Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Postime
    90
    Citim Postuar më parë nga Fiori Lexo Postimin

'mos ju japësh (vesh) rëndësi gjërave'. Gjë që si duket është e kundërta për ty...
    kur merr/ben/jep/flet "veresie" dmth "nuk e ke tenden" mendimin/gjerat/placken/idene; e ke te huazuar ose marre.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga engjellorja Lexo Postimin
    veresie = gratis = falas
    veresie= huazim, te holla pa fajde.
    por hua mund te jete edhe nje mall, dikur moti kur te ne mungonte sheqeri dilnim tekn fqinjet per te kerkuar sheqer hua, do thot qe posa ti beje kushtet do ia kthente borgjin...
    Veresi mund te jete kredi ne kohen moderne.
    Nejse, librin pra po e lexojasha keto dite, dhasht zoti e perfundon mire si ma don zemra edhpse qymyrin nuke e dua aqe shume megjithese ky qymiri na jep drite elektrike edhepse na vrane ngadale me tymosje....
    Sido qe t'ia vesh titullin ketije libri jam i sigurte se do lexohet shume nga te rinjet se e shkrueni ngjarjen per mrekulli deh ato fjalet filozofike i keni lene anash, kuptohet per ata qe jane me intelektual mirepo romani juaj leshon vetem mjalte gati ne çdo paragraf, prore gjene fjale te kendsheme, here here frihgohem per ju se me i bitise fjalet dhe s'ke çka te shkruajsh ne faqen tjeter por si me magji perseri gjene fjale tjera skena dinamike qe i kenda edhe lexuesit te ishte aty me ju vetem per disa momente te ndjeje kete knaqesi ndjenjashq e dalin fraz pas fraze dhe varg mbushen faqet njera pas tjetres...me ngjarje interesante.

shendet,
    ende heret eshte te bejmi vlersime ore pa e lexuar fjalen FUND !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 02-11-2007 më 16:10

i/e regjistruar Maska e desaparacidos
    Anëtarësuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Ok, u sqarova disi & per sa i perket veresise. E dija qe ishte tip borxhi por se kisha diene ca ishte saktesisht.

Sa per librin...neser apo pasneser do e keni.

Flm kreksit ( merresh me letersi lal? e studson, shkruan apo je thjesht i pasionuar ) qe ma ka ndihmuar per te kuptuar me mire disa gjera. Ideja ime eshte qe kush donte nje liber filozofik blen nje liber filozofik. Una dua thjesht te tregoj nje histori pa rene ne kurhte morlaiste. Eshte e veshtire dhe nuk besoj se ja kam dale mbare.

Besoj se neser nga darka maksimumi pasneser do keni mundesi te lexoni te gjithe librin.

akoma se di nese eshte conja apo conja. hajd e merre vesh?

"nuk e di se pse shume ne kete forum me flasin me ju.

nate te embel e endrra ku vraponi te lire

desaparecidos

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    citoi; desaparacidos;

"nuk e di se pse shume ne kete forum me flasin me ju.
    e, nuke eshte lehte te behesh i madh, ke hyr tani ne enciklopedi ore....!

Ky pra eshte shenje rrespekti qe kemi per njerzit e medhenje....pra flasim me "ju"
    neper metropole.... e jo ne provenca....

Anëtarësuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga Dita Lexo Postimin
    Mire titulli. Te ben ta hapesh temen. Pse eshte vrasesi i qymyrit dhe jo vrasesi i qymyrxhiut apo qymyrxhiu vrases? Po ku i dihet me qymyr kuptohet dashuria, se i thone dhe "e ka zene qymyri" kur personi bie ne dashuri, e ndoshta ne kete roman vritet ndonje dashuri? Keshtu psh mendova une, po s'po vazhdoj me tej.
    jo.
    ka pak dashuri ne romanin tim
    eshte nje ndjenje te cilen une nuk jam i afte ta pershkruaj aq mire sa e meriton, ndaj e evitoj. shkon pertej mundesive te mia te flas per dashurine, kuptohet, ate midis nje femre-mashkulli, apo edhe femre-femre, apo edhe mashkulli-mashkulli.( kombinimet te tjere te mundshem nuk me vijne ne mend tani )

Anëtarësuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    ah, nje gje
    duke mos qene i afte une per te pershkruar romanin tim po marr komentet qe keni ber eju dhe po i fus direkt tek faqja ime qe po pergatis. nese keni ndonje problem me thoni dhe i heq. flm

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    nga Leonard Cohen :-)
    Una dua thjesht te tregoj nje histori pa rene ne kurhte morlaiste.
    Ndoshta pa e ditur, ti me kete fjali qe e ke ne mendje ke rene vete ne nje kurth moralist. :-)

Dashurine s'ka nevoje ta pershkruash, se ajo del dhe me vepra, pa i kushtuar medoemos fjale nga vetja ti. Lejoji personazhet ta luajne rolin e tyre deri ne fund. Po do e kesh bere kete, me siguri. Copezat deri tani mire kane qene. Do te ishte mire qe tek ajo faqja, kur ta kesh publikuar materialin, te lejosh redaktim gjuhesor nga miredashes qe e bejne falas per ty, thjesht se kane deshire te harxhojne kohe dhe me dicka te tille.

Anëtarësuar
    23-10-2007
    Postime
    163
    Citim Postuar më parë nga Dita Lexo Postimin
    Ndoshta pa e ditur, ti me kete fjali qe e ke ne mendje ke rene vete ne nje kurth moralist. :-)

Dashurine s'ka nevoje ta pershkruash, se ajo del dhe me vepra, pa i kushtuar medoemos fjale nga vetja ti. Lejoji personazhet ta luajne rolin e tyre deri ne fund. Po do e kesh bere kete, me siguri. Copezat deri tani mire kane qene. Do te ishte mire qe tek ajo faqja, kur ta kesh publikuar materialin, te lejosh redaktim gjuhesor nga miredashes qe e bejne falas per ty, thjesht se kane deshire te harxhojne kohe dhe me dicka te tille.
    Ajo qe doja te thoja ishte, edhe ti e ke kuptuar, qe ne kete liber jam munduar qe te hiqem qafe, te mos shpreh shume vleresime personale, gjykime etj. Nese krisoj personazhe le te flasin keta, jo une.

Sa per redaktimin...po, do ishte fantastike fare nese gjej njeri te gatshem.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Adem Demaçi
    Nga lum lumi në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 309
    Postimi i Fundit: 29-11-2016, 17:56
  2. Kadare, i madh apo i famshëm?
    Nga kalemi në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  3. Pierre-Pandeli Simsia
    Nga artisti. në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 02-06-2010, 01:44
  4. pjese nga DOSJA k
    Nga Diabolis në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 24-10-2004, 08:03
  5. Romani shqiptar numeron 500 tituj ne 130 vjetorin e tij.
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •