Close
Faqja 18 prej 36 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 353
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    o bekim e alko71 ata terrorista qe qdo dit vrasin nga 20-30 njerez ne irak ne emer te kujt vrahen ?
    nese jo ne emer te haditheve pra ata po bejne ne emer te Kur'anit dhe kjo bjen poshte sepse kurr Kur'ani i madherishem nuk bene thirrje per : me se pari per vetvrasje dhe e dety nuk bene thirrje per vrasje te popullates.

Per te gjetur ty hadithe lyper kohe e gjat sepse egzistojn shum dhe un nuk kam kohe se jam ne studime .
    Edhe bekim nuk imaxhinoj un po e them te verteten edhe pse dikuj i pengon .

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    obligim asht per at qe e din ,,,, mjekra,,,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Shume mire per disa besimtar se po me akuzojn mua per pabesim edhe po thojn pse nuk po sjell ajete nga Kurani e hadithe e gjera te tilla.

Po nje pyetje po jau bej une juve , ne sa vende Allahu i permend ne Kuran jetimat ,ne sa vende i permend se besimtaret duhet te dhurojn ndihma (sadaka) te varferve .

A i shkoi mendja ndonjerit ketu ta bejn nje teme per kto gjera .
    Allahu shume here i ka permend kto gjera ne Kuran edhe shume hadithe ka per kto ,pse nuk merreni me kto ajete te Kuranit dhe hadithe qe jane me qindra por merreni me nje hadith .

Kush po ju lejon juve te veproni ne kesi menyra.
    Kush po ju cakton se bash tash ne kete kohe duhet te merreni me mjekrra e nuk duhet ti permendni gjithe ato gjera qe Allahu i ka bere te qarta per besimtaret

Mendoni se Allahu do ju pyet se ai keni leshuar disa qime ne mjekrr e ne tjetren ane ende ka njerez ne mesin tone qe jetojn ne kushte shume te veshtira, jetoj neper tende ,ka varferi shume ,ka njerez te semure .
    Muhamedi a.s eshte perkujdesur per te semuret ,per varferit ,per te shtypurit .

Sqarim nuk jam kunder mjekrres se prokuroret menjeher me akuzojn per qafir . Une jam kunder menyrave se si i paraqitni hadithat edhe mendoj se disa haditha jane te shpikur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga alko71 Lexo Postimin
    Xhamia, me sa e di une, nuk ka hadithe qe thirrin per sulme vetevrasese as edhe nje. Nese ti e di ndonje, sille ta shoh se jam kurioz.
    Alko ka hadithe edhe per kta kamikazet .
    Une i kam pare tek ai forumi (anti)islamik se si i paraqitnin "argumentet" e tyre ne mbrojtje kamikazve.
    Nuk ka shume hadithe me siguri se jane veçse 2 apo tre haditha.
    Nje hadith me çka i arsyetonin kamikazet ne irak ishte se nje sahab paska shkuar ne lufte edhe pse e paska ditur se nuk del i gjalle nga ajo beteje , ai sahabi e ka marre shpaten dhe ka hyre ne mesin e ushtrise .
    Me ksi haditha kta i arsyetojn veprimet e tyre , normal e gjejn edhe nje ajet nga Kurani i cili ajet flet per krejt tjeterçka dhe keshtu i bejn fatwat e tyre.
    Te njejtat vepra po i bejn sikur mesia4ever qe e kemi ketu ne forum ,vetem ne ato hadithat ma te dyshimta kane me i marre.

Normalisht kto hadithe ose jane te dobeta ose shpjegojn krejt diçka tjeter por kta i perdorin per qellimet e tyre.
    Veç Allahu e din se si po i gjejn ksi hadithe dhe po e mashtrojn veten e tyre , nuk i kerkojn ,nuk i lexojn hadithet dhe ajetet qe jane te qarta e shkojn i marrin ato qe jane me te dyshimtat.

Te pershendes dhe faleminderit per nje postimin me pare Allahu na baft nga te miret.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    o bekim e alko71 ata terrorista qe qdo dit vrasin nga 20-30 njerez ne irak ne emer te kujt vrahen ?
    nese jo ne emer te haditheve pra ata po bejne ne emer te Kur'anit dhe kjo bjen poshte sepse kurr Kur'ani i madherishem nuk bene thirrje per : me se pari per vetvrasje dhe e dety nuk bene thirrje per vrasje te popullates.

Per te gjetur ty hadithe lyper kohe e gjat sepse egzistojn shum dhe un nuk kam kohe se jam ne studime .
    Jo xhamia, nuk ka hadithe qe e lejojne vetevrasjen dhe bashke me ty edhe civilet e besimit tend. Une nuk di sahabe te kete vrare civil te besimit islam sa ishte gjalle Pejgamberi a.s.

Citim Postuar më parë nga only-truth
    Alko ka hadithe edhe per kta kamikazet .
    Une i kam pare tek ai forumi (anti)islamik se si i paraqitnin "argumentet" e tyre ne mbrojtje kamikazve.
    Nuk ka shume hadithe me siguri se jane veçse 2 apo tre haditha.
    Nje hadith me çka i arsyetonin kamikazet ne irak ishte se nje sahab paska shkuar ne lufte edhe pse e paska ditur se nuk del i gjalle nga ajo beteje , ai sahabi e ka marre shpaten dhe ka hyre ne mesin e ushtrise .
    Me ksi haditha kta i arsyetojn veprimet e tyre , normal e gjejn edhe nje ajet nga Kurani i cili ajet flet per krejt tjeterçka dhe keshtu i bejn fatwat e tyre.
    Te njejtat vepra po i bejn sikur mesia4ever qe e kemi ketu ne forum ,vetem ne ato hadithat ma te dyshimta kane me i marre.

Normalisht kto hadithe ose jane te dobeta ose shpjegojn krejt diçka tjeter por kta i perdorin per qellimet e tyre.
    Veç Allahu e din se si po i gjejn ksi hadithe dhe po e mashtrojn veten e tyre , nuk i kerkojn ,nuk i lexojn hadithet dhe ajetet qe jane te qarta e shkojn i marrin ato qe jane me te dyshimtat.

Te pershendes dhe faleminderit per nje postimin me pare Allahu na baft nga te miret.
    Ato jane keqinterpretime.

Rasti i atij sahabiut nuk e arsyeton aspak sulmin vetevrases. E di se per cilin sahab flitet nese eshte ai per te cilin po mendoj.
    Ai ka hyre brenda keshtjelles per t'ua hapur porten muslimaneve. Eshte ulur ne parzmore dhe shoket rreth tij e kane ngritur deri mbi mur me shtiza dhe me sukses e ka kryer misionin edhe ka mbetur gjalle me 80 plage. Kjo nuk eshte njesoj dhe nuk ka lidhje me vetevrasjen e as me shuarjen e jeteve te pafajshme.

Ai ka hyre aty me shanca 50/50 ndersa keta hyjne me 1000% se do te vetevriten.

Une e kuptoj sulmin kur nuk ke shtegdalje tjeter, ama duke pas me mija lloje predhash nga distanca qe bejne efektin e njejt ne mos me preciz (pa humbje jeterash te pafajshme), plus kesaje mbeten gjalle vet per vazhdimin e rezistences dhe shkaktimin e demeve me te medha armikut, ata shkojne e e marrin rrugen me te padobishme. E vrasin veten duke vrare me shume civil musliman e qe shpesh jane te vetmit qe e pesojne muslimanet e besa nganjehere as edhe nje viktime nuk e shkaktojne pos vetes se tyre, ku eshte hajri ketu?

Keshtu ndodhe kur te padijshmit udheheqin ndersa te dijshmit heshtin. Njerez me dy libra te lexuar.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Per temen:

Para mjekrres jane disa gjera me te rendesishme qe duhet nje musliman t'i kete si parakushte. Nuk mund ta leshosh mjekrren e te flasish pa lidhje dhe pa dije e urtesi e ta besh punen te te thone njerezit ta dhje...a mjekrren qe ma mban. Kjo si pasoje e budallallekut tend. Pajisuni dhe kerkoni nga Allahu dituri, urtesi, bujari, miresjellje, edukate, rrespekt ndaj te tjereve, guxim per ndalimin e te keqes si mbrojtja e te dobetve nga tirani, mosnenshtrim ndaj te fuqishmeve dhe kryelarteve etj. Kur t'i arrini keto pika vazhdoni akoma te hulumtoni dhe te kerkoni e mos u habitni e te ndalni e te thoni tani mjaft dijme por vazhdoni deri ne gerhamen e fundit. Nderkohe e leshoni mjekrren dhe e mbani paster dhe te krehur duke i dhene nje forme te mire as te shkurter shume e as te gjate (4 gishta)qe u pushojne syte kur ta shohin te tjeret dhe jo te te humbet lapsi po e fute ne te dhe ta lesh nga pertacia te te shkoje deri nen bel.

Keshtu e kuptoj une sunnetin e mjekrres. Mund te jem edhe gabim por qellimin e pata te mos shkretoni e te flisni pa dije qe eshte suneti me kryesore e qe permendet edhe ne Kur'an.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin

haver nuk ka as hadith qe thot me vra vetin apo tjetrken pa te drejte as kurani nuk thot qe me mit njerz me shku me bume me gjuje kto jam thjeshte hubje kohe palidhej kurgja nuk jan

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    obligim asht per at qe e din ,,,, mjekra,,,
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kryekeput rren.Rren,rren,rren,rren....
    Sa postime jan bere deri tani se a eshte obligim apo jo?
    Asnje nga "besimtaret"nuk arriti ta argumentoj se eshte obligim.Sepse nuk eshte.As nuk ka qene kurre.Dicka tjeter eshte me vehabistat qe kan devijuar plotesisht,dhe deshirone qe edhe islamin ta devijojne.
    Mjekrra nuk eshte obligim.Pike.

Rreni sa te doni tash.Jo ky ka thene kshtu,jo ky tjetri paska thene kshtu.
    Allahu nuk e ka ba farz,dhe si e tille nuk eshte e detyrueshme.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Asnje nga "besimtaret"nuk arriti ta argumentoj se eshte obligim.Sepse nuk eshte.As nuk ka qene kurre.Dicka tjeter eshte me vehabistat qe kan devijuar plotesisht,dhe deshirone qe edhe islamin ta devijojne.

per ty nuk asht obligim as namazi , kjo asht me deshir , ne fe ska dhun. gjeje ti ni deshmi qe nuk asht obligim , ni hadith p.sh.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin

mjekrra ashte respekte ndal ALL-LLAHUT XH.SH se Muhamedi a.s ne hadith na ka than leshoni mjekrrat dalloji prej idhujtarve e ti ban hajgare qe nuk e ke lexu as nje flet ne fej islame as nje liber edhe vjen thu qe nuk ashte obligim

ashte synet i forte mjekrra edhe obligim ashte edhe pik

Faqja 18 prej 36 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •