Close
Faqja 30 prej 36 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 353
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Dua te dal pak nga teme dhe te parashtroj nje pyejtje : pse keto vasha qe po mbulohen fund e krye me te zeza si ne arabi pse nuk veshin ate veshjen kombetare qe kan pasur grate tona ne kohet e vjetra ne te bardha me shami te kuqe , keshtu do te kishim ruajtur identitetin tone kombetar si shqiptare dhe ne anen tjeter kishin qene te mbuluara ?
    Po keto me me deshire pranojn te veshin rroba te zeza te duken si arabe sesa rrobat tona kombetare e te duken taman si shqiptare si i ka hije mu duke nje njeriu .

CEO of QuestionAnswerism Maska e Admir Masurica
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga amenti Lexo Postimin
    we alejkum selam mos blasfemo ne emer te allahut xh.sh.!!!!!!!!
    me fal Abd-El Amenti sepse kerkunja nuk e kam "balsifiku" ne emer te Zotit.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Vëlla Celyy.Piksëpari,desha tët këshilloj ty se besoj se i pranon këshillat!Këshilla ime është se ty për këtë temë Allahu ta shpërbleftë,por ajo që desha të them është se nuk ja ke gjetur ambientin dhe kohën.Dmth se do të ishte më mirë që së pari në këtë forum të flitet për Teuhid(Njëhsimin e Allahut),pastaj vazhdon me radhë ashtu siç e kërkon Islami.Këtë e them se e
    i kam lexu me vëmendje të gjitha dhe të them të drejtën se nuk është bisedu për një temë Islami por është bisedu një temë dunjallëku,sepse janë përmendur shumë fjalë ofenduese që ne e dimi fort mirë që nuk janë islame.Sepse Feja e Allahu nuk e lejon të ofendon vëllahu vëllahun e vet musliman.Dhe ju në rastëse e ndjeni veten musliman,ju këshilloj se duhet të jemi më të përkujdesshëm kur bëhet fjalë për Fejën e Allahut Xh.Sh..Tash po ju drejtohem që të gjithëve vëllezërve të forunit që të kini kujdes se kur flisni mateni fjalën para se të flisni se për Allahun shpirti i im që është në dorën e Tij se do të kemi përgjithësi ndaj Allahut në Dëtën e Gjykimit dhe kini frikë Allahun dhe mos e shfrytëzoni kohën e juaj në gjëra të padobishme se Allahu ka thënë në Ku'ranin e Madhëruar në suren EL ASR.Citoj:"Pasha kohën!Nuk ka dyshim se njeriu është në një humbje të sigurt.Me përjashtim të atyre që besuan,që bënë vepra të mira,që porositën njëri-tjetrin t'i përmbahen të vërtetës dhe që këshilluan njëri-tjetrintë jenë të durueshëm".Pejgamberi i Allahut s.a.v.s.,për këtë sure ka thënë:"Po të ishte i gjithë Ku'rani vetëm se me këtë sure do të mjaftonte për besimtarët".Kjo na bën të kuptojmë se ne jemi të obliguar që të shfrytëzojmë kohën tonë në HAJR që të jetë i kënaqur Allahu Xh.Sh.,prej nevedhe gjithashtu desha të them se i Dërguari i Allahut s.a.v.s.,kur i erdhi shpallja fjalën e parë që ja tha Xhibrili a.s., ishte IKRA(lexo),kjo na bën të ditur se muslimani duhet studjuar sa më tepër për Dinin(fenë) e Allahut.T'ma bëni hallall dhe në rastëse kam gabuar është prej meje dhe prej shejtanit dhe në rastëse ja kam qëlluar ajo është vetëm se merita e Allahut të Lartëmadhëruar.Ju përshëndes me përshëndetjen e banorëve të Xhenetit(Allahu na bëft që të gjithëvë të jemi prej tyre)thoni AMIN selam alejku we rahmetullah we berekatuhu.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Vëlla Celyy.Piksëpari,desha tët këshilloj ty se besoj se i pranon këshillat!Këshilla ime është se ty për këtë temë Allahu ta shpërbleftë,por ajo që desha të them është se nuk ja ke gjetur ambientin dhe kohën.Dmth se do të ishte më mirë që së pari në këtë forum të flitet për Teuhid(Njëhsimin e Allahut),pastaj vazhdon me radhë ashtu siç e kërkon Islami.Këtë e them se e
    i kam lexu me vëmendje të gjitha dhe të them të drejtën se nuk është bisedu për një temë Islami por është bisedu një temë dunjallëku,sepse janë përmendur shumë fjalë ofenduese që ne e dimi fort mirë që nuk janë islame.Sepse Feja e Allahu nuk e lejon të ofendon vëllahu vëllahun e vet musliman.Dhe ju në rastëse e ndjeni veten musliman,ju këshilloj se duhet të jemi më të përkujdesshëm kur bëhet fjalë për Fejën e Allahut Xh.Sh..Tash po ju drejtohem që të gjithëve vëllezërve të forunit që të kini kujdes se kur flisni mateni fjalën para se të flisni se për Allahun shpirti i im që është në dorën e Tij se do të kemi përgjithësi ndaj Allahut në Dëtën e Gjykimit dhe kini frikë Allahun dhe mos e shfrytëzoni kohën e juaj në gjëra të padobishme se Allahu ka thënë në Ku'ranin e Madhëruar në suren EL ASR.Citoj:"Pasha kohën!Nuk ka dyshim se njeriu është në një humbje të sigurt.Me përjashtim të atyre që besuan,që bënë vepra të mira,që porositën njëri-tjetrin t'i përmbahen të vërtetës dhe që këshilluan njëri-tjetrintë jenë të durueshëm".Pejgamberi i Allahut s.a.v.s.,për këtë sure ka thënë:"Po të ishte i gjithë Ku'rani vetëm se me këtë sure do të mjaftonte për besimtarët".Kjo na bën të kuptojmë se ne jemi të obliguar që të shfrytëzojmë kohën tonë në HAJR që të jetë i kënaqur Allahu Xh.Sh.,prej nevedhe gjithashtu desha të them se i Dërguari i Allahut s.a.v.s.,kur i erdhi shpallja fjalën e parë që ja tha Xhibrili a.s., ishte IKRA(lexo),kjo na bën të ditur se muslimani duhet studjuar sa më tepër për Dinin(fenë) e Allahut.T'ma bëni hallall dhe në rastëse kam gabuar është prej meje dhe prej shejtanit dhe në rastëse ja kam qëlluar ajo është vetëm se merita e Allahut të Lartëmadhëruar.Ju përshëndes me përshëndetjen e banorëve të Xhenetit(Allahu na bëft që të gjithëvë të jemi prej tyre)thoni AMIN selam alejku we rahmetullah we berekatuhu.
    selam alejku we rahmetullah we bereketehu, Allahumme Amin Vella musliman, Allahu te shperbleft.

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Alejkum selam or vëlla Arbër Gerguri.Allahu të mëshiroftë për pajtimin e idesë Islame. Selam alejkum

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Maghupt kerkoj me DNA ne gjakun tend o i prisht ,mexhypt ti po i mbron çka jan ata pakistanezat e talibancat e tu.

Mallkimi i Allahut rafte mbi ata qe po genjejne dhe po bejn propaganda te fliqta
    Mallkimi i Allahut rafte mbi ate popullin e keq qe po i bejka te keqijat .

Une ju tregova edhe me Kuran juve munafikave qe po thuani e pasoni Kuranin se kur dhe si mundeni me akuzuar dikend per imoralitet (zina) por ju se percillni Kuranin i percillni magjupt taliban rrugaqat e rruges ;

Mbasi bahen imorralitete tek besimtaret magjupe lindin kopila vahabista ,talibanista , jezidista ju e keni prejardhjen e kopilave.

Vahabistat talibanistat can ( will) push all people's car's.

PA SELAM PER DREQEN
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    me bekteshit zakonisht jan mehypt maxhup,,me kon musliman ishit kon te komuniteti musliman , por jeni shija , dhe ekeni komunitetin bekteshi,sheh sylejmani , sheh enveri te pejes , sheh tahiri i pejes tash ne gjaqkov , djemt e enver shehut qe ka vdek ne ndeshje , jan sheha pa koker shkolle as filloren se kan te kryme jan sheha, shpijat kah pes kat ikan ty i shkruty ju bo maxhi,, kush bon maxhi njerzve ty i rrejt ,, kush bon maxhi ,, ALLAHU i shkatroft , krejt keta qe ti permenda jan komunitet rom edhe krejt mehybt ikan rrom edhe disa shiptar te koroptum. mos ta lojm anash,, gazmen male,, i shqipris, ALLAHU e shkatroft, pastaj vjeti me radh se ti imbron keta, ke fakte ne kuranin e shijave per ket, tash hulummto ne at kuranin e shijave qe e keni ju extra se keta e kan me te drejt, se ti edhe ma heret i ki mbrojt, nese dikush postomet e tuja ti lexon, marri per shiptart per ket komb te paster , me u perzi me maxhup.
    -*une nuk jam vehabist, a bekteshit jan shija, ket te gjith e din ,nese nuk e din e mesojm duhet meju tregu se bekteshit (sufistat) jan nendeg e shijave, ju nuk keni lidhje me muslimanizem, ju jenu fe ne veti. nese nuk e din se qaka ne peje , dil e lype te drejten e e sheh , nona e shirkut ne kosov asht te shijan (sufistat) ne gjakov se ata shumicajan e mehybve te tyre ne gjakov dhe ne peje jan nacionalitet rom, ti ke te drejt qe nuk ka dallim ne fe ,por podu me tregu qew at fe , qe asht e lejume alkoholi e mos respektimi i namazit e sharja e sahabve etj etj. permendja e ALLAHUT me raki ne goj,.............-------............... tash apo e lshon mjekren a jo?! se tema asht qeshtu. haa ha aha hha
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Ti trulq mos me cito me .
    Ti me ato rrena tuaja shko shitja naj trullani tjeterkund.

Islami me i marr me perqindje ashtu si po thua ti del se ma se shumti magjup paska musliman.
    Magjupt e kan prejardhjen prej indie e pakistani .Atje eshte shumica e muslimanve .
    Ju nuk jeni ne dijeni se çka po propagandoni nuk jeni ma i mire se disa extremista te feve tjera qe vijn dhe i quajn muslimanet shqiptar magjup e turq e ku ta diçka tjeter.
    Tash pâpritmas je bere race ariane a .Edhe une te postova se sa magjupi eshte ne grupet e juaja o tullan.
    Edhe ne protestat e shkupit kunder Amerikes ishin dal bashke me vehabistat disa magjup aty.
    Me njerez sikur ti eshte veshtire te bisedohet ti ishe jo magjup po gabel.
    Ti po behesh sikur magjupet e kqija a vetem po don me u sha ndermjet vetit a çka
    Fatkeqsia e islamit jeni ju vehabista qe vetem kunder muslimanve luftoni .

Shiko kush jane magjupt e vertet simbas Kuranit .
    Surja Tewbe ajeti 97 .
    Arabet beduine jane te pajisur me mohim e hipokrizi me te forte dhe jane me te pershtatshem per te mos i njohur dispozitat qe ia zbriti te derguarit te tij Allahu.Allahu i di çeshtjet ,Ai eshte shume i urte.
    Ka edhe ajete tjera qe nuk i lavderon hiç arabet edhe nuk jan hiç me i lavderuar.

Le te me falin anetaret e tjere se kemi dal krejt nga tema por nuk dua dhe kurr nuk do ti duroj gabelat me e fliq nje pjese te popullit tone.
    po sufistat sjan musliman. lidhje me islam nuk keni, ju jeni shija, apo haron mesiguri qe maxhupt jan mate mir pamar parasysh, ju bekteshit jeni diqka exra une ti kom permend edhe ma lart qe nuk keni lidhje me islam, po tregom diqka tjeter kur i ndalin dritat qabohet ne teqe? mos je edhe ti trashigimtar i qasej nate qe po i mbron kaq shum ata pa besimtar? e lexova at sure nuk po shkrun se kem drejt me pi alkohol dhe me bo dhiker , e pse e boni ju ket? suretu ET TEVBE 97, po juneni ata shijat. mendo mir se qka po shkrun se une ty nuk po te shaj une vetem ata krupacionet e vogla po ti shkundi pak e ti po me sha mu personalisht nejse une jam i mburun qe jam musliman sunni.nuk jam veha bist , me gjith se nuk e di se qka asht vehabist ndoshta asht mir me kon , nuk e di. skom fakte.
    Po cfar jane keto ofendime midis dy muslimaneve ?!!! Asgje tjeter vecse sektarizem. Po ju te dy me njihni fene islame, te dy pretendoni se jeni te ditur ne fene islame dhe me duket se te dy lidhje nuk keni me fene islame.
    Me falni qe nderhy me keto fjale, Gostivari_usa nuk deshiron te ofendoj njeri, por nuk mundem te ri duar kryq e mos shkruaj dicka.
    Vellezer qe ofendoheni midis veti , ua garantoj me 100% se juve qe te dy , nga fjalet e juaja, qe te dy keni kaluar ne mosbesim!!!
    Ne fe nuk ka dhune!!! Dhe profeti kur i shpalli njerezimit Islamin, nuk i shpalli Islamin shia , ose Islamin suni, ose hanefi, ose vahabi etj etj. por shpalli vetem fene islame, asgje ma shum.
    Te gjitha keto mbierma qe ju i shtoni fjales islame, jane shirk i hapur. Nuk ka Islam suni, shia,vahabi etj etj , ne syte e Allahut dhe ne syte e profetit ka vetem ISLAM, pra ka vetem njerez qe i perkushtohen ketij besimi.
    Po skeni faj juve , si duket armiqte ia kane aritur qellimit te tyre , kan fut percarjen deri ne palc te ershtave tona dhe sot lexojme te tilla postime ofenduese.
    TURP TURP !!!

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum we rahmetullah we berekatuhu.Ne muslimanët e kemi për detyrë që kur dy vëllezër nuk kuptohen në një çështje,atëherë u thomi atyre më mirë është të studioni mirë atë çështje për të cilën po bëhet fjalë,ose kërkohet fetva prej dijetarëve të hakut,se sa të ofendojnë njëri-tjetri.Pejgamberi i Allahut s.a.v.s.,ka ndalu që të ofendohet vëllau musliman,por ka obligu që të këshillohet,në hadithin të besueshëmqë thotë:"Feja është këshillë".Allahu thotë në kuran(suretu,El Enfalë ajeti 46): "Dhe respektone Allahun e të dërguarin e Tij,e mos u përçani mes vete e të dobësoheni e ta humbni fuqinë.Të jeni të durueshëm se Allahu është me të durueshmit".Selam alejkum

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Me falni qe nderhy me keto fjale, Gostivari_usa nuk deshiron te ofendoj njeri, por nuk mundem te ri duar kryq e mos shkruaj dicka.
    Njashtu edhe une. Mua me duket qe ekzistojne disa keqkuptime (dhe keqinterpretime) ne féne tone, per te cilat keqkuptime (dhe keqinterpretime), ma mer mendja mua, eshte edhe vullneti i Zotit, qe te skjarohen dhe te çbehen nje here e pergjithmone. FLM
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 12-01-2008 më 17:36

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum vëllezërve muslimanë.EUDHUBILAHI MIN SHEJTANI RAXHIM.Në rastëse paraqitemi si muslimanë në këtë forum,atëherë duhet të kufizojmë veten tonë kur jemi duke shkruar për fenë e Allahut.Prandaj kimi frikë nga ndëshkimi i Allahut,se Ai ndëshkon fortë.Lus Allahun e Madhërueshëm që bisedat tona këtu në forum ti bën në dobinë tonë dhe jo për dëmin tonë dhe kjo gjithashtu dihet se,m'varet krejt nga ne se çka shkruajm,sepse Allahu kërkujt si bën padrejtësi,vetëmse ne i bëjmë padrejtësi vetes tonë.Selam alejkum.

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Gjendja e disa muslimanëve sot, nusliman, por i padijshëm.

Faqja 30 prej 36 FillimFillim ... 202829303132 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •