Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga riu Lexo Postimin
    puna eshte qe islamizmi nuk lejon as atdhe as komb! pra ti e ke te ndaluar kombin, me fe, apo nuk e di ti kete?
    Edhe une kam patur frikë se shqiptaret ne kosove kane kaluar ne kampin e islamizmit por jo, kisha pas ide te gabuara, mirepo vigjilanca eshte me e shendetshme nese perkujdesemi para se te ndodhi nje gje e tille si ne indi, ne mes te islamisteve dhe hindusve nje popull i teri u nda pershkake te nje ideologjie (feje) tjeter qe erdhi me vone ne kte vendë.
    Rinia shqiptare se besoj se do ndjeki rrugen islamike, kjo frike le te iu hiqet atyre qe mendojne se ne kosove mbretrojne ligjet e talibaneve....
    Nese dojmi te studiojmi kete procesus me drejte e me kjarte, rinija shqiptare e kosves ishte para 20 vite ndoshta rinija me e pa fe ne europë ku bazen e kishte vetem tek patriotizmi; si te behemi komb i vertete iliro shqiptar !
    kurse pas renjes se komunizmit u riqfaqe feja ne shqiperi se pari permes disa fondeve arabe e jo ne kosovë, e kur vlezerit kosovare e pane qe edeh ne shqiperi po riqfaqet kjo rryme e re, nje loje feje islamike dhe fondamentaliste atehere edeh ne kosove rifilloi te fitoje terren ne popullsi qe deri dje as qe mendonin se do rikthehet kjo fe.
    Nuke dua tua hedhi fajin shqiptareve te shqiperise por me te vertete ishte e pabesueshme se si u riqfaqe me hapa te medhenje kjo fe ne kete vend ku me se 50 vite ia kishte kthyer shpinen islamizmit po qe perseri erdhi, si ajo puna e iriqit edh ne u beme keshtu, deshironim qe te dalim preje therre ne dyshek po perseri u kthyem ne ferra !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    O popull shqiptar a nuk e dini se feja na ka perqar asimilu dhe çfare jo tjeter
    mbushuni mend njehere e pergjithmone kombi ne rend te pare dhe mbi gjitha
    feja eshte per te varferit dhe per ata qe nuk dijne shume keshtu i manipulojne me leht

PUNONI DHE EDUKOHENI KJO ESHTE E ARDHMJA E NJE KOMBI
    FEJA ESHTE PER PRIFTA DHE HOXHALLARE
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    o xhamia, vura re se si "vellezrit" e tu musliman te quajten rrenacak, sepse ti je kunder fundamentalizmit islamik, e ke kuptuar vete jo se ta ka mbushe mendjen njeri.
    Ashtu edhe une, kur u regjitstrova ne kete forum, isha nje musliman si ti, i permbajtur, urreja arabet por ne te njejten kohe respektoja islamin.
    Dhe kur une flisja keshtu si ti, shume nga besimtaret me therrisnin "dyfytyresh", me dergonin MP me "kujdes ato qe thua", etj etj si keto, kalonin ne sulme personale.
    Ne nje ane i falenderoj qe me sulmuan, sepse i thirra mendjes dhe e kuptova se une nuk isha musliman, kuptova se ne te vertete nuk isha nje musliman i emancipuar, nuk ka emancipim ne islam, i vetmi shpjegim ishte se nuk kisha te beja me ate fe.

dhe ja, historia po perseritet, se edhe ty po te ofendojne per ato qe thua.
    Une nuk te them "mos beso", aspak, thjesht mos ia ver veshin atyre qe te ofendojne , nuk ia ke per borxh ti sqarosh qe ti nuk je rrenacak, ata le te lehin, ti ec perpara.

Nese beson ne nje zot, nuk ke nevoje per asnje lloj ndermjetesie, thjesht kerkoje zotin ne zemren tende, ai te flet aty, nuk te flet nepermjet librave.
    Ti e di me se miri.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Deri sa nuk i kam njoftuar arabet islami me ka pelqyer shume por kur i kam pare çfare jane njerzit me te poshter zbesoj qe ka dhe qe do ti takoj

Zoti eshte nje dhe i gjithve kurse feja eshte e grupeve nuk ja vlen te perleshemi per te.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    pajtona me mendimin e dyve edhe te xfile edhe te nostradamus .
    ne qofte se dikush eshte tu e rrezu fejen islame per toke eshte vet shteti arab me keto ide qe nuk qojne askund pos ne shkaterrim te islamit

xfile flm per keshill dhe do mundohem te ruhem sepse vertet egziston nje rrezik prej ketyre gjallesave qe nuk dijn te respektojn askende.
    per mua nuk eshte njeri aj qe e respekton me shum te huajin se sa te vllaun . me kete po i perfshi te gjith ata qe ne kete forum e nenqmojn dikend . askush nuk ka te drejt qe ti perzihet dikuj ne besim

gjith te mirat dhe kalofsh shum mir

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Nese jeni te flakte per fe atehere feja thote te mos urrejme mos te vrasim etj.
    kurse ne bejme çmos ne emer te fes.
    pra zoti nuk i don te keqbersit, hoxhallaret priftet vet thojne beni ate qe ju thojme por mos beni ate qe ne bejme.
    e pra mua kesi hipokrita nuk me vyen, jam mjaft i mençur ta lexoj librin e shejnjt dhe ti drejtohem vet zotit.
    Pra delja e tyre nuk dua te jem as nuk do te ken fitim nga une.

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Po e hape kete tem sepse eshte nje nga gjerat me aktuale ne shoqerin tone .
    Kosova ne njeren ane eshte duke u mbrojtur nga serbi sepse deshiron qe perseri te kthehet ne trojet tona dhe ne anen tjeter jan keta arab qe dita dites po shumohen ne shoqerin tone

keto te dyja sipas mendimit tim jan dy gjera qe po qojn ne asimilim te popullates shqiptare
    serbi duke perkeqsuar gjendjen dhe duke u munduar te largoj sa me shum shqiptar nga kosova
    kurse keta "musliman" duke i kthyer shqiptaret ne arab

per te paren skam nevoj te flas sepse qdo njeri prej jush e din kete
    kurse per te dyten do te ndalem pak : ka te beje me ate qe shum shqiptar po i leshojn mjekrat dhe po i shkurtojn pantollonat dhe ky per mendimin tim eshte kultur arabe dhe nuk eshte aspak shqiptare
    shqiptaret po mbulohen dhe kesisoj me spo dihet se a eshte kjo arabi apo kosove
    un nuk jam kunder fejes muslimane sepse edhe vet jam musliman me zemer e me shpirt po kjo qe po ndodh ne kosove nuk eshte gje e mir

dikush ndoshta do te mendoj se me kete do ti hyj ndokuj ne qef ose do ti dal prej qefit . po jo e kam bere sepse keshtu mendoj

i dua edhe mendimet tua per kete qeshtje
    Shqiperia nuk eshte prone private e askujt… o njerez!
    Shqiptari si te gjithe njerezit e globit vedos te jetoi ku deshiron dhe sa kohe ti pelqeje…
    Kush do te vishet si te tjeret, kush edhe flet si te tjeret…, s’prish pune, kryesore eshte qe te japi nje kontribut per vendin e tij, kur ti jipet mundesia.
    Se po rrojne ne Kosove turq, arab, sllave o shqiptar, ska fare rendesi…, me rendesi eshte qe mos te na terheqin per hunde te ashtuquajtur “patriote” o ekstremiste te gjithfare feshe!
    Ne te gjithe boten e civilizuar, bashkjetojne te gjitha llojet e njerezve, me perkatesite e tyre fetare, me traditat e tyre…, ky nuk mund te jete asnjehere problem. Mjafton te rrespektohet tjetri dhe te vleresohet per ate qe ben…
    Nga ana tjeter, eleminohet shpejt ose asimilohet nje njeri me kulture inferiore, me tradita te varfera dhe qe nuk i pershtatet kohes…, te pakten kjo eshte vertetuar ne boten e zhvilluar.
    Arabet te cilet duke mos qene “te lire” dhe fare pak “demokratik” ne origjinen e tyre, kur vijne neper Europe, getizohen vetvetiu duke i’u shmangur kontaktit direkt me kulturen vendase, jo pse mbi ta behet nje asimilim forcues dhe rigoroz, por qe thjesht kuptojne piken e dobet te kultures se tyre pak “ antiquare “ te vjetersuar, dhe me pretekste te ndryshme as qe tentojne ti modifikojne gjerat ose ti pershtaten kushteve, por vazhdojne ne nje izolim vetshkatrimtar…
    Kuptohet jo te gjithe, per vete faktin qe brezat e ri ( duan apo jo ), nderrojne pa dashje…
    He pra, ç’fare te mire mund te jene portatore kata arabe, ne vendin e shqiponjave???
    Sikurse ka nje menyre te jetuari me modern, ka edhe nje menyre te kuptuari me modern te gjerave. Njeriu vet nga natyra e tij i pershtatet kohes, duke pervetesuar te rene dhe duke lene pas te vjetren, pasi ta kete analizuar si jo te dobishme…, thjesht t’ia leme kohes dhe fatit.
    Duke qene ne demokraci, edhe kosovari ( shqiptari ) do te shohe e do te beje.
    Per mendimin tim, asnjera nga te dyja çeshtjet e shtruara perbejne nje problem jetik sikurse edhe eshte propozuar ketu, por a eshte ne gjendje shqiptari te vetqeveriset, qe ti imponoje vehtes se tij TE RRESPEKTOJE TE TJERET…, te kaperceje urrejtjen, te shohe perpara, te ndryshoje, perpara akoma qe te pretendoje te ndryshojne te tjeret…, por qe te behet kjo duhet te hyjne ne pikat kryesore te jetes (politica),rinia, e cila gjerat i sheh me qarte dhe pa paragjykime. Mendo pak, eshte e drejte qe per avenirin e nje kombi, te vendosin “pleqte”…?
    Un mendoj qe asnje popull nuk asimilohet me deshire, dhe kjo vlen edhe per Kosoven trime…, as serbi dhe as turku, nuk do te jene ne gjendje ta bejne…, veç nese duan vete…, kjo eshte tjeter gje.
    Pershendetje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-10-2007
    Postime
    8
    kreksi kete nickname e kam lene sepse me ka pelqy dhe me tjeter skam mundur te kyqem ne forum

tartar nuk thash te luftohet as islamizmi e as ortodoksizmi e as krishterimi po thash te luftohet menyra se si po i qasemi ketyre feve sepse asnjera nuk thot te braktisesh identitetin tende per tju bashkangjitut nje te huaji

un skam asgje kunder islamit , fejes ortodokse dhe krishtere po nese ne nje menyre ose tjeter njerez nga keto fe mundohen te mbjellin urrejtje ne popullin tone per veten time i pari do te jem qe do ti kundervihem
    ne baze te nikut ne mos u gabofsha mund te mendoje dhe kushdo qe je musliman,dhe si i tille n.q.s je me plot kuptimin e fjales,apo e mban veten si te tille athere te pengon shume kjo gje,per sa i perket identitetit tend shqiptar.
    Propaganda islamike drejtohet nga jashte ashtu edhe propaganda ortodokse apo katolike.
    Athere si mund te thuash qe feja ne shqiperi apo ne pergjithsi tek shqiptaret nuk te thote te braktisesh identitetin tend kombetar.
    Mos u bej aq naiv te besosh se nje salafisti apo nje (krye)prifti(janullatos) nga kisha ortodokse greke apo nga vatikanikatolik i behet vone per shqiptarizem.
    prandaj dhe mendimi im qe propaganda nga jashte duhet luftuar dhe se nuk ka te beje me fene ajo.
    kur eshte puna per fe ne shqiptaret duhet te zgjidhim punen e fese dhe jo arabet greket apo vatikani.
    kurre ndonje here ne historine e njerezimit nuk ka ndodhur qe ne shqiptaret apo paraardhesit tane te jene mesuar nga te tjeret per sa i perket puneve te perendise,se ne cilen perendi duhet te besojne,apo dhe si ti luten asaj.
    Besosj se ska nevoje te zgjerohem me teper ne histori qe te tregoj konkretisht se si e tek jane zgjidhur keta probleme.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    tartar nuk shikohet personaliteti i nje njeriu ne baz te nje emri .
    Une e kam lane xhami sepse pike se pari me ate emer qe kam dashur te regjistrohem nuk kam mundur dhe pike se dyti jam musliman dhe pike se treti prej te tjerve ky me ka pelqy me se shumti .

Po e them edhe nje her UUUUNNNNEEEE nuk jam kunder asnje lloj feje UNE JAM MUSLIMAN dhe i perkas fese muslimane . Po nuk me pelqen kjo qe jan duke bere disa grupe ne Kosove .
    E kupton apo duhet te ta spjegoj me hollesisht

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-10-2007
    Postime
    8
    tartar nuk shikohet personaliteti i nje njeriu ne baz te nje emri .
    Une e kam lane xhami sepse pike se pari me ate emer qe kam dashur te regjistrohem nuk kam mundur dhe pike se dyti jam musliman dhe pike se treti prej te tjerve ky me ka pelqy me se shumti .

Po e them edhe nje her UUUUNNNNEEEE nuk jam kunder asnje lloj feje UNE JAM MUSLIMAN dhe i perkas fese muslimane . Po nuk me pelqen kjo qe jan duke bere disa grupe ne Kosove .
    E kupton apo duhet te ta spjegoj me hollesisht

me fal per keqkuptimin:

do te thonja here tjera kur te hapesh teme te re te definosh mire fjalet se si i mendon ato.
    Kur shkruan per asimilimin mendoja se te dhemb tek shqiptarizmi dhe jo muslimanizmi turk.
    pra ti ke hall qe te mos zhduket turko-muslimanizmi ne kosove.
    Keta shkronjat e medha qe je musliman e morra vesh nje gje te tille.humb edhe une kohe kot me kot ketu.
    sorry

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lobi sërb kundër pavarësisë së Kosovës
    Nga Jarina në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 05-06-2006, 11:12
  2. USAID: Kosova, potencial i madh ekonomik
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 16:25
  3. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52
  4. Ceshtja shqiptare ne Kosove!
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 13-08-2002, 03:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •