Close
Faqja 17 prej 22 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 211
    i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Fjala kyce: "imagjinoni", alamet kenge beri John Lennon, po kujt ia kendoi i ndjeri!

E pra, imagjinoni sikur keta artistet tane qe akuzojne per percarje e "korrupsion" te kene force te ngrihen mbi percarjen dhe "korrupsionin."
    Po te le psh z. Sherri (sa i shkon mbiemri) qe krahason Alban Skenderaj me Koshtunicen ne nje teme tjeter?

Mua s'me pelqen as kenga e cmimit te pare, as ajo e te dytes. Muzika shqiptare ka me cfare te prezantohej me mire. Por ja qe Olta fitoi dhe na takon te gjitheve brenda dhe jashte Shqiperise ta mbeshtesim ne Eurovizion.

Nejse, sherr (debat) te mbare ...
    Unė mė shumė kam neveri tek Xhuvani- se sa tek Skėnderaj ngaqė kėtė e kishte quajtur ,mirė Baton Haxhiu si " njė fėmij" qė na mashtroi tė githėve.

Por pėr aqė sa kam pas mundėsi - kam intervenuar sė paku tek dy mediume nė Kosovė qė tė mos emitohen mė spotet e atij djaloshit " pedofil".

Njė medium i tretė i cili udhėhiqet nga njė drejtor, i cili fėmijerin e tij e ka kaluar nė Beograd - akoma emeton kėnget e kėtij Al - banit.
    Rastėsi dhe pėrkim i ēuditshėm.
    Vetėm sa pėr kujtesė:
    Kėngėn e Zhulalit nuk e vlersuan tre veta por katėr veta me pikė maksimale dhe atė:
    [COLOR="Black"]Agim Krajka, kompozitori i Kėngės Monumentale nė interpretim tė Vaēe Zelės.
    Gjergj leka - kompozitor dhe skenaristi dhe moderatori i emisionit muzikor " kthehem tė dielėn"

David Tukiqi ( i biri i Ibrahim Tukiqit tė madh) si dhe Baton Haxhiu...[/
    COLOR]
    Rudina Magjistari , megithėse Alban Skėnderaj i kishte kėrkuar qė tė mos votonte pėr kėngėn " Jeta kėrkon dashuri" ajo s'kishte rėnė pre e njė loje Idioteske por kėngėn e kishte vlersuar me vendin e dytė qė do tė thotė me nėntė Pikė!
    Gjergj Xhuvani i dha zero pikė dhe pastaj kur u kuptua fundi ngriti grushtin lartė nė shenjė Fitoreje dhe,,,
    Skenderaj qė vazhdimisht kėrkonte tė dinte se " ēfarė pasaportash kanė vajzat nga Kosova" qė mė sė paku ka rėndėsi nė Eurosong; pasaporta e kėngetarit!
    Sa i pėrket Oltes ajo nė naten gjysmėfinale mezi e kishte kaluar pragun pėr tė hyrė nė Finale , por pikėrisht Alban Skenderaj, u kishte kerkuar anėtarėve tė Jurisė, qė atė ta fusnin nė Finale.
    Tė tjerat besoj qė i dini!
    Definitivisht kam ardhė nė pėrfundim qė Al-(ban) Skenderaj ka probleme tė medha me personin e tij, me vetveten dhe me ndjenjat e tija, ndoshta si pasoj e njė edukate shumė tė keqe - qė ka tė bėjė me femijerin e tij.
    Jam i bindur qė tek ai ėshtė manifestuar urrejtja dhe hakmarrja si pasoj e njė pėrjetimi fėmijeror nga i cili e ka tė vėshtirė pėr t'u kuruar!
    Lutem pėr tė dhe i deshiroj sherim kompleksesh ngaqė Kėngės nė RTSHė i la njė njollė tė paharruar!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Preng Sherri : 18-01-2008 mė 11:06

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-12-2007
    Postime
    12
    O Preng....(mos ma merr per keq) po ku i di gjithe keto prapaskena ti mo vella? Po na habit krejt.....?????!!!!!!! Mos ke qene ne juri ti? apo njeh Albanin,Xhuvanin,Rudinen,etj....? Kur te "ngaterrova" pa dashje me A.Docin e bera thjesht nga menyra se si shkruaje dhe se si na i "sqaroje" situatat,dhe mendova se ishe Agimi,me pas te kerkova ndjes,por me keto gjera qe thua ti vella....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga durim50 Lexo Postimin
    O Preng....(mos ma merr per keq) po ku i di gjithe keto prapaskena ti mo vella? Po na habit krejt.....?????!!!!!!! Mos ke qene ne juri ti? apo njeh Albanin,Xhuvanin,Rudinen,etj....? Kur te "ngaterrova" pa dashje me A.Docin e bera thjesht nga menyra se si shkruaje dhe se si na i "sqaroje" situatat,dhe mendova se ishe Agimi,me pas te kerkova ndjes,por me keto gjera qe thua ti vella....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I nderuari durim50,
    Pėr votimin e jurisė dimė qė tė gjithė ngaqė ajo ishte publike ndėrsa pėr prapaskenat shumė gjėra i kam mėsuar, qė tė jem i sinēertė nga Baton Haxhiu. E, siē e dini Ju batoni ka qenė nė Jurinė e Festivalit.
    Nėse do ta gjejė shkrimin e plotė tė Baton Haxhiut do ta sjellė sa pėr ta lexuar ani pse nuk jam fort ithtarė i huazimeve tė shkrimeve tė tė tjerėve.
    Por, batoni thotė qė" Juria ka qenė nė dilemė pėr OLten se a duhet tė kualifikohet pėr nė Finale"
    Pastaj mė tutje Batoni shtonė qė " Albani ka kėrkua qė t'i jipet njė shansė me sugjerimin ( pėr batonin nėse ka mundėsi qė ta dėgjojė edhe njė herė atė vajzėn)..
    Po ashtu Batoni thotė qė Al-bani ka pas interesa ngaqė ėshtė pėrfaqesues i Vodafonit. A, Vodafoni do ta sponsorizoj Kėngėn qė do tė na pėrfaqėsoj nė festival...
    Albanin nuk e njohė sikurse qė nuk e njohė Rudinėn, personalisht mendoj se si fiura publke githėsesi ndėrsa Gjergj Xhuvanin e njohė sikurse Luizen ngaqė njė kohė kam frekuentuar nė Akademin e Arteve nė degėn e Rexhisures ( rastesisht) kur ca studentė ishin provimet e tyre te profesor Agim Qirjaqi!
    Po ashtu, kur mė ka premtuar koha, kam qenė nė Pallatin e Kongreseve pėr tė pėrcjellė Festivalin e Kėngės por jo edhe kėtė vit!
    Pėr mua personalisht, Kėnga nė Radio dhe Televizion, sa i pėrket Kultures ėshtė ēdo herė ngjarje e vitit!
    ĖSHTĖ e vėrtetė i nderuari Durimi50 qė i ėshtė kėruar Rudines qė edhe ajo tė bėhet pjesė e planeve tė Al-banit por qė ajo, si njė zonjė nė vete, s'ka pranuar tė bje nė atė nivel!

Po flitet kaq shume per fyerje te Alban Skenderaj, mund te ma sqaroj njeri ku eshte fyerja qe ka bere Albani? Nuk ka Albani te drejten te kete shijen e vete muzikore, ne baze te se ciles ben edhe perzgjedhjen?! Kujt ia dha voten Albani? Ndonje kenge greke, turke, serbe?!!! Jo, nje kenge tjeter shqiptare qe i pelqeu atij dhe shume te tjereve (sic mund te kete patur edhe qe nuk e kane pelqyer). Ata qe kane degjuar Albanin dhe kenget e tij, fare mire mund te shikojne qe kenga fituese ngjan me stilin e tij muzikor. Pse te mos jete kjo arsyeja qe ai preferoi kete kenge SHQIPTARE si fituese dhe jo nje tjeter nga shume kenge ne festival?

Antishqiptar me duken ata qe i fryjne te tilla debateve per kengen fituese, e fitoi nje shqiptare nga Kosova apo nga Shqiperia dhe harrojne qe ne te gjithe jemi shqiptar.

Preng, artikullin e Baton Haxhiut e ke po ne kete teme. http://www.forumishqiptar.com/showpo...5&postcount=29
    Nje artikull qe mua me ka zhgenjyer pa mase, mbushur me paradokse, me shume karakterizime personazhesh (!!) dhe jo nje analize e mirefillte rreth festivalit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shigjeta : 19-01-2008 mė 04:22
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Shigjeta, me habit sa shkruan. Nuk ishte puna nese ia jepte piket maksimale apo jo Olta Bokes. Ajo interpretoi nje kenge te bukur dhe meritonte te merrte pike. Ketu behet fjale se si ka mundesi qe kenges tjeter qe u interpretua nga Flaka & Doruntina qe ishte per disa njesoj e bukur, per disa me e bukur, per disa me pak e bukur, i dha 0 pike. Mund t'i jep 1 pike a 2, a si ka qene e caktuar shkalla e votimit (12 ishte me e larta, 10 e dyta me e larta). Patjeter qe eshte e drejta e tij te kete shijen e vet, por kesi shije ... ta mbaje me shendet e mos habitet hic per sa ka reagim nga njerezit.

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    [QUOTE=shigjeta;1804451]Po flitet kaq shume per fyerje te Alban Skenderaj, mund te ma sqaroj njeri ku eshte fyerja qe ka bere Albani?QUOTE]

Ai ėshtė vet fyerja!Al-ban sken(d)eri!
    Nuk e sheh ti fyerjen, mos u merakos gjė fare. Anėtarėt e Juris pesė nga ata tek pas njė jave e kishin kuptuar fyerjen! U ėshtė dashtė kohė!
    Tė duhet edhe Ty!
    Tė kuptoj! Gjithsesi tė kuptoj!

Citim Postuar mė parė nga Dita Lexo Postimin
    Shigjeta, me habit sa shkruan. Nuk ishte puna nese ia jepte piket maksimale apo jo Olta Bokes. Ajo interpretoi nje kenge te bukur dhe meritonte te merrte pike. Ketu behet fjale se si ka mundesi qe kenges tjeter qe u interpretua nga Flaka & Doruntina qe ishte per disa njesoj e bukur, per disa me e bukur, per disa me pak e bukur, i dha 0 pike. Mund t'i jep 1 pike a 2, a si ka qene e caktuar shkalla e votimit (12 ishte me e larta, 10 e dyta me e larta). Patjeter qe eshte e drejta e tij te kete shijen e vet, por kesi shije ... ta mbaje me shendet e mos habitet hic per sa ka reagim nga njerezit.
    Une e lexova vendosjen e pikeve dhe ne postimin tim te pare ne kete teme kam thene qe duhet bere nje pune me e mire ne perzgjedhjen e jurise. Kjo mund te kete qene menyra se si Albani ka dashur te bej te sigurt qe kenga qe ai ka pelqyer te dal fituese, si i thone, "aq di, aq ben, aq pati mundesi, ashtu e zgjidhi".
    Ama, te gjithe biem dakort qe kenga e Oltes eshte kenge shqiptare, shume biem dakort qe kenga eshte e mire. Cfare ka ketu per antishqiptarizem? Apo cfare ka te bej me faktin se nga cili vend jane kengetaret qe kendojne kenget? Keto pyetje jane ato qe une kam 'problem' me gjithe diskutimin rreth festivalit.
    Kenga qe fitoi vendin e dyte, ishte supozuar te kendohej nga nje kengetare tjeter, nuk e kendoi ajo, por e kendoi Flaka me Doruntinen. Le te themi nese kete kenge do e kish kenduar bie fjala Soni me Bleonen, a do ishim duke bere keto diskutime tani?

Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri
    Ai ėshtė vet fyerja!Al-ban sken(d)eri!
    Nuk e sheh ti fyerjen, mos u merakos gjė fare. Anėtarėt e Juris pesė nga ata tek pas njė jave e kishin kuptuar fyerjen! U ėshtė dashtė kohė!
    Tė duhet edhe Ty!
    Tė kuptoj! Gjithsesi tė kuptoj!
    Nuk me kupton fare, se po te kuptoje edhe gjysmen e asaj qe po them, nuk do jepje kete pergjigje. Gjithesesi, ndoshta ndonje dite do me kuptosh...
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Unė mė shumė kam neveri tek Xhuvani- se sa tek Skėnderaj ngaqė kėtė e kishte quajtur ,mirė Baton Haxhiu si " njė fėmij" qė na mashtroi tė githėve.

Por pėr aqė sa kam pas mundėsi - kam intervenuar sė paku tek dy mediume nė Kosovė qė tė mos emitohen mė spotet e atij djaloshit " pedofil".

Njė medium i tretė i cili udhėhiqet nga njė drejtor, i cili fėmijerin e tij e ka kaluar nė Beograd - akoma emeton kėnget e kėtij Al - banit.
    Rastėsi dhe pėrkim i ēuditshėm.
    Vetėm sa pėr kujtesė:
    Kėngėn e Zhulalit nuk e vlersuan tre veta por katėr veta me pikė maksimale dhe atė:
    [COLOR="Black"]Agim Krajka, kompozitori i Kėngės Monumentale nė interpretim tė Vaēe Zelės.
    Gjergj leka - kompozitor dhe skenaristi dhe moderatori i emisionit muzikor " kthehem tė dielėn"

David Tukiqi ( i biri i Ibrahim Tukiqit tė madh) si dhe Baton Haxhiu...[/
    COLOR]
    Rudina Magjistari , megithėse Alban Skėnderaj i kishte kėrkuar qė tė mos votonte pėr kėngėn " Jeta kėrkon dashuri" ajo s'kishte rėnė pre e njė loje Idioteske por kėngėn e kishte vlersuar me vendin e dytė qė do tė thotė me nėntė Pikė!
    Gjergj Xhuvani i dha zero pikė dhe pastaj kur u kuptua fundi ngriti grushtin lartė nė shenjė Fitoreje dhe,,,
    Skenderaj qė vazhdimisht kėrkonte tė dinte se " ēfarė pasaportash kanė vajzat nga Kosova" qė mė sė paku ka rėndėsi nė Eurosong; pasaporta e kėngetarit!
    Sa i pėrket Oltes ajo nė naten gjysmėfinale mezi e kishte kaluar pragun pėr tė hyrė nė Finale , por pikėrisht Alban Skenderaj, u kishte kerkuar anėtarėve tė Jurisė, qė atė ta fusnin nė Finale.
    Tė tjerat besoj qė i dini!
    Definitivisht kam ardhė nė pėrfundim qė Al-(ban) Skenderaj ka probleme tė medha me personin e tij, me vetveten dhe me ndjenjat e tija, ndoshta si pasoj e njė edukate shumė tė keqe - qė ka tė bėjė me femijerin e tij.
    Jam i bindur qė tek ai ėshtė manifestuar urrejtja dhe hakmarrja si pasoj e njė pėrjetimi fėmijeror nga i cili e ka tė vėshtirė pėr t'u kuruar!
    Lutem pėr tė dhe i deshiroj sherim kompleksesh ngaqė Kėngės nė RTSHė i la njė njollė tė paharruar!
    Or ti ylber, shkruaj shqip mor djale se s'po marrim vesh cfare thua. "emeton", "mediume" etj.

Degjo tani, shqip shqeto dmth. Une e kam permendur me lart qe as kenga e Oltes, e as Flaka s'jane per ne Eurovizion. E para me ve ne gjume, e dyta me zgjon me ankthe. Po kjo pune mbaroi.
    Ndersa ti, nga ana tjeter nje vrime i bie fyellit, vetem se ndryshon fyellin si te gdhihesh. Nga Koshtunica kalove tek "pedofilleku" e deri tek "komplekset e femijerise" se Albanit. Po keto kush t'i tha? Batoni?
    S'te vjen turp s'te vjen. Flaka & Doruntina s'kane nevoje per "avokate" te tille. Por nqs kane nevoje, atehere aq mire ua bene sa s'ka ku te veje. Edhe e bere boze fare diskutimin me ate ndarjen e rrokjeve.

Sherr te mbare.

PS: Shigjeta ka natyre tolerante. Te moderoja une kete nen-forum, s'do "sherr-oje" kaq shume.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 19-01-2008 mė 18:09

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-10-2007
    Postime
    33
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    PS: Shigjeta ka natyre tolerante. Te moderoja une kete nen-forum, s'do "sherr-oje" kaq shume.
    Nje sugjerim,

pse s'e hiqni edhe Shigjeten nga SM, dhe pastaj futjani me shpate, kosore, hanxhar cdo postimi, di shume ktu

p.s mos u nxeh, tjeter per Albaner dhe xhuvaner.

lol

Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Unė gjuhėn shqipe e shkruaj dhe e flasė hiq mė shumė dhe asė mė pak se qė e ka folur Gjergj Fishta, Mitrush Kuteli etj etj qė pastaj ajo tė merrė njė formė tjetėr nė vitin 1972,,, Pėr standardet e gjuhės kam shkruar nė njė temė kėtu pari!
    Sa qė nuk do tė " sherroja" mė tutje ngaqė na qenka dikush tolerantė ( i durueshėm) kjo gjė mė sė paku mė bė pėrshtypje: nė mungesė faktesh dhe argumentesh gjithnjė tentohet tė pėrdoret dhuna!
    E di qė e vėrteta dhembė shumė - shumė por i vetmi qė ka pas interesa tė mėdha ka qenė Al-ban Sken(d) eri, si pėrfaqesues i VODAFONIT, qė njėkohsisht do tė jetė sponsorizues i Kėngės pėrfaqėsuese!
    " Shigjeta" njė ditė do tė kuptojmė por nuk e di se pėr cilin do tė jetė vonė ngaqė rrugėt e ndarjes fatkeqesisht i kanė projektuar qė moti; pa dėshirėn time e ndoshta me ,,,,

Por nėse kjo qė unė argumentoj i pengon dikujt - mund edhe tė ikė, aqė mė bė nėse s'do tė isha kėtu pėr tė diskutuar.
    Por ajo qė ėshtė me rėndėsi ėshtė, qė unė do tė jem nė PRISHTINĖ!
    A, aty nuk munden tė mbajnė koncerte ata qė kanė pėrdhosur sofren e tyre! Kjo nuk falet!
    Sa pėr kėngėn mė tė mira se ajo e Adrian Hilės ishin; Kėnga e Jonida maliqit, Juliana pashės, Redonit me Miren, dhe natyrisht ajo e Zhulalit!
    Al-ban Sken(d) eri pėr dy mediume ( dy televizione publike ops dreqi ta haj, edhe fjala " televizor" nuk qenka shqipe) tani pėr tani ėshtė person " non Grata" por edhe Kohavizioni sė shpejti do t'jet e detyruar tė largoj ēdo klip nga aty!
    Nė vend tė Al-ban Sken(d) erit - le tė emitohet kėnga e " Olta Bokės"!
    Dhe nė fund tė fundit emri Flaka dhe Doruntina se ē'mė kujtojnė diēka tė bukur dhe shqipe: olta s'tingellon hiq gjė pėr mua!
    Sot i kuptoj mė mirė se kurdo herė mė parė rebelizmat e Faik Konicės dhe tė Gjergj Fishtės!!!
    Ua kan plasė barkun ( stomakun i thonė shqip nė Shqiperin londineze pa ēka se edhe sllavisht i thuhet njėsoj) nė kohėn e tyre Al-banat e kohės sė tyre,,,

Faqja 17 prej 22 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Festivali i kenges RTSH 2008
    Nga BvizioN nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 57
    Postimi i Fundit: 06-02-2009, 19:43
  2. Era Rusi, gati pėr Festivalin Mesdhetar
    Nga Fiori nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-09-2006, 03:12
  3. Festivali i Kėngės nė RTSH 2005
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 07-01-2006, 18:17
  4. Nexhmije Pagarusha
    Nga Harudi nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-08-2005, 10:07
  5. Shqiperia ne Festivalin Boteror te Teatrit Eksperimental
    Nga Fiori nė forumin Arti shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-08-2002, 12:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •