizik si Perendi? Kjo dihej nga judenjte, te cilet ne ligj nje gje te tille e quanin blasfemi. Njeriu eshte ne nje IMAZH apo shembelltyre me Zotin, por jo thjesht ne aspektin Fizik. Judenjte ashtiu si dhe myslimanet, e kundershtonin deshmine e Jezusit Perendi, per faktin se ata kufizohen duke u fokusuar ne MISHIN FIZIK te Jezusit NJERI. Kjo ndodh per shkak te paaftesise qe njeriu ka per te pare Perendine. Jezusi na fton qe tek Ai, te Shohim Fjalen Perendi, te trupezuar ne njeriun. Perendia e mundesoi ta veshe njeriun, edhe pse ai ishte nje trup i kufizuar mishor, per faktin se qe ne krijim Ai e beri njeriun ne nje shembellese me vetveten. Pra kjo shembellese me vetveten, me te cilen Krijuesi na krijoi, ben te mundru qe tek ne te Banoje Perendia permes Fryems se tij te Shenjte.
    Por le te ndalemi dhe te shohim permes nje tregimi te shkurter se si Fjala Perendi( Jezusi), e ZBRAZI veten e tij dhe u be i NGJASHEM me NJERZIT duke pesuar dhe vdekur si te gjithe njerzitit?

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Serish jam shume i paqarte me keto qe thuhen ketu. Tani na thuhet qe myslimanet dhe te krishteret besojne ne zoter te ndryshem. Kjo me duket paksa e ēuditshme, se i bie qe te jene 2,3 apo 4 Zota, nga nje per ēdo fe. Kjo me duket absurde per te mos thene qesharake. Une e thashe edhe me lart, Zoti eshte nje dhe i vetem, nuk ka tjeter perveē tij, dhe kete nuk e thashe as si mysliman, as si i krishtere. Kete e thashe si nje besimtar ne nje ZOT te vetem. Une nuk mund te pranoj qe kemi nje Zot katolik, nje myliman, nje ort'hodoks e ndonje te ndonje feje tjeter. Zoti eshte krijues i njeriut dhe i gjithēkaje tjeter ndersa njerezit jane krijuesit e feve. Prandaj dhe Zoti eshte mbi te gjitha fete dhe mbi ēdo njeri. Siē e thashe dhe me lart, si Jezusi ashtu dhe Muhamedi per mua jane njerez te derguar nga Zoti, por une kurrsesi nuk mund te besoj ne nje njeri Perendi apo ne nje Perendi njeri. Kjo, per arsyen e thjeshte, se i bie qe te kthehem me mijera vite mbrapa, kur njerezit i thonin perendi statujave e disa njerezve.

Per mua Zoti eshte nje per te gjithe dhe nuk i perket asnje feje. Ai eshte i te gjithe njerezve kudo ne bote te cilet besojne tek ai.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MaDaBeR : 01-03-2008 mė 15:51
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Serish jam shume i paqarte me keto qe thuhen ketu. Tani na thuhet qe myslimanet dhe te krishteret besojne ne zoter te ndryshem. Kjo me duket paksa e ēuditshme, se i bie qe te jene 2,3 apo 4 Zota, nga nje per ēdo fe. Kjo me duket absurde per te mos thene qesharake. Une e thashe edhe me lart, Zoti eshte nje dhe i vetem, nuk ka tjeter perveē tij, dhe kete nuk e thashe as si mysliman, as si i krishtere. Kete e thashe si nje besimtar ne nje ZOT te vetem. Une nuk mund te pranoj qe kemi nje Zot katolik, nje myliman, nje ort'hodoks e ndonje te ndonje feje tjeter. Zoti eshte krijues i njeriut dhe i gjithēkaje tjeter ndersa njerezit jane krijuesit e feve. Prandaj dhe Zoti eshte mbi te gjitha fete dhe mbi ēdo njeri. Siē e thashe dhe me lart, si Jezusi ashtu dhe Muhamedi per mua jane njerez te derguar nga Zoti, por une kurrsesi nuk mund te besoj ne nje njeri Perendi apo ne nje Perendi njeri. Kjo, per arsyen e thjeshte, se i bie qe te kthehem me mijera vite mbrapa, kur njerezit i thonin perendi statujave e disa njerezve.

Per mua Zoti eshte nje per te gjithe dhe nuk i perket asnje feje. Ai eshte i te gjithe njerezve kudo ne bote te cilet besojne tek ai.
    I nderuar Madaber.
    Eshte plotesish i drejte mendimi yt, kur thua se ka vetem nje Zot e Perendi, por pyetja eshte: Kush eshte Ai ne te Vertete? A ka mundesi njeriu ta njohe, te shohe , ta preke dhe te besoje??
    Ti drejt thua se beson ne nje Zot i cili eshte Krijuesi i gjithshkaje, por pyetja ime eshte: A e njeh ti personalisht kete Zot, dhe cili eshte FAKTI qe te jep ty binjde se vertet ti e njeh Perendine e Vetem dhe te Gjalle??
    Perfundimisht them se, nuk ka Perendi tjeter vec Perendise se Abrahamit, Isakut dhe Jakobit, emri i te cilit eshte Jahve ( Une Jam).
    Te pershendes.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Deshmuesi, asnje nuk e ka pare Perendine perveēse te derguarve te tij te cilet jane Jezusi dhe Muhamedi, qe, siē jam shprehur dhe me lart i pranoj si te derguarit e Perendise. Madje kam dyshimet e mia edhe per keto nese e kane pare apo jo Perendine. Nuk besoj se mund ta kete pare njeri Perendine. Misteri besoj se i shtyn njerezit drejt Besimit ne nje Zot te vetem. Po ta njihnin njerezit Perendine imagjinoje se ku do te shkonte egoja e njerezimit, do mundoheshin ti zinin vendin, dhe kjo me ben mua te besoj se askush nuk e ka pare Perendine. Kishim te derguarit e Perendise dhe si ti ashtu dhe une e dime shume mire se si u luftuan nga kundershtaret. Po sikur Perendine ta shikonin e ta njihnin njerezit, a je ne gjendje te ma shpjegosh se ēfare do te ndodhte?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Deshmia qe Gjoni na jep tek ungjilli i shkrojtur prej tij, na jap nje zbulese fondamentale, rreth Personit Jezus Krisht. Ashtu sic e thashe edhe me siper, deshmia e apsoutllit Gjon per Jezus Krishtin, nuk eshte nje prefundim i llogjikes se tij, apo bashkesise apsotolike. Ajo deshmi eshte drejpersedrejt ZBULESA qe Fryma e Shenjte i jep kristianit dhe kishes se Krishtit, ne menyre qe i krishteri te NJOHE, PRANOJE dhe BESOJE Jezus Krishtin, Zotin e Perjeshem.

Perse Myslimanet e kane te pamundur te njohin, kush eshte Jezus Krishti?
    E kam theksuar dhe vazhdoj ta theksoj se, Perendia nuk mund te eksplorohet nga dituria dhe mendja njerzore. Nese do te ishte mundur per njeriun kjo gje, atehere: perse Judenjte e cuan Jeuzisn drejt Kryqit? Mendoj se kjo pyetje eshte nje fakt i vertete, qe na vendos perpara nje pergjegjesie, mbi besimin tone tek Perendia.
    Dikush thote: Si ka mundesi qe Perendia te vije dhe te trupezohet ne MISHIN e NJERIUT?
    Gjoni ne ungjillin e shkrojtur prej tij na deshmon se, Fjala Perendi erdhi dhe u MISHEZUA ne NJERIUN. Ne letren e tij drejtuar basheksise se krishtere Ai vazhdon e dhe me kur thote:

" Ai qe ishte qe ne KRYE, ate qe kemi DIGJUAR, ate qe kemi PARE me SYTE tane, ate qe vume re dhe DURAT tona e PREKEN, per Fjalen e Jetes.."

Gjoni na tregon se, vetem ne Jezusin ne mundem te shohim Perendine, ta prekim dhe ta digjojme ; ta besojme dhe te ndjekim ne cdo hap te Tij. Perderisa Perendia eshte nje MISTER para njeriut, atehere: si mundet njeriu ta njohe dhe ta besoje Perendine? Pikerisht Jezusi e la poziten qiellore, dhe erdhi ne mish te NJERIUT per ta na Zbuluar Misterin Perendi. Fjalet e Jezusit: Une jam RRuga e Verteta dhe Jeta, na japin mundesine e VETME per ta pare, njohur, pranuar dhe besuar Perendine e vertet Jehovah. Te gjithe ju qe pretendoni se BESONI ne Perendine, por pa e pranuar Krishtin, jeni plotesisht ne erresire te plote. Besimi juaj eshte nje besim i vdekur, pa te VERTETEN. Nuk kam qellim qe te bej propogande apo dicka te tille. Po keshtu nuk kam qellim te mbush religjionin me ithtare religjionesh. Qellimi im eshte Qellimi qe Jezusi ka per njeriun.
    Ju cuditeni dhe thoni: si ka mundesi qe Perendia te vije dhe te trupezohet ne NJERIUN, dhe te jete edhe njeri edhe Perendi? Une ju them se, kjo pamundesi vjentek ju, per faktin se ju mbeshteteni ne aftesite dhe kapacitetet njerzore. Ju besoni tek nje perendi qe ne thelb eshte brenda llogjikes suaj. E pra per nje "perendi" te tille antyrisht qe nuk ka mundesi.
    Shikoni edhe njehere deshmine e apsotullit Pal, tek letra e filipianeve. Ai thote se, Jezusi edhe pse ishte ne formen te Perendise( dmth Fala Perendi , Pesoni i dyte i Trineise se Shenjte), e ZBRAZI veten e tij, dhe u BE i ngjashem me NJERIUN, porsi NJERI. Mendja e njeriut e ka te pamundur qe ta pranoje nje gje te tille. Perse? Sepse tek njeriu nuk ekziston nje dituri dhe njohuri e tille e perendishme. Por me lejoni tju sjell nje tregim te shkurter, per ti dhene mundesine gjithsecilit prej jush, qe te kuptoni permes ketij tregimi se si Jezus Krishti, duke qene ne forme Perendie, e ZBRAZI veten e tij dhe e veshi NJERIUN. Por perpar se te filloj tregimin, do te ngre kete pyetje:

Perse Jezus Krishti, e ZBRAZI veten e tij, dhe u be i ngjashem me NJERIUN?

Qellimi thelbesor i misimonist te Krishtit ishte: Te shpetoje njeriun nga mekati dhe vdekja. Tregimit qe une do te sjell, do tju jepe edhe me teper mundesine qe te kuptoni kete mision te Jezusit Krishtit mbi toke.

Kjo eshte histori e vertete.
    Nje here Mbreti Ricard i Anglise, i mblodhi keshilltaret e tij dhe kerkoi prej tyre qe te mesonte se ne cfare gjendje jetonte populli, dhe se sa populli e deshte mbretin. Natyrisht qe keshilltaret u perpoqen ta bindnin mbretin se, gjithshka shkonte mire. Kaluan disa kohe dhe mbretit Ricard i lindi nje ide. Ai vendosi ta vizitonte popullin e tij per ta pare ate nga afer. Por si? Nese ai shkonte si nje mbret me roje dhe shoqeruese, natyrisht qe askush nuk do te guxonte qe te fliste hapur kunder tij. Atehere mbreti vendosi qe te vishet si nje LYPES, dhe keshtu te kete mundesi ti shohe gjerat me konrektisht.
    Keshtu nje nate ai u vesh si lypsar, dhe doli ne qytet, dhe papritur u gjend perballe nje pijetoreje. Pasi hyri dhe zuri vend ne nje tavoline ne qoshe, filloi te digjoje plot biseda. Ne tavolinnen ku ai ishte ulur erdhen disa varfanjake te cilet kerkonin te hanin ndonje gje qyl.Me pas mbreti lypsar i pyeti:
    - Me flani se nuk jam nga keto ane, por ju shoh se jetoni ne mjerim. Ai mbreti juaj nuk kujdeset fare per ju?
    Dhe nje prej varfanjakeve duke e ngritur zerin i tha:
    - Mbreti nuk e di se cfar heqim ne te mjeret. Taksidaret po na mbytin duke na mare dhe kotheren e bukes.
    Ne ate kohe tek dera u hyne dis roje, te cilet i digjuan fjalet e varfanjakeve, dhe duke i zene per gryke, filluan ti rihnin, ku natyrisht po rihnin dhe mbreti Ricard. Ne kete kohe mbreti Ricard i tha rojes qe po e godiste: ti nuk e di se cfar po ben dhe ke po godet. Por roja vazhdo edhe me teper ta godase dhe te tallet me te.
    Te nesermen Mbreti i thiri keshilltaret e tij te cilet e ginjenin dhe i futi ne burg, se bashku me rojet qe e goditen ne pijetore...

Natyrisht qe ky eshte nje tregim i shkurter, por qe na ndihmon te kuptojme dy gjera. Se pari na ndihmon te kuptojme se si Jezusi e la poziten e tij qiellore, dhe erdhi ne kete bote te mjere, duke e "VESHUR" njeriun vdekshem dhe mekatar. Dhe se dyti: Jezusi e la poziten e tij qiellore, per Shpetimin i njeriut nga mekati dhe vdekja.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 05-03-2008 mė 00:36

Faqja 13 prej 45 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •