Kujt i ngjan ti une nuk e di dhe as qe dua ta di, por une te tregova pak me heret se kujt po i ngjajne Vahabit, keta vahabit qe po na thojne se ata jan musliman te vertet e ne te tjeret nuk qenkemi.
Edhe Zëu_s e paska ne firm te vet pergjegjien ... natyrisht vetem per ata qe duan te kuptojne.
Po patjeter, ama jo para se te mi sillni ju mua faktet e juaja se gjoja na qenka obligim te leshohet mjekrra dhe nese e rruan mjekrren i nenshtrohesh Shejtanit (phaaa çfar marrzine e kohes se gurit), sepse siç e din edhe ti shum mire, kete teme e keni hapur ju per te na bindur neve qe na qenka e oliguar qe ne Shqiptaret duhet te dukemi si gjakpirset popa Shkie, ose si prifta evangelian, ose si njerz gjysem te eger nga Afganistani.
Sa mire me erdhi qe po e dijshe kete, dhe me habite qe e paske shkruar ketu, por po e pyes veten se a e din ti qe kjo vlen per te gjith, e jo vetem per dikend.
(edhe nje info te vocgel per ty dhe te tjeret: Pikerisht kjo eshte arsyeja se perçka une dhe disa te tjere ketu e kundershtojme rreptesisht kete pohim te pabaze, te palogjikshem dhe te marre nga ju )
Ne Kur'an ke lexuar per mjekerr ?
Pra lexoje Kur'anin dhe sqarona neve te gjithve ketu se si e ka sqaruar Zoti "problemin" e leshimit apo hekjes se mjekrres.
Qy qy qy, shih ku kapet ky e çka thot ky,
more ju as sa thonjet e tije nuk keni vlere, po leri keto pallavra.
Ju po e krahasoni veten me te derguarin e Zotit, Muhamedin a.s.
Mos po e ngritni veten pak si shuuum laaart ?
Me heret na dolet me disa sunete te forta, e tash po doni edhe pejgambera me kan a ?
tchh
fol ma kjartë pak se nuk po dihet çka ke dashtë me thanë, s'po mirret vesh asgja ...
Po, ketu kam gabuar dhe e pranoj gabimin tim, se kshtu nuk ban me thanë ... megjithse une me ato fjale deshta vetem te ta perseris ty edhe nje here qe ka Hadithe dhe ka "hadithe", pra njeriu duhet vet ta lodhi pak trurin e ta kuptoj se cilat nga hadithet jan me te vertet Hadithe. Sikur ai Hoxha jovahabi qe ka thene:
"çka s'ma merr mendja mue, s'mundet me kane e vertet qi asht n'qitab". Edhe une dua te te them ty (juve te gjithve) qe çka nuk ma mer mendja mua (jo vetem mua, por secilit qe e lodh pak trurin vet) nuk eshte e vertet qe eshte obligim, se une se pari kam edukat prinderore Shqiptare me nivelin dhe imagjinaten me te lart te moralit, pastaj i kam edhe nja "dy-tre" vite shkolle, e ti kot me thua mua qe 1+1 bejne 1 ose 3 sepse une e di qe bejne
2, e kjo edukat prinderore Shqiptare dhe kto "dy-tre" vite shkolle mjaftojne, bile teprojne, per te qene me i shkolluar se Osmanliovit e Talibanovit dhe per ti kuptuar keqinterpretimet, shtremberimet dhe genjeshtrat politike te tyre ne te mire te kombeve te tyre dhe ne dem te madh te kombeve te tjera, nder te cilat kombe te demtuara shum keq nga ata, gjendet edhe
Kombi Shqiptar, populli i shenjet i Zotit.
por,
a je edhe ti burrë me i pranue edhe ti gabimet e tua ???
Më bind ti mua me te gjitha arsyet e mundshme qe te bien nder mend ty, se perçka duhet une te te pershendes ty ne nje gjuhe te huaj e jo ne
gjuhen e shenjet te Zotit, ne gjuhen SHQIPE.
Tungjatjeta
Krijoni Kontakt