Close
Faqja 24 prej 36 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 353
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    Kujt i ngjan ti une nuk e di dhe as qe dua ta di, por une te tregova pak me heret se kujt po i ngjajne Vahabit, keta vahabit qe po na thojne se ata jan musliman te vertet e ne te tjeret nuk qenkemi.

Edhe Zëu_s e paska ne firm te vet pergjegjien ... natyrisht vetem per ata qe duan te kuptojne.

Po patjeter, ama jo para se te mi sillni ju mua faktet e juaja se gjoja na qenka obligim te leshohet mjekrra dhe nese e rruan mjekrren i nenshtrohesh Shejtanit (phaaa çfar marrzine e kohes se gurit), sepse siç e din edhe ti shum mire, kete teme e keni hapur ju per te na bindur neve qe na qenka e oliguar qe ne Shqiptaret duhet te dukemi si gjakpirset popa Shkie, ose si prifta evangelian, ose si njerz gjysem te eger nga Afganistani.

Sa mire me erdhi qe po e dijshe kete, dhe me habite qe e paske shkruar ketu, por po e pyes veten se a e din ti qe kjo vlen per te gjith, e jo vetem per dikend.
    (edhe nje info te vocgel per ty dhe te tjeret: Pikerisht kjo eshte arsyeja se perçka une dhe disa te tjere ketu e kundershtojme rreptesisht kete pohim te pabaze, te palogjikshem dhe te marre nga ju )

Ne Kur'an ke lexuar per mjekerr ?

Pra lexoje Kur'anin dhe sqarona neve te gjithve ketu se si e ka sqaruar Zoti "problemin" e leshimit apo hekjes se mjekrres.

Qy qy qy, shih ku kapet ky e çka thot ky,
    more ju as sa thonjet e tije nuk keni vlere, po leri keto pallavra.

Ju po e krahasoni veten me te derguarin e Zotit, Muhamedin a.s.

Mos po e ngritni veten pak si shuuum laaart ?

Me heret na dolet me disa sunete te forta, e tash po doni edhe pejgambera me kan a ?

tchh

fol ma kjartë pak se nuk po dihet çka ke dashtë me thanë, s'po mirret vesh asgja ...

Po, ketu kam gabuar dhe e pranoj gabimin tim, se kshtu nuk ban me thanë ... megjithse une me ato fjale deshta vetem te ta perseris ty edhe nje here qe ka Hadithe dhe ka "hadithe", pra njeriu duhet vet ta lodhi pak trurin e ta kuptoj se cilat nga hadithet jan me te vertet Hadithe. Sikur ai Hoxha jovahabi qe ka thene:
    "çka s'ma merr mendja mue, s'mundet me kane e vertet qi asht n'qitab". Edhe une dua te te them ty (juve te gjithve) qe çka nuk ma mer mendja mua (jo vetem mua, por secilit qe e lodh pak trurin vet) nuk eshte e vertet qe eshte obligim, se une se pari kam edukat prinderore Shqiptare me nivelin dhe imagjinaten me te lart te moralit, pastaj i kam edhe nja "dy-tre" vite shkolle, e ti kot me thua mua qe 1+1 bejne 1 ose 3 sepse une e di qe bejne 2, e kjo edukat prinderore Shqiptare dhe kto "dy-tre" vite shkolle mjaftojne, bile teprojne, per te qene me i shkolluar se Osmanliovit e Talibanovit dhe per ti kuptuar keqinterpretimet, shtremberimet dhe genjeshtrat politike te tyre ne te mire te kombeve te tyre dhe ne dem te madh te kombeve te tjera, nder te cilat kombe te demtuara shum keq nga ata, gjendet edhe Kombi Shqiptar, populli i shenjet i Zotit.

por,

a je edhe ti burrë me i pranue edhe ti gabimet e tua ???

Më bind ti mua me te gjitha arsyet e mundshme qe te bien nder mend ty, se perçka duhet une te te pershendes ty ne nje gjuhe te huaj e jo ne gjuhen e shenjet te Zotit, ne gjuhen SHQIPE.

Tungjatjeta
    Keto foti i keni qit ju:i keni ne citimin 135
    Evangelian me poshte ???
    ...
    Fotografitë e Bashkëngjitura

E keni then kinse me ju perngja atyre
    ,e une thash se ata mund evetualisht me i perngja synetit te Pejgamberit .por ska rendesi a i perngjajn a jo,per ne jo.
    e une skam shkrua per at kurgju.
    une kam then nuk ben me e krahasua Pejgamperin ,mund ta shiqon , e ti po i perserit fjalet e mia po thua nuk ben me e krahasu. une faj nuk te kom qe i ke qite
    E skam be une at krahasim se une si kam qit ato foto ,une skisha guxua me i qit ato foto ,ti e din me mire per vehten tende, e me ke then se une kam krahasu
    E keni gabuar shum vende se une kinse po perngjaj.....
    une faj nuk te kom qe i ke qite .

(Pra lexoje Kur'anin dhe sqarona neve te gjithve ketu se si e ka sqaruar Zoti "problemin" e leshimit apo hekjes se mjekrres)
    une edhe shum tjer jemi munduar ta sqarojm leshimin e mjekrres sipas synetit te Pejgamberit e porosit e tij. e ju ato hadithe nuk i murret as si te verteta .
    Ja citimi nr.215.Nga Arber Gerguri.
    (hadithet e lart permendura qe flasin per Mjekrren ne muslimanet e vertet duhet t'i besojme, dhe shifni qfar ka then Pejgamberi saws per ata qe nuk besojn :

“Kush refuzon hadithin e Pejgamberit saws i është afruar shkatërrimi” (Ibnul-Xhevziu).

Çdo hadith i Muhammedit saws është fjala ime edhe pse nuk e keni dëgjuar prej meje” (Ibn Ebi Hatimi).

Të gjithë muslimanët janë të një mendimi se atij që mëson ndonjë sunnet prej Resulull-llahut saws nuk i lejohet të lënë këtë për shkak të ndonjë fjale të dikujtë tjetër” (Ibnul-kjjimi dhe Fulani) )

Nuk tu duken hadithet si te saketa kjo eshte keq.une nuk di se si binden ata qe si besojn haditheve te Pejgamberit .
    Te kisha sygjeruar te lexoni diq per temen qe akuzoni jo veq me akuza.
    ka argumente pre ata te cilet deshirojn me besua.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fatos hasolli : 19-12-2007 më 19:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Nuk ke nevoj me u ba nervoz se ne bisede po bejme.

Une te citova ate qe ke thene me pare.Nuk te ofendova.

Pra.Nje here ke thene se mjekrra eshte synet i forte,pastaj ke thene nuk eshte as synet i forte dhe as i lige.

Sa per leximin,mos baj dert per mua ti,do te kisha treguar se sa dhe cfare kam lexuar por kam droen se nuk do te me kuptosh.

ti shembull qe lexo kurani edhe libra te fes islame shum

ti kur te lexojesh per fen islame sduhet te vish e ta kundershtojshe as mjekrren e as kurgja qka ka lidhje me feje se se ti nese kundershton diqka ne fejen islame je te ofendu ALL-LLAHUN XH.SH kshtu qe duhet me pas shum kujdes vllavi jem

o je me ardhe me than qe mjekrren nuk ban ta leshojme se mjekrra ashte shum e mir per me leshu edhe per mua ashte pa tjeter me leshu mjekrren e mu shkurtu mustaqet e per tjeret qka do le te bejne

per mua ashte mjekrra obligim deri sa te shkoje te vorri nuk ka me jek ka me majte mir paster te vogol jo bash te madhe si do tjer e kushtu me radh

qushtu haver nese ke lexu shum qe po thu kam lexu shum mos kundershto ne feje kurgja pa e dite te sigurte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    Urime Festa e Kurban Bjramit

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga fatos hasolli Lexo Postimin
    Urime Festa e Kurban Bjramit
    Pa lidhje komplet!

http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=88827

Perjashtuar Maska e besi84
    Anëtarësuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Personalisht nuk mendoj se ''lshuarja e mjekrres'' eshte detyrim. Megjithate ska dyshim se ''lshuarja e mjekrres'' mund te jete veper e mire dhe e dashur tek Allahu xh.sh

URIME FESTA
    Ndryshuar për herë të fundit nga besi84 : 20-12-2007 më 10:55

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    ti shembull qe lexo kurani edhe libra te fes islame shum

ti kur te lexojesh per fen islame sduhet te vish e ta kundershtojshe as mjekrren e as kurgja qka ka lidhje me feje se se ti nese kundershton diqka ne fejen islame je te ofendu ALL-LLAHUN XH.SH kshtu qe duhet me pas shum kujdes vllavi jem

o je me ardhe me than qe mjekrren nuk ban ta leshojme se mjekrra ashte shum e mir per me leshu edhe per mua ashte pa tjeter me leshu mjekrren e mu shkurtu mustaqet e per tjeret qka do le te bejne

per mua ashte mjekrra obligim deri sa te shkoje te vorri nuk ka me jek ka me majte mir paster te vogol jo bash te madhe si do tjer e kushtu me radh

qushtu haver nese ke lexu shum qe po thu kam lexu shum mos kundershto ne feje kurgja pa e dite te sigurte
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sa per informacion,une nuk kundershtoj asgje nga kurani.
    Une kurre nuk kam thene se nuk duhet ose duhet me e leshu mjekrren.
    Une vetem kam pyet, se a eshte obligim apo jo?Nese eshte obligim kam thene,atehere eshte farz.Mirepo siq e dime te gjithe, leshimi i mjekrres nuk eshte farz.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sa per informacion,une nuk kundershtoj asgje nga kurani.
    Une kurre nuk kam thene se nuk duhet ose duhet me e leshu mjekrren.
    Une vetem kam pyet, se a eshte obligim apo jo?Nese eshte obligim kam thene,atehere eshte farz.Mirepo siq e dime te gjithe, leshimi i mjekrres nuk eshte farz.

o vlla farze e ke edhe me shku ne qabe ne arabi ati ku kan jetu pejgabert posaqorishte MUHAMEDI A.S po ne qabe nuk shkoni thoni qe qabja nuk ashte obligime

obligim e ke edhe namazin agjerimin po spo i kryne kto detyre qe jan farze

mjekrren po thu qe nuk ashte farze mos e maj ti masi nuk ashte farz po tjerat maji namazin agjerimin me shku ne qabe kto qe jan farze parmbaju e mjekrren mos e lesho masi po thu qe nuk ashte farze

masi po thu qe mjekrra nuk ashte farze tjerat qe ti permenda i ke farze edhe pa tjeter duhesh my kry
    Ndryshuar për herë të fundit nga Omeri r.a : 20-12-2007 më 13:19

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    o vlla farze e ke edhe me shku ne qabe ne arabi ati ku kan jetu pejgabert posaqorishte MUHAMEDI A.S po ne qabe nuk shkoni thoni qe qabja nuk ashte obligime

obligim e ke edhe namazin agjerimin po spo i kryne kto detyre qe jan farze

mjekrren po thu qe nuk ashte farze mos e maj ti masi nuk ashte farz po tjerat maji namazin agjerimin me shku ne qabe kto qe jan farze parmbaju e mjekrren mos e lesho masi po thu qe nuk ashte farze

masi po thu qe mjekrra nuk ashte farze tjerat qe ti permenda i ke farze edhe pa tjeter duhesh my kry
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

Po mire bre burre,kush po te thot qe une nuk agjeroj e nuk fali namaz?
    Pse po flet fjale pa vend?Mendo njehere para se te shkruash!

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

Po mire bre burre,kush po te thot qe une nuk agjeroj e nuk fali namaz?
    Pse po flet fjale pa vend?Mendo njehere para se te shkruash!
    une mendoj se Bekimi e ka pas mendimin per te gjith jo vetem per ty , edhe une pra i them edhe njeher :

ATA QE NUK FALIN NAMAZ , NUK AGJEROJNË RAMAZANIN, NUK JEPIN ZEQATIN, etj etj, NUK KAN PSE TI FUSIN HUNDET KETU - ne kete tem

sepse pa i praktikuar keto nuk e din qka eshte puna e mjekrres,,,

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Ti ma se shumti e perdor fjalen kopalla . A bash po mendon se te shiten kto fjale ty a.
    Jo ti dhe disa nga grupi yt vehabist po fyeni shume figura kombtare ne menyra direkte dhe indirekte.
    Ka pas dhe ka shume patriota nga hanefite por asnje ska dal nga grupi jot vehabist.
    Perpara i kemi pas disa hoxhallar qe nuk na mesojshin Kuranin dhe fjalen e pare qe i ka zbrit Muhamedit a.s nga Allahu IKRA ;lexo meso studio por na mesonin te kunderten e islamit.
    Ata hoxhallar me ide te afganistanit thonin eshte haram me shku ne shkoll , thonin se shqiptaret duhet te shperngulen ne turqi se kjo toke eshte vend i qafirave,ja ky grup jeni ju te shitur te shkau e greku e te dreq e i biri.
    Jeni ju vehabistat qe nuk doni tolerance ndermjet besimtarve, Bektashite dervishet ne pergjithesi dhe hanefite kurr nuk kan pasur probleme as ne trojet shqiptare as dikund tjeter.
    Prej se kane ardh xhungllashat vetem degjojm tash qafir bidatxhi etj etj.

Tema eshte disa vehabista i paskan leshuar disa qime (kime) ne mjekerr e ti flet kopalla te hamamit ktu.
    qyre ti munafik mendo mir se qa po shkrun , o ti shija , o ju qe faleni me raki ne dor, o ju qe i boni shok ALLAHUT, o familja e shirkit, mendo mirse qapo shkrun se shijat e tu nuk kan luftu per kosov jo, vehabista e etj etj mundesh mi thon tjeter kuj, kur torelant me ty nuk bona ty te kom armik se ju jeni asmiqt e ALLAHUT, edhe i kombit e gjithave, ireni popullin tyju mar pare neper teqe kundra asaj krejt maxhupt me ju jan neper teqe , ty indal dritat ty bo zina, ALLAHU na rujt, po mendon se jem ne gjum, ju pit rot, hajde tash te bojm dhiker, ALLAHUN ne havale e paqit.

Faqja 24 prej 36 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •