pse bre sokol po perzihesh ne pun te huaja pse nuk e shikon drejtimin tende
nese dikush ka nevoj per mendimin tende besoj se do ta lyp prej teje
ndoshta nuk me keqkuptove sepse nuk e thash me mendim te keq
kalofsh shum mir
pse bre sokol po perzihesh ne pun te huaja pse nuk e shikon drejtimin tende
nese dikush ka nevoj per mendimin tende besoj se do ta lyp prej teje
ndoshta nuk me keqkuptove sepse nuk e thash me mendim te keq
kalofsh shum mir
ti djal i nderuar mos ju jep mend te tjereve , sepse se pari ti je ai i cili nuk i respekton te tjeret , sikur te kishim qene na mrapa juve nuk do tju kish interesuar aspak por per fat te keq eshte e kunderta , dhe nese nuk te pelqen ky nenforum une nuk e di cka lyp ne kete nenforum , mos i shti hundet ku nuk e ke vendin.
a e ke pare se e ka emrin KOMUNITETI MUSLIMAN e jo KOMUNITETI I IDIOTAVE.
gostivari shkroi "!Per mendimit tim , duhet te mbaroj koha , te marri fund njehere e pergjithmone sjellja e ligjeve ne baze te haditheve.
Hadithet mund te na sherbejne vetem si nje pjese e historise per te munduar te kuptojne jeten e njerezve ne ate kohe"
lexova vetem nje pjes te diskutimit pasi nuk pata kohge te lexoj gjithcka,nuk jam dijetar dhe ne lidhje me temen nuk po jap fetva duke ju frikesuar allahut te jap mendime ne lidhje me jurispundencen islame,,,,por desha ti jap pergjigje gorstivarit duke i terhequr vemendjen ,,,se HADITHI eshte pjese thelbesore mbas kuranit ne Islam,,,eshte injiorance e madhe dhe pergjegjesi er jashtezakonshme te anashkalosh dhe te nevleftesosh hadithet e profetit s.avs. dhe vllai ne lidhje me temen te solli si argument hadithe sahih nuk te solli hadithe te trilluara,,,,nqs to gostovar fal namaz,menyren se si e fal e ke t eshpejguar ne hadith dhe jo ne kuran,e shum shembuj t epanumert qe dhe dijetateret me te medhenj jane te njezeri se hadithi eshte pjes a pashmangshme e islamit
gutentag hope hope shtajgen mute muten tope
fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]
Me mahnitë nganjeher kurreshtja juaj rreth postimeve te mia ...hehee
Po more si nuk i nderroj qorapet ,jam nje person qe karakterizohem me nje hixhien karakteristike dhe qorapet i nderroj per qdo ditë ,kjo ndoshta eshte pershkak te shprehis qe e kam krijuar vazhdimisht...edhe pse kur i zbathi qorapet ,jan te pasterta dhe pa aromë kundermuese,sa qe edhe ata qe mirren me reciklimin e qorapeve te ndyta mund ta japin licencen per vazhdimin e kontrates se punes se atyre qorapeve edhe per 2 ditë tjera...
,Edhe nje pyetje per kete, mbase s'e ke bezdi. Nga/qysh/si dole me kete statistike? Dmth si i shkences qe thua se je, si e vertetove? Bere studim/eksperiment personalisht apo perdore burime te tjera?
Jo jo ishte statistikë e varfer dhe nuk bazohem shum ne at statistike dhe per kete arsye u prezentova me "Jam i bindur" d.m.th ishte mendimi im dhe vlersimi im ,mirpo nuk dote thotë qe duhet te zhvlersohet ky pohim,por ti kushtohet kujdes se mundet te jetë i vertetë po ai pohim i imi ...duke e shikuar mobilitetin sexualë te shkullit XXI dhe mungesen e Ujit ....mund te vertetohet vertetesia e pohimit tim,ne te ardhmen...![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 13-11-2007 më 07:50
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Selam Alejkum
Desha ti them vellait shqmussl se pikerisht kete deshate them lkur thash se ne jav kthejm selamin sepse ti kur i thue ue alejkum ather dihet se fjala eshte per selamin,sidoqetejet me fal nese kam qen i pakjart.
Citim nga Sokoli i Malit:
A keni ndoj te mire me na tregua apo gjdo gja tek ju qendron ne urrejtje ndaj tjerve?
Une nuk po shoh ketu kurrfar urrejetje ,a mundesh te jesh ma i kjart per cilen fjali e ke fjalen?
Po e shof qe ka mendime te ndryshme ne lidhje me mjekrren....
Qeshtja e mjekrres mund te shpjegohet si ne aspektin religjioz dhe jo religjioz apo shpjegimi neutralist...
Realisht mjekrra tek muslimani ishte,eshte dhe do te jetë simbol identifikmi (kushtimisht)...
Une pervete nuk kam mjekerr te madhe ,por e mbaj nje mjekerr rreth 2 C/m ,dhe kur eci rruges ,njerzit qe kalojn te gjith me pershendesin me selam ,me njohen dhe nuk me njohen,por te gjithe me selam me pershendesin , mirpo nje dite vendosa qe ta shkurtoj pak mjekrren dhe nuk verehesha qe kisha mjekkerr ,dukej pak si kullereske dhe besoni qe asnje njeri me selam nuk me pershendeti...me kete e verejta se mjekrra eshte simbol identifikmi i muslimaneve...
Mjekraa eshte vaxhib te mbahet...panvarsisht prej kohes dhe "modernizimit" dhe materializmit qe i ka kapur sot muslimanet.
"Por ta leshosh Mjekrren eshte Sunnet,ndersa ta Miremash atë eshte Farzë"
Muslimani e ka obligim qe te duket bukur dhe elegant te jetë,te kete rroba te bukura dhe te pasterta,te perdor parfume te mira dhe ta mirebaj veten qe prej kokes e deri tek kembet,qe kur te ecë rruges te ndriqoj si Nur (dritë)...
Une per vete mundohem maximalisht te kujdesem per vete edhe at mjekerr qe kam mundohena ta mirembaj dhe gjithmon perdori Parfum (alkool) dhe e pastroj dhe e mirembaj mire sa qe aq mire e mirembaj ,kam vlersimet e te tjereve se ka nje estetikë te bukur...d.m.th edhe nese nje rrobë te bukur nese nuk e miremban ,ajo do duket e tmerrshme,poashtu edhe nese nje rrobë te leckosur e miremban me pasterti ajo do duket e bukur...keshtu eshte edhe puna e mjekrres ,mjekkra ka mundesi nese mirmbahet te shendrrohet ne objekt zbukurimi apo estetike (muslimani e ka per obligim te duket bukur)..
Qendrimi neuatral dhe shkencor ndaj mjekrres: Mjekrra eshte e vetmja pjes e trupit qe mund ta bind syrin e nje njeriu nese deshiron te beje dallimin ndermjet gjinive,d.m.th mjekrra eshte e vetmja qe mund ta beje mashkullin qe te duket ndryshe nga femra...
Dikush mund te thotë ne menyre banale se mashkulli dhe femra dallojn edhe tek pjeset gjinitale dhe pergjigja eshte se mjeksia ka arritur qe te beje te mundur qe gjinit te transferohen dhe te ndryshohen tek te dy gjinitë.Dhe keshtu qe mjekrra eshte e vetmja menyre per tu identifikuar gjinia per gjinis tjeter,se po te mos ishte mjekrra mashkulit do ju duhej qe vetem te perdorte ndonje kozmetikë dhe nje Parukë dhe do kishte marrë pamjen e nje femre...
Dhe ndoshta edhe ky eshte fakti qe deshmon se Allahu ne qeshtjen e mjekrres ka lene nje lloje nimeti te tillë me permasa shoqerore...
Zakonisht e shte e ditur se tek Hemosexualet mjekrra eshte neveritese dhe shkakton qrregullime ne rolet e tyre shtazarake duke iu komplikuar rolet e tyre Pasivë dhe Aktivë qe i kan ,sepse nese njeri ka mekerr ai automatikisht ka rolin aktiv ne sex dhe ai qe nuk ka mjeker ai automatikisht ka rolin Pasiv ne mardhenje Gay...
Dihet mjaft mire se shumica e fytyrave eminente gjatë historis se njerzimit kan qenë me mjekerr shkencetar dhe zbulues te njohur te cilet i kan dhenje kahje njerzmit ,te cilen kahje ne po e rrugetojmë...
Mjekrra ne Islam : Gjeja qe mesepaku ka diskutime ne mes medhhebeve apo shkollave eshte mjekrra ,ne islam mjekrra eshte Hallall ndersa Muastaqet jan Haram,Ne trojet e ballkanit ,normal qe Islami eshte ndikuar nga Kultura Turqeve dhe kjo ndryshim kulture e till eshte bart edhe ne trojet shqipatare dhe turqit e kan hejkur mjekrren ndersa i kan leshuar Mustaqet dhe keshtu islami ne trojet shqiptare ka ardhe me mustaqe dhe jo me mjekerr(ndoshta duket qesharake kjo por ashtu eshte)...
Dhe burimi kryesor i dituris islame ne trojet shqiptare ku kan jetuar muslimanet ka qenë Takvimi,dhe ne takvim zakonisht per veq kalendarit kan qen edhe idsa shkrime qe kan qen elementare per besimin islam...
Dhe tash kur i qlirua kosova erdhen libra te cilet kan pershkruar islamin autentik ne bazë te praktikes se Muahemedit a.s dhe mendimet e dijetareve te njohur ,keshtu qe filluan qe njerzit te kuptojn se Mjekrra ka lidhje diqka me islamin dhe i disa i leshuan mjekrrat ,ndersa populli (sidomos pleqet qe ishin rritur me at islam te ndikuar nga turqit) filluan te flasin dhe akuzojn se keta jan taliban dhe vehabista te Iranit ,Irakiut e tjj etjjj...dke i quajtur sekte e shume shpufje dhe njollosje tjera...
Kjo ishte ajo qka une di per mjekrren...
Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 13-11-2007 më 10:57
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
o besimtar loshoni mjekrrat respekte ndaj ALL-LLAHUT XH.SH respekte ndaj Muhamedit a.s edhe respekte ndaj pejgamerve tjer
ALL-LLAHU XH.SH ASHTE MA I MADHI SKA TE ADHURUAR TJETER PERVEQ ALL-LLAHUT XH.SH
Nuk diskutohet qe menyra e te falmes eshte shprehur ne hadithe. Por ae di ti qe ne hadith a.s.Muhamedi ka then qe Toka eshte e sheshte dhe qe mbeshtetet mbi trupin e nje kau te madh. sa here qe kyh ka dridhet ne toke ne perjetojme termet!!! Edhe ky hadith nga dijetaret musliman eshte klasifikuar si sahih!!!
Me trego ti mua ae beson qe profeti e ka thene kete a jo ?!!!!
Gostivari_usa
p.s.“And we have made the earth egg shaped”. [Al-Quran 79:30]
si cdo her , nese nuk ke cka ti thuash menjehere sulmo me ate se nuk dini te shkruani shqip, nuk dini te folni shqip , nuk keni sjellje shqiptare , po skemi cka bajm ta kemi lene krejt ty se shihet qarte sjellja jote shum e lezecme me keto komentet e tua i je cdo her kunder muslimaneve . me te vertete shum shum sqaruese.![]()
Krijoni Kontakt