po shkepuse ca pjese nga romani im per ti ndare me forumin & per te degjuar se çfare mendoni.
natyrisht keto pjese si & romani jane te mbrojtuar nga nje mori ligjesh kot.
me shume mundesi mbas ca ditesh do e ve online me ndonje cep e do ju them
ah, romani flet per nje dedektiv privat shqiptar...
P.S
Më poshtë disa pjesë për të kuptuar pak shpirtin e librit. Është pak zgjidhje e vështirë meqë kam futur vetëm ato që nuk tregojnë gjë për historinë kryesore por shpresoj të mjaftojnë sa për të kuptuar stilin në mënyrë që të evitosh shkarkimin e diçkaje që s’ke ndër mend të lexosh.
Kalojnë disa ditë në të cilat nuk ndodh asgjë e rëndësishme për Lulzimin e Klejdin. Mbas shumë javësh një klient kujtohet të vijë për të tërhequr fotografitë e gruas së tij. Ja jap me një fare keqardhje për fakin që kam zbuluar që ajo shkon me dikë tjetër. Kur shikon fotografitë është një moment i rëndë dhe mendoj që do pezmatohet, do e braktisin forcat dhe do zhytet në kolltuk për të marrë veten. Ndoshta do thotë Hajde lal të shkojmë të pijmë një gotë, se kështu paska qënë jeta, njëriu mundohet, krijon një familje pastaj etj etj! Unë do shkoj e do pi me gjithë qejf, ta mbys hidhërimin e tij në alkol. Për çudi nuk bën asgjë nga këto. Kërcen i gëzuar dhe më thotë që ka vite që kërkon prova për t’u ndarë nga ajo buçe. Më lë një bakshish të majmë dhe ikën i gëzuar, kësaj herë duke ecur normalisht e jo duke kërcyer.
Olti ankohet sepse nuk i kam treguar fotografitë e për nja dy tre ditë më flet duke përdorur vetëm zanore, tip “O – U – Ë– Y”.
Takohemi tek Conja dhe unë i kthej filxhanin duke e falenderuar për kafen. Lugën mendoj që ta mbaj si kujtim po pastaj heq dorë. Conja më thotë që nëse guxoj të futem përsëri tek banaku i tij do më shpalli person i padëshirueshëm për lokalin tonë. Kur i jap lugën dhe e sheh se si është katandisur më thotë që mund ta mbaj, duke ja paguar natyrisht. Unë i them që nuk do ja paguaj duke qënë se më ka dhënë një lugë të dobët që shtrembërohet me një të gërvishtur të vogël. Ai thotë që s’ma ka dhënë, e kam marrë vetë. Zihemi për orë të tëra për këtë çështje, dhe për fat të keq qëllon në përiudhen kur Olti është i nevrikosur me mua për punën e fotografive dhe mban anën e Cones. Më kërkon 100 lek për një lugë dhe mbas tre ditësh rezistencë heroike dorëzohem. Bëj një përpjekje të fundit duke i thënë që nëse më bën këtë aksidentalisht unë mund të thyej ndonjë filxhan a gotë, por kur fillon të radhisi incidentet që mund të ndodhin me kafen apo ujin tim nën banak ndërsa e përgatit – mund të bijnë qime, ujë i gazuar, qumësht i prishur, uiski që prodhon ai vetë – dorëzohem përfundimisht.
Adoloshentët braktisin lokalin e Cones. Si trashëgim na lënë shumë tavolina me gërvishtje te tipit Elsa ma thith fort, Përgjithmonë Mirela love Ilir, 2Pac-3Shum, Më telefono kur tlexosh nga Xheni, Elsa ma thith akoma më fort.
Kjo Elsa qënka talent i paparë me sa duket
Krijoni Kontakt